Mi a fiatalságom megőrzésének titka?

Az elmúlt őszön készült a kép, ott már 61 voltam, most fél évvel több + 4 felnőtt gyerek...

Ezen a képen 61 éves vagyok
Kérdezik, mi a "titka", de recept, titka nincs. Oka van!

Röviden. Mint általában minden, az is fejben dől el, milyen szeretnél lenni 60-70-90 évesen. Persze ezt nem időskorban kell elkezdeni, hanem még ifjan. Az emberek többsége úgy gondolkodik: már elmúltam 40, (50!), akkor már öreg vagyok, és elkezd úgy viselkedni, öltözködni, úgy "hordani" magát, és tényleg beleöregszik szorgalmasan a szerepébe.

Aztán: (nem csak a "fiatalságom" megőrzése miatt) nem táplálok rosszindulatú gondolatokat senki iránt, az ármánykodás, az irigység, a gyűlölet kiül az arcra, csúfít, öregít. És! Kell sok mozgás, kevés ülés, semmi TV, cigi, alkohol, kevés "ámítógép", friss levegő, csökkentett kalóriabevitel, több zöldség, gyümölcs, kevesebb szénhidrát, zene és tánc, fiatalos gondolkodás, játék és humor, érzelemgazdag lélek... stb. 

S ha még boldog is lehettem volna életem során, (mert öröm és boldogság is kell!) még jobban is kinézhetnék, hehe...  Vallom, hogy az embereknek így kell 60 éves korukra kinézni, vagy még "úgyabbul", mert ez még csak az élet fele!

Persze méteres hosszú hajat nem muszáj addig viselni. Úgyhogy néhány napja a parókásnál hagytam a fonatom, már rég szerettem volna a rákbeteg gyermekek részére felajánlani (volt is lelkifurdalásom, hogy ennyi ideig húztam). Nem sajnálom, remélhetőleg lesz belőle vagy 2-3 paróka nekik, mig kinő a sajátjuk. A rövid hajamat élvezem, azt szeretném hennával festeni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

Szépségtitkok

Kedves Dancse! 

Írnál még kicsit bővebben a fiatalság megőrzéséről, engem konkrétan a gyakorlati módszerek érdekelnek :) Amiket a mindennapokban teszel magadért. Nagyon jó ilyenekről olvasni. A fénykép alapján az igazi természetes szépségek közé tartozol és engem is ez érdekel, a természetes szépségápolás. Saját tapasztalatom, hogy pár éve, amióta kiiktattam minden vegyszeres kozmetikumot az életemből és csak a minőségi, igazi bio dolgokat használom, megszűntek a bőr és hajproblémák. Sőt ezekből is inkább a kevesebb több elv alapján inkább csak a teljesen "tiszta" olajakat, vajakat használom ( pl. Konzol) és tiszta vizet. Azt mondhatom, hogy olyan bőröm lett így (és hajminőségem) amilyenre mindig vágytam :) (az adottságaimhoz képest persze).

Évi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
B.Kinga's picture

Örülnénk, ha te is írnál nekünk!

Kedves Évi!

Nagyon örülnénk neki, ha te is írnál magadról bővebben, ha megosztanád velünk a saját, jól bevált tapasztalatidat- persze, csak ha van hozzá kedved! Szívesen olvasnánk a történetedet, és biztosan sokaknak adnál vele erőt, kapaszkodót!

Szép napot és jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egymás után két baba

Kedves Kinga!

Köszönöm az érdeklődést olvastam az általad írt blogokat, és életmódváltás történetét, nagyon szimpatikus, szeretek ilyeneket olvasni én is. Viszont nem sok mindenről tudnék most beszámolni, talán később majd összeszedem a gondolataimat. Nálam nem voltak óriási változások, szerencsére korábban sem volt betegségem, semmilyen ételallergiám és egyéb mindenféle "civilizációs" kellemetlenségek. Nagyon szeretem a természetközeli életmódot, de a táplálkozással hadilábon állok néha, ezen a téren nem vagyok igazi bionom. Szeretem az egészséges dolgokat, de ha éppen olyanom van, megeszem az egészségtelent is nyugodt szívvel A betegségeket, tragédiákat, magánéleti problémákat az életben én inkább más oldalról szoktam megközelíteni, persze a táplákozás is fontos, de szerintem igazán ezek a lelki élet kiegyensúlyozottságán, az ember szellemi alapállásán, gondolkodásán, élethez való hozzáállásán és önismereten múlnak. Ehhez pedig a legjobb eszköz a horoszkóp. Nem a hagyományos, jósolgatós, hanem a sorsfeltáró, személyiség elemző, kauzális, személyre szabott horoszkóp. Ez nem reklám volt nem vagyok asztrológus, de kaptam már több ilyen segítséget, útmutatót az élethez  és mindenkinek ajánlom. Ha az ember azon a "helyen van", azt csinálja, éli, amire rendeltetett, ha a szerelmi/családi/magánélete 100%-os, a vele született negatív beállítódásokat, örökölt karmikus programokat igyekszik tudatosan kijavítani, akkor ehet bármit, magára kenhet bármit, nem fogják utólérni nagy tragédiák, betegségek, veszteségek az életben. Sőt, minden úgy alakul, ahogyan szeretné. Én inkább ezt vallom.  Jelenleg majdnem mindenórás kismama vagyok a második kisfiúnkkal, az első kisfiam sem túl rég született most töltötte az 1 évet, így főleg ezek a dolgok töltik ki teljesen az időmet. A lelki dolgok mellett azért most a testi dolgokra és táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetek, vagyis fogok szülés után, mivel két egymásutáni terhesség és szülés nyomot hagy az emberen. De nem bánom, majd regenerálódok utána. 

Üdvözlettel: Évi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Egymás után két baba és regenerálódás

Szia!

Először is gratulálok a második babához is!  Talán, mire olvasod ezt a hozzászólást már meg is születik! nagyon-nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok az egész családnak. Én nem vagyok egy horoszkóp szakértő, komolyan irigykedem azokra akik értik és tudják. Nem mindenben értek Veled egyet, de nagyon örülök, hogy boldog vagy és jól érzed magad. 

Fontosnak tartom a tiszta étkezést és a tiszta kozmetikumokat is, egyszerűen másnak a szagát már el sem bírom viselni. Ha néha-néha betévedek egy nagy áruházba, menekülök a vegyi osztályról. Persze nem esek kétségbe, ha éppen utazok valahova és WC-re kell mennem és azt a szappant kell használnom,ami ott van, de azért jobban szeretem a tisztát.  Rosszabb lenne, ha ráégörcsölnék. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gratulálok, így tovább!

Gratulálok, így tovább.

Csak még egy fontos dolog ami kell: az egészség.

Egy krónikus betegség mellett pl. nehezebb a felsoroltakat kivitelezni. 

Persze feladni akkor sem szabad!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha valaki így él...

Ha valaki így él és gondolkodik, kevésbé hiszem, hogy beteg lesz :) Ezek a gondolatok bennem is megfogalmazódtak most, hogy elmúltam 40 :) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A fotó alapján olyan 35-re tippeltem volna!

A fotó alapján olyan 35-re tippeltem volna:))))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

61 évesen sokan szeretnének így kinézni

...szerintem kedves Dancse  Köszönjük, hogy írtál nekünk! Hosszú, boldog életet kívánok Neked és családodnak is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel