Kisfiam beszédkészségének javulása

Sziasztok,

Mindenképpen szerettem volna Nektek köszönetet mondani, csak azért, hogy vagytok... 

Van egy most 5 éves kisfiam. Bár időben elkezdett beszélni, nagyon döcögős volt a beszédfejlődése. Elég sok oltást kapott, sokat elég hamar, sokkal hamarabb, mint a nővére. Pl influenzát és társait is. Nem 100%, hogy ok-okozati kapcsolat van a kettő között, de azóta sokat olvastalak Titeket, és simán el tudom képzelni, hogy igen. Rengeteg hangot nem tudott kimondani, a tipikusan nehezekből pl semmit (r, s, cs), és ami a legrosszabb, hogy erősen dadogott. 5 éves koráig nem foglalkozik a gyerekekkel a logopédus, úgyhogy nem nagyon tudtam mit csinálni. Próbálkoztam ugyan játékos arctornával és hasonlókkal, kis fejlődés is volt, de a dadogás maradt.

dadogos-gyerek

Aztán elkezdtem adni neki innen több dolgot. Nem tudnám megmondani, pontosan mi segített, minden esetre tegnap volt az oviban a logopédiai vizsgálat, és a gyerek tökéletesen tisztán beszél.

Kapott pár üvegnyi halolajat, sok nyírfanedvet, Humit, Manó Mannát meg még sok mindent. Én a halolajra nagyon gyanakszom, hogy használt, esetleg nyírfanedvvel együtt .  A dadogás teljesen elmúlt, már egy ideje figyelem, és tényleg gyönyörű, ahogy beszél. Pedig nagyon messziről indultunk. Úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni a munkátokat, tényleg nagyon hálás vagyok Nektek! További szép napot Mindenkinek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Dadogás

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. 5 éves lányom dadog (kétnyelvű). Rendszeresen kap halolajat és manó mannát, előzőből 2 teáskanálnyit, utóbbiból egyet naponta. Szerintetek mit adhatnék még neki? Az omega 3 halolajat rendeltem eddig, adjam neki továbbra is ugyanezt és az adagolás megfelelő-e? Van még valami ötletetek, tippetek, hogy mit adhatnék neki? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Dadogó kislánynak

Szia,

A halolaj adagolása alapesetben jó szerintem, de ha szükségesnek érzed akkor "Probléma esetén az adag akár többszörösére is emelhető, mivel ez a termék mellékhatások nélküli élelmiszer."

Váltogathatjátok krill olajjal is. A zselékapszulát valószínűleg nem tudja lenyelni, de kiszúrható. Előnye, hogy feldolgozásához nincs szüksége a máj munkájára, míg a halolajhoz igen. Bővebben a Krillolaj, a világító rák "csodaszere" cikkben olvashatsz róla.

Manó Mannából napi 2 mokkáskanállal is kaphat.

Huminiqumból min. 3 hónapos kúrát (neki 1 doboz 4 hónapig elég) vagy Múmióból csinálhattok az ásványi anyag pótlásra. A tápanyagok, vitaminok jobb felszívódása miatt szedhetne bélflóra harmonizáló terméket is akár váltogatva is őket (pl:Emóció, Méz almarosttal, Fermentpatron, Imsyser). 

K-és D-vitamin fontos szerepet játszik több életfolyamatban és az immunrendszer működésében is ezért a K2D3 csepp szedése is fontos lenne.

Agyműködés támogatására való egyéb termékek is segíthetnek (pl:Mangosztán, gyógygombák, B Food Complex, C-vitamin források). És az algák is nagyon sokrétűen hatnak.

Logopédus foglalkozik a kislányoddal?

Ha a lelki ok is gyanítható a dadogás mögött akkor gyermekpszichológus, rügyelixírek vagy a Bach-virágcseppek vagy a Móksha segíthet még. Rügyelixírekről itt olvashatsz bővebben, a gyerekeknek való adagolásról is szó van a hozzászólásokban. 

Gyermekmegörző blogot ajánlom még a figyelmedbe.

Remélem hamarosan elmúlik a dadogás. Kérlek írj majd a fejleményekről!

Értékelés: Nincs

Mit hogyan szedjen?

Szia Detti!

Köszönöm a gyors választ! Miből mennyit szedjen? A superba krillolajból 2x1, manó manna 2x1 kk., humi napi 1 kapszula, k2-d3 vitaminból a simát vagy a fortét szedje és mehet a 12 csepp? Nem sok ez így egy gyereknek? Nagyon érzékeny kislány, és nagyon jó képességű, mindenre figyel. A rügyelixírt meg az előbb felsoroltak mellé kellene adni? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Étrendkiegészítők adagolása gyereknek

Szia,

krill olaj napi adagja a gyártó javaslatai szerint 2*1 kapszula, ez általában a felnőttek adagja, gyereknek elég lenne 1*1 belőle, de ha "turbózni" szeretnéd akkor kaphat nyugodtan 2*1-et is, és majd esetleg később csökkenthetitek az adagot.

Mivel más-más termékcsoportokból választottál, így különböző oldalról van megtámogatva kislányod szervezetének egészséges működése, így egyáltalán nem sok. Persze a termékek kiválasztásánál az is szempont lehet, hogy van-e bármi probléma, milyen a táplálkozása (eszik-e finomított (cukor, finom liszt, finomított étolaj), adalékos ételeket, sok nyers zöldséget, gyümölcsöt teljes örlésű gabonát fogyaszt-e stb.) Ha anyagilag megterhelő lenne akkor váltogatva szedje őket, az egyik hónapban ebből, a másik hónapban a másikból kapjon. Az előző válaszomban írtam, hogy bélflóra támogató készítmény is jó lenne. pl. 1 üveg Méz almarosttal kb. 1 havi adag. 1 doboz Huminiqum egy gyereknek 4 hónapig elég, feltöltéshez min. 3 hónapos kúra javasolt, de lehet szedni folyamatosan gyerekeknek is.

K2D3 csepp gyereknek való adagolásáról itt olvashatsz. Látatlanban elsőnek a Fortét javasolnám, a gyártó szerint túladagolni szinte lehetetlen, mivel valóban természetes formában lévő készítményről van szó. A Fortéban több a K-vitamin, mint a simában, a gyártó adatai szerint kb. 60*12 csepp=720 csepp van egy üvegben. Ha nincs K-vitamin hiánya, rendben van valakinek a bélflórája, emésztése, (K2 vitamint bélbaktériumok termelik) elegendő K-vitamin tartalmú ételt eszik rendszeresen, sok nyers zöldséget, nyers zöld leveles növényeket, gyümölcsöket, csírákat fogyaszt  akkor a sima K2D3 csepp vagy a D3 csepp is elegendő lehet. K-vitaminról ezt a cikket érdemes elolvasni.

Rügyelixír a testi-lelki harmónia, egyensúly megtalálásában segíthet, a többi terméktől időben eltolva kell szedni. Érdemes kisebb adagolással kezdeni, és a reakciókat figyelve szükség szerint fokozatosan emelni.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Dadogás, beszédzavar, beszédhiba

Köszönjük, hogy megírtad a tapasztalataidat. A Halolajjal kapcsolatban már több ilyen és ehhez hasonló pozitív visszajelzés érkezett, hisz az omega 3 erősen képes stimulálni az agy beszédközpontját is. Nálatok valószínű, hogy az összes termék közrejátszott a javulásban, hisz a Nyírfanedv és a Huminiqum kiváló "oltáskivezető", a ManóManna pedig egy komplex, vitaminokban és egyéb nélkülözhetetlen hatóanyagokban gazdag inteligens táplálék.

Nagyon örülök, hogy boldogok vagytok, és hogy sikerült kilábalni ebből a felettébb kellemetlen állapotból. Csak így tovább!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (11 votes)

Gyönyőrű beszéd Bionomos termékektől :)

Jaj de jó ilyeneket olvasni , olyan szívmelengető, nagyon szépen köszönjük, hogy megírtad.

Gratulálok Nektek

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel