Csodálatos szülésem

Sziasztok!

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy kb. 15 éve rettegtem a szüléstől. Most vagyok 37 éves és eddig nem is mertem belevágni. Aztán megtörtént a csoda, és nem volt visszaút!

A terhesség alatt nem féltem, de a vége felé előjöttek a paráim. Mennyire fog fájni? Hogy fogom kibírni? Fogok-e kiabálni? Életemben eddig 2 nő mondta, hogy imádott szülni, komplett bolondnak tartottam őket, ma meg már megértem.

A születés csodája

Sok videót néztem meg a szülésről, elejétől végéig tudtam már mindent róla elméletben, de nem hittem, hogy hasznomra is válik mindez szüléskor. Egyszerűen csak szerettem volna tudni a menetét, körbejárni a témát és háááát, a videók nem nyugtattak meg, sőőőőt, a végén hang nélkül néztem őket, mert sikítoztak a szülő nők... Amikor azonban azt mondta a szülésznőm, hogy látom a haját, akkora erőt adott a videón látott dolog, hogy tudtam, egy nagy nyomás és máris megszületik kicsi lányom, Luca. És így is lett!

De kezdjük az elejéről. Zárt méhszáj, 4 napos túlhordás. Hétfőn kellett volna jönnie a doki szerint, de pénteken még semmi sem volt, csalódottan mentem haza a vizsgálatról, mert azt mondták, hogy elszámolták a dátumot, még 1-2 hét csúszás is lehet. A szívemben viszont éreztem, hogy ez nem lesz így! Lucussal 2 hónappal a szülés előtt megbeszéltem, mondogattam neki, hogy november 27-én kell megszületnie, Anya így szeretné, Apa is így ott tud lenni (apás szülés volt)! És meghallgatott, november 28-án, kis késéssel, de megjött! :))

Első babám, 1 óra alatt megszültem. Hajnal fél 4-kor indultak a fájások otthon, amikre rá sem jöttem, hogy azok. Fél óra múlva vettem észre, hogy 7 percesek a görcseim. Simán bírni lehetett, mert mensikor nagyon görcsölős vagyok. Mondtam is férjemnek, hogy ha ez a szülési görcs, akkor nagyon örülök. Szülésznőm javasolta, hogy tusoljak le, így tettem. A tusolóba 5-kor álltam be és 6-ig ott tusolgattam, de akkor már állni is alig tudtam, szaporodtak a görcsök és én még mindig azt hittem, hogy jóslófájások. Elkezdtük mérni, 4 perces, 5 perces, 3 perces, 2 perces... ez úgy megzavart, hogy gondoltam, csak hisztis vagyok. Magzatvíz, hasmenés, és egyéb dolgok, amik utalnak a szülés közeledtére, nálam nem volt sehol sem, és mivel tapasztalatlan voltam, így még mindig csak jóslónak hittem. 6-kor jöttem rá, hogy nagyon kemény a hasam és nyomni akaró érzésem van és hirtelen megijedtem, hogy azonnal kórház, lehet, hogy jön a baba. Annyira vágytam rá, hogy így legyen! 6 órától 6.30-ig alig bírtam megmozdulni, már 2 perces fájások voltak, de már nem mértük, próbáltunk kijutni a kocsiig. A kórházba 6.45-re értünk be és 7-kor a vizsgálat után közölték, hogy 4,5 cm a méhszáj, azonnal szülök. Rohant az orvosom otthonról, én meg feltett lábakkal, mint a filmekben, kérdezgettem, hogy mikor jön? Mennyi idő? Nyomnom kell! 7.20 körül ért be, loholt szó szerint és 7.55-re már a karomban tartottam kislányomat!!! Ha én ezt tudom,hogy ekkora csoda létezik és ennyire jó érzés, SOHA NEM FÉLTEM VOLNA!!!!

Mindenkinek ajánlom a következőket, mert én ezekben hiszek és ezek segítettek nekem:

  1. Várandós tea és Málnalevél tea. Utóbbi a 36. betöltött héttől-Bionom boltból! nem mindegyik jó szerintem, én erre esküszöm! Napi 1 pohárral ittam!
  2. Szülés előtt pedig 1-2 héttel, Caullophyllum és Cimicifuga C15-ös higításban! Napi 1-szer 5 golyócska, egyiket reggel, másikat este szedni. Hétvégén szünet! Nem szabad C30-t szedni, csak vajúdásnál! Épp ellenkező hatást érsz el vele és tele van az internet rossz tanácsokkal ezzel kapcsolatban. 2 homeopátiás orvossal konzultáltam, így mondta mindkettő.
  3. Hallgassatok a szülésznőre! A levegővétel rengeteget segít! Ott tanultam meg! Nem kell eljárni tanfolyamra sem!!!

Ezen kívül semmi mást nem használtam. Mindnekinek kívánok ilyen gyors és csodás szülést! A székesfehérvári kórházban szültem, csak jót tudok mondani. Az orvosom, dr. S... és a szülésznőm, H.. E... volt, nélkülük nem ment volna ilyen zökkenőmentesen. Támogattak, segítettek, bíztattak és ez hatalmas erőt adott. Ehhez jött még férjem szeretete és kedves szavai.

Köszönet mindegyikőjüknek!!!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólások

Ki tudnád fejteni kicsit részletesebben?

Kedves Flipper,

Először is gratulálok a picihez.

Lehetne pár kérdésem? 

Szülés előtt pedig 1-2 héttel, Caullophyllum és Cimicifuga C15-ös higításban! Napi 1-szer 5 golyócska, egyiket reggel, másikat este szedni. Hétvégén szünet! Nem szabad C30-t szedni, csak vajúdásnál!

Ez nem igazán egyértelmű nekem. Ki tudnád fejteni kicsit részletesebben, egy olyan nőnek, aki életében először olvas ezekről a dolgokról, és azt sem tudja mi fán terem.

Köszönöm előre is,

Noémi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Homeopátiás szerek szülés előtt

Szia Noémi!

Flipper teljesen jól írta le.

"Szülés előtt pedig 1-2 héttel, Caullophyllum és Cimicifuga C15-ös higításban! Napi 1-szer 5 golyócska, egyiket reggel, másikat este szedni. Hétvégén szünet! Nem szabad C30-t szedni, csak vajúdásnál!"

A 37. héttől napi 1x (reggel) Caullophyllum C15-ből 1x5 golyócska, majd este Cimicifuga C15-ből szintén 1x5 golyócska. Ez mehet hétfőtől péntekig, a hétvégén tarts szünetet, és hétfőtől ugyanígy szedheted a szülésig.

A vajúdás idejére is vannak homeopátiás szerek, pl. Arnica (vérzéscsillapítás), de valóban érdemes homeopatával konzultálni.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Eszembe jutott az én születéstörténetem

Köszi, hogy megírtad, jó volt olvasni. Eszembe jutott az én szüléstörténetem... majdnem 6 hónappal ezelett, egy sokkal hosszabb történet, de minden perce csodálatos volt.

Hosszú vajúdás után, amikor azt mondtam, hogy soha nem lesz ebből már szülés, és elvesztettem a türelmem, a barátnőm megmasszírozott, kivette az órát a kezemből, ne mérjem a fájásokat, érezni fogom, ha eljött az idő... majd a kedvesemmel összebújtunk, beszélgettünk, vártunk... és amikor teljesen ellazultam, felgyorsultak a dolgok.

A kórházban teltház volt... volt 2 sűrgősségi koraszülés és sok vajúdó nő... nekem nem jutott szülésznő és szülőszoba, így ülve, a műtőasztalon szültem és csak az orvosom volt jelen. És ez volt a szerencsé, mert az orvosom csak rám figyelt, nem a gépekre, végig kérdezte, hogy mire van szükségem, borogatta a homlokom, és bíztatott, hogy meg tudom egyedül csinálni, nem kell ő segítsen kitolni. És tényleg... sikerült teljesen átadni magam a folyamatnak, csak a kisbabámra és magamra figyelni, kiabálni ha épp úgy esik jól, mélyeket lélegezni... és megszületett a kislányom

Én meg soha nem voltam ennyire büszke magamra, a testemre, az ösztöneimre. És bár messze nem vagyok a legjobb formámban, most szeretem a legjobban a testem.

(Nekem azért rengeteget segített a várandós jóga, azt ajánlom mindenkinek)

Értékelés: Nincs

Jó hallani, hogy a kórházban is támogattak

Kedves Flipper!

Először is gratulálok!

Másodszor pedig jólesett hallani, hogy a kórházban is lehetnek támogató hozzáállású emberek.

(Mert hát elkezdhettek volna ítélgetni, hogy miért olyan későn mentél be, stb-stb. Hallottam sok ilyent is.)

Értékelés: Nincs

Öröm olvasni az ilyen pozitív szüléstörténetet!

Szeretettel gratulálok a babàdhoz, öröm olvasni az ilyen pozitîv szüléstörténetet! Az én màsodik szülésem is hasonló volt, mint a tied, de csak azért, mert eldöntöttem, fejben, hogy csodàs szülésem lesz, és az is volt!!!!!! Az első az maga volt a borzalom, kellett 4 év, hogy bevàllaljam a Tesót, és azt mondom minden Fejben dől el!!!!

Biztosan az égiek is segîtettek, de Én is mindent megtettem, hogy úgy történjen, ahogyan szeretnêm.

Értékelés: Nincs

Egy csodálatos szülés története

Kedves Flipper,

Gratulálunk Lucához, jó egészséget kívánunk az egész családnak ! Köszönjük szépen, hogy a szülésélményedet megosztottad velünk, jó volt olvasni soraidat:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel