Szódabikarbóna

Szódabikarbóna és citromsav - Vissza az alapokhoz, ahogy a dédi is csinálta

Miközben a legolcsóbb kecsketejszappan lelőhely után kutakodtam (és eddig ez tűnik annak), nagyszerű kis oldalt és boltot találtam, ahol nemcsak természetes kozmetikumokat, hanem energiatakarékos kütyüket is - és a bolt oldalán rengeteg hasznos tippet, érdekes irományt is találhatunk, mint például ezt itt:

Forrás: 
zoldbolt.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (9 votes)

A szódabikarbóna sokoldalú felhasználása...

szodabikarbonaszódabikarbónát (nátrium-hidrogén-karbonát) számtalan módon felhasználhatjuk, a lakás tisztításán keresztül fertőtlenítésre, a háztartásban, kozmetikumok készítéséhez, és még házi fogpasztát is gyárthatunk belőle. Nagyanyáink régóta univerzális szerként tartották számon, csak sajnos kiszorították a háztartásokból az új kor vegyipari és kozmetikai csodái. Szinte csak a konyhai felhasználását ismerjük a mézes süteményekkel kapcsolatban.

Forrás: 
saját cikk
4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (27 votes)

Szódabikarbónával a rák ellen

Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.

Candida albicans

Forrás: 
hírszem
4.625
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (8 votes)

Vegyszerek nélkül is lehet makulátlan a lakás

A vegyszermentes takarításról már írtunk, most pedig élesben is kipróbáltuk a sokszor emlegetett természetes lehetőségeket. Sorozatunk első részében a szobában tevékenykedünk, bizalmat szavazva az egyszerű konyhai kisegítőknek: ecetnek, citromnak és társaiknak.

Forrás: 
noilapozo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

7 természetes alapanyag, amivel tisztává varázsolhatja otthonát

Gondolkozott már azon, miért kell tisztítószerek tucatjait használnia ahhoz, hogy otthona ragyogó szép és tiszta legyen? Létezik más megoldás is, a döntés az Ön kezében van – ha inkább természetes megoldásra vágyik, szerezze be a következő „tisztítószereket”!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

A szódabikarbóna jelenti a reményt a vesebetegeknek

A szódabikarbóna lehet a csodaszer a vesebántalmakban szenvedők számára - legalábbis ezt állítják brit kutatók, akik szerint a mindennapokban használt szer csökkenti a vesebaj további romlását. 
0
Értékelés: Nincs

Állományjavítók - azaz mit keres a sütőpor a pitében

Sütőpor, élesztő, szódabikarbóna, szalalkáli - mindannyian a sütemények, pékáruk laza, szellős szerkezetét biztosítják. Melyikük miként működik? Mire használjuk még őket?

 

Forrás: 
ismeret.virtus.hu Tudományos ismeretterjesztés
4.625
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel