Tejallergia kálvária babánál - látom a fényt az alagút végén

Drága Antalvalis Csapat!

Elsősorban hadd köszönjem meg, hogy ezen a remek oldalon keresztül, amit üzemeltettek, mennyi segítséget kaptam az utóbbi időben! Gyors, pontos, megbízható, csupa szív csapat!

Amit szeretnék megosztani veletek és a kedves publikummal, az a személyes tapasztalatom, hátha másnak is tudnék vele segíteni.

Kislányom 2014.02.23-án született a 37. gesztációs hétre. Három hónapos korában tejallergiát diagnosztizáltak nála... Előtte persze nagyon hasfájós volt, rengeteget görcsölt a pici pocija, és iszonyú hasmenéses volt. Sajnos akkor még nem tudtam, hogy ezek a tünetek mit takarnak, csak a véres széklet volt a nagy pofon, hogy valami nagyon nem jó. Elkezdtem kutakodni a témában, mert az orvosoktól sajnos semmi segítséget, támogatást nem kaptunk... A tejmentes diéta ellenére sem javult sokat a helyzet, a görcsök és a hasmenés megszűntek, de a székletvér csak nagyon hosszú idő után rendeződött!

Amikor már azt hittem, hogy minden rendben, újra jelentkezett, és újabb vizsgálatok jöttek, de persze semmi jótanács, csupán megállapították a tényt, hogy igen a székletvér vizsgálat eredménye pozitív lett... Tehát további sok sikert a diétához anyuka. 

Kutatgatásom eredményeképp ráleltem a csicsóka jótékony hatására, miközben a megszűnő hasmenést felváltotta a székrekedés. 

CsicsókaHeti egy alkalommal beiktattam a csicsókát az étrendbe, krémleves vagy csak párolt formában, de nyersen is akár. Elhagytuk a rizspelyhet, babakekszet (He), csak a gyümölcsöt kapta tízóraira. Valamint Okos Édes csicsókasűrítményt is adok neki mindennap, a teáját ezzel ízesítem. Rizst, tésztát nagyon ritkán kap, és az ételeit nem sűrítem krumplival... Az emésztése teljesen helyreállt.  Sem hasmenés, sem vér, és a székrekedés is megszűnt!

Amiket elhagytunk az étrendből - természetesen az egész családéból -, azok a következők: fehér liszt, cukor (csak természetes formában), minden mesterséges mű dolog, szóval felsorolni is sok lenne, mennyi szemetet használtunk és fogyasztottunk... És sajnos a gyerekem bőrén kellett megtapasztalnom sokmindent, mire felnyílt a szemem, hogy nem jó úton haladunk!! Mára, amit csak lehet, házilag készítek... És szép lassan remélem, igazi kis bionom család leszünk! Mert megéri változtatni!!!

Jelentem, látom a fényt az alagút végén! 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Hozzászólások

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel