Szabad akarat!

Sziasztok!

A minap történt, hogy egy fiatal hölgyike becsöngetett hozzám, holmi közvélemény-kutatás címszóval. Majd előkapott a táskájából valamiféle parfümöt és azt kezdte el magyarázni, hogy ez milyen jó, mert uolyan jó minőségű, mint a Chanel vagy a Dior. Aztán kérte, hogy adjam oda mindkét csuklómat, mert fújna rá egy-egy illatot. Mire én azt válaszoltam, köszönöm a lehetőséget, de nem szeretnék semmit ilyet a bőrömön tudni, mert nem élek ezen mű illatokkal! 

 szabad-akarat

Láttátok volna azt az undort és sértődöttséget az arcán! Majd közölte, hogy ezek nem mű illatok (tényleg? akkor miért nem szerepelnek a Bionomban- gondoltam magamban! ) és nagyfokú iróniával a hangjában további szép napot kívánva sarkon fordult és elment!

Én meg halkan bezártam az ajtót, és csak ennyit mondtam, akkor fújd magadra kedves! :) 

Szerintem ez nagyon gáz, ha nem vagyunk hajlandóak meghagyni a másik szabad akaratát, és akár egy becsmérlő pillantásal is, de minősítjük őt!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólások

Parfüm "tukmálók"

Ó, én is hasonlóan jártam! 

Csak mikor kiderült, hogy a két nagyon kedves fiatal mit is szeretne, akkor én mosolyogva annyit modtam, hogy ne haragudjanak, de én allergiás vagyok a szintetikus parfümökre (ez már többször bevált). Erre ők sajnálkoztak és elköszöntek, de megjegyezték, hogy milyen jó, hogy ilyen vidám és mosolygós vagyok és maradjak is ilyen! 

Bea

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Antal Vali's picture

Én pont ugyanígy jártam, amikor az A....n-os tanácsadónők

támadtak le egy bevásárló központban. Mikor szép nyugodtan és mosolygósan megpróbáltam nekik elmagyarázni, hogy ezek nem jó termékek, és az összetételt mutatva, felvilágosítottam őket, hogy melyek a káros összetevők, akkor agresszív módon elkezdtek ingerülten érvelni, hogy ne dőljek be az idióta "zöldpropagandának", és felejtsem el Antal Valit, mert AZ csak egy magamutogató dilettáns, aki azzal akar celebbé válni, hogy kitalálta, hogy káros anyagok vannak a kozmetikumokban.

Annyira elkelzdtem röhögni, hogy szegények a mai napig nem tudják hová tenni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Iránymutatás

 

Kedves Vali és Mindenki más Olvasó!

 

Nehezen fogok hozzá a levélíráshoz, mert még a kérdések sem tisztultak le bennem, abban viszont biztos vagyok, hogy változtatni szeretnék.

A bionom világgal való kapcsolatom nagyon új. 2014. február 26-án töltöm be a 39. életévemet és két héttel ezelőttig korántsem foglalkoztatott ennyit ez a világ mit a mai napon. A Kollath reggelivel kezdődött minden. Sajnos az a fajta ember vagyok, akit könnyű meggyőzni erről-arról. Értem ez alatt azt, hogy ezidáig is sok mindent kipróbáltam, (vitaminok, teák, krémek, tornák stb „csodaszerek”) bízva abban, hogy valamitől jobbá válik az életem, közérzetem, bőröm stb. Mígnem egy fórumon megláttam a Kollath reggelit. Azért az soha nem elégített ki, ha egyetlen helyen jártam utána valaminek, ezért beírtam a keresőbe a nevezett reggelit és megérkeztem Antal Vali oldalára. A lavina elindult és maga alá temetett. Rájöttem, hogy minden, amiben eddig hittem és bíztam az csak egy nagy átverés volt. De hogyan tovább?

Az első kérdés, ami felvetődött bennem, hogy van-e még értelme (tudom, nem vagyok öreg, de mégis) most elkezdeni kisöpörni a lakásból, a fürdőszobából mindent, hiszen közel 40 éve mérgezem magam mindennel.

Sokat olvastam az elmúlt két hétben mind Antal Vali, mind a Bionom Biobolt oldalait. Csaponganak a fejemben az új információk és nem tudom, hogy a fokozatosság elvét követve honnan is induljak el. Egyszerűen képtelenség elolvasni egyszerre 20 könyvet, ezernyi cikket, írást, számtalan hozzászólást és kiválasztani mindebből azt ami számomra megfelelő és amire befogadó képes vagyok. Nem megy, hogy az étkezésemből is egyik napról a másikra mindent száműzzek és átálljak zöldség, gyümölcs és magok felhasználására. Ez már csak azért is nehéz lesz, mert sok próbálkozásom volt e téren, de valamiért kevés az a zöldség amit szeretek a teljes kiőrlésű dolgokról nem is beszélve. :( Temérdek segítő információ és komment van az oldalaitokon, csapongok a sok tudnivaló közt.

Hol kezdjem el? Étkezzek egészségesebben, majd vásároljak másik mosószert és tisztítószereket, aztán arckrémet és sminkelési kellékeket?  Azt már tudom, hogy a különböző kozmetikai szereket nem célszerű keverni (általánosságban, de olvastam, hogy mit mivel lehet). De van-e értelme csak tisztálkodó szert és arckrémet változtatni, ha a hagyományos sminkjeimet használom? Vagy minden kis lépés számít?

Aztán, hogy melyik termék? Én úgy vélem, hogy a Biola termékek a számomra elérhetőek anyagi szempontból, jó lesz ha közülük választok?

Már azt is megtanultam, hogy a bőrünk csak az aktuális állapotunkat mutatja, viszont az én bőröm sajnos 20 évesen és most is szinte ugyanazt az állapotot mutatja. A homlokom esetenként kopósan száraz, a pórusaim tágak, a tisztálkodást követő néhány óra elteltével a bőröm zsírosan fénylő, pattanások is előfordulnak, van amikor nem kis számban, bár az annyira nem elviselhetetlen. Biztosan hormonális problémáim is vannak, mivel az államon hosszú ideje erős szőrnövekedés is jelen van. Természetesen sem az endokrinológiai sem az egyéb vizsgálatok kóros elváltozást nem találtak, de nem gondolnám, hogy az így természetes, hogy ennyi idősen pattanásokkal küszködöm a szőrnövekedésről nem is beszélve. Minden áldott nap külön program szemöldökcsipesszel kiszedegetni a vastag szőrszálakat. Voltam lézeres szőrtelenítésen is már sokszor, de csak időlegesen enyhítette a panaszaimat. Fogamzásgátlót nem szedek legalább 15 éve, előtte Diane 35-öt szedtem.

A munkahelyem és az életem is elég stresszes, az otthoni dolgokat próbálom a helyén kezelni, de a munkahelyit nem tudom. Sajnos Nagykanizsán nem olyan sok a munkalehetőség, hogy könnyedén váltsak.

Budapestre nem járok így a konzultációs lehetőségeket nem tudom kihasználni. Sokat fogok még az oldalon olvasgatni, de egy kis mankót szeretnék kérni a sorrendiséget illetően.

Hormonháztartás jobbá tételére találtam az Ezerjófű női cseppjeit, az nekem jó választás lehet? A lelki dolgaimra a Csendolaj?

Az étkezésemre próbálok odafigyelni, sokszor én főzök, előre gyártott és kész ételeket nem fogyasztunk. Ide kapcsolódik még egy kérdésem, hogy az update termékekről mi a véleményetek?

Elnézést a hosszú levelemért, de a tisztán látás érdekében próbáltam összeszedni a kezdetekhez szükséges információkat.

A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Stressz ellen

Szia! 

Stressz ellen mindenképp nézz körbe az aromaterápiánál is, az én kedvencem a Kubeba. 

Koncentrálj egy frontra, mondjuk a táplálkozásra és mellette, csak úgy mellékesen a többi területen is kezdj el lecserélni egy-két dolgot. Megy az, majd automatikusan csak cselekedni kell...

Kísérletezgess, lehet lesz több gyümölcs is ami ízlik...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

stressz ellen

Kedves Szilárd!

Köszönöm a segítséged! Az a helyzet, hogy úgy érzem, egyre kevesebbet tudok. Minél több cikket, hozzászólást, kommentet, termékismertetőt stb olvasok, annál jobban elveszek. Kicsit ez már a bőség zavara is. :)

Igyekszem jó döntéseket hozni, aztán majd alakul!

Üdv, Kata

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Miracle75 élete fordulópontján

Kedves Miracle!

Tökéletetesen átérzem minden szavadat, ugyanis 2006-ban szinte ugyanezt éreztem. Kölcsönkaptam Vali Mindennapi mérgeink című cd-jét, és csak ültem szájtátva. Annyira lesokkoltak az információk, hogy szinte támolyogva mentem ki a fürdőszobába szétnézni. Nekiültem a fürdőszoba szekrénynek, és elkezdtem vizslatni az INCI összetevőket, amikről korábban fogalmam sem volt, mintegy járulékos adatnak tartottam a készítményekhez. A kozmetikumokat nézegetve, rövid időn belül rájöttem, hogy nincs egyetlenegy olyan köztük, ami méregmentes lenne. De! egy valami volt!  A nagynéném által készített ronda házi szappan, amit, ha jól emlékszem disznózsírból főzött a tanyán. 

Mivel mi sem vagyunk milliomosok, és mindent nem tudtam azonnal cserélni, így nagyon ügyesen "kisakkoztam", hogy mivel tudok több mindent kiváltani.

Például: választottam egy méregmentes tusfürdőt és sokáig az volt a samponunk, és az arctisztítóm is.

És, azt se felejtsük el, hogy 2006-ban nem nagyon volt alternatíva, hiszen Magyarországon akkor volt mindez kialakulóban. Alig volt egy-két termék, ami tiszta és ráadásul egyáltalán nem volt olcsó. Most már azért jóval nagyobb a választék, és szinte mindenki megtalálja a pénztárcájának valót. 

A Biola egyébként jó választás, mert a natúrkozmetikumaik egészen baráti árban vannak. Amit mindenképpen javaslok. Tanulj meg spórolni ezekkel a tiszta kozmetikumokkal, ugyanis ezekből tényleg nem kell sok. Anno, nekem ezt is fura volt megtanulni, hogy az eleinte drágábbnak tűnő termék, a végén olcsóbbra jött ki, mert kevesebbet kellett belőle használni. A bionom kozmetikumokra nagyon áll az a mondás, hogy "a kevesebb több!"

Jó szívvel ajánlom a boszikonyhánkat is, mert számtalan házilag elkészíthető recepetet találsz, akár tisztítószert, akár kozmetikumot vagy ételt.

Az étkezést is szépen át lehet variálni. Kezd úgy, hogy pl. cukor helyett mézet használsz, fehér liszt helyett zabpehelylisztet vagy teljes kiőrlésűt, állati tej helyett növényi tejet, amit akár magad is könnyedén eltudsz készíteni, ha nincs keret a kész megvásárlására.

Habitusodtól és anyagi keretedtől függően indulhatsz neki a változásnak.

Az ute termékek nagyon nem jók! Telis-tele vannak gluténnal (búzafehérje), aromákkal, színezékekkel, és iszonyú drágák. Nagyon jó marketinggel lettek felépítve, de nem ezen múlik, hogy valaki lefogy-e vagy sem! Aki átáll a bionom táplálkozásra és rendszeressé teszi életében a testmozgást, annak szépen beáll az egészséges testsúlya. 

Íme egyik (férfi) olvasónk személyes élménye a világ legegyszerűbb fogyókúrájáról.

A hormongubancok rendezésében az első és legfontosabb lépést már megtetted, amikor abbahagytad a fogamzásgátlót.  Nagyon ügyesen ráéreztél az Ezerjófüves Női cseppekre, mert a benne lévő gyógynövények szinergiában hatnak a hormonrendszerre.

A Csend-olaj helyett inkább a Stabilizáló testolajat ajánlom, mely segíthet feldolgozni a változásokat mind testi, mind lelki szinten, mellesleg a hormonrenszerre is hat, ha rendszeresen használod.

Egy nagyon izgalmas út előtt állsz, és el sem hiszed, hogy mennyi jó dolog fog veled történni ezen az úton. Csak 4 év különbség van köztünk, és bátran kijelentem, hogy nem maradtál le semmiről. Van akit egy komoly betegség kényszerít a váltásra. Örülj neki, hogy te magadtól érsz meg erre a lépésre. 

Egy jó tanács! Tudom, most úgy érzed, hogy elmerülsz a rengeteg infóban és mindent tökéletesen akarsz majd csinálni. Arra kérlek, hogy lazán állj a dolgokhoz, és ne akarj görcsösen változtatni magadon. Lesz olyan, amit azonnal eltudsz majd fogadni, és lesz, amihez hosszú évek kellenek. Sajnos, elő szokott fordulni, hogy valaki tökéletesen akar mindent csinálni, és a végén egy merő görcs lesz az egész életmódváltás. Erre szoktam azt mondani, hogy csak lazán, mindent a maga ütemében.

Olvasgass továbbra is, szívd magadba az infókat. Ha bármi kérdésed van, itt vagyunk és segítünk!  Betty

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Köszönet az életmód tippekért!

Kedves Betty!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, hasznos tanácsokat. Jól esik a törődés és a támogatás, bátorító! 

Egy dolgot még pontosítanék! A sorrend! Például egy ilyen: 

Táplálkozás, tisztálkodás, lakás tisztítószerek, dekor kozmetikumok... 

Vagy mindent egyszerre kellene, hogy hatásos legyen? 

Kérdésem lényege az, hogy érdemes-e addig pl. arclemosó tejet, tonikot és krémet vásárolnom, amíg az összes többi felsorolt a régi jól bevált "méreg" marad? 

Természetesen tovább tanulok, olvasok, olvasok és olvasok és szívom magamba az információkat.

Nagyon-nagyon köszönöm! 

Üdv, Kata

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Segítsünk Katának életmód tippekkel! Ki hogyan fogott hozzá?

Kedves Kata!

A sorrendet, mint írtam a habitusod, és persze a pénztárcád határozza meg. 

Nekem a kozmetikumok cseréje jött első körben, majd fokozatosan kicserélődtek a tisztítószerek is.

Pl.

  • az öblítő helyett ecetet használtam, néhány csepp illóolajjal illatosítva. 
  • Hajbalzsam helyett almaecetes illóolajos hajöblítést végeztem a hajmosás után.
  • Testápoló, kézkrém, gyantázás utáni balzsam helyett beruháztam egy tégely shea vajra, ami nagyon sokáig elég volt, stb.

Az étkezésemre már korábban is odafigyeltem, valahogy egészen tini korom óta foglalkoztatott ez a kérdés, és már akkor sejtettem, hogy a fehér cukor, és a fehér liszt, meg az adalékanyagos élelmiszerek nem túl jó. Persze volt még mit csiszolnom (és van a mai napig is).

Teljesen egyéni, hogy hogyan kezdesz neki a változásnak. Van, aki egyből minden fronton megteszi a kipucolást (pl. Pribus Tündi, bionom kozmetikusunk történe). És, van olyan, aki szépen sorjában, megvárja míg elfogy a "mérges" öblítő, mosószer stb. és utána már méregmenteset vesz, vagy házilag készít magának.

Mindenképpen lesz hatása! Persze annál gyorsabban és látványosabban mutatkozik meg a tisztulás, minél több fronton neki tudsz kezdeni.

Biztos vagyok benne, hogy vannak egy páran még úgy, hogy már tiszta arcápolókat használnak, de a dekorkozmetikum még nem az igazi. Már ez is jobb, mintha évekig várnál arra, hogy majd egyszerre váltasz ápoló és dekorkozmetikumot is. 

A lényeg, hogy valahol kezdj neki! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Arcápolási sorozatra rábólintást kérek!

Szia Betty!

Tegnap délután is küldtem Neked levelet, de úgy tűnik valahol elveszett.

Kérdésem lényege az volt, hogy az első levelemben részletezett bőrproblémáimra mely Biola termékek lettek volna a legmefelelőbbek. Miután bent voltam a rendelésem felébén és nem jött válasz, saját elképzelésem szerint választottam, remélem jó lesz.

Ezeket rendeltem:

  • Arcápoló érzékeny, zsíros, vegyes és normál bőrre, bíborkasvirág kivonattal
  • Arctisztító gél, Bio teafaolajos (Biola), 75ml
  • Arctonik, érzékeny bőrre, stelláriával (Biola)
  • Tusfürdő és sampon - Power up tusfürdő és sampon (Biola)

Mellé rendeltem az Ezerjófű női cseppjeit valamint stabilizáló testolajat.

Amint látod, a rendelésem egy része még nem "éles", változtathatok rajta. Amennyiben módodban áll, kérlek jelezz nekem, hogy jók-e a választásaim, vagy más termékek megfelelőbbek lennének-e.

Köszönöm, Kata

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kata választása jól sikerült!

Szia Kata!

Itt vagyok a válasszal, -a szerdai nap szerkesztőségin vagyunk -, ezért nem tudtam neked válaszolni.

Nagyon jó arcápolási termékeket választottál magadnak. Ezek a készítmények a kevert /zsírosabb bőr állapotát segítenek normalizálni.

Remélem a Power up sampon/tusfürdőt szeretni fogod, nekem évek óta nagy kedvencem. Többféle sampont is kipróbáltam már, de mindig visszatérek ehhez.

A Női csepp és a testolaj is jó párosítás. A testolajat naponta kend az un. hormonkilépési pontokra (pl. nyak, fül mögött, csukló, könyök belső része, alhas, belső combok, térdhajlat, boka belső része). Naponta 2x kend és mindig egy pontot kezelj! A stabilizáló testolajból nem kell sok, sőt takarékoskodni is tudsz vele, ha a rózsa hidralátumot fújsz a bőrödre és utána kened a testolajat. Így spórolsz vele, ill. jobban felszívódik az olajkeverék. Ráadásul a rózsa is hormonharmonizáló. A testolajakat érdemes minimum 3 hónapig használni, akkor bontakozik ki igazán a hatása.

Ügyes vagy, megy ez neked !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kezdet

Kedves Betty!

Ismét köszönöm! Amire rávilágítottál, az az, hogy ezekkel a termékekkel nem hibázhatok, nem árthatok magamnak. Tehát nincs vesztenivalóm! :)

Remélem a türelmem is kitart, hogy soha ne az egyszerűbb és gyorsabb utat válasszam!

Minden jót Neked!

Üdv, Kata

Értékelés: Nincs

Jaj, de kár, hogy nem láthattam!

Szívesen nevettem volna veled együtt. Szegények, nem nagyon tudhatták hova tenni a dolgot. 

A szomorú persze benne az, hogy még csak meg sem hallgatják a "másik oldal" ellenérveit. Rögtön csípőből hárítanak. Fel sem merül bennük, hogy esetleg valami igaz is lehet belőle. Persze azt azért nem gondolom, hogy egy hirtelen  "a-ha" élménytől megvilágosodnak, de azért persze sosem lehet tudni. Reménykedjünk! 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel