Candida diéta

A weboldalon található candida diéta, a legfőbb tényezőt a candida kialakulásában nem mondja ki, ez mégpedig nem más mint a nátriumszegény diéta.

Én már nagyon régóta voltam "candidás", de amióta fiziológiás mennyiségben tiszta sót fogyasztok azóta kigyógyultam belőle.

(már a lepedéknek nyoma sincs a nyelvemen)

Szerintem csak fölösleges terhelni a sóhiányios beteg embereket, candida diétával mert egyszerűen nem működik.

A candidásoknak a szervezete mindig le van gyengülve,

pl: karikásak a szemeik-->tipikus sóhiányos tünet mivel a sóhiány besűríti a vért.

Nekem meggyőződésem, hogy a só gátolja az emésztőrendszerben az élesztőgombák szaporodását.

Pl: Mikor kovászos uborkát csinálunk, ha nem teszünk bele sót akkor büdös lesz és nyálkás, magyarul a kenyérből a patogén anaerob élesztőgombák szaporodnak el. Ha elég sót teszünk hozzá akkor pedig a tejsavbaktériumok, elvégre a só védi meg a jótékony baktériumokat a patogén mikroorganizmusoktól(ugyanez a helyzet a savanyú káposztánál is). Normál esetben az emberek bélrendszerében is tejsavbaktériumok vannak, amíg ki nem iktatják a sót.

Drasztikus sóhiány esetén ezek a kórokozók nagyon el tudnak szaporodni a testben.

Fiziológiásan sózott kenyérben a candida szaporodásképtelen. A fiziológiásan sózott kenyérből, az emésztés során keletkező glükózt a tejsavbaktériumok használják fel.

Élelelmiszer-mikrobiológia: "A tejsavbaktériumok a különböző szénhidrátokat (elsősorban a glükózt és a laktózt) anaerob úton tejsavvá bontják" (persze ha a só megvédi őket az élesztőgombáktól)

Élelelmiszer-mikrobiológia:   "Sózás vagy sós lé adagolása; ennek célja a fermentlé nyerése a zöldség víztartalmának kivonásával. Ennek következtében ozmózis útján és a sejtek plazmolízisével tápanyagok kerülnek a lébe a baktériumok számára. A só továbbá a mikrobiotát szelektálja, előnyös az erjesztést végző tejsavbaktériumok elszaporodásához"

A zöldségeket is fontos megsózni a candidásoknak fogyasztás előtt, mert a só vizet és tápanyagokat von ki a zöldségből(így könnyen elérhetővé válnak a tejsavbaktériumoknak), és a só gátolja a patogén romlást okozó mikroorganizmusok fejlődését.(candida)

Egyes szakértők szerint a candida további betegségeknek az oka pl.rák(Dr Tullio Simoncini)

Ha nem ajánlunk a candidásoknak fiziológiás sófogyasztást(a szénhidrátok és a zöldségek sózását) esélyük sincs a túlélésre.

 
 
0
Értékelés: Nincs

Hozzászólások

Candida diéta, lisztérzékenység

Sziasztok !

Érdeklődni szeretnék, hogy a candida diéta alatt bio fehér jázmin rizst és basmati rizst lehet e fogyasztani lehet ? Lisztérzékeny vagyok,és tejcukor érzékeny,ehetek -e rizs és kukorica tésztát? Segítségeteket köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Candida diéta alatt kukorica, rizs

Szia bagoly001!

Nem tudom, a lisztérzékenység esetedben cöliákiát, vagy nem cöliákiás gluténérzékenységet takar, de a rizs és a kukorica is glutén (gliadin) mentes gabonafélék; cöliákia esetén arra ügyelj, hogy a gyártás/csomagolás során ne szennyeződjön gluténnel a termék! Az általunk ajánlott- Dr. Papp B. János féle-  candida diéta első néhány hónapjában nem javasolt a kukorica (és az ezekből készült ételek) fogyasztása, basmati- és jázmin rizst viszont bátran ehetsz!

A kúra részletes leírását itt olvashatod el! 

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Candida

Kedves uram, ön úgy gyógyult ki a candidából, hogy az étkezésén nem változtatott, hanem tiszta sót fogyasztott és svédkeserűt ivott? Kérem írja meg bővebben, mert a férjem szenved a candida túlszaporodása miatt, neki szeretnék segíteni. A parajdi só megfelelő?

Köszönöm a segítségét és várom szíves válaszát, Éva

Értékelés: Nincs

Dr. Papp B. János Candida kúrája

Kedves Éva!

Nem tudom, hogy "atom" látja-e kérdésedet. Itt a Velem történt rovatban az olvasók írják meg véleményüket, tapasztalataikat, mint ahogyan atom is tette.

Mi Dr. Papp B. János Candida kúráját ajánljuk. Segítséget nyújt benne a Candida diéta étlap  és a Boszorkánykonyha Candida diéta (anticandida) receptjei. És igaz, hogy elmúlt má Karácsony, de sok ötleletet találsz a Karácsonyi Candida-diéta menüben is.

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a segítségedet

Szia! Köszönöm szépen a segítségedet, Éva

Értékelés: Nincs

És most már azt is tudjuk,

És most már azt is tudjuk, hogy miért ilyen sok a candidás beteg

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel