Testsúly

Testedzés - a napi rendszerességen van hangsúly

Tartalom:testmozgas_testsuly.jpg

Forrás: 
webbeteg.hu
0
Értékelés: Nincs

Az öt tibeti rítus alkalmazása "halandóknak" egészségmegőrzésre, energiaszint növelésre, testsúlykontrollra

Szedd már össze magad! Olyan „nyanyás” vagy mostanában. Mondta egy barátnőm kb. másfél éve, amikor egyszer együtt jöttünk haza vásárlásból. Én úgy döntöttem, nem sértődöm meg ezen a kijelentésén, inkább hálás voltam neki, hogy figyelmeztetett, elvégre ki szóljon az embernek hasonló helyzetben, ha nem a barátnője.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A Kollath-reggeli előnye...

Mennyire fontos a táplálkozásunkban a reggeli? Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre  áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.

A nyers reggeli segítségével fogyhatunk, javulhat a koncentrálóképességünk, erősödnek csontjaink és még számos más előnyt tartalmaz. Van 10 perced az egészségedre?

Forrás: 
metropolita.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (17 votes)

Testedzés - a napi rendszerességen van a hangsúly

A TV előtt sok mozgásra nincsen nagyon lehetőségünk, fekszünk vagy ülünk, és emelgetjük távirányítót… Jobb esetben megszületik egy elhatározás, és rávesszük magunkat a mozgásra.

A hirtelen elkezdett sportolás azonban nagyon megterhelő lehet a szervezet számár, akár 30%-al is növelheti a szívinfarktus kialakulásának esélyét. Fokozatosan kell elkezdeni az edzést(!), a nagyobb pulzusszámot kívánó gyakorlatok nem javasoltak addig ameddig szervezetünk hozzá nem szokik a rendszeres mozgáshoz.

Tartalom:testmozgas_testsuly.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tíz tipp a hátfájás ellen

Már mindent kipróbált és még mindig kínozza a hátfájás? Próbálja ki Dr. Norman Marcus, a New York-i Egyetem Orvosi Kara izomfájdalmakat kutató orvosának tanácsait.

0
Értékelés: Nincs

Tévedés, hogy mi döntünk

 Tudat alatt manipulálnak bennünket étkezési szokásaink kiválasztásánál

Forrás: 
.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az éhezés tudománya

Az Egyesült Nemzetek szóvivõi szerint, noha az éhezõk száma világszerte rekordot dönt, az élelmiszer segélyek 20 éves mélyponton vannak a rossz világgazdaság miatt. Idén több mint  egymilliárd ember fog éhezni a világban.

0
Értékelés: Nincs

A Mediterrán diéta értékesebb, mint a Zsírszegény

A mediterrán diéta szerinti táplálkozás eredményesebb a diabétesz kezelésében, mint az általánosan javasolt zsírszegény-diéta. Állítja egy közelmúltban megjelent tanulmány.

Forrás: 
.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hizlaló cukorpótlók

Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság. Felsorolni is nehéz mennyi finomság csábítja az embert nap mint nap. Cukorkák, csokoládék, nápolyik, sütemények, torták, aszalt gyümölcsök, üdítőitalok. Büntetlenül nem nassolhatunk sokáig.

0
Értékelés: Nincs

Az egészséges életmód titka: lift helyett lépcső

Kutatók állítják: ha munkahelyünkön a lift helyett a lépcsőt választjuk, jelentősen javulhat egészségi állapotunk, még akkor is, ha szabadidőnkben nem mozgunk eleget.
 

0
Értékelés: Nincs

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

A sperma élete

A sperma mennyisége és minősége férfiról férfira változik, és számtalan tényezőtől függ - ezek némelyike befolyásolható, mások nem. Az nem várható el, hogy az összes olyan faktort a kezünkben tudjuk tartani, amelyek javítják a fogamzás esélyét, de bizonyos lépéseket tehetünk azért, hogy spermánkat jó formába hozzuk.

Az ondósejtek (vagy spermiumok) a herékben születnek. A herezacskó speciális, hasüregen kívüli helyzeténél fogva a herék a testhőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten vannak, ez kell az egészséges sperma termeléséhez. Fontosságban az ondósejtekkel egyenrangú az ondófolyadék - a férfi ivarmirigyek: a prosztata és az ondóhólyag váladékainak keveréke -, amely a spermiumokat védi és táplálja a petesejthez vezető hosszú út során.

nem-vettem-figyelembe

A spermiumok a mellékherében - egy mindkét heréhez külön-külön csatlakozó kanyargós csőtekercsben -, az ondófolyadék összetevői pedig képződésük helyén várják az ejakulációt. A célbajutáshoz a sperma három követelménynek kell, hogy megfeleljen: ezek a mennyiség, a minőség és a mozgékonyság.

Forrás: 
origo.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (10 votes)

Egészséges életmóddal a sors ellen

A nem dohányzó, normál súlyú, egészségesen étkező és rendszeresen mozgó nők kisebb eséllyel halnak meg különösen szívbetegség és rák miatt, derül ki a Harvard Egyetem közleményéből, mely a British Medical Journal szeptemberi számában jelent meg.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel