Fűszerek

Zöldséges szósz

Ezt a szószt én barnarizshez vagy köleskásához adom úgy, hogy összekeverem vele (hús nélkül). Pizzára is kiváló. Ilyenkor gombát is párolok hozzá, és főtt tojással „díszítem”.

Zöldséges szósz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Tavaszváró muffin medvehagymával

A tavasz első hírnöke - persze a hóvirág után - a medvehagyma. Nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Érdemes kihasználni a természetadta lehetőségeket, és ezen a pár héten, amíg tudjuk gyűjteni ezt a csodás növényt, minél gyakrabban kerüljön az asztalunkra. Ez a recept erre ad remek lehetőséget. 

Medvehagymás-sajtos muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Ropogós lepénykenyér

Úgy vettem észre, hogy ehhez hasonló lepényke recept még nem került fel, ezért szeretném megosztani veletek. No, meg azért, mert elképesztően finom reggeli tud lenni avokádókrémmel (receptet külön küldöm) és friss zöldségekkel. Ez egy ropogós-kekszes kenyérke, az állaga függ attól is, hogy milyen liszteket milyen arányban használok hozzá. A fűszerezés variációi pedig végtelenek. Én gyakran dúsítom még apróra vágott vöröshagymával, vagy reszelt répával, illetve mehet bele zöldséglé is a víz mellett/helyett.

lepenyke

3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Gyömbér (Zingiber officinale): erősíti a testet és a lelket, fokozza az intelligenciát, és határozottabbá tesz

A gyömbér (Zingiber officinale) egy fűszer- és gyógynövény. Nagyon hasonlít hozzá a sziámi gyömbérnek is nevezett galangal.

Népies neve: ginger, gingiber, ingwer


gyömbér

4.714285
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (14 votes)

Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"

kurkuma3-250x.jpg

Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. Évelő növény. Közel egy méter magasra nő, tölcséres virágai sárgák, levelei nagyok, simák, fényesek - morzsolva fűszeres illatot árasztanak. A gyökértörzs egy gömbölyű központi gumóból áll, ebből hosszúkás mellékgumók ágaznak szét. A kétféle gumót külön gyűjtik. A növény fiatal hajtásait és virágát Thaiföldön zöldségként fogyasztják.

4.869565
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (23 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel