Természetes szülés

Hogyan válik egy férfiból a háborítatlan szülés iránt elkötelezett szakember? - Beszélgetés Haas Györggyel

Kevés olyan ember van, akiről, ha megkérnek, hogy meséljek pár szót, elérzékenyülök és elakad a szavam. Haas Gyuri közéjük tartozik. Múlt alkalommal a Teaház meghívott beszélgetőtársa voltam, és Vali megkért, hogy pár szóban mutassam be a következő Teaház vendégét. Épp aznap délelőtt kávéztam együtt Gyurival, így nagyon személyesre és számomra megindítóra sikerült a pár szavas bemutatása. Most mesélek Nektek is róla...

Haas György

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Ahogyan születtél, olyan életed lesz

Bár felnőve rég nem emlékszünk rá, saját születésünk igen mély élményként él tudatalattinkban. Annyira, hogy akár mindennapi életünket, stresszhelyzeteinket is befolyásolhatja.


Forrás: 
http://joportal.hu/ahogyan-szulettel-olyan-eleted-lesz/
4.733335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (15 votes)

Megszűnt Geréb Ágnes házi őrizete, de Pest megyét nem hagyhatja el

Több mint három év után megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt, az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert Geréb Ágnes házi őrizetét - közölte a szülész-nőgyógyász ügyvédje csütörtökön, miután a bíróság helyt adott a fellebbezésének.

gereb_agnesFotó: MTI/Kovács Tamás

Forrás: 
http://hvg.hu/itthon/20140220_Megszunt_Gereb_Agnes_hazi_orizete_de_Pest
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Szülészeti hímsovinizmus: miért is fekszik hanyatt a nő?

BÁBÁK VS. NŐGYÓGYÁSZOK

Férfiak uralta világban élünk, ez pedig a szülészeteken is meglátszik: természetellenes testhelyzetben vezethetik le a szülést, sőt, legitimen fölvághatják a nő testét - derült ki Hadas Miklós csíkszeredai előadásából. 

Forrás: 
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=20345
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

839. nap: Végül

Egy éve már, hogy készülődik a fejem hátuljában ez a szöveg, fordítgatom emlékeimet és érzéseimet a szavak nyelvére. Nehezen megy. Ha születnek pontos mondatok, tésztától, gyurmától, kakitól folyton maszatos kézzel nem írom fel – esetleg csak soha többé elő nem kerülő cédulákra. Aztán kirázza belőlem a sok nappali dolog, a folytonos tennivalót biztosító háromgyerekes jelenvalóság.

Forrás: 
http://tortenetek.szules.hu/839-nap-vegul
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Harc a szabad szülés jogáért

2012. szeptember 20-án a világ különböző országaiban, összesen mintegy 1000 helyen mutatják be a Freedom for Birth című dokumentumfilmet, amely egy világviszonylatban égető problémával, a szülő nők és az újszülöttek emberi jogi kérdéskörével foglalkozik.

Forrás: 
http://eletmod.msn.mainap.hu/test-lelek/harc-a-szabad-szules-jogaert-37054/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szabadon szülni, szabadnak születni...

A múlt héten hirtelen Magyarországra kellett utaznom, mivel a házi őrizetben fogva tartott Geréb Ágnes bábával készítettem egy exkluzív interjút. 

A témában már korábban, 2011-ben felvett anyagok is erre az összeállításra vártak; így ezúttal az ezekből készült 42 perces riportfilmet ajánlom figyelmetekbe. 

Ágnesnek szívből köszönöm a megtisztelő lehetőséget. 

Kérlek Benneteket, hogy a film linkjét továbbítsátok minél több barátotoknak, ismerősötöknek! 

szabadon_szulni_01

Forrás: 
http://vimeopro.com/fogelmedia/kulturaliskreativoktv
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A szülés természete egy férfi szemszögéből

Szülések-szülészetek és ami mögötte van, nézd csak!

"(...) A nő egyszerre rálelt a benne rejlő erőre. Azt mondta: Lépjetek hátra!!! Most megszülöm ezt a gyermeket!!! Ettől halálra rémültem. Még soha életemben nem láttam olyan nőt, akiben előtört volna ez az erő. Ez az erő halálra rémíti a férfiakat. (...)"

Ne féljetek Férfiak, ez az erő értetek is van, nem rombol, épít, csak engedjetek neki. 

A legőszintébb tisztelettel és szeretettel!

Lenóka

ui: a cikk már régi, több éves, de nagyon akutális


Marsden Wagner professzor
Marsden Wagner professzor M.D.,M.S.P.H., a WHO nők és gyerek egészségével foglalkozó szervezetének volt igazgatója, jelenleg az Országos Bábaszövetség Szenátusának tagja. Több évig dolgozott szülész-nőgyógyászként és kutató orvosként is. A professzor tavaly októberben a II. Nemzetközi Bábakonferencián tartott előadásán akadt, aki felállt, és elhagyta az előadótermet. Vajon miért? Azok számára, akik elolvassák az előadást, aligha kétséges a válasz. 
Forrás: 
http://www.csillagret.eoldal.hu/cikkek/noi-eletkor/marsden-wagner-professzor-m.d.-m.s.p.h.---mikor-lepunk-be-europaba-.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szülés gyönyörrel

A címben szereplő téma már régóta foglalkoztat. Jó pár nővel beszélgettem, a szülés „élményéről”. Néhány nőgyógyásszal is. Bent voltam mind a 4 gyermekem szülésénél. (Na jó a 4.-nél nem teljesen, mert „császár” volt, s a műtéthez nem engedtek be.)

Olvastam több mindent a tantrikus a taoista szexről. S hadd ne soroljam fel hirtelenjében, mik vezettek a címben megfogalmazott ötlethez, már sok sok évvel ezelőtt. Kb. fél éve találkoztam a neten először ilyen témájú cikkel. Így rájöttem: Feltaláltam a „spanyol viaszt”. Most találtam cikket és videót is a témáról.

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?orgazmust-elt-at-szules-kozben-videoval&op&hid=39334
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Geréb Ágnes igazsága - Ranschburg Jenő írása

Egy jó kis írás a hímsovinizmusról, aminek az adja meg a pikantériáját, hogy egy férfi, Ranschburg Jenő írta... 

Az Élet Terápián, ahova már 3 éve járok, rengetegszer elhangzott, hogy a férfiak egyetlen dolgot nem tudnak megbocsájtani a nőknek, hogy olyat tudnak, amit ők soha nem fognak, egy gyermeknek életet adni, szülni.
Vajon mennyi időnek kell még eltelnie, hány traumatikus szülést kell megélniük a nőknek ahhoz, hogy felismerjük, ez a misztérium csakis a miénk és Tőlünk függ, hogy mikor vállaljuk fel a saját testünk feletti hatalmat?
Minden Nő nevében köszönöm ezt az írást!

Epermami - Ziger Hajni (dúla)

szuletes_halala.jpg


Forrás: 
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=34785%3Aranschburg-jen&catid=80%3Ag-7&Itemid=117&limitstart=1
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Személyiségünket befolyásolja világrajövetelünk módja? - Soma interjú

Ebben a riportban Soma arról beszél, hogy milyen hatással van az életutunkra, személyiségünk fejlődésére a születésünk lefolyása. Hogy az első, sok mindent meghatározó "arany órában" ahelyett, hogy a szülőcsatornán végighaladt, meggyötört újszülött az anyja testén pihenne, milyen beavatkozásokat kell még elviselnie, majd az elkövetkező napokban, az anyjától távol, egy kis fakkban kell megélje az ismeretlent és a saját igényeitől függetlenül kapnia a táplálékot.

Forrás: 
http://tv2.hu/
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)

Thália színház - Szüléstörténetek...

A Thália színház színpadán olyan szüléstörténeteket olvastak fel a színésznők, amiket anyák, apák, bábák, és dúlák írtak le a megélt szülésélmények után.

Színház a szabad szülésért

„A fájások olyanok voltak, mint az óceán hatalmas hullámai. Az engem elborító hullámzás képzetének segítségével engedtem, hogy a világegyetem tegye a saját dolgát. Túl voltam tudaton és választáson…„

A darabot Mátyássy Áron rendezte, a dramaturg Rácz Attila volt, a produkció szövegének összeállításában Király Ágnes, bába volt a segítségükre. - ugrás az előadásra.

Forrás: 
http://index.hu/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Geréb Ágnes - Kórházi szülés vagy otthonszülés - A Napló riportfilmje...

A szabadon szülés nem azt jelenti, hogy visszamegyünk az őskorba... viszont jogosan vetődnek fel mellette, ellene érvek. A jelenlegi megközelítése alapján szinte boszorkányüldözés folyik Geréb Ágnes ellen, és talán mondhatjuk azt, hogy nem csak feltétlenül ellene, hanem az otthonszülés, a dúlák ellen is, pedig a téma koránt sem olyan fekete-fehér, mint ahogyan látjuk és halljuk a hírekben...

Forrás: 
http://tv2.hu/naplo
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Használhatatlan a lombikbébi-centrumok eredményességét bemutató táblázat...

A meddő párok szájhagyomány útján próbáltak meg tájékozódni, hogy a tizenhárom lombikbébi-centrum közül melyiket válasszák! Egy 2008-as kormányrendelet változtatni kívánt ezen a helyzeten.

A nyilvánosságra hozott eredmények azonban használhatatlanok. Félrevezeti a betegeket, zagyva és érthetetlen - mondta Kaáli Géza szakember . Alapvető számítási hibák vannak a kiadott jelentésben és ez alapján nem lehet rangsorolni az intézményeket.

Forrás: 
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/legolvasottabb/nyilvanos-a-lombikbebi-centrumok-eredmenyessegi-tablazata.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A női petesejtek száma jelentősen csökken 30 éves korukra...

St. Andrews és az Edinburghi Egyetem munkatársai európai és amerikai nők termékenységi adatait vizsgálták. Hamish  Wallace a tanulmány társszerzője elmondta, hogy az eredmények alapján a nők 95 százaléka 30 éves korára 12 százalékát őrizte petesejtkészletének.

A kutatás alapján kiderült, hogy egyes nőknél akár 2 millió fölött is lehet a petesejtszám, míg másoké alig éri el a 35 ezret. Az orvosok egy rész elgondolkodott a rendszeres termékenységi szűrés bevezetésén.

Forrás: 
http://medizona.hu/test_es_lelek/20100128_nok_petesejtek_elvesztese_30_eves.aspx
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel