Henna-hajfestés: első tapasztalat előtte-utána képpel illusztrálva

Sziasztok!

Tegnap végre kipróbáltam a Bernitől 1 hónapja vásárolt hennát. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog jól sikerülni / nem fogja be majd az ősz szálakat. (41 éves vagyok, hajam sötétbarna, benne ősz szálakkal.)

Egy éve próbáltam ugyan a Logona nugát barna krémhajfestékét, de az ősz hajakat többszöri kísérlet után sem fogta be. Vegyi festékekkel eszembe sem jutott próbálkozni, mert egyszer, kb. 10 éve, csak a szín kedvéért festetni kezdtem a hajamat, ami először szép volt, de harmadik-negyedik alkalom után csúnya fakó, élettelen lett, alig vártam, hogy lenőjön, akkor megfogadtam, soha többet...

meddig-nyomod-el

A hennapépet úgy készítettem el, ahogy Vali az alapreceptben írja, annyi különbséggel, hogy a forralnivalókhoz az ott felsoroltakon kívül hozzátettem még egy marék diólevelet, és a fekete teán túl egy filter gyümölcsteát (erdei gyümölcsökből); a hennaporral való kikeverés után pedig még 1 kanál olívaolajat, és 1 kanál virágmézet.

6 órát dunsztolódtam a pépben, és az az eredmény... Nekem nagyon tetszik! Mellékeltem egy "előtte-utána" képet, hogy Ti is lássátok a különbséget, és talán kedvcsináló lehet annak is, aki eddig még nem mert belevágni.

elotte-utana.jpg

Köszönet az oldalon található sok hasznos infóért. Sok sikert a munkátokhoz, és szép napot mindenkinek!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Kockázatok

Sziasztok!


Kb 4 évig hennáztam a hajam és imádtam! De minden fodrász és ismerősöm lebeszélt róla a hosszútávú használat káros hatásai miatt.
pl.: Egyik ismerősünk 6-10 évig hennázott, és egyszercsak kihullott a hajának jelentős része, ami nem nőtt vissza, és fémérékeny is lett tőle. Ez lehetséges? 
Nagyon gondolkodom rajta, hogy visszatérek a hennázásra, de nagyon belémültették a bogarat, hogy nem fog jót tenni.
Valakinek bármi tippje/észrevétele/bármi?


Köszönöm! Szép napot! 

Zsófi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Úristen, dehoooogy!!!

Szia Zsófi! 

Két ok lehetséges, amiért problémát tud okozni a henna

1. Nem tiszta hennát használt az illető, hanem valami kutyulékot, és nem a henna okozta a problémát, hanem az "egyéb összetevők". 

2. Hennára ráment vegyi festékkel vagy vegyi festékre hennázott. Ebben az esetben sem a henna volt a ludas, hanem a két anyag keveredése. 

A tiszta, jó minőségű hennának csakis előnyei vannak, jótékony a hajra, fejbőrre, szervezetre is. Kérdezd meg Valit, hány éve hennázza a haját! 

Olyat már hallottam rengeteget, hogy valakinél a vegyi festék okozott problémát, szinte visszafordíthatatlan problémát. De tiszta henna egészen biztosan nem. Ha mégis, akkor az első két pontban leírtak a mérvadóak! Rengetegszer keverik a hennát más anyagokkal, aztán ha problémát okoz, ráfogják a hennára! Pedig a henna egy gyógynövény, egyes országokban teát is főznek belőle! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Második próbálkozás. :)

Sziasztok,

Az első próbálkozásom nagyon tudatlan volt. Krém állagú henna festéket használtam, az ősz szálakból csodaszép sárga lett.  Most éppen növő fázisban van a hajam, szerintem két cm már biztos lehet, ezért is várok talán még egy kicsit. Most megvettem a Khadi festéket, vöröset, és sötétbarnát. Az eredeti szinem a sötétbarna, a dobozon az volt, hogy először a vörössel kell festeni, hogy az őszt is befesse. Tudom, egyszerűbb lett volna kérdezni és esetleg utána vásárolni, de hátha nem veszett még minden. A kérdésem a hozzáértőktől, hogy valóban először vörösre kell? Vagy hogyan kezdjek hozzá. Sötétbarnát szeretnék, amilyen eredetileg is.

Köszönöm szépen! 

 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Először vöröset

Szia! 

Igen, először hennázni kell az ősz hajat, alapozásként, mert az ősz hajra nem nagyon tapadnak az indigó tartalmú keverekékek vagy maga az indigó, viszont a henna igen. A hennára pedig már jobban tapad az indigó.

Tehát úgy van, ahogy írtad! Először a vörössel kell bekenni, majd a hatóidő után lemosni. Második lépésként pedig jöhet a sötétbarna ugyanúgy a használati utasítás szerint. 

Értékelés: Nincs

Hennaporok közti különbség

Sziasztok! Szeretnék áttérni a henna porral való hajfestésre. Nem tudom, hogy melyik terméketeket válasszam, illetve mi a különbség a NEHA és a KHADI hennapor között.

Segítségeteket előre is köszönöm: Ibolya

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hennaporok

Szia!

Én a Neha hennát használom már évek óta, és nagyon elégedett vagyok vele. A Khadit még nem próbáltam, de a leírásában sokkal rövidebb hatóidőt ír,  mint  a másiknál. A  Neha hennánál 2-8 óra a hatóidő, a Khadinál 30 perctől 2 óráig terjed. 

Remélem mások is megírják a tapasztalataikat!

Értékelés: Nincs

Ősz haj hennázása

Szeretnék segítséget kérni Tőletek. Eddig nagyon kevés őssz hajszálam volt, és azt a bionom.hu-n vásárolt henna szépen beszínezte, ezért nem is kevertem a hennát és nem volt szükség több lépcsős festésre.

MOst viszont a halántékomnál nagyobb mennyiségű ősz hajszál jelent meg, amit nem színezett be a henna. Hosszú, dús sötétbarna hajam van, ezt szeretném sötét barnára vagy sötét vörösre beszínezni, akár két lépcsőben. Hogyan, mivel keverjem ki a hennát és hogy történik a két lépcsős festés hennával? Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!!! Üdv.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Makacs őszek

Szia!

Kérlek olvasd el ezeket:

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

Henna GYIK

Indigó profi alkalmazása

Valószínűleg két lépésben kell festened, ha makacsabb a hajad, de elvileg akár a henna-indigó is beválhat felesben az ősz részekre, vagy negyed rész indigó a hennához, alapozás után (első festés csak hennával, hosszú hatóidővel). De a Khadi kikevert árnyalatait is kipróbálhatod.

Javaslom készíts próbatincseket, sajnos látatlanban biztosat nem tudunk mondani.

Sok sikert a festéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz haj

Kedves Mónika!

Nagyon szépen köszönöm válaszodat! Szuper, sötétbarna lett a hajam, egy lépésben is befogta a henna, indigó keverék az ősz hajszálaimat  :) gyönyörű lett! Mégegyszer ezer köszönet!!!!

Üdv.

 

Barbara

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A Logona sárgára színezte a hajamat

Sziasztok!

Logona is sárgára színezte az ősz hajam, és kipróbáltam 

most egy tincsen a Lush barnát.és szerencse, hogy próbatincset

festettm, durva koszos narancssárgának hívnám a színét:(

Azt hiszem többet nem próálkozom a hennával ,pedig nagyon 

szerettem volna megszeretni a természetes hajfestést:(((

Khadihoz már nem is nyúlok, mert az a kétlépcsős dolog nemcsak, hogy macerás...és nem akarok vörös lenni, nem az én színem!

A Henna szerintem annak nagyon jó,aki vörös hajat szeretne,

nekik tökéletes alternatíva lehet a vegyszeres hajfetés helyett. 

Értékelés: Nincs Átlag: 1.7 (6 votes)
Antal Vali's picture

Miért mondasz le úgy a hennáról, hogy nem is próbáltad?

Sem a Logona, sem a Lush, sem a Khadi nem henna, hanem henna tartalmú előre bekevert növényi porok lus(h)táknak (). Saját tapasztalatból mondom, hogy a henna nem csak azoknak jó, akik vörös hajat szeretnének, hanem azoknak is, akik barnát, feketét, szőkét, gesztenyét, stb.

Ahelyett, hogy gyári keverékeket próbálgatsz, ahol nincs garancia arra, hogy mi lesz a végeredmény (főleg a Logona és a Lush esetén), miért nem keverteted ki szakemberrel a saját színedet, ami valóban olyan, amilyet szeretnél.

Én 80%-ban ősz vagyok! Voltam már rézvörös, rókavörös, gesztenye, burgundi, fekete, sötétbarna, hamvasbarna - jelenleg középbarna vagyok. Tapasztalatból mondom, hogy soha ilyen könnyen, mint a növényi hajfestéssel nem tudtam elérni ezeket a gyönyörű árnyalatokat.

Egy titka van: nem előre gyártott keverékeket kell használni! Őszintén, Kamilla! Mennyivel macerásabb a port kikeverni, mint a keveréket? És [email protected] attól, hogy kétlépcsős? Vagy esetleg leesik a karikagyűrű a kezedről, hogy kétszer viszed fel a festéket a hajadra? Vagy csak ennyire lusta vagy?

Ha életmódot akarsz váltani, akkor sokkal közreműködőbbnek kéne lenned magad irányában is. Igen! Az életmódváltással sok dolog máshogy fog működni, mint ahogy azt a fogyasztói társadalom által diktált kis komfortzónánk megszokta. Ne akard, hogy a bionom fogkrémnek ugyanolyan íze legyen, mint a kolgéjt-féléknek, mert olyan íz nem fordul elő a természetben. Ne akard, hogy egy táplálékkiegészítő azonnal hasson, mint egy szintetikus gyógyszer, mert nem ez a természet rendje. Azt se akard, hogy a méregmentes dezodor ugyanúgy blokkolja az izzadásodat, mint a káros alumínium sókat tartalmazó! Sőt örülj neki, hogy tudsz izzadni! Ja, hogy büdös? Persze, hogy az, ha előtte évekig, évtizedekig mérgezted magad mindennel. Idő kell neki, hogy kiürüljön, és utána se büdös nem leszel, se izzadni nem fogsz! Igen, IDŐ.

Aki életmódot akar váltani, annak tudomásul kell vennie, hogy ezzel a szemléletének is meg kell változnia, azaz az IDŐhöz való hozáállásának is. Eddig a társadalom, annak elvárásai, a tévé, a munkahely, a főnök, és a másoknak való megfelelési kényszerünk gazdálkodott az időnkkel. Ha váltani akarsz, és valóban szeretnél bionom szemléletű lenni, akkor innentől szokd meg, hogy az idő nem másé, hanem a Tiéd. És éld meg! Minden percét! Szeretettel és odafigyeléssel. Mert ha azt mondod valamire, hogy "Nekem erre nincsen időm", akkor nem váltottál szemléletet, mert akkor az idő ( a TE időd) még mindig nem a Tiéd, hanem másé!

Ugye nem gondolod azt, hogy én nem vagyok elfoglalt, és állandóan ráérek? Ha látnád a naptáramat, akkor dobnál egy hátast. Mégis van időm a növényi hajfestéses macerára. Mert ÉRTEM van! Felkenem a hennát (mert henna nélkül szinte semmilyen színt nem lehet elérni, ez olyan, mint egy jó alapozás, ez a titka, hogy a barna nem lesz vörös), rajtam van 3-4 órát, majd arra jön az indigós keverék, ami szintén rajtam van 2 órát. Vettem egy felfújható búrát, mert az jelentősen lerövidíti a folyamatokat, és tudod mit vettem észre? Hogy nem használom. Mert szükségem van magammal arra a fél napra. Mert jó, hogy azt a fél napot magammal töltöm! A hatóidő alatt pakolást teszek fel, vagy Civirsh!-ezek, esetleg új recepteket kreálok, ami majd felkerülhet a Boszorkánykonyhába, olvasok, tanulok, kertészkedem, rendezgetem a szekrényeimet, illóolajakból parfümöt keverek, krémet főzök, vagy egyszerűen leülök, és figyelem az én legnagyobb tanítómat: a Természetet. Egyik tevékenységet sem érzem elvesztegetett időnek! Sőt, ezek a legértékesebb pillanataim. Ha úgy gondolod, hogy ezt Te nem engedheted meg magadnak, nincs hozzá(d) türelmed, macerás, akkor még nem értetted (éretted) meg az életmódváltás és a bionómmá válás lényegét. És ez sem baj, mert ahányan vagyunk, annyiféle tempóban és úton haladunk a cél felé. Csak akkor kérlek, ne várd a tökéletes eredményt, ha Te nem tettél meg érte mindent azon kívül, hogy megvetted a hozzá kapcsolódó termékeket. Mert nem a ruha teszi az embert, és nem a bionom termék használatától válik valaki bionommá. Légy hálás, hogy valaki megtermeli a hennát, ápolja, gondozza, leszüreteli, kiszárítja, megőrli, csomagolja, ideszállítja... azaz volt ideje megtermelni, ápolni... stb. Volt ideje Rád, hogy neked csak két lépcsőben ki kelljen keverni, és fel kelljen kenni! Mi lenne, ha neked kéne megtermelni is a szép hajszín érdekében? Az nem lenne macerás?

Úgy gondolom, hogy cirka egyidősek vagyunk, úgyhogy beszélhetek Veled úgy, mint nő a nővel! Régi megbecsült olvasónk vagy, és a tanácsadónők mindig is igyekeztek a kedvedben járni kisebb-nagyobb sikerrel. 2 és fél év alatt közel 150 kérdést tettél fel itt az antalvali.com-on, amelyből alig kevesebb, mint 100 elégedetlenkedés, panaszkodás volt valami miatt, más vagy mások hibáztatása a saját problémáiddal kapcsolatban, illetve felelősség áthárítás - sok esetben pökhendi módon és számonkérően. Nem egy tanácsadónő sírt már miattad, és mondta nekem elkeseredetten, hogy nem látja értelmét, hogy Veled foglalkozzon, mert vagy sündisznósan beszélsz velük, vagy nem fogadod meg a tanácsokat, majd mégis rajtuk kéred számon a sikertelenséged.  Én mindig türelemre és irgalomra intettem őket, hisz a küldetésünkben az a legnagyobb siker, ha a keményebb eseteket sikerül megszabadítani a kéregtől, amit viselnek, de most már néha én is úgy érzem, hogy hétről-hétre vastagabb lesz Rajtad az a kéreg. És azt is érzem, hogy nem velünk van bajod, csak valami miatt itt csapódik le az a szkeptikus, türelmetlenséget és érteni, érezni nem akarást hordozó dac, ami viaskodik benned a világgal és magaddal szemben. Pedig jó vagy, hisz olyan kedves is tudsz lenni!

Mi egy életformát és egy gondolkodási modellt képviselünk. Gondolom, Neked ez szimpatikus, máskülönben nem lennél itt két és fél éve. Valami miatt mégsem tudod igazán magadévá tenni. Mondom ezt úgy, hogy személyesen soha nem beszélgettünk... Mindezt csak a hozzászólásaidból szűrtem le, amit nem voltam rest mind újra elolvasni. Mert volt rá időm, pedig lett volna más, fontosabb dolgom is. De hirtelen úgy döntöttem, hogy most Te leszel a legfontosabb, hogy megértsem, miért borulnak ki Tőled a tanácsadók állandóan, miért gyakorolnak irgalmat minden egyes hozzászólásod megválaszolása előtt, és miért tologatják a kérdéseidet. És rájöttem, hogy nem akarlak megérteni, mert nem az kell, hogy én értselek meg! És nem is az kell, hogy a tanácsadók értsenek meg. Sőt, a családodnak, a kollégáidnak, az ismerőseidnek és a barátaidnak sem kell megérteniük. Egyvalakinek kéne megérteni Téged, az pedig Te magad vagy!

Kamilla! Minden bajod és problémád megszűnne testi és lelki szinten is, ha képes lennél rá! Képes lennél a MEGÉRTÉSRE! És akkor nem a henna lenne a [email protected], hogy csak pont Te nem tudsz barna lenni, hanem megértenéd, hogy csak hennával - indigó nélkül - nem tudsz barna lenni. És ha macerás a két lépcső, akkor vagy nem leszel barna, vagy megszereted magad őszen. Mert miért is lenne katasztrófa, ha őszek lennénk? Rosszabbak leszünk tőle? (Én egyébként már komolyan gondolkodom rajta, hogy lenövesztem!)

Visszatérve a kérdésedre a kicsit hosszúra sikeredett kitérő után: a következő választási lehetőségeid vannak:

  1. bolti egylépcsős növényi festékkel mindig vörös leszel!
  2. bolti vegyszeres festékkel olyan leszel, amilyen csak akarsz, de milyen áron?
  3. otthon kevert növényi festékkel lehetsz bármilyen természetes színű, mivel ősz vagy!
  4. két lépcsőben meglesz az áhított barna (persze nem azonnal, hanem a második, harmadik alkalom után - legalábbis én így tapasztaltam, de ahányan, annyi félék vagyunk, és annyiféleképpen reagálunk), de az "macerás".
  5. maradsz ősz, és rájössz, hogy a természet nem téved, mert úgy vagy a legszebb!
  6. Letolod a fejed kopaszra, és máris  minden probléma megoldódott a hajaddal kapcsolatban.
  7. Soha többet nem lépsz be az antalvali.com-ra, mert vagy megsértődsz ezen a levélen, vagy nem érted a fenti viccet...

Egy a lényeg! Bárhogy is döntesz, ne vedd el a kedvét negatív hozzászólásokkal senkinek attól, hogy szeretni tudja magát hennásan, indigósan, őszen vagy kétlépcsősen, lilán, zölden, kopaszon, bionómon, vagy antibionómon.

Kívánok Neked szép barna hajat, türelmet, megértést, irgalmat és több, sokkal több szeretetet és kevesebb elvárást magadtól.

Antal Vali

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Antal Valéria!"Egy a lényeg!

Antal Valéria!

"Egy a lényeg! Bárhogy is döntesz, ne vedd el a kedvét negatív hozzászólásokkal senkinek attól, hogy szeretni tudja magát hennásan, indigósan, őszen vagy kétlépcsősen, lilán, zölden, kopaszon, bionómon, vagy antibionómon"

Nem hinném,hogy bárkinek is el vette volna a kedvét, bármitől is a levelem! Nem hinném, hogy az én véleményem, ekkora hatással lenne a világra 

De úgy olvasom, te másképp gondold.

Én annyit írtam, hogy nem váltak be nekem "az állításod szerinti "henna alapú növényi porok"

És én , épp azt gondolom, hogy hennán kívűl is van élet.

Szerintetek nincs! Ha annyira nem tudnám elfogadni magam őszen, akkor nem lennék az  legalább 8 éve.

Hennával tettem pár próbát, nem vált be, de aki mégis emellett dönt, úgy fog tenni.

Aki nem,az nem.

Nem vagyok bionóm, és nem is szeretnék az lenni.

De nem használok vegyszeres arckrémet, sem dezodort, kerülöm az "E"-összetevőket, tusfürdőket, samponokat.

Kb 10 éve. És nem más miatt, hanem magam miatt, nem divatból, nem majmolásól, hanem mert én így döntöttem....

Kamilla

 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (5 votes)
Antal Vali's picture

Sajnálom Kamilla, hogy a dac

Sajnálom Kamilla, hogy a dac előbb dolgozott benned, mint a józan ész, és törölted magad! Titkon reménykedtem abban, hogy eljutnak hozzád a szavaim, de ezek szerint ismét nem a segítő szándékot vetted le belőle, hanem az ego dolgozott. És pont erre mondtam azt, hogy adj esélyt magadnak magadtól, de ezt nem adtad meg! Sajnálom.

Értékes embernek tartalak, aki képes lenne levetni a páncélt, de ezek szerint még nem jött el az ideje. Ezt is tiszteletben tartom. És szeretettel várunk vissza bármikor, akár Kamillaként, akár bármilyen más kiváló gyógynövény nickneve alatt, hisz "nem a márka számít, hanem az összetétel"!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Újraindítás...

Szia Vali!

Szándékosan töröltem magam, túl régóta voltam fent itt is az oldalon ...

A törléssel, egy újraindítást szerettem volna "jelképezni", ha értesz.

Változni nem fogok, vagy egy "stílusom",  de igyekszem nem kiborítani a tanácsadókat :)

Nem állt szándékomban.

Az úja regisztációval, azt is szerettem volna üzenni, ha meglátják a tanácsadók a kamilla12 nevet, ne a frász törje ki őket!  

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Hajfestés+pakolás

Sziasztok! Lehet nem ehhez a poszthoz illő kérdés, de szeretném növeszteni a hajamat és ehhez ricinusolajat használnék esti pakolásként. Lehet hennázott hajra ricinusolajat kenyni? Nem lesz valami káros hatása?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Hajnövekedést serkentő olajok

Természetesen lehet, sőt, csak figyelj oda a minőségre!  

EZ egy komplexebb, ayurvedikus készítmény, a ricinusolaj melett számos egyéb hatóanyagot tartalmaz, melyek szinergikusan (egymás hatását erősítve) serkentik a haj növekedését. Kiadós, sokáig elég! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tőfestés hogyan

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy csak a tövet festem és majd lenő a vegyi festett rész. De van egy kis gondom a tőfestéssel, ugyanis ha a tövet festem be és utána teszem rá a sapkát akkor óhatatlan hogy a többi rész is hennás lesz. 

Van erre valami ötletetek?

A vegyi festéknél ez sima ügy mert oda nem kell sapka és száraz hajra kenem fel. Nem kell a hőmérsékletre vigyázni stb.

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tőfestés

Ha ügyesen csinálod, csak minimálisan fog érintkezni a két rész, az pedig elvileg nem okoz gondot.

Értékelés: Nincs

első próbálkozás.

Kedves Móni!

Szeretnék segítséget kérni első természetes hajfestésemben. A hajam szine a fodrász színskálán nézve a természetes sötétszőke és a világos barna mentén mozog. Lapockáig érő sűrű, vastagszálú és kémialig festett( sötét szőkével máj 16-án )őszülő hajam van( kb:10% -ban ősz). A kémiai festékkel jól sikerült eltalálni az eredeti hajszinemet igy  a lenövésrő szinte csak  az ősz hajszállak árulkodnak.  Szerinted a khadi festékből a világosbarna jó lehet a hajamra? Nem szeretem ha vöröses árnyalatú. És ha jó akkor abból mekkora mennyiség kellhet a hajamra? vagy mit ajánlasz hogy ezt a színt érjem el. 

Küldtem pár képet a mostani állapotról.  előre is köszi gyors válaszod .

Értékelés: Nincs

Khadi világosbarna mégegyszer

Kedves Gandi34!

Az én hajam vállig ér és fél dobozt használok fel, ezért szerintem 1 doboz por kikeverve, ahogy meg van írva a használatiban biztosan elég a hosszú hajadra. Először úgyis a lenövést kell bekenned, utána mehet a többi részre is.

Remélem sikerül. Sok sikert!

Artona

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Khadi világosbarna

Hát, nem igazán értem, mert az a festett szín egyáltalán nem tűnik sötétszőkének... a harmadik képen lévő árnyalatnak meg azért van vörös beütése ... Persze relatív tudom, hát nehéz így a képekkel, sokszor nem tükrözik a valóságot.

A Khadival nekem nincs tapasztalatom, én saját keverékekst használok.

Ha a világosbarnára esik a választásod, tartsd be a használati utasítást (elsőre alapozó festés, aztán a világosbarna árnyalat). Én először próbatincsen kísérleteznék.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

vöröses szin

Hát igen, napon kissé vöröses árnyalatban kopik a vegyi, ezért sem voltam vele megelégedve, többek között a káros dolgokról nem beszélve. Az első festést csak hennával csináljam, csak a lenövésre ahol ősz vagy az egész hosszra? Utána mehet a khadi a teljes hosszra??  Szerinted hány doboz kellhet elsőre a hajamra a khadiból? A hennából elég a 250gr-os?

Most már szinte mindent elolvastam, ha jól értem, két lépéses lesz a dolog. Először hennával, de nem tudom kell-e hozzá cassia vagy csak a henna utána a második lépésben tanácstalan vagyok: két doboz világos barna Khadit vegyek vagy keverjem az indigót a hennát és a cassiát, na de azt milyen arányban (ha ezt választom ennek a keveréknek is fontos hogy melegen tartsuk, úgy mint a Khadit)?  

Nem szeretnék vöröseset, sajna a vegyi vesték is kissé vörösesen kopik. :( Segítsetek mert le szeretném adni a rendelést .

Értékelés: Nincs

khadi világosbarna

Kedves Gandi34!

Olvastam, hogy szeretnéd kipróbálni a Khadi világosbarnáját. Én már régóta ezt használom. Kb. 10 éve sötétmahagóni színű H.C. hennát használtam, de nem olyan rég meguntam, mert a sok ősz hajszálamat már narancsvörösre fogta be. Sajnos akkor még nem ismertem a többi hennát és az indigót, meg a cassiát, ezért a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak a vegyi festék bizonyult. Ez egy nagyon rossz döntés volt, mert soha nem olyan szín lett, amilyennek elképzeltem. Kb. 2 hónap pihentetés után kiviláosítottam a vegyivel besötétedett hajamat. Majd ráakadtam a Khadi mogyoró barnára. Rákentem a hajamra - betartva a használati utasítást - és szép vöröses-barnás színt kaptam. NEM KELLETT KÉT LÉPÉSBEN SZÍNEZNI. Az ősz hajamat is befogta, világos barnára. 2 hónap után megpróbáltam a Khadi világosbarnát - EZT SEM KELLETT 2 LÉPÉSBEN HASZNÁLNI - mert nagyon szép világosbarna színt kaptam. A vöröset is befogta, és az ősz hajszálaim (ami kb. 30 %) természetes közép-sötét szőkés árnyalatot kaptak. A Khadi használati utasításában szerepel, hogy általában a feketét és a sötétbarnát javasolják 2 lépésben festeni, mert a sok ősz hajszálat - az indigó miatt - zöldes színűre színezheti be.

Szerintem próbálkozz ezekkel a színekkel: világosbarna, mogyoróbarna s meglátod, hogy a hajad meghálálja. Csak semmi vegyi festék. Ha pedig nem tetszik a szín: C vitaminos pakolás, világosítás  is szóba jöhet.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Artona

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

Khadi Világosbarna

Kedves Artora!

Nagyon köszönöm a segítséged. Valószínüleg ki fogom próbálni ezt a megoldást is. Ha előbb megkapom a válaszod akkor biztos ezt próbálnám ki mert egyszerűbb de már megrendeltem mindent(cassia,indigó,henna) a kevergetős változatból ahogy Móni javasolta. Hálás vagyok a segítségedért. Majd rakok fel képeket mi lett az eredmény.

Üdv: Gandi34

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Barnát növényi festékkel

Az indigó kopik, a henna nem, ezért eleinte a növényileg festett barnák is vörösesen kopnak (bár nem mindenkinél). Idővel aztán rögzül a szín.

Az alapozást (hennázást) első alkalommal az egész hajon végezzük, később elég lesz csak a lenövést kenni.

A Khadi is henna-cassia-indigó (plussz egyéb ápoló hatású ayurvediskus porok) arányaiból áll, mint a saját keverék, tehát ugyanazok a szabályok érvényesek rá. Bekeverésnél én pontosan betartom az 50°C-ot, utána viszont nem tartom melegen a pépet. Pessze te odafigyelhetsz erre is, az nem árt.

Hozzávetőleges mennyiségek a fenti cikkben vannak megadva (elvileg elég lehet 1 doboz Khadi is a hajadra, de ha biztosra akarsz menni, legyen 2 a kezed ügyében), szerintem 100-150 g kellhet a te hajadra.

Kérlek mindenképpen végezz tincspróbát először, így ha nem tetszik az eredmény, lehet még változtatni. Azt is tartsd szem előtt, hogy a végleges árnyalat 2-3 nap után alakul ki, nem azonnal látható (még hamvasodik, barnul).

Sok sikert, várjuk a képes beszámolót! 

Értékelés: Nincs

Barnát növényi festékkel

Kedves Mónika!

Szerinted ha egylépésben festeném a II. keverékkel mondjuk 4 óra hatóidővel az is működhet? Vagy úgy nem fedné be úgy az ősz szálakat. Szerencsére még nem sok van, csak itt-ott héhány szál. :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tincspróba

Más lesz az eredmény, az biztos, mintha két lépésben festenéd, az ősz szálak fedése nem biztos, hogy tökéletes lesz. Próbáld ki csak egy tincsen először!

Értékelés: Nincs
Myrkky's picture

Előtte- utána kép

Sziasztok!

Próbálok megosztani én is ilyen képet, és leírni a tapasztalataimat, hátha valakinek tanulságos lesz. (-:
Én január végén kezdtem el hosszas gondolkodás után. Akkorra már semmiféle vegyi festék nem volt a hajamon, az ombrés hatás természetes, a nap szívta ki ilyenné. Először úgy próbáltam, hogy vagy 100 gramm hennából készítettem a pépet a kb. lapockáig érő vékonyszálú, nem túl sűrű hajamra. Két narancs és egy citrom levével kevertem ki, mivel legtöbb helyen ezt olvastam, így lehet a legvörösebbre színezni vele. A szín nagyon szép lett, de az érzés.. Fájt a fejbőröm, a citrusok marták fel, mostmár tudom. Aztán másnap kezdődött a "pokol": a fejviszketés. Nagyon elkeseredtem, mert irtózatosan kellemetlen volt. Egy hónap után rászántam magam a Hibiszkuszos Khadi samponra, az nyugtatott rajta, de nem szűnt meg a viszketés. Aztán lesz ami lesz alapon úgy gondoltam, egy más fajta hennát kipróbálok, mert olvasgattam, hogy másnak is viszkketett a feje az előzőleg alkalmazott fajtától, de a másiktól nem (márkákat nem említenék). És ettől a másik hennától egycsapásra meggyógyultam, magam sem értem, hogyan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pépből száműztem a citrusokat, és mit tapasztaltam?! Még a színe is sokkal szebb lett! :D Helyette azóta is erős hibiszkusz- és kamillateával keverem, hagyom állni éjjel, másnap pár csepp levenedula illó, és mehet a "műsor". (-: Hónapok múlva elővettem az elsőre alkalmazott henna maradékát, mert sajnáltam kidobni, és kipróbáltam a teákkal. Láss csodát, nem lett semmiféle problémám, így az én receptem szerint semmiféle citrust se tegyen bele az, akinek érzékeny a fejbőre, mert felmarhatja!
Nagyon-nagyon szeretem a "hennahajat", és talán egyesek megköveznek.. De én sajnálom, hogy pár mosás után eltűnik az illata, mert nagyon szeretem, és sosem fogom megérteni, hogy sokan miért bűzként emlegetik. Azt pedig még inkább nem, hogy a vegyi festéket nem tartják büdösnek, pedig az aztán orrfacsaró szagú tud lenni!
Nos, azt hiszem talán ennyi, a végére pedig megpróbálom a képet is csatolni. (-:

 

Értékelés: Nincs

Hennázós-képes tapasztalatok közkinccsé tétele :)

Szia!

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalaidat! Sajnos a kép csatolása nem sikerült... De nagyon kíváncsiak vagyunk a hajadra, és mivel a történeted is nagyon tanulságos lehet mások számára, megkérnélek, hogy küld be (a történetet és a képet/képeket) is a "Velem történt" rovatba, így könnyebben megtalálható lesz mások számára is (jobb felső sarokban a neved alatti legördülő menüben: "Friss tartalom" --> "Szerintem").

Nagyon köszönöm, az olvasók és főleg  a kező hennázók nevében is!

Értékelés: Nincs
Myrkky's picture

Szerintem..

Szia!

Ott sikerült a képet is feltöltenem, talán túl nagy, vagy csak én vagyok ebben ügyetlen. Örülök, ha segíthetek, mert talán van más is, aki el van keseredve emiatt. Én a hennát tulajdonképpen az ápoló hatása miatt próbáltam ki, van pár ősz szálam is ugyan, de nem jelentős, és a gesztenyés, rozsdás árnyalat is nagyon tetszik, ráadásul a vegyire allergiás is lettem, és megijedtem, hogy erre is, de nekem ez a módszer bevált. (-:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Első hennázás - beszámoló

Sziasztok!

Anyukámmal küzdöttünk meg a feladattal. A Khadi vöröst használtunk a por kikeverése és a megfelelő állag elérése miatt a homlok felőli rész nem lett tökéletes de a tarkómnál már belejött az anyukám. Forró víz, keverés, turmixolás, meleg vízbe állítottuk a tálat és kenegetés következett, az első tincstől eltelt fél óra, majd a dobozban lévő sapka használata plusz kötött sapkát húztam a fejemre. 15 percenként hajszárítóval melegítettem a fejemet. 1 óra 15 percet volt a fejemen utána lemostam.

Az eredménnyel elégedett vagyok. Az ősz hajszálakat befogta, de a lenőtt részek sötétebbek lettek mint a festettek. Az eredeti színe a hajamnak sötétbarna és kb 5 cm lenövésem volt már három hónap után. Tudok- e valamit tenni a lenőtt részekkel, hogy ne üssön el nagyon? A lenőtt rész az vörös csillogást kapott, az ősz szálak rezesek, a festett rész gyönyörű vöröses barna árnyalotot kapott.  A kép napfényben készült. Igazából nem tudom, hogy esetleg a hatóidővel lehet még változtatni vagy a hőmérsékleten. 

Köszönöm a segítséget! Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Milyen színt szeretnél?

Szia Csilla!

A várható eredményt kaptad.  A tő rész ilyen lesz. A végeket lehet hozzá sötétíteni. Milyet szeretnél?

Gabi

Értékelés: Nincs

egységes hajszín

Szia Gabi!

A színnel minden rendben a vörös nagyon tetszik ami a vegyi festett részen van, az élénk igazi rézvörös, de az eredeti hajszínemen csak vörös árnyalat van. Szerintem nagyon elüt a kettő és szeretném egységesíteni. Most még nem vészes de ha elkezd nőni akkor már nagyon feltűnő lesz.

A vörös tetszik, igazából az arcbőröm hófehér ezért a sötét szín nem lenne túl jó választás.

Mit lehet vele kezdeni?

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A henna nem világosít, így sötét hajból nem lesz élénk vörös!

Először a fekete leves, aztán a megoldás.

A henna nem világosít, így sötét hajból nem lesz élénk vörös!

A haj világosítás ártalom a hajnak, a henna nem árt a hajnak ezért szeretjük, kívülről tapad rá, a haj belsejében lévő természetes pigmenteket, nem roncsolja el, mint a vegyi festék.

Barátkozz meg a tő részen levő színnel, vagy felejtsd el a hennázást. Ha sokszor kerül a tő részre sötétedni fog. Ezért ha egy színre akarod hozni, csak a végeket a világos részt fesd. Ezt vagy fodrász tudja neked így felkenni, vagy sok kis copfot készítesz és csak a hossz részt fested be. Tudod a hennázás szemléletváltás is, elfogadni azt amit lehet, és nem akarni mindig valami mást, mint ami van. Csak épp egy picit hozzátenni.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajszín

Kedves Gabi!

Köszönöm a választ. Tisztában vagyok vele hogy nem világosít, de Te azt kérdezted milyen színt szeretnék.

A választ végül is megadtad.

Ha khadi világosbarnával befestem az egészet akkor sem tűnik el az átmenet?  

Köszönettel: Csilla 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajszín egységesítése

Kedves Csilla!

A Khadi világosbarna jó ötlet, de lehet, hogy csak a világosabb (vörös) részt kellene vele festeni, ha meg tudjátok oldani, hiszen ha az egészet kened, a tő része is sötétedhet. Hogy erről meggyőződjetek, készítsetek próbafestést egy tincsen, azt javaslom.

Értékelés: Nincs

Azonos színre festés

Sziasztok!

Eddig azt gondoltam, hogy a hennázás kezdete nehéz de most a folytatással továbbra is bajban vagyok.

Szóval gumizzam be kis copfokra arra mehet a világosbarna. De sajnos a hajam úgy nő mintha húznák, egy hónapja lett hennázva és hát a tőnél megjelentek az ősz hajszálak. Erre a tő részére ami a friss hajam plusz egyszer hennázott természetes hajszín mehet világosbarna vagy henna kell rá?

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egyszínűre nem egyszerű a vegyiről való áttérés esetén.

Szia Csilla!

Amíg le nem nő a vegyi rész, addig elég nehéz lehet a festés. A másik probléma, hogy otthoni körülmények között akartok professzionális, szakmai tudás kívánó feladatokat elvégezni. Ilyen esetben sokszor más kell a tőre, és más a világos részekre, már hennázott natúr részek pedig jobb lenne ha festetlenül maradnának. Tehát tő rész, ha sok az ősz hajszál kétszeri festés, vagy ami bevált rá. A középső rész, ahol már a saját hajszín volt hennázva, az maradjon ki, mert egyre sötétebb lehet. És a világos végek amit sötétíteni kell. Remélem érthető. 

Most divat az ombre, légy kicsit türelemmel. A tőfestést is 5-6 hét után lehet szépen megfesteni anélkül, hogy a már hennázott hajat összekennénk. Esetleg, ha meg van mit tennél rá keress fel egy megbízható, ügyes fodrászt, vagy kérj meg egy ügyes barátnődet. Ha még is egyedül állnál neki, akkor első festés csak tőre és a világos részekre, második festés a világos végekre. A copfok valóban könnyítik az ember dolgát, de magadnak azért elég nehéz lehet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hogyan kerüljem el a pirosas árnyalatot?

Kedves Lányok, 

kb. egy éve szántam rá magam a hennás festésre: akkor tiszta hennát használtam, simán vízzel készítve a keveréket. Az eredeti hajszínem sötét gesztenyebarna (sötétbarna, enyhe vöröses fénnyel), oldalt viszonylag sok ősz szállal. A hennától a hajam szép fényű lett, a barna szálak színén nem változtatott, az ősz szálak viszont sörér narancssárgásak voltak. Ezen szerettem volna változtatni, így következő alkalommal (ez első után hat héttel) fele részben indigóval kevertem a hennaport, de a végeredmény most sem tetszett: kifejezetten pirosas (már-már lilás) lett tőle a hajam. Mit ronthattam el? Most a Logona sötétbarna növényi festékét tettem a hajamra másfél hónapja: Ráfesthetek-e erre újra hennával, ha tanácsolok valami okosat a keverést illetően? 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

henna barnítása

Kedves Csenge!

Ilyen esetben ha csak foltokban ősz a haj, csak ezeket a részeket kell barnítani, mivel a többi az indigótól már nagyon sötét lenne. Pl: keverj hennát indigót és cassiát.

A tisztán növényi festékek egymással váltogathatóak, csak az összetétel számít.

Igazán barnás árnyalat ősz hajon két lépésben érhető el. Tehát először hennázol ahogy szoktad, majd csak az őszre teszed a fenti keveréket.

További hennás cikkek:

 

Naposat,

Gabi

 

Értékelés: Nincs
kiskató's picture

henna a fejbőrön?

sziasztok!

Szeretném megkérdezni, ha ugye a henna nem kopik hanem csak lenő, és festésnél gondolom befogja a fejbőrt is, akkor a fejbőröm végig vörös marad?? (még nem festettem hennával, de szeretném kipróbálni) Pláne, ha még rákenem az idigót is, fekete? 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna a bőrről lekopik! :)

Ne félj!  A bőrről lekopik kb. egy nap után! Ez biztos, tapasztalom minden egyes alkalommal! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
kiskató's picture

Henna a fejbőrön

Köszii !

Értékelés: Nincs

Elég a vegyszerekből!

Sziasztok!

Én igazából teljesen "szűz" vagyok a témában... Kb. 8 éve festem a hajamat. Először csak a másik szín miatt, aztán 1-2 év múlva már kellett az ősz szálak miatt. Pedig csak 27 vagyok.  1,5-2 havonta kell festenem, mert addigra vállalhatatlan a fejem ennyi idősen.

De a sok vegyi kence tönkretette a hajam. Sprőd, hullik, fénytelen, meg valószínűleg a szerevezetemnek se tesz jót ez a sok méreg. Szeretnék áttérni a természetes festésre. Olvasgattam a hozzászólásokat, de már eléggé össze vagyok zavarodva. Tudom, van a tafolyam... De az most sajna nem kivitelezhető. Jelenleg sötétbarna hajam van, a pihentetést már megkezdtem. Elég sok ősz szálam van. Mindenképp maradnék a barna árnyalatnál, minél kevesebb vörössel. Kb. milyen keverék kellene és hogyan alkalmazzam? Köszi előre is!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajkorona regenerálása

Szia!

Addig is, amíg pihenteted a hajadat, megkezdheted a regenerálást kívül-belül, segítségként:

Kérlek olvasd el figyelmesen ezt is: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről, és ha maradt még kérdésed tedd fel bátran!

Értékelés: Nincs

így se nagyon akar összeállni a keverék...

Szia Mónika,

átolvastam, amiket küldtél. De még így se nagyon akar összeállni a keverék. :D Gondoltam veszek kész keveréket, de 100g elég borsos és nekem kéne kb. 250g (lapocka alá ér a hajam). Tudnál mégis valami tippet adni? Valami kiindulópontot... :) Lefotóztam a jelenlegi állapotom, elől azzal a "gyönyörűséges" fehérlő folttal... :S  Pont premier plánba sajna, frufruval takarom. A másik képen meg az a szín van, aminek örülnék. :D Gondolom 2 festés kell. De nem tudom, hogy az első csak henna, vagy higítva (cassia, indigó)? Illetve a 2. festésnél is milyen arányokat tartsak be?

Köszi előre is! Edina

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Őszesből barnásat :)

Szia Edina!

Szerinem a 250g nagyon sok, még lapockáig érő haj esetében is... Én azt mondom, hogy 200 g biztosan elég, de az is lehet, hogy csak 150, attól függ, hogy mennyi és milyen hajad van. Persze első festésnél az a biztos, ha van kéznél bőségesen por.

Kétlépcsős festést kellene alkalmazz mindenképpen (legalábbis első alkalommal, aztán majd meglátod)rve, 2-3 óra hatóidő;

Nehéz pontosat megadni, még így, kép alapján is (fényviszonyok, hajszerkezet, stb). Illetve a te hajadból pontosan a képen láthatót nem biztos, hogy ki lehet hozni (de hasonlót igen ).

Ha mégsem úgy sikerülne, ahogyan szeretnéd, lehet rajta még alakítani például hamvasítani, ehhez segítséget nyújthat Gabi kolléganőm írása:

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

Bizonytalanság, bátortalanság esetén ajánlom figyelmedbe a tanfolyamot is!

Hajrá, várjuk mi is a (képes) beszámolót  az eredméynről!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szupi!!! :)

Szia Móni!

Köszönöm szépen az infókat! Na, tegnap és ma megtörtént a "dolog"! :D Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. Szerintem elég jó is lett az eredmény. Szerencsére nem lettem vöröske és az ősz szálak se virítanak. :) Mondjuk iszonyat tortúra és azt hittem sose végzek, de valamit valamiért. Az illata se volt kellemes, de jobb volt, mint a vegyi festékeknek. Nem viszketett a fejbőröm se, nem ömlött a hajam az öblítésnél. Jó barátságban leszek én ezekkel a növényi porokkal. :D Mellékelek képet! Tőfestés gondolom ugyanígy legyen majd, tehát 2 festés az ősz szálak miatt... Azt olvastam, hogy a henna nem kopik, de az indigós keveréket néha fel kell vinni a teljes hajra, ugye? Gondolom észreveszem, ha megkopott kicsit a szín...

Végül is 150g-ot csináltam, de rengeteg volt az is. :)

Köszönöm szépen még egyszer! :)

Edina

1.kép: Henna+cassia

2. kép: Henna+indigó+cassia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Henn Mónika's picture

Hennázás eredménye :)

Nyagon örülök, hogy jól sikerült! Szerintem is nagyon szép lett az eredmény . Lehet azóta még barnult, hamvasodott is egy picit, pár napig még alakul a szín.

Ha nem szereted a pép szagát, tompíthatod 1-2 kiskanál gyömbér- vagy kardamom porral.

Ha nem hagyod nagyon lenőni, és nem vagy teljesen ősz, akkor a további festések lehet megoldhatóak 1 lépésben is, tégy egy próbát. Egy picit lehet világosabb lesz a tő, hát majd meglátod, mennyire vállalható úgy.

A hosszára hennát nem kell már tenni (esetleg egy picit, nagy ritkán), elég a cassiával hígított indigó (annak függvényében, hogy mennyit kopott, hígíthatod jobban is, mint most elsőre, sőt, van akinek nem is igazán kopik).

Még eszembe jutott a nárdus illó, állítólag ez is mélyíti az árnyalatot, érdemes lenne tenned pár cseppet a pépbe, hátha az illata is jobban bejön, mint a henna-indigóé... 

Hátha sikerül megoldani egy lépésben a  procedúrát, számolj majd be.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna melirozott hajra

Kedves Mónika!

3 hete volt melírozva a hajam - szőkével. Szeretném kérdezni, hogy 6 hét után lehet- már hennával festeni, vagy tovább várjak? Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok a melírozás miatt, hogy fogja be a hajamat a henna, szerinted? Alapból a hajam színe olyan középbarna. Átlagos barna, egy kis szőke melírral. Amilyen színt én szeretnék elérni: az a sötét vörösesbarna. Szerinted lehet? Mi kell hozzá a hennán kívül? Indigó? És milyen arányban?

Válaszodat előre is köszönöm:

Kata

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennázás szőkített/melírozott hajon

Kedves Kata!

Ha figyelmesen elolvasod ezt: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről, illetve az allata lévő hozzászólásokat, és linkeket, sok hasznos infóhoz juthatsz!

Értékelés: Nincs
Esztergom-Szentgyörgymezei Sophie's picture

Régi-új

Sziasztok! Már többször jártam itt, és mindig visszatalálok Hozzátok! :) Végre rászántam magam a 3 hónapos pihentetési időre, és tegnap megvásároltam az első hennámat. :) (rögtön két csomaggal, biztos, ami biztos! :) ) 3 órát dunsztolódtam a pépben, és most rezes, rozsdabarna lett a hajam. :) Már tapintásban is sokkal másabb, mint annak idején a vegyi festékes időszakban. Kicsit sok port kevertem be, így ami maradt az lefagyasztottam, bár lehet, hogy ez volt jó megoldás?  Nagyon tetszik a mostani szín, kicsit talán szeretném ha világosabb lenne.... erre van esetleg valami megoldás? A mostani keverék csak henna, és víz volt... lehet, hogy elbírt volna egy kis citromlevet? Vagy a még hajamon lévő vegyi festék színének oka lehet? A lenövésnél már pont olyasmi színű, mint amit szeretnék. :) Mit tanácsoltok világosításhoz, vagy  csak legyek türelmes, és ahogy nő a hajam, és tűnik el a vegyimaradék, úgy lesz egyre világosabb? Semmi elégedetlenség nincs bennem, ez a növény egy CSODA!!! Az illata (számomra) maga a természet, a frissen nyírt fűhöz hasonlít nekem. :) Nagyon megszerettem! :) Szóval egyre inkább bio leszek, vettem natúr samponszappant is, már csak a tusfürdőket kell lecserélni, és szépen sorban a többi kozmetikumot. Rájöttem, hogy valóban megéri. Köszönöm a régebbi tanácsokat segítségetek, és a rengetek infót, ami az oldal van. Ennélkül nem nagyon mertem volna belevágni ebbe az egészbe! Lassan teszek fel képet is, (ha rájövök, hogy hogyan kell.....) Még egyszer köszönöm Nektek!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Lehet ki kell lépni a komfortzónából a hennázáshoz?

Szia Sophie!

Örülök, hogy belevágtál, sokszor nagyon féltek tőle, pedig százalékosan nagyon kevesen térnek vissza a vegyi festésre, lehet nem véletlen. Ha már befestetted, nem lehet világosabb, eleve világosabbal kellett volna festeni. Pl henna+ cassia. De a lényeg, hogy a saját hajadon tetszik. A vegyi hajról szokott kopni kicsit és akkor lehet pont jó lesz. Fontos, hogy eztán tőfestést csinálj csak, mert ha végig fested egyre sötétebb lesz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Esztergom-Szentgyörgymezei Sophie's picture

Az a bizonyos zóna...

Szia Gabi! Köszönöm a tanácsot, akkor a következő lépésnél már csak a tövét festem :) A "profilképen" látható színű lett a henna a hajamon, a fényben legalábbis ilyen. :) Nagyon boldog vagyok vele. :) Előbb utóbb csak lenő már a vegyimaradvány is, olvastam, hogy a henna segít a hajnövekedésben is, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok! Nem szándékozom ezután már vegyi dolgokkal kenni a fejem, és kezdem kiírtani az összes vegyi dolgot, amire nincs szükség. Igen, valóban ki kell lépni a komfortzónából ahhoz, hogy át lehessen állni a természetes dolgokra, hiszen pl. a kémiai samponnak erősebb ilatta van, már a bejárati ajtóból lehet érzeni az illatot ( kérdés milyen ára van ennek hosszútávon)... ezen kívül persze a hajfestés is egyszerűbb, meg gyorsabb, viszont emlékszem, hogy nekem minden hajfestés rettegés volt, féltem, hogy ha belemegy a szemembe akkor mi lesz, csípte a fejbőrőm, és még büdös is volt.... Szóval én is csatlakokozom a bio táborba, és a családomat és barátaimat is erre biztatom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

hennás hajfesték

Sziasztok!!

Örülök hogy rátok találtam nagyon sok pozitivat olvastam erröl a hajfestékröl!

Mivel én allergiás vagyok a rendes hajfestékre (bedagattam) így az lenne a kérdésem hogy ebben vannak e azok az anyagok mint az álltalános festékben és ajánljátok e nekem hogy kiprobáljam!

Igazábol félek hogy erre is allergiás vagyok, de a hajam már elég csúnyán néz ki... köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Allergia vegyi hajfestékre, henna?

Köszöntelek az oldalon!

Itt olvashatsz az Oldalhasználati trükkök -ről, hogy könnyebben eligazodj.

A növényi hajfestékek (Henna, indigó, cassia, Khadi) csak szárított porított, növényi részeket tartalmaznak. Természetesen mindenre lehetünk allergiások, de én még nem találkoztam olyannal aki allergiás lett volna. Pedig az üzletben sokaknak hennázunk. Vigyázni kell viszont a vegyi összetevőkkel rendelkező hennának álcázott termékekkel.

Sok hasznos olvasni valót találsz a hennázással kapcsolatban az oldalon:

019. A henna (Lawsonia inermis)

Gyakran Ismételt Kérdések a henna hajfestéssel kapcsolatban

Milyen színű a hajad és milyen színt szeretnél?

Henna tanfolyamot is szervezünk, hogy megkönnyítsük az átállást, kezdést. A Móni és én segítünk nektek a hennás kérdésekben.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Örök hálám - első hennázásom

Sziasztok!

Nagy öröm számomra, hogy létezik ez az oldal, és összeteszem a két kezem, hogy annak idején szerencsésen Rátok találtam. :) Sosem késő! 

Már majdnem fél éve szemezgetek a hennás hajfestéssel, de most telt le a bűvös három hónap, és úgy döntöttem, miért ne?! Belevágok!

Borzalmasan rossz tapasztalatom van a nem természetes hajfestékekkel kapcsolatban, aminek még most is iszom a levét. Teljesen fakó és sprőd lett a hajam a hidrogéntől, ráadásul a hajszínezőket, festékeket is maradéktalanul ledobta. 

Rosszul voltam már attól a látványtól, hogy Pom-Pom ül a fejemen, ezért drasztikusan rövidre vágattam a "hajamat", majd az eredeti színre festettem. Eldöntöttem, soha többé nem használok vegyi festékeket.

Letelt a három hónap, azonnal megrendeltem a hennát, de előtte persze elolvastam a fórumon sorakozó hasznos tanácsokat, véleményeket.

Tegnap délután bekevertem a hajkencét: 100%-ban hennát használtam, amihez  fahéjas, szegfűszeges Rooibos teát adagoltam. Három órát volt a hajamon, aztán lemostam, és láss csodát! Gyönyörű, rezes csillogású hajkoronát kaptam. Kimondhatatlanul boldog vagyok! 

Édesanyám a nyakamba ugrott a csoda láttán, hiszen ő is a korábbi tortúráimat, no meg persze kicsit (ő is) tartott a színtől az előző hajfejtések elszomorító végeredményéből kiindulva. Viszont meggyőzte a látvány - jövőre az ő haját is hennázni fogjuk. :)

A teljesen hidrogénezett, roncsolt részeken vörös lett a hajam. Bár kevésbé csillogó, mégis sokat dobott rajta... ezen már csak az olló segít. :)

Ahol viszont korábban csak festve volt, ott gyönyörű, fénylő rézvörös árnyalatban pompázik a hajam.

A saját, sötétbarna hajszínemnek csak egy nagyon enyhe vöröses árnyalatot adott. Bevallom őszintén, nekem az előbbi, kissé élénkebb vörös tetszik a legjobban, az az álomhajszínem, bár tudom, hogy az eredetit világosítani nem lehet vele.

A növény kibírhatatlan szagáról sokat olvastam, de a saját tapasztalatom alapján azt kell mondjam: sóska illata van. Gyerekkorom nagy kedvence, ezért aztán semmiféle problémát nem jelentett a "szag".

Örök hálám! 

Íme az eredmény:
 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

újabb sikeres hennázás :D

Veled örülünk, és nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! 

Értékelés: Nincs

Letelt végre a 3 hónap:)

Sziasztok!

 

Sikerült kibekkelnem végre a három hónapot

Segítségeteket szeretném kérni..mivel ez lesz életem első hennás hajfestése. Nekem bejön a vörös..amitől nagyon félek, az a sárga. Esetleg leírnátok nekem pontosan egy receptet. Milyen por, milyen arányban, milyen teával vagy egyébbel hígítva, milyen illó, stb. A hajam tettre kész, kb 1 hónapja nem használok semmilyen vegyszeres sampont, remélem ez megfelelő előkészítés

Szóval: A hajam középbarna, világosabb árnyalatúra volt festve, rézvörös volt szőke csíkokkal, persze ez már tök kopott. A hajam középhosszú, vagy talán picit hosszabb.

Nagyon köszönöm a segítséget

Nagyon örülök, hogy megtaláltalak benneteket! Apró léptekben, de azért igyekszem a változásokkal. Már jó pár dolgot kipróbáltam, és nagyon tetszik.

 

Köszi:Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Timi, vöröset szeretnél?

mert akkor roppant egyszerű dolgod van: használj 100% hennát, forró vízzel, vagy fekete teával kikeverve, 3 óra hatóidő. Illóolaj opcionális, mehet bele  pár csepp levendula és/vagy eukaliptusz (sőt szinte bármilyen illó). Rezes vörös lesz az eredmény, saját hajszín  függő, hogy milyen mélységben. Sárga kizárva, nyugi .  Bátorság, ezt nem lehet elrontani!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

utolsó kérdésem első hajfestés előtt

Szia!

Szerdán megyek végre a fodrászhoz Nagyon rendes volt, elvállalta hogy a Hennával is befesti a hajam. Az lenne a kérdésem, hogy a hennát kikeverhetem előre otthon? Vagy rögtön kenni kellene, amíg még meleg? Reggel mossam meg a hajam, vagy inkább előző este? A fodrász már csak megvizezi a nyíráshoz, felkeni, aztán én tűzök haza pár órát dunsztolódni. Alufóliával be lehet tekerni ,vagy inkább törölközővel?

Nagyon köszönöm a segítséget! Majd jövök az eredménnyel is

Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

hennázás részletek

Szia Timi,

otthon is bekeverheted a hennát, sőt, bekeverheted akár előző este is.

Reggel moss hajat, akkor már a hennát csak vízzel elég lesz kiöblíteni.

Beülhesz a fodrásznál 30 percre búrába/klimazonba, megelgítéssel lerövidül a hatóidő, és már öblíthetitek is lefele.

Hogy ne száradjon ki a pép a fejeden, betekerheted akár alufóliával, vagy húzhatsz rá egy zuhanysapkát (én ez utóbbit szoktam).

Várjuk a beszámolót! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajfestés

Szia!

Köszönöm a választ Akkor ez talán nekem is menni fog. Beszámolok majd az eredményről 

Köszi:Timi

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyönyörű lett:)

Sziaztok!

Most értem haza a fodrásztól az első hennával festett frizurámmal. Annyira szép lett, hogy nincsenek rá szavakNagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, és boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra. Megpróbálom képpel is illusztrálni, de ezer képet csináltam már, de úgy érzem egyik se adja vissza a valóságot. Az eredmény egy gyönyörű rezes vörös, talán gesztenyébe hajló, nem is tudom megfogalmazni.

Mégegyszer köszönöm: Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Tényleg szép lett!

Örülök, hogy örülsz Timi :)

Niki

Értékelés: Nincs

első hajfestés

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, most fogok elöször hennával hajat festeni. A lenövesztés már 2,5 hónapos, de hétvégén elutazunk. Így nem mehetek:( Segítsetek légyszi, hogy elsőre sikerüljön. Annyi receptet olvastam, ki mivel mit higít, hogy nem tudom pontosan, hogy kéne csinálni. A hajam vörösre volt festve, a lenövésnél olyan középbarna. Vörösre szeretném festeni. Mit kell vegyek hozzá, és hogy kell elkészíteni? Meddig kell rajta legyen?

A bionom boltba ami raktáron van az másnap átvehető?  

Előre is köszönöm a segítséget.

Timi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

sürgős hajfestés

Ha minél vörösebbet szeretnél, csak hennára lesz szükséged. Ezek Közül választhatsz: henna, Khadi vörös. Forró vízzel keverd ki, esetleg kamillateával, mehet bele egy kis citromlé is, de nem kötelező. A pép tejföl sűrűségű legyen, 2-3 óra hatóidő elég szerintem (ha van ősz hajszál is, akkor több).

Ami a rendelést illeti: ha be vagy regisztrálva, befizeted bankkártyával az összeget, és van raktáron, akkor azonnal viheted. Vagy másnapra, de úgy hogy délután 2-ig utalsz, hogy másnap átvehesd. Holnap lesz henna, ami épp most nincs. 

Sok sikert a festéshez!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

már késő:(

Szia!  Köszönöm a gyors válszt. Sajnos késő, nem fogom tudni már hétvégére befesteni. Személyesen csak szerda reggel tudtam volna átvenni, de nincs még henna, postázásra meg pénteket írt. Na nem baj, túl fogom élni:) Majd jövő hétre megrendelem a kiszemelt dolgaimat:)

Itt Vácon egy helyen találtam hennát, de nem mertem megvenni. 

ezt a fajtát ismeritek? Ilyen van itt, csak a 100gr-os, és hát nem olcsó,  de ha szerintetek ez jó minőségű, akkor holnap be tudnám festeni a hajam.

 

Köszönöm:Timi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Timi ne kapkodj

Türelem Timi, mi ez a kapkodás, használd ki az időt olvasgass esetleg a témában, csatolhatsz képet a hajadról, hogy minden ok legyen, a henna nem kopik és nem lehet leszedni.

A termék megfelelő lehet, bár részünkről nem ellenőrzött, és nem is lesz, hiszen a gyártó vegyszeres hennás színeket is készít.

Tégy belátásod szerint.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Eletem elso hajfestese

Lehet hogy hulyeseg a kerdesem, de nem fogja meg a bort, ha mellekenem a hennat? Mennyi ido van letorolgenti ezeket, hogy ne latszodjon?

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel