Szülés

Minden abortuszt el kell végezni

A Bethesda Gyermekkórház lesz Magyarország első olyan egészségügyi intézménye, ahol nem hajtanak végre abortuszt. Az újonnan nyíló szülészeti osztályon a terhességmegszakítást akkor sem végzik el, ha az anya azt kéri. Más kórházakban ezt a kérést nem utasíthatják vissza az orvosok.

Forrás: 
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/minden_abortuszt_el_kell_vegezni/2483394/?utm_source=rssfeed
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A csodálatos oxitocin, a mi szeretethormonunk

Elindultam egy csodálatos úton, ahol az édesanyák és kisbabáik támogatása kerül a fókuszba a várandósság, szülés, illetve gyermekágy alatt.
Már rengeteg segítő információval gazdagodtam, ezek közül az oxitocin elképesztő csodája ragadott meg a legutóbbi tanfolyamon - a sok-sok többi mellett természetesen -, amelyet most szívesen osztok meg Veletek is.

Ez az átfogó szakmai megközelítés számos olyan, az oxitocin által támogatott területre hívja fel a figyelmet, mint a korai kötődés kialakulása, a fájdalomcsillapítás, szociális viselkedés megerősödése, gyorsabb sebgyógyulás, hogy csak párat emeljek kis a sok pozitív hatás közül.

a-szuletes-modja

Fogadjátok szeretettel, remélem sok hasznos információt olvashattok a háborítatlan várandósság, szülés, születés, szoptatás területeivel kapcsolatban is.

Berni


Forrás: 
http://www.szoptatasportal.hu/fejezetek_a_laktacios_szaktanacsado_kepzes_torzsanyagahoz/a_centralis_oxitocin_es_gyakorlati_jelentosege
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Szexuális élet szülőként: létezik egyáltalán?

Nem szívesen beszélek a szexről, és szinte soha nem írok róla. Mégis a szexszel fogunk ebben a cikkben foglalkozni, de csakis azért, mert elvégre mindannyiunkat érint. És szülőként egészen biztosan egy szempont érdekel igazán minket: hogy a pokolba csináljuk, amikor ennyi GYEREK van a házban? Létezik egyáltalán szexuális élet szülőként?

szexualis-elet-szulokent

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/anna-luz-de-leon/sexleben-als-eltern-gibt-es-das-uberhaupt_b_5532448.html?utm_hp_ref=familie
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Ahogyan születtél, olyan életed lesz

Bár felnőve rég nem emlékszünk rá, saját születésünk igen mély élményként él tudatalattinkban. Annyira, hogy akár mindennapi életünket, stresszhelyzeteinket is befolyásolhatja.


Forrás: 
http://joportal.hu/ahogyan-szulettel-olyan-eleted-lesz/
4.733335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (15 votes)

Tiszta lappal - 3. rész: Nagy család helyett még nagyobb család születik

Soha nem gondoltam volna, hogy az élet
Fordulhat a rosszból a jóra.
Mit hozott a gólya, azóta csakis minden róla szól.
Na meg rólad, a ma és a holnap
A legfontosabb dolog, ami mozgat
Hegyeket és völgyeket, ez a szeretet.
Nekem ez maradt meg első sorban,
És ez soha-soha el nem sorvad.
Ez sokkal többet ér tudod, mindennél,
Mert ezt ingyen kaptam, de kincset ér.
(Hősök: Soha)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Tiszta lappal - 2. rész: Ha újra kezdhetném, avagy: Egy nem éppen bionom szülés története

tiszta-lappal-fanni-szuleteseOtt tartottam az előző bejegyzésemben, hogy szépen elterveztem, milyen módszerekkel könnyítem meg a szülés előtti időszakot, a szülést és a regenerációt. Én nem is értem, két szülés után még mindig abban az illúzióban éltem, hogy igenis lehet könnyen szülni. Meg voltam róla győződve, hogy majd most harmadjára, hipp-hopp, mindenféle fájdalom nélkül kicsusszan a baba (persze gátmetszés és repedés nélkül), én felkelek a szülőágyról, és rögtön lenyomok egy mambót.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (27 votes)

Tiszta lappal - 1. rész: 9 hónap a legjobb tudásom szerint

A legutóbbi bejegyzésemben (igen, tudom... még talán az őskorban) azt ígértem, hogy a fürdőszoba szemrevételezésével fogjuk folytatni az ínségkonyhás témakört (habár akkor át kellett volna keresztelni ínség-fürdőszobává a blogot ), és megnézzük, hogyan lehet a legköltséghatékonyabban és legegyszerűbben megoldani a tisztálkodást, testápolást, mosást és a takarítást. Viszont az igazság az, hogy ehhez a témakörhöz az utóbbi időben valahogy nagyon nincs ihletem...

Közben született egy gyönyörű, cuki, zabálnivaló kislányom (amúgy nem vagyok ám elfogult). Mutatok róla képet, igaz, aki Fb-on ismerősöm, már nyilván unja is a kis Fanni babáról lépten-nyomon megjelenő képeimet. 

fanni_baba

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Hogyan szüljek? - Alternatív választások

Mindannyiunk célja, hogy a szülés ne szorongást okozó, lelki traumákkal járó élmény legyen, hanem a biztonság érzésével várt ünnepi esemény. Ahol az anya nem a megfélemlített páciens szerepében van, hanem aktív résztvevő. Főszereplő. 

Elgondolkodtató kérdés, hogy mit jelent az alternatív szülés. Választást, hogy otthon vagy kórházban? Vagy a szülési módok, pózok, lehetőségek jelentik az alternatívát?

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/csalad/20080905/hogyan_szuljek_-_alternativ_valasztasok/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Amit szabad Katalinnak, miért nem szabad a magyar anyáknak?

A minisztériumi ígéret ellenére még mindig rendezetlen az ambuláns szülés. Az ambuláns szülés késleltetését magyarázó minisztériumi levélben taglalt problémákat az otthon szülés rendezésénél már szabályozták, ezért nehezen érthető, mi is az időhúzás valódi oka. Közben magyar nők irigykedve nézhették, hogy Katalin hercegnő a szülés után 24 órával otthonába távozik - és nem valami királyi kiváltság okán. 

Forrás: 
http://nol.hu/belfold/20130731-_alig_kapunk_penzt_maga_utan?ref=sso
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A hét leggyilkosabb mondása a szülészeten

Megérkezett végre a baba! Eddig a szülés állt az érdeklődés középpontjában, de most hirtelen úgy érezheted, nagyot fordult a világ: csak szoptatás és szoptatás! Lássuk, milyen jó szándékú tanácsokkal és beszólásokkal lehet a legtöbbet ártani! 

Forrás: 
http://www.babaszoba.hu/articles/A_het_leggyilkosabb_mondas_a_szuleszeten?aid=20130625055432
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

A szülészet újjászületése (8 publikus felvétel)

A Semmelweis Mozgalom továbbképzése a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2013. február 28-án 

A szülészet újjászületése
Anyababa-barát szülészeti ellátás bemutatása és gyakorlati megvalósításának lehetõségei 

Forrás: 
http://videotorium.hu/hu/events/details/1021,A_szuleszet_ujjaszuletese
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Méterekkel a kórház előtt: egy villámszülés csodás képei!

Miamiban, Froridában csak méterekkel a kórház előtt szülte meg gyermekét Amy Beth Cavaretta, amit az őket kísérő fotós, Emily Robins lencsevégre kapott csodálatos eredménnyel. 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/eletmod/meterekkel-a-korhaz-elott-egy-villamszules-csodas-kepei
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Ilyen az álomszülés - könnyes videó

Szívszorító videó készült egy otthonszülő, fiatal anyukáról. A lányt párja végig támogatta és kivette részét a kisbaba gondozásából is. Gyönyörű felvétel! 

Forrás: 
http://www.life.hu/anyaskodj/20130528-a-legszebb-es-legmeghatobb-otthonszulos-video-amit-valaha-lattal.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szülészeti hímsovinizmus: miért is fekszik hanyatt a nő?

BÁBÁK VS. NŐGYÓGYÁSZOK

Férfiak uralta világban élünk, ez pedig a szülészeteken is meglátszik: természetellenes testhelyzetben vezethetik le a szülést, sőt, legitimen fölvághatják a nő testét - derült ki Hadas Miklós csíkszeredai előadásából. 

Forrás: 
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=20345
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Már több férfi is kipróbálta a szülés szimulátort!

Egy őszi cikkünkben hírt adtunk arról, hogy egy tévésként is dolgozó ausztrál orvos egy szimulátor segítségével kipróbálta, hogy milyen lehet a szülés.

Forrás: 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ppzV6hoPkIc
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel