Természetes szépségápolás

Baobab, Afrika titka

A teremtés hajnalán az első fa a baobabfa volt. Őt követte a sudár és kecses pálmafa. Amikor a baobabfa meglátta a pálmafát, rögtön sírni kezdett: hadd lehessen magasabb... Eztán feltűnt a tűzvörös juhar lángoló virágaival, és a baobabfa rögtön irigy  lett a csodás virágokra. Végül a baobabfa megpillantotta a fönséges fügefát, és gyümölcsökért fohászkodott. Erre az istenek nagyon dühösek lettek, megfogták a baobabfát, kitépték a földből, és fejre állítva újra elültették, hogy végre elhallgasson. (A baobabfa legendája)

Baobab

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szép és ápolt haj néhány lépésben

egeszseges-hajAmilyen páratlan minden ember, ugyanolyan egyedülálló a haja is. Egyenes vagy hullámos, világos vagy sötét - a természet megalkotta minden hajkorona saját formáját és szerkezetét, amelyek néha-néha befolyásolni tudják a frizuránkat...

Hogy biztosan ne szenvedj "nem kívánt" hajzattól, összeállítottunk pár tippet és trükköt a természetes szép és ápolt haj eléréséhez.

Forrás: 
Forrás: Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Rundum gesunde Haare
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Emese hátsó felének naplója - 3. rész

Közel egy hónap telt el azóta, hogy megkaptam a csodaszereket, amik arra hivatottak, hogy rendbe tegyék a hátsó felemet. Egy ideig úgy gondoltam, hogy megy ez majd "nekik" egyedül is, - mármint a "csodaszereknek" - nem kellek én ehhez, de rá kellett jönnöm, hogy a dolgok nem így működnek, sajnos. Pedig mennyire egyszerű lenne az élet . Ugye?

Futópad életérzés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Így tüntessük el bőrünk barna elváltozásait!

A bőr barna elváltozásai, foltjai főleg azokon a területeken jelennek meg, amelyek ki vannak téve a napsugárzásnak. Emellett az öregedés, genetikai okok, menopauza, terhesség, stressz, májelégtelenség, hiperpigmentáció, C- és B12-vitamin hiánya, rák, cukorbetegség és egyéb problémák is kiválthatják. Az alább bemutatott módszerekkel nagy hatékonysággal megszabadulhatunk a barna elszíneződésektől.

Ezek a foltok ártalmatlanok, de elcsúnyíthatnak bárkit. A foltok fakítására van jó pár otthoni természetes módszer.

Forrás: 
http://www.tudasfaja.com/igy-tuntessuk-el-borunk-barna-elvaltozasait/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

(T)együk feszesebbé a bőrünket!

Sejtjeink, szöveteink az elfogyasztott táplálék által újulnak meg. A kovasav biztosítja a növények sejtfalának szilárdságát. A táplálkozással foglalkozó szakértők szerint a kovasavat (szilícium-dioxidot) tartalmazó ételek fogyasztásával bizonyos mértékig mi is erősíthetjük a kötőszöveteinket, feszesebbé, rugalmasabbá változtathatjuk a vérereket és a bőrt, terhelhetőbbé a porcokat, az inakat és a szalagokat, erősebbé a hajszálakat és a körmöket. Az ideális az lenne, ha a kismamák már a terhesség idején elegendő mennyiségű kovasavat tartalmazó ételt ennének.

Forrás: 
https://kencefice.wordpress.com/2011/03/16/tegyuk-feszesebbe-a-borunket/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Dr. Gyovai Viola - Tények és átverések az organikus-, öko-, bio- és natúrkozmetikumok terén

Mi itt a Bionom Központban, és a rendszeres előadásra járók, hozzá vagyunk szokva a színvonalasabbnál színvonalasabb előadói gárdához és témafelhozatalhoz. Nem titkolom, nekem a szerda esti előadások egy nagy lökést, motivációt adnak a hét második felére, mert egyrészt érdekes, hasznos dolgokat tanulhatunk, másrészt mindezt egy barátibb, oldottabb légkörben tehetjük. Az pedig csak ráadás, hogy az én legkedvencebb fogkrémemet (bíborkasvirágos) is a Biola gyártja, és bármit próbáltam ki ettől a fantasztikus magyar cégtől, még egyik termékében sem csalódtam!

biola_logo

4.52941
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (17 votes)

Látogatóban a Pillangónál

A pillangó sejtelmes pillantása már régen rabul ejtett. Még akkoriban történt, amikor 2009-et írtunk. Boltról-boltra, évről-évre követett, mígnem egyszer leszállt a kezemre, és ott maradt az életemben. El-elrepült, de mindig visszatért.

Egyik alkalommal egy csodálatos hírt hozott: egy meghívót hazájába, ahonnan származik, és ahol az illatosabbnál-illatosabb műveket "komponálják".

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

Nagyon izgatott voltam, amikor elérkezett a várva-várt nap 2013 nyarán. Nem nagyon tudtam már aludni, egyébként is nagyon korán kellett indulnom, hogy a megbeszélt találkozóra időben odaérjek. Már Budapest határánál tartottam, amikor olyan álmosság tört rám, hogy úgy éreztem, menten elalszom, DE: jött a pillangó és elhozta a felfrissülést, így boldogan tudtam kormányozni tovább az autót. Útközben összegyűlt a kis csapat Vali, Csaba és Juzus személyében. Ezután közösen folytattuk utunkat. Igaz, a találkozó előtt még tettünk egy kis kitérőt az effektív mikroorganizmusok háza táján. Nagyon sok új dologgal találkoztunk, amelyekből már egy kis ízelítőt is kaphattatok. És még nincs vége, mert folyamatosan  bővülünk.

Egyre jobban közeledtünk a Farfalla otthonához, de éjszakára még egy kis menedéket kerestünk Kneipp Atyánál, Bad Vörishofenben.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Tapasztalataim a növényi hajfestésről

hennatapasztalatSzeretném megosztani veletek, a növényi hajfestéssel kapcsolatos tapasztalataimat. Elsősorban a növényi hajfestés jótékony mellékhatásairól szeretnék áradozni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Hófehérke-effektus, avagy indigó világosítása C-vitaminnal tapasztalat

Kedves Lányok!

Ismét rászántam magam egy kis kísérletezgetésre, de most nem befesteni készültem a hajamat, hanem éppen eltávolítani a festéket, vagy legalább világosítani a hajszínemen.
Már egy ideje, hogy külön, hennázás után rakom fel az indigót, mert nagyon szépen befogja az ősz hajszálaimat, és szép, egyenletes barna lesz a hajszínem.  Ez mind rendben is lett volna HA!
Nemrég történt velem egy kis „baleset”, ugyanis teljesen belefeledkeztem a takarításba, és az 1 óra hatóidő helyett bő 2 órát maradt a hajamon az indigó pép.

indigo_utan

4.785715
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (14 votes)

Meghalt Ilcsi néni

87 éves korában meghalt Molnár Dánielné, közismert nevén Ilcsi néni. Az Ilcsi kozmetikumok nem csak hazánkban, de számos országban népszerűek. Az elismert kozmetikus kizárólag természetes alapanyagokat használt, ismereteit a “Ilcsi néni képes füveskönyve” c. műben is megosztotta.

Január 9-én meghalt a világhírű magyar kozmetikus, az Ilcsi néniként ismert Molnár Dánielné. Halál hírét ma osztotta meg fia a kozmetikum FB oldalán.

meghalt_ilcsi_neni_01

Forrás: 
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/meghalt-ilcsi-neni/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hatékony szemránckrém csupa jóból

Ökoanyu blogját már régóta követem, mert nagyon sok klassz - csupa antalvalis - ötlete van. Eddig azt gondoltam, az igazi szemránckrémek csak csupa rossz dologból készülhetnek, illetve amúgy sem használnak... Na most kiderült az ellenkezője! A leghatásosabb és legolcsóbb szemránckrém amiről eddig hallottam - csupa jó összetevőből, amiket szerintem be sem kell szereznetek, minden antalvalis boszorkánynál van otthon sheavaj, olívaolaj és lenmag, nemigaz?

Forrás: 
http://okoanyu.blog.nlcafe.hu/2012/09/03/ime-a-leghatekonyabb-szemranckrem-receptje/
4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (5 votes)

Lenmag arcgél zsíros, pattanásos bőrre

Tudom a zsíros, szeborreás, pattanásos bőr minden esetben belső problémából fakad, viszont aki még nem jutott el a méregtelenítésig, vagy épp pont amiatt van tele pattanásokkal, azoknak jó szolgálatot tehet a következő arckezelő gél.

lenmag_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Indonéz szépségápolási praktikák: Rizs-víz, Zöldtea-tonik

Nagyon praktikusak ezek a tanácsok, hiszen nem vész kárba semmi. A rizst úgyis mindig meg szoktuk mosni főzés előtt. Nem gondoltam, hogy magunkra is lehet kenni. Eddig mindig locsolásra használtam. Nagyon egyszerű, nagyon praktukus. Köszönöm a beküldőnek a receptet /verebedit/

Az indonéz nők szépségének titka a jamu, a rizs és a méz különböző kombinációinak használata.

arctisztitas.png

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel