Helyzetjelentés: Gyógyulás az ekcémából!

Halihó!

Gondoltam, itt az ideje, hogy beszámoljak az ekcémám állapotáról. Sajnos a megfelelő táplálék-kiegészítők és kozmetikumok alkalmazása mellett sem múlt el az ekcémám. 2014 augusztusában jelentkezett a kezemen, apró folyadékkal teli hólyagok formájában. Ennek hatására teljesen lecseréltem a kozmetikumaimat, mosó- és mosogatószereimet. A mosogatást is csak gumikesztyűben végeztem (még a munkahelyemen is). Nem segített. Bőrgyógyászaim szteroidos krémeket írtak fel, amik ugyan először javítottak az állapoton, de nem múlasztották el a hólyagokat, majd teljesen hatástalanok lettek.

Ekcéma

2015 januárjától jöttek a bionom táplálék-kiegészítők: Longo Vital, almarostos méz, Huminiqum, majd lassan jött a ganoultra, egy ideig almarost helyett Emóció és béta-glükán. Külsőleg pedig Argital kenőcsök ápolták a kezemet és a Biola PSE krém ment az arcomra, mert az is érzékeny és seborreás. 2015 nyarán a ganoultrának köszönhetően egész jól visszahúzódott az ekcéma, de továbbra is voltak hólyagok a kezemen. Idén januárban már voltak emésztési problémáim is.

Mivel már az emésztésem is tropa volt, eldöntöttem, hogy elmegyek egy 221 tételes élelmiszer intolerancia vizsgálatra. Az eredmény megdöbbentő és sokkoló volt. Sok mindenre pozitív lett (többek között tej, búza, árpa, tojásfehérje, borsó, kukorica, narancs, élesztő...). Ezután sajnos szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy nincs mese, nekem most azonnal lépnem kell. A biztonság kedvéért elmentem egy gasztroenterológushoz, hogy az ő véleményét is meghallgassam a teszteredmény kapcsán. Csalódnom kellett. Ahhoz képest, hogy a cég, ahol dolgozom, egy rakás pénzt fizet az egészségközpontnak, ahova elmentem, korántsem modern felfogású orvosokkal találkoztam. A gasztroenterológus amint meghallotta az élelmiszer intolerancia teszt kifejezést, felcsattant "Jaaj, az kuka," de azért elküldött egy vérből kimutatható gluténérzékenység tesztre és élelmiszerallergia tesztre.

Szerencsére a vizsgálat alapján nem vagyok gluténérzékeny (az intolerancia teszt teljesen negatív volt a durum- és tönkölybúzára, holott én sok durumtésztát ettem a vizsgálatig), viszont felvehettem a zellert is a tiltólistámra, mert a teszt szerint zeller allergiám van. Ezután nem mentem vissza gasztro dokihoz, mert úgysem tudott volna normális tanácsokat adni nekem.

A kezembe vettem az irányítást, és február végétől kőkemény diétába kezdtem: semmi glutén, semmi tej-, tejtermék és teljesen kizártam mindent, ami pozitív eredményt mutatott a teszten. A boltban szorgosan néztem mindennek az összetevőjét legyen az tea, fűszer, felvágott, krumpli chips (amúgyis csak a sósat preferálom, de némelyikbe raknak élesztőt!), vagy éppen üdítő (most inkább gyümölcslevezem és Yogi teázom). A táplálék-kiegészítőimet is átvizsgáltam, nehogy legyen bennük valami (minden oké, azok tiszták, huh de jó). A diétának meglett a hatása: két hónap múlva volt-nincs folyadékkal teli hólyag, a kezem teljesen rendbejött!!!

Aztán hirtelen megint kijöttek a hólyagok. Totál kiakadtam. Ne már, miért kellett akkor sanyargatnom magam??!! Aztán bevillant: pár napja kezdtem enni egy bolti gluténmentes kenyeret, aminek elvileg tökéletesek voltak az összetevői (vagy háromszor végigolvastam a boltban azt a nyomi listát). Még egyszer megnéztem az összetevőket: ott volt az a gonosz kis élesztő! Több se kellett: a maradék 2-3 szelet ment a kukába, és folytattam a diétát. 2 hét múlva újra tünetmentes lettem. Jelenleg mindössze annyi bajom van, hogy nagyon száraz a kezem, de ha rendszeresen krémezem, nincs semmi baj.

Summa summarum: mindig keresd meg a bajod kiváltó okát, iktasd ki, igyekezz bionom módon élni, és egészséges leszel.

Köszönöm a csapatnak, hogy vagytok, a sok jótanácsról és cikkről nem is beszélve! Sokat segítettetek nekem a gyógyulás és az életmódváltás útján!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Hozzászólások

Méregtelenítés mellékhatásai?

Üdvözlet !

17 éves fiamnak candida diétát javasoltak, és méregtelenítő cseppeket kaptunk ekcéma miatt. 5 napja szedjük  cseppeket, de eddig csak romlott az állapota. Jobban viszket az egész teste, a szemöldöke, szemhéja duzzadt, gennyes. Lázas 2 napja. A természetgyógyász szerint ez a méregtelenítés miatt van. Megfordult a fejemben, hogy abbahagyjuk a cseppeket... Orvoshoz eddig is hiába vittem, a felírt krémek soha nem segítettek :-(.

Nagyon aggódom!!!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Mutassátok meg mielőbb orvosnak!!

Kedves Böbebaba!

Sajnos így látatlanban elég nehéz segíteni, de azt gondolom, hogy az ödémás, gennyedző reakció semmiképp sem tekinthető "normálisnak", a láz is elég egyértelműen ebbe az irányba mutat.

Kérlek, mielőbb mutassátok meg ezeket a reakciókat orvosnak! Fontos, hogy vigyétek magatokkal a kapott cseppeket is, ezt szintén szükséges ilyenkor megmutatni az orvosnak!!

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Kedves Kinga! Köszönöm a segítséget!

Kedves Kinga!

Köszönöm a segítséget! Voltunk orvosnál- aki nagyon megijesztett a szövődmények miatt, és kaptunk antibiotikumot a felülfertőzésre... Már sokkal jobban van :-).

Üdv.: Böbebaba

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sehova nem tudok írni! Még itt sem, csak ide a tárgyba. SEGÍTSÉG

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pedig sikerült

..hiszen a  smile-kat a hozzászólás mezőbe írtad bele, így a szövegnek is működnie kell. Próbáld meg újra kérlek!

Értékelés: Nincs

Ekcéma

Szia,

A bőrproblémák jelzik a máj túlterheltségét is, és érdemes a lelki hátteret is keresni. Nekem ebben  a kineziológia sokat segített.

Sok sikert a gyógyuláshoz:)

Gabriella 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel