Tiszta lappal - 1. rész: 9 hónap a legjobb tudásom szerint

A legutóbbi bejegyzésemben (igen, tudom... még talán az őskorban) azt ígértem, hogy a fürdőszoba szemrevételezésével fogjuk folytatni az ínségkonyhás témakört (habár akkor át kellett volna keresztelni ínség-fürdőszobává a blogot ), és megnézzük, hogyan lehet a legköltséghatékonyabban és legegyszerűbben megoldani a tisztálkodást, testápolást, mosást és a takarítást. Viszont az igazság az, hogy ehhez a témakörhöz az utóbbi időben valahogy nagyon nincs ihletem...

Közben született egy gyönyörű, cuki, zabálnivaló kislányom (amúgy nem vagyok ám elfogult). Mutatok róla képet, igaz, aki Fb-on ismerősöm, már nyilván unja is a kis Fanni babáról lépten-nyomon megjelenő képeimet. 

fanni_baba

Arra gondoltam, szívesen írnék inkább a szülésre való felkészülésről bionom módszerekkel, a szülés utáni regenerálódásról, babaápolásról, babagondozásról, saját magam formába hozásáról (habár tudjuk, hogy a kerek is egy forma), tulajdonképpen mindenről, ami a szülést megelőző időszaktól kezdve foglalkoztathat egy kismamát.

Akik ismernek, tudják, hogy van már két kisfiam. Amikor őket vártam s szültem, még nem érdekelt a bionomia kérdésköre. Illetve, ez nem teljesen igaz! Érdekelt, csak rossz irányba indultam. Akkor még hittem az olyan hangzatos kijelentéseknek, hogy "növényi kivonatokat tartalmaz" vagy "természetes forrásból származik", esetleg "a lehető legjobb választás a kisbabák részére". Nem tudtam, hogy mit kell megvizsgálni, leellenőrizni egy adott terméken, elfogadtam, hogy igaz minden, amit állítanak róla. Fanni babának tudtam megadni először azt az esélyt, hogy valóban tudatosan készüljek az érkezésére. 

Már akkor elkezdtem szedni a Perfect Prenatalt, amikor még csak terveztük a babát, plusz - biztos, ami biztos alapon - a férjemmel (Nevezzük Ricsinek, mivel tényleg így hívják. De hogy elejét vegyem a találgatásoknak, nem az életmódváltása rejtelmeibe beavató Ricsiről van szó. ) mindketten maca kivonatot szedtünk. Ő multivitaminnak a LongoVital-t választotta. Körbejártuk a témát, hogyan lehet segíteni a fogantatást, és vártuk a csodát! Ricsi közölte, a szülinapjára egy kisbabát kér.

Eltelt 2-3 hónap, kezdtünk türelmetlenkedni. Minden alkalommal egyértelműen úgy éreztem, hogy sikerült! Aztán mindig kiderült, hogy mégsem. Még nagyobb lelkesedéssel kezdtem el szedni a vitaminjaimat, pluszban beiktattam a Wholemegát, elkezdtem az intimtornát, és a következő tízmillószoros teremtő napon egész nap kántáltam a Replika együttes "Add meg, add meg, amit kérek - Vedd el, amitől félek" hangzatú refrénjét. Jól van na, próbálkozik az ember. 

Eljött a 35. születésnapom, gondoltam, milyen kivételes ajándék lenne, ha pont most derülne ki... Már hajnal 4.45-kor felkeltem, s kimentem tesztelni egyet. Majd berohantam, és kirángattam az ágyból a leendő Apucit.

Én: Gyere csak egy kicsit!

Ricsi: Hová?

Én: Gyere már!

Ricsi: Na...

Én: Hány csíkot látsz?

Ricsi: Kettőt!

Én: Na, én is!

Ez nem volt annyira romantikus, mint a filmekben, semmi kiscipő átadás, vagy levélke a születendő baba nevében írva, de az öröm természetesen határtalan volt!

babavarasRicsi gyorsan keresett az interneten egy kalkulátort, és megállapította, hogy a baba születése kb. július 25-től augusztus 5-ig várható. Tekintve, hogy az Ő szülinapja július 27-én van, igazán esélyesnek tűnt az a bizonyos születésnapi ajándék.

Innentől kezdve nekiálltam még komolyabban odafigyelni az étkezésemre, de érdekes, hogy nem is igazán kellett figyelnem, ugyanis a szervezetem "tudta", mire van szüksége. Ananászra, csírákra, paradicsomra, gyümölcsökre, joghurtra, tönkölyös kenyérre... Na jó! Egy kis kolbászra, libazsírra. Ezekre vágytam. Annak idején, amikor a két fiamat vártam, csupa szemetet kívántam: chipset, kólát, gumicukrot, sós mogyorót. Igaz, volt egy rövid időszak, amikor éjjel-nappal gránátalmát ettem volna. Talán épp szerencsétlen gránátalmával próbált érvényt szerezni a szervezetem a valódi akaratának, de én nem hagytam neki.

A nagy örömködés lecsengése után kibújt belőlem a hiú nő is, így a "kötelező" kismamavitamin és Vadlazac olaj kapszula mellé elkezdtem szedni VitaAstint, Q10-et és Aranyköles-csíra őrleményt a bőr megnyúlásának elkerülése érdekében. Ezek mellett rendszeresen használtam valamelyik kedvenc testápolómat (Bioemsan vagy Biola reishi testápoló).

Elkezdtem gyűjteni a módszereket és termékeket, amelyek segíthetnek majd a szülésben. A következőképpen terveztem a szülésre való felkészülést:

A gátmetszés elkerülése érdekében:

 • Sok-sok folyadék (természetesen tiszta víz) folyamatosan
 • Intimtorna minden nap
 • Gátmasszázs napi 3-5 perc a szülés előtt hat héttel kezdve, Stadelmann gátmasszázs olajjal
 • Málnalevél tea a 34. hét végétől, napi 3-4 csészével
 • Összezúzott lenmag, napi 1 kanállal

Az erőnlét megőrzésére szülés közben:

Talán feltűnt egyeseknek, hogy az utóbbi bejegyzésekben többször is használtam a "terveztem" kifejezést. Hát igen, a közvetkező bejegyzésem a szülésről fog szólni, a címe pedig az lesz: Ha újra kezdhetném...

És most ezen írásom végén álljon egy vidám kis szösszenet. Legalábbis én jót nevettem rajta most, hogy a régi naplómból újra elolvastam. Bemásolom:

"Valamelyik nap nézegettük Ricsi egyik ismerősének a fényképeit, akinek kisbabája született.

Én: Milyen szép kisbaba!

Ricsi: Igen, de az enyém sokkal szebb lesz, háromszor ilyen szép! (figyelitek: az övé, nem a miénk, na, mindegy! ) Ha csak feleannyira olyan lesz, mint te, már jó... mondja nekem.

… vár

… vár

Majd hozzáteszi: Persze, külsőre!

Enyhe célzás, hogy egyéb értelmi kvalitásaiban nem igazán kellene rám hasonlítania. Persze, ő tudja, hogy a vörös (henna) alatt szőke vagyok."  

Melinda


Következő: » Tiszta lappal - 2. rész: Ha újra kezdhetném, avagy: Egy nem éppen bionom születés története »


baba-elsosegely-konyv

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Hozzászólások

Cikluabarát krém kenése, ha jön a baba

Sziasztok!

Olvastam itt nálatok valahol, hogy amikor kiderül, hogy babát vár az illető, akkor ne hagyja abba a krém kenését. Én használtam a krémet több hónapon át, amivel egyébként nagyon meg voltam elégedve, szépen beállította a ciklusomat, és a menstruációval járó fájdalmat és tüneteket is jelentősen enyhítette. Körülbelül 2 hónapja viszont abbahagytam a használatát (nem tudatosan, csak úgy kimaradt..) ma pedig kiderült, hogy babát várok. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor még el lehet kezdeni kenni a krémet, vagy már csak bezavarna? Van bennem ugyanis egy kis félsz, mert egy babát egy évvel ezelőtt már elvesztettünk az első trimeszterben és szeretném valahogyan ezt elkerülni, ha lehetséges. Köszönöm szépen, ha valaki válaszol! :)

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Ha megnyugtat, akkor kend nyugodtan!

Szia afruzsa!

Elkezdheted a krém kenését, ha megnyugtat, ártani nem fogsz vele! Ez esetben a betöltött 14. hétig folytasd a kenését, majd fokozatosan hagyd el!

Pihenj sokat, tudod, a stressz elhasználja a porgeszteront is!

Nagyon szép, gondmentes hónapokat kívánok nektek!!

Értékelés: Nincs

Köszönöm:)

Kedves Kinga! Köszönöm szépen, használni fogom! :)

Azt hiszem, az megnyugtatna valamennyire! :) Hálás vagyok, hogy írtál!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vaspótlás kismamának, folsav kérdés

Sziasztok!

33 hetes kismama vagyok. Szinte a várandósságom elejétől szedem a Perfect Prenatalt, szuper laboreredményeim voltak végig. Mostanra a vas kezd egy kicsit kevésnek bizonyulni, a ferritin értékem még ugyan határértéken belül van, de eléggé az alján. Az orvos vaspótlást írt elő (azt a gyógyszert, amit felírt semmiképp sem szeretném szedni, plusz laktózt is tartalmaz). Szorgalmasan ettem eddig a törökmogyorót, a vasszintemet meg is emelte, de a ferritin szintem jelzi, hogy a "raktáram" üres, ez nem lesz elég. Szinte minden vaskészítményben van folsav is, plusz a Perfect Prenatalban is van. Ha beiktatok még valamit pluszban, úgy már túl sok a folsav. Mit javasolnátok? Van olyan vaspótló, ami nem tartalmaz folsavat, csak vasat? Ezen kívül tej-glutén diétát tartok, ezért arra is figyelnem kell az összetételnél. Előre is köszönöm a segítséget! :)

Anett

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Alacsony ferritin szint babavárás alatt

Szia Anett!

Miért lesz sok a folsav? Ezt nem igazán értem.

Az alacsony ferritin szint valóban a vasraktárak kiürülését, csökkenését jelzi, és még azelőtt mutatja a vashiányt, mielőtt a vérszegénység kialakulna, tehát fontos foglalkozni vele!

A természetes készítményekkel (pl. céklapor stb.) nem tudod túladagolni sem a vasat, sem a folsavat, ilyenkor annyi hasznosul, amennyire szüksége van a szervezetednek! 

A kismamavitaminon kívül szedsz bármilyen más kiegészítőt? Napi 3 szemet szedsz a PP-ból? Mikor kezdted el szedni, még babavárás előtt, vagy már csak a pozitív teszt után?

Én az alábbi kombinációt javasolnám neked a vashiányos vérszegénység megelőzésére, a PP. mellé: Fruit Fitt (vagy Okos Kata vagy Flavon koktél)- Huminiqum- Lucuma por- Emóció. Ezekkel így együtt remek eredményeket érhetsz el. A Huminiqum a vas hasznosulásához szükséges cinket, rezet, valamint kis mennyiségben magát a vasat is tartalmazza. Az Okos Kata, Fruit Fitt, Flavon koktél vasban, magnéziumban és C-vitaminban gazdag növényi termékek, jóformán túladagolhatatlanok. A lucuma szintén természetes vasforrás. A megfelelő hasznosulás alapja a megfelelő felszívódás, mely ép bélflórát igényel. Az Emóció nem "csupán" egy remekül összeállított szimbiotikus készítmény, hanem ezen túlmenően C-vitaminban és antioxidánsokban is bővelkedik. A szimbiotikumok rendszeres használata a baba bélflórájának szempontjából is rendkívül jelentős, erről ITT OLVASHATSZ bővebben.

Nagyon boldog és gondmentes babavárást, jó egészséget kívánok neked!Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A védőnő, valamint néhány ismerősöm javasolta.

Kedves Kinga!

A védőnő, valamint néhány ismerősöm javasolta, hogy figyeljek a folsav bevitelre, mert a 2. trimesztertől már nincs szükség akkora mennyiségre, mint a várandósság elején, ne vegyek be túl sokat.
A 10-11. héttől kezdve szedem a PP-t, napi 3 db-ot.
Mást nem szedek mellé, csak ezt, és a törökmogyoróval próbálkoztam az utóbbi másfél hónapban (mióta kiderült az alacsony ferritin szint), mint természetes vasforrás.

Köszönöm szépen a részletes segítséget és a jókívánságokat! :)


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga's picture

Ezek táplálékok

Szia Anett!

Ezekkel tényleg nem tudod túladagolni sem a folsavat, sem a vasat, ne aggódj emiatt, ezek táplálékok, nem kivont, izolált, anorganikus alkotók!  

Kérlek, olvasd el az előző válaszomban linkelt hozzászólást (és az abban linkelt tartalmakat), sok fontos és hasznos információt találhatsz bennük!

Csupa szépet nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Várandósként mi a legkomplexebb készítmény a kalcium pótlásra

Kedves Tanácsadók!

Napok óta olvasgatom a hozzászólásokat a különböző termékekhez és sajnos sikerült is  elvesznem bennük. :-)

15.hétben járó, várandós anyuka vagyok. Sajnos tejfehérje allergiám van, így nem fogyaszthatok semmilyen tejterméket. Ezen kívül sok minden maradt meg keresztallergiában, ezért nem tudok minimálisan elfogadható mennyiségben sem fogyasztani: szójás termékeket, olajos magvakat... és még sorolhatnám, de azok nem érintik ezt a témát.

Régebben gyógyszertári kiegészítőkkel igyekeztem pótolni a kalciumot, de mostanra igyekeznék egészséges forrásból hozzájutni.

Olvastam mindenféle jó zöldről, korall termékekről és minden féléről :-) de teljesen belebonyolódtam :-D.

Mi az, amit leginkább javasolnának részemre: hogy a babám is maximálisan tudja hasznosítani a csontképződéshez szükséges anyagokat? Olyat terméket  keresnék, amiben 'minden' benne van. 

Jelen pillanatban szedek cinket, D3, c-vitamin (ezek mind bio?-k), m..e B6 és folsav tablettákat (ezek pedig gyógyszertári termékek). Az orvosom nem támogatja a komplex terhes vitaminokat, ezért írta elő a fentieket.

Nagyon szívesen venném, ha még természetesebb termékeket is felajánlanának a fentiek kiváltására/helyettesítésére.

 

Várom válaszukat.

Köszönettel!

Értékelés: Nincs

Kismamának kálcium és más vitaminok

Szia,

Gratulálok a várandósságodhoz!

Kérdésedet átmozgattam a fenti cikk alá ami alatt rengeteg tanácsot olvashatsz milyen vitaminokat, étrend-kiegészítőket szedhet egy várandós kismama. Kérlek olvasd át őket és ha lennének még kérdéseid akkor írj újra. 

Segítségként Kingát idézem: "A babaváró "alapcsomagról" ebből a hozzászólásból tájékozódhatsz, valamint kérlek, ezt a cikket is olvasd el!"

Cormin por a Bone Streinght és az Aktív zöldagyag belsőleg is jó lehet kálciumpótlásra (26,70%) és van benne valamennyi magnézium (3,80%) is, bár várandósság alatt valószínűeg nagyobb mennyiségre lesz szükség belőle. A magnéziumhiány elkerülésére az  ősmagnézium termékek mellett a Schüssler só is hatásos lehet.

Boldog babavárást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönet

Kedves Detti77!

Köszönöm gyors reagálásodat és ajánlatodat. Mindent áttanulmányozok! ;-) :-)

Értékelés: Nincs

Tesó projekt előre hozva

Szia!

Tesó projekt előre hozva. Van híretek a Perfect Prenatalról? Mikor lesz újra kapható? Mindenfélét szedek így is, egyedül a folsavval vagyok bajban. Úgy tudom, a terhesség elején nagyon fontos a megnövelt folsav bevitel. Erre tudtok valamit ajánlani? Köszi.

Értékelés: Nincs

Kismamának folsav és más vitaminok

Szia knaomi,

Az a legutóbbi információm, hogy Perfect Prenatal újra engedélyeztetési okok miatt a Bionom bioboltban bizonytalan ideig nem kapható, nem tudni mikor lesz újra. Ha van lehetőséged esetleg külföldről beszerezni akkor próbáld meg, mivel a termék összetevői továbbra is szuperek.

Perfect Preanatalt helyettesítő olyan komplex kismama vitamint ami megfelel a bionom követelményeknek nem tudunk ajánlani, de vannak azért természetes alternatívák. Kérlek olvasd el az alattunk lévő hozzászólásokat, pl. Kinga tanácsait ITT   és ITT és Elég e a bevitt jód mennyisége? írását is.

Folsavról itt van egy kis összefoglaló. Itt olvashattad már Kinga korábban neked írt válaszát, hogy  "B12 hiány esetén hiába elegendő a bevitt folsav mennyisége, a sejtek ennek ellenére folsavhiánnyal is küzdenek, így várandósság előtt (!)-alatt erre fokozott figyelmet szükséges fordítani!"

Jó egészséget és gondtalan várandósságot kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Jód nélküli kismama vitamin

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek! Kismama vagyok a 18. hétben és már az első hónaptól kezdve  Perfect Prenatal vitamint szedem és nagyon meg vagyok elégedve vele, több ismerősöm is ezt a termékcsaládot használja és ők is nagyon jónak tartják! Viszont 2 hónapja kiderült az első laborvizsgálat során, hogy a pajzsmirigyem túlműködik, már a fiziológiás terhességi határt túllépve...ami azt jelenti hogy a jódot tartalmazó ételeket kerülnöm kell, ez a vitamin tartalmaz jódot, így abba kellett hagynom és a nőgyógyászom természetesen a fxxx vagy az exxxx ajánlotta...amit én egyáltalán nem szeretnék bevinni a szervezetembe! Kérlek, segítsetek, van- e olyan kismamáknak való vitamin, ami helyettesíti a Perfect Prenatal-t, de nincs benne jód!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv! Dóra

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kismamának, hipertireózis esetén

Szia Dóra!

A Fe.... bőven tartalmaz jódot, úgyhogy azt eleve nem javallott szedned, az El...nek van olyan típusa, ami valóban nem tartalmaz semennyit sem.

Sajnos olyan kismamavitamint, ami nem tartalmaz jódot és szívesen ajánlanám, nem tudok neked mondani, de, ha elzárkózol az általános bolti készítményektől, akkor valóban érdemes és nagyon lényeges különféle természetes kiegészítőkkel támogatni az egészséges babavárást.

Konkrétabban ezeket, így együtt, tudnám ez esetben javasolni neked:

Boldog babavárást és jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Köszönöm szépen a hasznos információkat!

Köszönöm szépen a hasznos információkat!

Átnézegetem ezeket a termékeket mindenképpen, és aztán döntök! Annyit szeretnék kérdezni, ha nagyon egészségesen táplálkozom, bio zöldségeket eszem ismerős biogazdálkodásából, rengeteg gyümölcsöt és magvat...akkor is mindegyik termékre szükségem van? Például azt tudom, hogy elég komoly vashiánnyal a vasat folyamatosan pótolnom kell, de szükséges e minden ezek közül, ha tényleg napi szinten rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem..

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Sok zöldség és gyümölcs mellett

Szia Dóra!

Sajnos nem tudsz megenni akkora mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, hogy a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat fedezni tudd, így nagyon körültekintő életmód mellett is javallott legalább kúraszerűen fogyasztani vitamin- és ásványi anyag komplexeket. A babavárás pedig eleve egy sokkal-sokkal magasabb igényű állapot, rengeteg sok múlik ezen a néhány csodaszép hónapon!

Lehet, hogy már olvastad, de azért ide is bemásolom:

kismamavitamin időben elkezdett szedése nagyon lényeges! Ezt nem elég a fogantatáskor vagy utána elkezdeni , már lehetőleg hónapokkal a tervezett várandósság kezdete előtt szükséges lenne szedni!  "Az anya szervezetében keringő mikrotápanyagok már a terhesség alatt megalapozzák a születendő gyermek egészségét és fogékonyságát egyes betegségek kifejlődésére. Nem túlzás azt mondani, hogy a terhes és szoptató anya szervezetének állapota alapvető hatással van a felnövekvő nemzedék egészségi állapotára. A teherbe eső nők legalább 80%-a a teherbe esés pillanatában még a saját szervezete  optimális működéséhez szükséges mikroelemek elegendő mennyiségével sem rendelkezik  (USDA felmérés). Hogyan lesz képes így egy új élet, egy másik szervezet számára elegendő  tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot biztosítani?" Ezt a Perfect Prenatal adatlapjáról másoltam ide, és minden szavával egyetértek! Mire a terhességi teszt pozitív lesz, "a folsav szempontjából lényeges fejlődési szakasz már lezajlott, már eldőlt, hogy a baba egészséges- e vagy sem."

Nézzük sorban a termékeket:

 • Várandósság alatt kifejezetten ajánlott az  omega-3 zsírsavak emelt adagú fogyasztása, hiszen azon túl, hogy a kismamának is vitathatatlanul szükségesek, a magzat idegi fejlődéséhez stb. szintén nélkülözhetetlenek! A szoptatás alatt is lényeges fogyasztani! Azért ajánlom a Q10-es variációt, mert a konezim Q10 fogyasztása csökkenti a preeklampszia kockázatát!
 • A lakosság nagyjából 80%-a D-vitamin hiányos. Ha nem szedtél a fogantatás előtt már D-vitamint, akkor feltétlenül emelt adagot javasolnék! A D-vitamin megfelelő szintje ugyanis a magzat számára is létfontosságú, hiányát olyan későbbi kórképekkel is összefüggésbe hozták, mint a SM, allargiák, asztmák, autizmus és még ezt is hosszan sorolhatnám. A D-vitamint azonban K-vitaminnal együtt célszerű fogyasztani, erről itt olvashatsz bővebben.
 • Az Emóció egy remek szimbiotikum, ami a bélflórát hivatott rendezni, táplálni és támogatni. A rendezett anyai bélflóra a baba saját bélflórájának az alapja, így azt gondolom, fontossága valóban vitathatatlan!
 • A magnézium és az E-vitamin nem igényel szerintem magyarázatot, ugyan a halolajban is van E-vitamin, de babavárás alatt az a mennyiség nem elegendő.
 • A Cormin por jól hasznosuló kálciumot és magnéziumot tartalmaz a megfelelő arányban. Az ebben lévő magnézimon felül azonban szükség van további magnézium bevitelre (lsd. fentebb, Ősi Magnézium) is.
 • A Natur Elixírt kicsit a magzatvédő készítmények vitamintartalmának ellensúlyozására ajánlom, azonban önmagában ez nem pótolhatja a kismamavitamint. 
 • A Flavon koktél, Fruit fitt, Lucuma egyrészt a vashiány segítenek megelőzni, hiszen a kialakult vashiányt sokkal nehezebb már leküzdeni, ezen felül pedig C-vitaminban és antioxidánsokban is bővelkednek. Ha nagyon szép a vérképet, akkor talán ezt a csomagot nélkülözd, ha úgy döntesz.
 • Az aranyköles csíraőrlemény ásványi anyagokat, B-vitaminokat tartalmaz, magas a fehérje tartalma.

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
aloszam's picture

Omega-3 Q10

Kedves Kinga!

Melyik terméket ajánlanád a bionomos választékból?

Köszi: aloszam

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Én a GAL félét ajánlom

Szia aloszam!

Én a GAL féle Q10 koenzimmel dúsított tisztított lazacolajat ajánlom (kattints a linkre).

Egy evőkanálnyi mennyiségben 3300 mg Omega 3 (ebből 1675 mg EPA, 1115 mg DHA, 510 mg ALA+DPA+SDA)+ 100 mg Q10 (növényi fermentációval előállított) + 24mg α-TE (természetes E-vitamin alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből, szójamentes) található.

Jó egészséget, szép napot kívánok neked!

Értékelés: Nincs
aloszam's picture

:)

Köszi, akkor megkezdem a gyűjtögetést. :P

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Perfect Prenatal helyett?

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy Perfect Prenatal helyett mit iktassak még be babára készülésre?

Ezeket szedem jelenleg: Huminiqum,D3 komplex csepp,Q 10 csepp,500mg magnézium, Krill olaj,csicsóka csoda és a a perfect prenatalt (de hamarosan elfogy)

Írtátok a Longo vitalt,de abban van rozmaring azt úgy tudom nem ajánlott. Vagy a Vadon gyöngye....nem tudom (IR-em van,ez mennyire befolyásolná a cukrom?)

Az aranyköles csíra őrleményre gondoltam még esetleg.

Melyik lenne a legmegfelelőbb akkor is ha már terhes leszek?

Köszi!

Értékelés: Nincs

Babára készülés IR mellett

Szia,

A fenti blog alatt több a hasznos tanácsot találsz a babára való készüléshez, pl. ezt és ezt is.Sajnos jelenleg Perfect Prenatalt helyettesítő olyan komplex kismama vitamint nem tudunk javasolni ami megfelel a bionom követelményeknek:(

Longo Vital babavárás alatt lehet-e arról kérlek feltétlenül kérdezd meg a nőgyógyászodat!! A termék alatti adatlapon ez áll:  "Várandósok és 4 év alatti gyermekek csak szakember javallatára és ellenőrzése mellett szedhetik!"   Hozzászólásokban is volt szó róla. pl. ITT.

IR-rel kapcsolatban olvasd el a következőket kérlek!:

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

Cukorbetegség I. - Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít?

 Cukorbetegség II. - Mi zajlik a lelkünkben, ami megbetegít? 

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Kalcium pótlás

Sziasztok,

Perfect Prenatal mellé keresek kalcium-pótlást várandósság idejére? Mit ajánlotok? Azt gondoltam ez nem lesz annyira jó, ha inkább kúraszerűen kellene... És amúgy valami jó írás nincsen a különböző trimeszterekben felbukkanó igényekről? Mert nem tudnám eldönteni azt sem, hogy végig sok kalcium kell, vagy a 2.-3. trimeszterben kellene pótolni?

Jelenleg szoptatok is, így talán emiatt sem ártana a folyamatos pótlás... Ugye nem lehet túladagolni?

Üdv, Emőke

Értékelés: Nincs

Kálciumpótlás és vitaminok kismamának

Szia Emőke,

Gratulálok, jó egészséget kívánok Nektek! :)

Kérlek olvasd el a fenti cikket és az alatta lévő hozzászólásokat pl. ezt és ezt is. Javasolt termékekről, kálciumpótlásról is olvashatsz bennünk hasznos tanácsokat.

Babakonyha blogsorozatot a Gyermekmegörző blogot  és a baba-mama csomagokat is ajánlom figyelmedbe.


Értékelés: Nincs

Táplálék-kiegészítők szedése kismamának

Sziasztok,

szeretnem a segitsegeteket kerni a termekkel kapcsolatban.

4 hetes kismama vagyok, szedem a Perfect Prenatal termeket illetve New Chapter Wholemega-t is. Mar regebben kezdtem el szedni az MSM kapszulat, a co Q10-et es az  Ashwagandha-t is. Azt szeretnem kerdezni, hogy mindezeket egyutt lehet szedni?

Illetve nemreg rendeltem ezt: Bőrfeszesítésre étrend-kiegészítő kapszula (WiseTree) ezt is szeretnem szedni,ha lehet egyutt a tobbivel.

Koszonom szepen, elore is valaszotokat,

szep napot,

Anett

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Az ashwaganda szedése várandósság alatt ellenjavallt

Szia Anett!

Az ashwaganda szedése várandósság alatt nem ajánlott, a többit viszont bátran szedheted együtt!

Ami még nagyon lényeges, de nem látom a felsorolásodban, az a D-K vitamin!!! Ezt feltétlenül tedd még hozzá, valamint a Huminiqum is támogatja az egészséges várandósságot!

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást, valamint ezt a hírszemet is!

Csodaszép babavárást kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Moringa szedése

Kedves Kinga,

nagyon koszonom gyors valaszodat! Azt szeretnem meg kerdezni, hogy a moringat szedhetem-e a fentiek mellett pluszban?

koszonom valaszodat elore is,

szep napot,

Anett

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Moringa a többi kiegészítővel

Szia Anett!

Szedd nyugodtan, váljék egészségedre!

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Kinga,nagyon-nagyon köszönöm!

Kedves Kinga,

nagyon-nagyon koszonom a segitseget! Igazan halas vagyok erte! 

szep napot, Anett

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kezdő vagyok :)

Sziasztok!

Mint a tárgyban is szerepel, nagyon kezdő vagyok a termékek fogyasztását és ismeretét illetően.Szerencsére nem vagyok beteges típus, igaz, a vitaminok szedését sem viszem túlzásba, friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Az Emocio felkeltette az érdeklődésem, és olvastam jópárat a hozzászólások közül. Babát szeretnénk, a nőgyógyászati vizsgálatok alapján minden rendben van  jelenleg egy hónapja szedek F...nt nődokim tanácsára, e hónaptól kezdjük a próbálkozást. Ha jól értem, ezt az italt nekem is lehet fogyasztani a jótékony hatása miatt, ugye? (várandósság előtt és alatt is) Szükséges emellett még méregetelnítő diétát is tartani? Vagy a számomra eddig megszokott táplálkozás mellett is éppolyan hatékony lehet?

Rengeteg nagyon jó terméket találtam az oldalon, melyiket javasolnátok még az Emocioval párhuzamosan? A F...nt azért szedhetem tovább ezek mellett a termékek mellett is? 

Köszönöm szépen a választ! Evelin

Értékelés: Nincs

Leendő kezdő kismamának

Szia Evelin,

Szeretettel köszöntünk:)!

A fenti blogot és az alatta lévő hozzászólásokat érdemes átolvasnod hasznos tanácsokért.

Segítségként Kingát idézem: "A babaváró "alapcsomagról" ebből a hozzászólásból tájékozódhatsz, valamint kérlek, ezt a cikket is olvasd el!"

A tanács többi részét is itt olvasd el a B12 és folsav összefüggéséről. Folsavról itt van egy kis összefoglaló.

Emóciót nyugodtan fogyaszthatod várandósság és szoptatás alatt is, sőt! 

Milyen méregtelenítő diétára gondolsz? Várandósság és szoptatás alatt tilos méregteleníteni, mert a méreganyagok a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül átjuthatnak a babába. Vszont a babatervezés előtt a jövendő szülőknek egy átfogó méregtelenítés elvégzése lenne javasolható.

Melyek a jó és hatékony táplálék-kiegészítők? írást is olvasd el kérlek!


Értékelés: Nincs

Leendő kezdő kismama :)

Sziasztok!

Először is köszönöm a széleskörű választ! igyekeztem minden cikket, anyagot elolvasni, amit ajánlottatok. Várandósság előtti vitaminfeltöltésben kérnék tanácsot, megerősítést :) 

Ciklusbarát krémet használtam eddig, ami szépen beállította a ciklusom, elmúltak a görcsök is, a krémet használhatom a várandósság idejéig a 14. hétig? Esetleg még utána is? Napi 1X5 pumpálásnyit (normál adag) kenek fel.

A Perfect Prenatalt szerettem volna a javaslatnak megfelelően megrendelni, de úgy látom, sajnos még nem rendelhető, így a kérdésem az lenne, hogy a következő összeállítással jó leszek-e, illetve javasolnátok-e még valamit ezek mellé? Vadon Gyöngye? Nem tudom, hogy szükséges-e. A F..n terhesvitamint félretettem (ma elfogyott), nem is szándékozom venni többet. Eddig a kövekezőket írtam össze:

- Huminiqum kapszula

-Q10-zel dúsított lazacolaj 

-K2D3 vitamincseppek

-Emóció

A Maca poron/kapszulán gondolkoztam még, nem tudom, hogy van-e plusz jelentősége. Vagy javasolnátok még bármit a felsoroltak mellett/helyett?

Illetve ha újra elérhető lesz a Perfect P. akkor ezt mindenképpen szeretném szedni.

Jajj és a méregtelenítést én is még a baba előtt gondoltam, köszönöm a megerősítést. :)

Szép estét! Evelin

Értékelés: Nincs

Várandósság előtt, alatt készítmények

Szia Evelin,

Huminiqum kapszula, Q10-zel dúsított lazacolajK2D3 cseppek, Emóció is jó választás:)

Vitaminpótlásra a Vadon Gyöngye Organic Force Béta Glükán elixír,  Natúr Elixír is szedhető várandósság és szoptatás alatt is ha egyik összetevőjükre sem vagy érzékeny. De fontos tudnod, hogy egyik készítmény sem helyettesít egy komplex kismama vitamint aminek szedése fontos lenne a várandósság alatt! 

Úgy tudom, hogy a Bionom bioboltban Perfect Prenatal és a többi New Chapter termék elérhetősége a teljesen bizonytalan, jelenleg nem lehet tudni, hogy pár hét vagy több hónap.

Maca a fogamzás és a várandósság kihordására is jó hatással lehet, bővebbet a Maca gyökér, az inkák ginzengje cikkben olvashatsz róla.

Ciklusbarát krémet a várandósság 14. hetéig lehet kenni, utána abba kell hagyni.

Várandósság alatti vaspótlásról és a magnéziumról, valamint a Kálcium és magnézium pótlása várandósság alatt című hozzászólásokat is olvasd el kérlek!  Aktív zöldagyag belsőlegről Betty tapasztalatát itt olvashatod.

Egészséges várandósságot, szép szülést kívánok !

 

 

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatal helyett

Sziasztok!

Sajnálom, hogy bizonytalan, mikor lesz rendelhető ez a termék :( tudtok ajánlani más, hasonlóan komplex és hatékony és főként természetes alapanyagú kismama vitamint, ami a PP helyett szedhető? Végül vitaminpótlásra Vadon Gyöngyét választottam :) tudtommal semmilyen összetevőre nem vagyok érzékeny. Köszönöm a tanácsokat!

Szép napot kívánok! Evelin

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Perfect Prenatal helyett

Szia! 

Nagyon jó a Vadon Gyöngye, én is azt választottam volna a helyedben Krill olajjal, K2D3-vitaminnal és Bio Szépség gabonaőrleménnyel kiegészítve, valamint Ősi magnézium koncentrátummal.  Szerintem egy alap-csomagnak ez tökéletes, pláne egészséges étkezés, életmód mellett. A többi úgyis kiforrja magát időközben, kiderül, kell-e valami más, ég-e a gyomrod, kell-e pl. vasat pótolni stb.

Sajnos kimondott kismamavitamint nem tudok ajánlani, ami garantáltan biztonságos és be lehet most szerezni. 

Értékelés: Nincs

terhesség alatti fontos vitaminok

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy az első próbálkozásunkra megfogant a kisbabánk :) még csak kb. 4-5 hetes lehet, szóval még semmi nem biztos, de fantasztikus érzés :)

igyekszem nagyon figyelni a bevitt vitaminokra, de őszintén szólva 8-10 dolgot sem szeretnék egymásra szedni... A Perfect Prenatalt ha minden igaz, jövő héttől tudom már szedni, előtte (még a terhesség előtt) nem is tudtam beszerezni, és a Fem...-on gyógyszertári terhesvitamint szedtem javaslatra, aztán kb. 3 hete azt abbahagytam és megvásároltam a Vadon Gyöngye vitamint, K2D3-at és a Q10 lazacolajat. Ezeket folyamatosan, a leírt mennyiségben fogyasztom. szóval a fogantatás alatt talán már csak ezek jutottak főként be...

jövő héten tudok menni vérképre is, hogy egyáltalán mi a helyzet most. A PP, k2d3 és lazacolaj mellett szükséges még mást szednem? vashiány megelőzésére a huminiqum kapszulát néztem, illetve a magnéziumbevitelről is már az elején gondoskodnom kell? jelenleg 2 napja szedem a m... b...-ot, napi 1 kapszulát. Plusz folsavról kell még gondoskodnom? vagy elegendő lesz, ami a pp-ben van? és ha kell plusz, melyik termék javasolt?

így az elején még kicsit bizonytalan vagyok, tele kérdésekkel, így köszönök szépen minden választ!

Evelin 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kismamának vitamin csomag

Szia! 

A magnéziumot elég fontosnak érzem a kezdetektől, főleg, amióta egy előadáson hallottam azt az információt, hogy a vetélések nagyon-nagy százalékát magnézium-hiány okozza, és normális mennyiségű magnézium pótlással megelőzhető lett volna. A gyógyszertári magnéziumkészítmény helyett én az Ősi magnézium koncentrátumot javaslom, mert tökéletes a felszívódása, a tapasztatalatok egyöntetűen nagyon pozitívak! 

Én nem szedtem plusz folsavat a Perfect Prenatal mellett, illetve az aranyköles csíra őrleményt iktattam be, mint hasznos tápanyagot. Abban van elég sok folsav, meg sok minden más is, ami hasznos a kismamáknak. 

A Huminiqum nagyon hasznos, segít közömbösíteni bizonyos méreganyagokat anélkül, hogy azok a vérkeringésbe és a baba szervezetébe kerülnének, ráadásul szabályozza az ásványi anyagok arányát a szervezetben. Mivel én a Perfect Prenatalból anyagi okokból csak napi kettőt szedtem, szükségem volt a várandósság folyamán egy Iron Food Complex kúrára, ami rendbe is tette a vasamat. 

A megvásároltak fényében, szerintem, ami "nélkülözhetetlenül fontos" számodra, az a Perfect Prenatal. a K2D3, a halolaj és a magnézium. A többi hasznos kiegészítés, amennyiben van rá lehetőséged. 

Értékelés: Nincs

Kismama csomag :)

Sziasztok!

Azt hiszem akkor a következő ütemtervet követem a következő két hónapban:

mivel még az elején vagyok, bármennyiben is kerül, szedem a perfect prenatalból a napi 3 szemet, a k2d3-at és a Q10zel dúsított lazacolajat. Az ősi magnézium koncentrátumot is megrendelem még ma, így jövő héttől már az is beépülhet :) A Vadon Gyöngyét ehetem tovább? abban nem található némi folsav a sok egyéb vitamin mellett? az aranyköles csíra őrlemény is szimpatikus, de szükséges  a Vadon gyöngye mellett?

ha elfogy a pp az első két hónap után, akkor lehet váltok majd napi 2re, de arra be tudok szerezni egyéb termékeket is, vagy az iron food-ot, amire szükség lesz. A jövő heti laboreredmény után többet tudunk majd. Nagyon szeretnénk ha megmaradna a kicsi, kérlek drukkoljatok :)

Köszönök mindent! Evelin

Értékelés: Nincs

Drukkolunk!

Szia Evelin,

A Perfect Prenatal mellé nem kell a Vadon Gyöngye, de ha szeretnéd, úgy érzed szükséged van rá akkor szedhet együtt is őket. Vadon Gyöngye nem kifejezetten folsav forrás, de csodás és sokszínű összetevői révén valószínűleg folsavat is tartalmaz.  Folsavról itt van egy kis összefoglaló.

Drukkolunk Nektek! Csodás babavárást kívánunk !

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatal, B12 vitamin

Vegán körökben az a mondás, hogy a növényekben levő B12 inaktív, és ezért nem hasznosul. Jól értettem, hogy a fermentáció során a B12 is aktiválódik, és így a Perfect Prenatalban levő B12 is tud hasznosulni?

Én a Spirulinát a B12 miatt szedem, de lehet, hogy feleslegesen? A Spirulinában levő B12 inaktív? Több helyen olvastam, hogy vegánoknak mindenképp kell B12 szuri vagy valami egyéb, nyelv alá cseppentős mű B12. Erről mi a véleményetek?

Ha vegánként jön a baba, akkor a Perfect Prenatal mellé mit javasoltok? D vitamint szedek, Emóciót, Huminiqumot. Halolajat, krillolajat nyilván nem.

Köszi a választ.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

A B12 vitaminról, felszívódásáról

Szia knaomi!

"A B12 vitamin több kémiai formában létezhet, két ismert aktivált formája van: a methylcobalamin és az adenosilcobalamin. Szintetikus változata a cyanocobalamin, általában ezt a vegyületet tartalmazzák a B12 vitamin pótlására szánt gyógyszerek, vitaminkészítmények és a táplálék-kiegészítők."

Én úgy tudom, a NC vitaminokban aktív formában vannak jelen a B-vitaminok!

B12 hiány esetén hiába elegendő a bevitt folsav mennyisége, a sejtek ennek ellenére folsavhiánnyal is küzdenek, így várandósság előtt (!)-alatt erre fokozott figyelmet szükséges fordítani!

A B12 felszívódása szorosan összefügg az emésztőrendszer működésével, annak állapotával. Vegetáriánus táplálkozásnál azért jóval gyakoribb a B12 hiány, mivel az állati eredetű tápanyagok ezt sokkal nagyobb mértékben tartalmazzák. A táplálékokban található B12 erős fehérje-kötésben található, melynek szétbontásához megfelelő minőségű gyomor/peptikus emésztési folyamatok szükségesek! Mivel az egyes táplálék-kiegészítőkkel bevitt szintetikus B12 vitamin már szabad formában van jelen, így ennek felszívódása gyomorproblémák (pl. kevés gyomorsav stb) esetén is hatékony lehet. A B12 a vékonybélben (ileum terminális szakaszán) szívódik fel, mely folyamathoz a gyomor által termelt IF (Intrinsic Faktor) szükséges. Tehát, akár felszívódási zavarok (cöliákia, Crohn-betegség stb.) is állhatnak a B12 vitaminhiány hátterében.

A B12 molekulák jelentős részben a májban tárolódnak. A szervezet B12 hiánya általában hosszú évek, akár évtizedek alatt alakul ki, a hiányállapot megszüntetése azonban nehezebb, hosszabb folyamat.

Nem gondolom, hogy vegánoknak mindenképpen szükséges lenne a vitaminszuri, inkább helyesen kell összeállítani az étrendet és nagyobb hangsúlyt fektetni a helyes étrendkiegészítők rendszeres használatára, valamint bizonyos szűrővizsgálatok elvégzésére (pl. anémia vérből stb.)

Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a rendszeres B12 pótlás olyan későbbi betegségek, elváltozások rizikóját csökkentheti, mint demencia, szív- és érrendszeri elváltozások, valamint segít az optimális csontsűrűség fenntartásában is.

A felszívódott B12 legnagyobb része (70%) a haptocorrin nevű fehérjéhez kapcsolódik, ez inaktív, nem vesz részt a sejt-metabolizmusban; kisebb hányada pedig a transcobalamin fehérjéhez kapcsolódva a biológiailag aktív holo-transcobalamin molekulát hozza létre. A vérszérumban mért össz. B12 szint nem mutatja meg minden esetben a sejten belüli B12 ellátottságot. A manapság rendelkezésre álló laborvizsgálati módszerek közül a HTC (holo-transcobalamin) meghatározás jelzi leginkább pontosan a sejten belüli B12 anyagcsere állapotát. Tehát, ezt az értéket érdemes pl. vegán életmód esetén rendszeres időközönként ellenőriztetni, erre már itthon is van lehetőség egyes privát laboratóriumokban (gugli: holotranscobalamin vizsgálat...)

Én azt javasolnám, a tervezett babavárás előtt mindenképpen csináltass teljes vérképet, nézess B12 és HCT szinteket is. Ha ezek alapján indokolt, akkor pedig emeld a B12 kiegészítőkkel való bevitelének mennyiségét, minőségét is a szükséges dózissal. Fordíts gondot a felszívódás, a gyomorműködés támogatására is!

A babavárás alatt lényeges az omega 3 rendszeres fogyasztása (a baba megfelelő fejlődéséhez is!!!), így, ha halolajat, krill-olajat nem is fogyasztasz, akkor is valamilyen módon biztosítsd ezeket a létfontossátú zsírsavakat!

A babaváró "alapcsomagról" ebből a hozzászólásból tájékozódhatsz, valamint kérlek, ezt a cikket is olvasd el!

Szép napot és jó egészséget neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a sok infot.

Köszönöm a sok infot.

Vérképet csináltatok mindenképp. Az viszont továbbra sem derül ki számomra, hogy mit egyek és mennyit.. :) B12-re jó a spirulina, ha a vérkép szerint pótolni kell, vagy akkor jöjjön a műszuri? Omega 3-at hal helyett lenolajjal?

Köszi. 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Omega 3 és a lenmagolaj

A lényeg, hogy folyamatosan fogyassz B12 vitamint, a többi majd a vérképből kiderül. Nem gondolom, hogy rögtön műszuri lenne a megoldás! 

Figyelj nagyon a komplettálásra, táplálkozz változatosan!

Sajnos a halolajak hasznosulása lényegesen jobb, mint a növényi olajaké, ezzel kapcsolatosan ezt a hozzászólást olvasd el kérlek!

A lenmagolaj rendszeres fogyasztását semmiképp sem javasolnám, mivel a benne található omega 3/6 arány egyáltalán nem optimális, inkább a chia mag, a kendermag fogyasztását javasolnám!

Kérlek, ezt és ezt a cikket is olvasd el a témában!

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs

Bocs, hogy még mindig ezen pörgök...

Bocs, hogy még mindig ezen pörgök, de gyakorlatias ember vagyok. :)

Milyen formában fogyasszak folyamatosan B12-t? Spirulina jó erre, abban aktív a B12? Vagy van nála jobb forrás is?

Köszönöm a cikkeket, de a hal továbbra sem játszik. Majd utána nézek, hogy vegán körökben hogyan oldják meg a helyes arány fenntartását. Infóim szerint elég sok vegán él kicsattanó egészséggel, remélem nálam sem lesz gond.. :)

Szép napokat!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Konkrétabban...

Szia!

Na, próbálok egyértelműbben fogalmazni:

A vérvétel lesz a mérvadó, hogy elég e a szervezeted számára a spirulinával bevitt B12 vitamin. Addig is, szedd tovább a spirulinát nyugodtan, aztán a véreredményből kiderül, szükséges e bármiféle változtatás ezzel kapcsolatban!

A spirulinát a PP mellett is bátran szedheted, sőt, az a legjobb, ha szeded is. Arra figyelj, hogy az alga bio termesztésből származzon, ez nagyon lényeges!

A halolajra pont ezért írtam egyértelmű vegán alternatívát, mint a chia mag és a kendermag... Ezek magas ALA tartalommal és jó omega 3-6 aránnyal rendelkeznek! A lényeg, hogy fordíts gondot az omega-3 zsírsavak bevitelére! 

Szép estét neked is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindent értek, köszönöm! :)

Mindent értek, köszönöm! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mitralis prolapsus kismamánál

Sziasztok!

11 hetes kismama vagyok, szedem a Perfect Prenatalt 3x1, K2D3-ból 12 cseppet és 1 evőkanál bio aranyköles őrleményt, 20 puffnyi ősi magnézium koncentrátumot fújom. Rendeltem még Natúr elixirt (gyümölcspürét) és Csikvándi cékla-megy-almalevet. Sajnos mitralis prolapsus-sal születtem és most terhesség alatt rendetlen szívverést tapasztalok, ezért elmentem a kardiológiára, azt mondta az orvos, hogy enyhe és xxxxgyógyszert (2x25 mg) írt fel és magnéziumot javasolt. Azt mondta, terhesség alatt is lehet szedni. Eddig sosem kellett szednem gyógyszert és nagyon nem szeretném, csak, ha nagyon muszáj, elkerülhetetlen. De életem végéig akkor sem szeretném szedni. Másik orvos véleményét is megakarom kérdezni erről. 

Azt szeretném kérdezni, hogy a Q10 lazacolajat szererintetek lehet gyógyszer helyett mint alternatíva vagy mellette esetleg, ha még sem kerülhetem el a gyógyszert?

Előre is köszönöm szíves válaszotokat:

Üdv.: Timi

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Rendetlen szívverés, béta blokkoló, lazacolaj

Szia Timi!

Ne izgulj, ahogy mondani szokták, nem eszik ilyen forrón a kását! 

A mitralis prolapsus általában egy nagyon enyhe elváltozás és a népesség elég nagy hányadát érinti. Gyógyszert leginkább komolyabb esetekben, kifejezett panaszoknál stb. szoktak javasolni. Ha fennáll a mitralis regurgitáció (a nem jól záródó billentyűn keresztül jelentős a visszaszivárgás mennyisége), akkor kell a gyógyszer, de nálad, a leveledből ítélve, talán szerencsére nem ez a helyzet!

Szerintem nagyon jól teszed, hogy kikéred másik kardiológus véleményét is a gyógyszerszedés előtt- ezzel kapcsolatosan fogok írni még neked!

A gyógyszer, amit felírtak, egy béta blokkoló, mellette egyébként bátran fogyaszthatod az említett kiegészítőket! Sőt!!!

Várandósság alatt kifejezetten ajánlott az  omega-3 zsírsavak emelt adagú fogyasztása, hiszen azon túl, hogy a kismamának is vitathatatlanul szükségesek, a magzat idegi fejlődéséhez stb. szintén nélkülözhetetlenek! A szoptatás alatt is lényeges fogyasztani!

Szükség esetén a magnéziumpuffot is emelheted, lényeg, hogy ne egyszerre, hanem egész napra elosztva használd!

Érdemes lenne "bevetned" a szőlőmag mikroőrleményt is, ha már soknak találod a kiegészítőket, akkor akár a Natúr elixír helyett.

Figyelj az elegendő mennyiségű tiszta víz fogyasztására, a napi rendszeres, ámde könnyű testmozgásra!

A sok-sok pihenés nagyon fontos!! A kezeletlen, fokozott stressz, kevés pihenés is generálhat ám ritmuszavarokat, valamint érdemes lehet a vérnyomásodat és a pajzsmirigy működését ellenőriztetni, vérkép segítségével kizárni a vérszegénységet, vashiányt is!

Csodaszép babavárást és jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Mi kell még várandósság alatt?

Sziasztok!

Már kérdeztem egyet, de aztán ettől el is bizonytalanodtam a vásárlásban. :-(

Összességében mire lehet még szükségem a terhesség alatt a Perfect Prenatal készítmény mellett? Tejterméket nem eszek, nem tudom hogy állok kalciummal... de számomra amúgy nagyon rossz érzés, hogy ha egy teljeskörű vitaminról beszélünk, akkor hogyhogy nem az, ráadásul tényleg olyan alapdolgokat tekintve mint kalcium, magnézium.

Egyébként nekem az előző terhesség végén már túlzott volt a magnézium bevitelem, így ésszel szeretném fogyasztani és tényleg szeretném kérni a szakmai véleményt, hiszen az egészségem és pláne egy magzat egészsége nem lehet "szerintem" kérdés. 

Előre is köszönöm, ha tudtok ilyen választ adni!

Üdvözlettel,

Emőke

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Ideális babavárás...

Szia Emőke!

Ideális esetben a leendő kismama hónapokkal a tervezett fogantatás előtt elkezdi szedni a "szükséges" táplálékkiegészítőket, feltölti a lemerült készleteit és felkészül a babavárásra. Legtöbbször ezzel szemben egyáltalán nem ez a helyzet... Sokan semmilyen vitamint, kiegészítőt nem szednek, annak ellenére, hogy lassan már a csapból is a folsav fontossága, a magnézium szerepe és még hosszan sorolhatnám információk folynak! Erről én most nem is szeretnék bővebben beszélni, elmélkedni, ezt csupán azért tartottam fontosnak leírni, hogy tisztábban láthasd a helyzetet.

Kérlek, EZT a cikket mindenképpen olvasd el!

Mivel a lakosság nagyjából 80%-a D-vitamin hiányos, ráadásul ezzel a cseppel túl sem igen lehet adagolni, így a PP-on kívül mindig javasoljuk a plusz D(és K) vitamin bevitelét. A D-vitamin megfelelő szintje ugyanis a magzat számára is létfontosságú, hiányát olyan későbbi kórképekkel is összefüggésbe hozták, mint a SM, allargiák, asztmák, autizmus és még ezt is hosszan sorolhatnám. A PP. nem a hiányállapot megszüntetésére lett kifejlesztve, hanem az egészséges babaváráshoz szükséges vitaminok, nyomelemek biztosításához!

Az omega zsírsavak bevitele szintúgy alapvető a kismama és a magzati fejlődés szempontjából is, ebből várandósság és szoptatás alatt célszerű emelt adagot fogyasztani. A kapszulázott halolaj jóval drágább, mint folyékony társai, ráadásul, ha mindent egy kiegészítőbe akarnánk beletuszkolni, akkor az logikusan lenyelhetetlen nagyságú kellene, hogy legyen. A zsírsavakat ezen túlmenően egyáltalán nem szerencsés keverni mással (már a csomagolás szempontjából)! Van olyan kismamavitamin (általános forgalomban), mely tartalmaz DHA-t, de ez ott is külön van kapszulázva a vitaminoktól.

A magnéziumigény szintén egyéni dolog, ráadásul nagyban függ a stressztől, életmódtól, alapállapottól, táplálkozástól is. A magnéziumot babavárás alatt igen nehéz túladagolni, természetes formában lényegében lehetetlen, így nem tudom, mit jelent esetedben a túlzott magnéziumbevitel- miből gondolod, hogy ez volt a helyzet?

Amennyiben stresszes életet élsz, keveset pihensz, pörögsz, alapvetően ajánlott a rendszeres magnéziumpótlás!

Ebben a hozzászólásban megtalálhatod a javallott kismama alapcsomagot, amit problémák, igények, állapotok szerint természetesen tovább lehet bővíteni!

Nagyon boldog babavárást, jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Harmadik trimeszterre mit ajánlotok?

Sziasztok!

Kismama vagyok, nemrég kezdtem a 3. trimesztert. Eddig szedtem a Perfect Prenatalt (első trimeszteben napi3-at, másodikban napi 2-t), K-D vitamint és a New Chapter kismama halolaj kapszuláját.

A harmadik trimeszterre mit ajánlotok, különös tekintettel arra, hogy - az általam ismert- szakmai vélemények szerint a 3. trimeszterben nem ajánlott a terhesvitaminok szedése, mivel a gyerek csontosodását annyira meggyorsítja, hogy nehezebb lesz a szülés (keményebb lesz a kis feje, mint kéne a születéshez)?

Napra nem nagyon mennék, mert kezdődő májfoltok jöttek elő a homlokomon (erre körömvirágolajat kezdtem használni).

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kiegészítők a harmadik trimeszterre

Szia Bogi!

A magzat hosszbeli- és súlybeli növekedése leginkább a harmadik trimeszterre tehető. A vitaminok-, ásványi anyagok bevitel ilyenkor is rendkívül lényeges; a kálcium,- magnéziumigény  a csontok növekedése miatt emelkedik!

A Perfect Prenatal természetes, táplálék kötésben lévő, jól felszívódó vitaminokat tartalmaz, melyeket nem tudod túladagolni, a baba is csupán annyit fog hasznosítani, amennyire neki szüksége van! A manapság, általánosan kapható, izolált készítmények esetén sem tudok ilyen "mellékhatásról", hogy túlzottan "keményítené" a babák fejét, valamint, hogy túlságosan meggyorsítaná a csontosodási folyamatokat!!!

A harmadik trimeszter alatt is lényeges a Perfect Prenatal, a D-K csepp és a lazacolaj (lehetőleg Q10-zel dúsított változat) fogyasztása! A Perfect Prenatal-ból az ajánlott mennyiséget, vagyis 3x1 tablettát ajánlok továbbra is szedni! Érdemes lenne az Emóciót is a csomaghoz tenni, a szülés időpontjának közeledtével ugyanis célszerű a hüvelyflóra, bélflóra támogatására fokozott figyelmet fordítani! Amennyiben kevésnek bizonyul a bevitt magnézium, az Ősi Magnézium termékcsaláddal pótolhatod a hiányzó mennyiséget! 

Csupa szépet és sok boldogságot kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Kedves Kinga!Köszönöm!

Kedves Kinga!

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatalban fermentált búza?

Sziasztok!

Múlt héten vettem a Bionomban Perfect Prenatalt, és tegnap néztem meg alaposabban, hogy a címkén  most már - a korábbiaktól eltérően - a fermentált szója mellett fermentált búza is szerepel, de emellett oda van írva, hogy mégis gluténmentesnek minősül!! Nekem viszont búza intoleranciám van - vérvételből derült ki még 2013 januárjában; igen makacs emésztési problémákkal küzdöttem, ami csak akkor rendeződött, mikor nem csupán a búzát,  de elkeseredésemben minden glutént kiiktattam az étrendemből, s azóta jól vagyok, ennek már 3 éve. Kérdésem: okozhat-e esetemben problémát a Perfect Prenatal a fermentál búza miatt???? Annyira szuper ez a vitamin, és a régi fajtából már csak pár napi adagom van.

Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Gluténos dilemmák

Szia NimoLorien!

Barátnőm szoptat, ő is mostanában rendelt újra PP-t, így megkértem, nézze meg nekem a termék összetételét. Azon a csomagoláson (sem a dobozon) nem szerepel a fermentált búza, mint összetevő. Szerintem ebben a helyzetben az lenne a leginkább célravezető, ha a Bionom boltot kérdeznéd meg ezzel kapcsolatosan; kérd meg őket, nézzék meg, hogy a náluk lévő PP-ok tartalmaznak e ilyen összetevőt! Ha náluk sem, akkor elképzelhetőnek tartom azt is, hogy például címkézési hiba áll a "háttérben". 

A terméken fel van tüntetve, hogy gluténmentes, ez azt jelenti, hogy erre a gyártó garanciát vállal, a készítményt cöliákiások is fogyaszthatják. Ma már nincs lehetetlen, búzalisztből is vonnak ki gluténmentes búzakeményítőt például, így önmagában a búza, mint összetevő jelenléte nem feltétlen egyenlő a glutén jelenlétével.

Azonban az emésztési panaszaiddal foglalkoznék kicsit bővebben is!

Ha a glutén megvonására ilyen jelentős, pozitív változásokat tapasztaltál, akkor nagyon lényeges lenne kizárni a cöliákia fennállásának lehetőségét! A cöliákia ugyanis egy szisztémás autoimmun betegség, mely a szervezet kóros gluténra (gliadinra) adott válaszán alapul. Sajnos a hajlam családilag öröklődik, és megfelelő kezelés híján erőteljesen hajlamosít egyéb autoimmun betegségek, rosszindulatú elváltozások kialakulására is! Nem tudom, hogy babatervezés vagy már babavárás, esetleg szoptatás miatt szeded e a PP vitamint, de a gyerekek, sőt az egészséges várandósság szempontjából is rendkívül lényeges lenne mielőbb szűrni a betegséget! Ehhez azonban a glutén visszaterhelése szükséges, mivel a vizsgálatok előtt megkezdett gm. diéta álnegatív irányban módosíthatja az eredményeket!

Az ételintoleranciák kezelési módja egyrészről valóban a problémát okozó élelmiszerek kiiktatása, másrészről azonban a bélflóra regenerálása, az esetlegesen fennálló gyulladások megszüntetése, az emésztés támogatása, a szivárgó bél gyógyítása legalább annyira lényeges és elengedhetetlen részei a gyógyulási folyamatnak! Ételintolerancia esetén ezen dolgok figyelembevételével és betartásával a problémás élelmiszer is visszavezethető a táplálkozásba némi időn belül, heti 1-2 alkalommal. Érdemes ezzel kapcsolatosan Betty átfogó írását is elolvasni!

Írtad, hogy a glutént kiiktattad, de azt nem, hogy szedtél e bármilyen kiegészítőt a javasoltak közül, valamint jelenleg szedsz e a PP-on kívül valamit? 

Szép napot és jó egészséget neked! 

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatal és búza

Kedves Kinga!

Köszönöm szépen a választ, és elnézést kérek a késői reagálásért! Időközben megérdeklődtem a bionom ügyfélszolgálatnál az éppen raktáron levő Perfect Prenatal vitamin összetételét, és ugyanaz szerepel, mint az általam vásárolt dobozon: tehát fermentált szóját és búzát tartalmaz, de a búza olyan feldoglozáson ment keresztül, hogy emiatt gluténmentesnek számít az angol felirat szerint.

Babát várok, a 14. hétben járok, s a régebbi kiadású Perfect Prenatalból volt nekem még otthon, amiben csak fermentált szója volt. Azt szedtem eddig, de elfogyott. Az az igazság, hogy a glutén elhagyása óta sokkal változatossabban táplálkozom: felfedeztem a hajdinát, a kölest (ez falami fantasztikus a bélrendszeremre), amarantot, quinoát, és nem szeretnék most kísérleteni várandósság alatt (amikor úgyis sokkal érzékenyebb a szervezet) a glutén visszavezetésével. Kiiktattuk a cukrot is az étrendünkből, csak a kókszcukor, esetenként rapadura, méz, ill. juharszirup maradt. Igazság szerint nem is akarok visszatérni a kéőbbiekben sem a gluténtartalmú táplálékokra.

Anno 2013-ban a vérvételen a gluténérzékenységre utaló gliadinra "0" érték jött ki, de mégis akkor lettem jól, mikor minden glutént kiiktattam. Valószínű nálam nem cöliákia áll fenn, hanem "rejtett" gluténérzékenység, mikor a tünetek hasonlóak, de nem tudnak kimutatni bélboholy károsodást. 2010-ben már volt nekem egyéb okok miatt gyomor-és vastagbél tükrözés, de még egyszer nem akarom ennek a tortúrának kitenni magamat.

Tavaly tavasszal térdfájás miatt elkezdtem szedni a zöldkagyló kapszulát, amit a bionomban vettem. Pár nap múlva hascsikarás, émelygés, hasmenésféleség....utána következő napon jól voltam, majd megint ugyanezek a tünetek. Azt hittem, a kagyló okozott allergiát, így leálltam a zöldkagylóval, de Férjem javaslatára 3 hét múlva újra próbát tettem vele, és akkor nem volt már semmi baj. S akkor jött a felismerés, hogy bizony, amikor ezek a tünetek kijöttek, tortilla chipset ettem, amiben tengeri són és kukoricán kívül nem volt semmi, de pontosítva mégis volt valami még:"nyomokban glutént tartalmaz" felirat. Ebből a chipsből ettem, amikor pár óra múlva éreztem a tüneteket, majd két nap múlva újra ettem belőle, megint rosszullétet produkálva. Ebből számomra világossá vált, hogy bizony jó, hogy a glutént kizártam az életemből.

Bélflóra regenerálást is végeztem természetesen, Emóció, mézes almarost, mikor még lehetett kapni a New Chapter Probiotic all Floráját, abból is csináltam kúrát, ill. évente egy 36 darabos halpástétom kúrát is végigviszek.

Várandósságom alatt jelenleg szedek halolajat, D-vitamint, K-vitamint, aranyköles csíraőrleményt, Q10-et, rendelek ismét Emóciót, szóval nagyon odafigyelek, hogy minden rendben legyen. Csak azért kérdeztem, hogy a fermentált búza okozhat-e esetleg bármiylen problémát, mert nem szeretnék kísértezeni várandósság alatt.Belegondolva egyébként, van nekem itthon Iron Food-om, amit pár hónapja vásároltam a bionomnál, és tegnap néztem meg az angol feliratot, ami szerint az is tartalmaz fementált búzát, márpedig abból szedtem be vagy 7 szemet még várandósság előtt, és elviekben nem okozott problémát.... Lehet, hogy meg kéne próbálnom, hogy egyelőre csak 1 szemet veszek be ebből a Perfet Prenatalból, és figyelem a hatást, mert igazság szerint puding próbája az evés, és azt hiszem, senki nem tudja megmondani, vajon hogyan reagál a szervezetem.... Elnézést a hosszú reagálásért, és még egyszer nagyon köszönöm, hogy olyan gyorsan válaszoltál az aggodalmaskodó levelemre.

Szép napot kívánok!

Értékelés: Nincs

Gluténmentes felirattal, jelöléssel a gyártó garanciát vállal

Szia,

Ha a gyártó a termékére ráírja, hogy gluténmentes akkor arra garanciát vállal, így azt a terméket fogyaszthatják cöliákiások is.

Egyéni érzékenység gluténtól függetlenül bármire előfordulhat, ha ennyire félsz egy terméktől akkor keressél helyette másik alternatívát vagy, ahogyan írtad is próbálkozz meg csökkentett adagolással és figyeld magad!

Cöliákiások esetén sem jellemző, hogy egy nyomokban glutént tartalmazó terméktől hasmenésük legyen, elképzelhető, hogy esetleg más dolog állhatott akkor a háttérben. 

Kinga tanácsait a kivizsgálással kapcsolatban gondold át majd kérlek.

Boldog, gondtalan babavárást, szép szülést kívánok !

Értékelés: Nincs

Terhesség alatt használhatom?

Sziasztok,

Terhesség alatt szedhető az  Optimális relaxációért étrend-kiegészítő? A rhodiola force-t kicsit drágállom, főleg, hogy a Perfect Prenatalon is gondolkodom...tehát a kérdés az is lenne, hogy együtt is lehet? Vagy mit javasoltok? Hipertestvér mellé. 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hipertestvér mellé, babavárás esetén

Szia!

Hát, mivel az adatlapján vastag fekete betűkkel ki van emelve, hogy várandós anyukáknak nem javasolt, így én sem mondhatok mást, annak ellenére, hogy nem látok kivetnivalót az összetételében...

Ahogy néztem, a GAL Relax elnevezésű terméknél nem szerepel semmi ilyesféle megkötés, és úgy gondolom, ez is a segítségedre lehet, ha a Rhodiola most nem jöhet számításba. Természetesen szedhető együtt a Perfect Prenatal tablettával! 

Kipróbálhatod még a citromfű forrázatából készített teát is, esténként levendulával is dúsíthatod, ezeket szintúgy fogyaszthatod babavárás alatt!

Az Ősi Magnézium gélt vagy a koncentrátumot javasolnám még, ez nem csupán a megfelelő stresszkezeléshez elengedhetetlen, hiszen a babavárás már önmagában egy magasabb magnézium igényű "állapot"! 

A babavárás alatti ajánlott "egységcsomagról" ebből a hozzászólásból tájékozódhatsz!

Továbbá szeretném figyelmedbe ajánlani Csomai Zita doktornő tanfolyamait! A baba-elsősegély tanfolyam a leggyakrabban előforduló balesetek és a légzésleállás esetén szükséges tennivalókat ismerteti, míg a két napos Természetes gyógymódok alkalmazása gyermekbetegségek kezelésében képzés a leggyakoribb gyermekbetegségek holisztikus, természetes kezelésével foglalkozik, de szó lesz lázcsillapításról, fogzásról és sok egyéb kicsi babás témáról is! 

Csodaszép hónapokat kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Adatlap

Köszönöm, bocsánat, meg se néztem mi van odaírva, csak először végignéztem a hozzászólásokat: szoptatás volt, várandósság nem...
Csodálkoztam is, hogy át lett mozgatva, de teljesen értem a miértet.

Sok mindenre ráírják, hogy várandósság alatt nem, hisz ki fog várandós kismamával tesztelni...pl. ginsenget se lehet fogyasztani, pedig el tudom képzelni, hogy ez a dolog a kínaiakat, koreaiakat hidegen hagyja :D

Lényeg, hogy köszönöm a sok ötletet, megnézegetem őket.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Várandósság esetén májenzimek emelkedése

Sziasztok!

Sajnos emelkedett értéket mutatnak a májenzimek laborvizsgálat során. Várandós vagyok. Milyen terméket ajánlanátok, ami segítene? Természetesen orvoshoz is járok.

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Emelkedett májenzim értékek várandósság alatt

Szia Mamanatasa!

Mit mondott a kezelőorvosod, mi az emelkedett értékek oka? Mennyi idős a várandósságod? Korábban is voltak ilyen jellegű panaszaid?

A babvárás alatti emelkedett értékeket ugyanis sok minden okozhatja. A baba is nyomhatja az epehólyagot, fennálló epekövesség/epehomok is állhat a háttérben, de akár még kezdődő toxémia jele is lehet. A máj méregtenítő funkciójának beszűkülése is lehet kiváltó ok.

Milyen kiegészítőket fogyasztasz? Szedsz bármilyen gyógyszert? Hogyan táplálkozol, kb. miket eszel? Van valamilyen tudott betegséged? Vérnyomásod rendben van?

Írj kérlek kicsit részletesebben a kérdésedről, panaszaidról, magadról!

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs

Emelkedett májenzim értékek

Kedves Kinga!

Köszönöm, hogy írtál.

Első körben laborba küldtek, ahol a májkárosítást okozó vírusokat szűrik ki. Még nincs eredmény. Nagyon az elején tartok, 7 hetes a terhességem. Tavaly nyáron is emelkedettek voltak az értékek (GOT, GGT, GPT), de akkor nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. Azóta a GPT növekedett valamennyit.

7 éve pajzsmirigy beteg vagyok, alultermelés. Erre xxx tablettát kell szednem. Ezen kívül várandós vitamint szedek. Babavárásra felkészülési időszakban diófalevél és csalánteát ittam 6 hétig, méregtelenítés céljából. Migrénes vagyok, gyerekkorom óta sok fájdalomcsillapítót és nem szteroid gyulladáscsökkentőt szedtem. Fogamzásgátló szedését tavaly nyáron hagytam abba, októberben pedig a dohányzást. Nem eszem egészségesen, sajnos magyaros, fűszeres ételeket fogyasztok sokszor. Várandósságomig sok kóla is lecsúszott.

Hát, ennyi rólam, köszönöm a segítséget előre is!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Nagyon lényeges a táplálkozás megreformálása!

Szia Mamanatasa!

Az emelkedett májenzim értékeket valóban okozhatja akár krónikus vírushepatitisz is, de egyéb dolgok (mint pl. zsírmáj, autoimmun hepatitis stb.) szintén állhatnak a háttérben. Egyes gyógyszerek, a fogamzásgátló tabletták szedése is eredményezhet májenzim-érték növekedést, hiszen különösen nagy terhet rónak a májra. Ennek oka, hogy a szájon át beszedett gyógyszerek a bélrendszerből felszívódva elsőként a májba kerülnek, ahol azonnal elkezdődik a lebontásuk. Nagyon sajnálatosnak és szomorúnak tartom, hogy ezzel nem foglalkoztak a kellő időben, hanem, most, hogy babát vársz, kezdik el a részletes kivizsgálásokat. Remélem, nem találnak majd semmi komoly dolgot a leletek mögött! 

A Hashimoto thyreoditis társulhat autoimmun hepatitissel, így lényeges, hogy ilyen irányában is megtörténjenek a szükséges vizsgálatok!

Továbbá nagyon fontos, hogy a pajzsmirigy alulműködés rendszeresen legyen ellenőrizve a várandósság alatt, ezzel kapcsolatosan kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást!

Bár az emelkedett értékek okát egyenlőre még nem tudjuk, a táplálkozás megreformálásával így is nagyon jó eredmények érhetőek el! A helyes táplálkozás az egészség és a gyógyulás alapja, a májjal kapcsolatos eltérésekre pedig ez különösképp igaz! Ahogy írod, eddig nem fordítottál különösebb figyelmet erre, de most saját magad és a babád egészségének szempontjából nézve is nagyon fontos és lényeges a mielőbbi átfogó változtatás!!

Kérlek, ezt a cikket is olvasd el, ebben sok hasznos információt, életmódbeli tanácsot találhatsz! (A férleértések elkerülése végett írom: várandósság alatt a méregtelenítés szigorúan tilos!)

A táplálkozásból nagyon fontos teljesen kiiktatni a hozzáadott cukrokat, legfőképpen a finomított cukrokat! A cukrok erjedésének folyományaként kialakulhat "májmegnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek." Erről itt olvashatsz részletesebben!

A táplálkozás tekintetében a bionom elveket célszerű követni; a finomított élelmiszerek kiiktatása, az adalékanyagok száműzése, a kész/félkész dolgok kerülése igen lényeges. Az állati fehérjék bevitelét érdemes lecsökkenteni, maximum heti 1-2 alkalomra, és nagyon fontos a minőség is! A vegyszeres, hormonokban bővelkedő terményekkel, húsokkal stb. a saját szervezetünket is mérgezzük! Ezek a méreganyagok különösképp terhelik a májat és az emésztést! Kerüljön előtérbe a nyers zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztása is, melyeket a legjobb vegyszermentes gazdálkodásból beszerezni. Húsok esetében lényeges kerülni a nagyüzemi - és előnyben részesíteni a háztáji, bio tartásmódot! Az internetes kereső segítségével találhatsz ilyen beszerzési forrásokat, szerveződéseket, vásárlói közösségeket!

Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása a májműködés szempontjából is elengedhetetlen, erre a leginkább alkalmas és májbarát termék a megbízható forrásból származó krillolaj!

A finomított, rendkívül rossz omega 3-6 arányú, egészségtelen sütőolajoktól, margarinoktól célszerű mihamarabb örökre búcsút venni, helyettük használhatsz finomítatlan, minőségi olívaolajat, kókuszolajat! Sütéshez, főzéshez EZT ajánlom jó szívvel, kenyérre, salátára pedig Ezt. Ezek közül az olívaolajok közül érdemes válogatni, napi szinten fogyaszthatóak, telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban is bővelkednek.

"Az antioxidánsok védik a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben", így ezek beépítése a táplálkozásba szintén nagyon lényeges. Az antioxidáns tápláléknövényekről Vali cikkében bővebben olvashatsz!

A megfelelő mennyiségű tiszta VÍZ az élő szervezet számára alapvető szükséglet és a máj méregtelenítő munkájához, a méreganyagok kiürítéséhez, eltávolításához szintúgy elengedhetetlen!

A Huminiqum olyan, babavárás alatt is bátran fogyasztható, huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó természetes étrend-kiegészítő kapszula, mely finoman megköti, hatástalanítja és kiüríti a szervezetbe került toxikus anyagokat. 

Az immunrendszerünk jelentős részét a bélflóránk képezi, melyet sajnos a sok gyógyszer, stressz, a táplálkozási hiányosságok, finomított élelmiszerek stb. mind-mind erőteljesen károsítanak. A rendezett bélflóra elengedhetetlen tehát az immunrendszer helyes működéséhez, a megfelelő immunválaszok kialakításához. Babavárás alatt különösen lényeges ezzel kiemelten foglalkozni, hiszen az anyai bélflóra képezi a baba saját bélflórájának alapját! Szimbiotikus készítmények rendszeres fogyasztásával támogathatóak a jótékony bélbaktériumok, azok szaporodása, megtelepedése is. Az Emóció és az Imsyser olyan magas csíraszámú szimbiotikus készítmények, mely antioxidánsokban is bővelkednek és támogatást nyújtanak a károsodott bélflóra rendezésében és az emésztési, felszívódási folyamatokban egyaránt.

A D-K vitaminok napi szintű fogyasztása szinte mindenki számára alapvető fontosságú, de fennálló betegségek, elváltozások esetén különösen!

A Triomed Flora medál is segítséget nyújthat a májjal kapcsolatos eltérések kiegészítő kezelésében. A Triomed család működési elvéről, a milliméteres hullámterápiáról, ebből a cikkből részletesebben is tájékozódhatsz.

Arról, hogy babavárás alatt milyen kiegészítőket, vitaminokat ajánlunk elsősorban, ebben a hozzászólásban olvashatsz!

Ezt a hasznos és érdekes tanulmányt is szeretném a figyelmedbe ajánlani!

Kérlek, írj majd, milyen eredményeket hoznak a vizsgálatok, hogy érzed magad, hogy haladsz a változásokkal!

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kismama vitaminok

Sziasztok!

Kisbabát szeretnénk, és az orvosom a következő vitaminokat ajánlotta: Mal....., Ma...B6, fem..., d-vitamin. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy milyen természetes vitaminokkal válthatnám ki őket?

Előre is köszönöm.

Üdv.: Barbi

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Természetes kismama vitaminok

Szia Barbi!

A Mal..... vasat és folsavat tartalmaz, a Ma.....B6 B-vitamint és magnéziumot, a fe.... egy komplex kismamavitamin, a D-vitamin pedig egyértelmű.

A Perfect Prenatal-lal kiválthatod a fem....-t, ez a B-vitaminokat is bőséggel tartalmazza, ehhez az Ősi magnézium koncentrátumot vagy gélt alkalmazva a Mag...B6 is elhagyható. A D-vitamin pótlását a Perfect Prenatal-on felül mi is mindig javasoljuk! A D-vitamint mindenképp K-vitaminnal együtt célszerű használni, erre a GAL D-K vitamin cseppjét tudom jó szívvel ajánlani. A Perfect Prenatal-hoz a Huminiqum-ot és a Q10 halolajat célszerű- és lényeges még hozzátenni. Ezek így együtt jól felszívódó vasat is tartalmaznak, és, ha nem vagy anémiás, nincs felszívódási zavarod stb, akkor jó eséllyel ezzel biztosítani tudod a szükséges mennyiséget a várandósságod alatt. Ha fennáll anémia stb, akkor szükség lehet még egyéb vaskészítményre is, ezzel kapcsolatosan várom majd a válaszaidat! Az első trimeszter végéig ehhez hozzáveheted még a B Food Complex-et is, ezzel bőséggel biztosíthatod a B-vitaminokat- köztük a folsavat, B12-vitamint is- a babának és a szervezetednek.

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást is!

Miért javasolta az orvosod a Mal....-t? Vérszegény vagy, vashiányos anémiás, vagy csupán "elővigyázatosság szempontjából"? Ha vashiányos anémiád van, B12-szintet vizsgálatak e? Van bármilyen tudott bélbetegséged? Cöliákiára szűrtek már? Ezek nagyon lényeges kérdések, melyeket még a babavállalás előtt rendkívül fontos tisztázni és helyretenni!

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm!

Szia Kinga!

Nagyon szépen köszönöm, már rendelem is. Nem tudok semmilyen betegségről, csupán a babatervezés miatt kaptam ezeket a vitaminokat. Tudtommal nem vagyok vashiányos, de reméljük nem is leszek. 

Én is szép napot kívánok neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Miért nem működik nálam?

Sziasztok!

23 hetes kismama vagyok. Nagyon nagy reményekkel kezdtem el szedni az Iron Food Complexet kb 2 hónapja a Perfect Prenatal, az Emóció és a Huminiqum mellett, mert a háziorvosom azt mondta, vérszegény vagyok a vérképem alapján, ezért felírt egy vényköteles gyógyszert, ami nem szerettem volna alkalmazni. Azért esett a választásom erre a termékre, mert többen írták, hogy hamar rendbetette a vérképüket, és mivel tudom, hogy fermentált termék, ezért számítottam rá, hogy a felszívódása is kiváló lesz. Majd 2 havi használat után (napi egy tablettát szedtem, annyi volt az ajánlott) tegnap előtt a vérképes papíromat amikor megláttam, nagyon szomorú lettem, mert az eredményem nem, hogy helyrejött és értéken belül lett, hanem egy kicsit még tovább is romlott. :(
Így most félve megyek vissza az orvosomhoz, mert nyilván fel fog neki tűnni, hogy az általa felírt gyógyszerre (amit nem szedtem be, bízva ennek a terméknek a hatékonyságában) nem történt változás... :/

Szerintetek mi lehet a probléma?!

Előre is köszönöm a választ,
Frida 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Miért nem működik, további kérdések

Szia Frida!

Kérdeznék első körben én is néhány dolgot, ami lényeges a válasz szempontjából (is)!

 • A babavárás előtt is vérszegény voltál? Korábban voltak ilyen jellegű problémáid?
 • Milyen komoly mértékű az említett eltérés?
 • Van/volt bármilyen bélpanaszod, emésztési panaszod?
 • Van valamilyen tudott betegséged, esetleg bélbetegséged?
 • Szedsz bármilyen gyógyszert?
 • Hogyan táplálkozol, miket eszel (nagy vonalakban)?
 • Az általad felsorolt kiegészítőkből mennyit szedtél (az Iron F. C-ből írtad, hogy napi 1 szemet)?

Várom a válaszaidat, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Válaszok :)

Szia Kinga!

 • A babavárás előtt is vérszegény voltál? Korábban voltak ilyen jellegű problémáid?

Gyerekkoromban volt vashiányom, erre tisztán emlékszem, de azóta nem volt ezzel problémám.

 • Milyen komoly mértékű az említett eltérés?

Épp csak a határérték alatt van kicsivel.

Vörösvértest 3,80-5,80 között jó -> nekem xxxxxx

MCV (vvt általános térfogat) 80-96 -> nekem xxxxx

MCH (haemoglobin tartalom) 28-33 -> nekem xxxxx

 • Van/volt bármilyen bélpanaszod, emésztési panaszod?

Szorulásom szokott lenni, de ezen nekem nagyszerűen segít a méz-almarosstal, amit szintén a Bionomból szoktam rendelni. Ha elfogy, vagy elfelejtem pár napig, akkor jelentkezik a probléma, ha fogyasztom, akkor minden okés. Érdekes amúgy ez is, mert figyelek, hogy rostban gazdag legyen a táplálkozásom, és mégis van problémám.

 • Van valamilyen tudott betegséged, esetleg bélbetegséged?

Nincs semmi diagnosztizált betegségem.

 • Szedsz bármilyen gyógyszert?

Nem....és, hogy őszinte legyek eléggé gyógyszerellenes vagyok, úgyhogy bízom benne, hogy ez így is marad.

 • Hogyan táplálkozol, miket eszel (nagy vonalakban)?

Próbálok változatosan és tisztán táplálkozni, de ez természetesen nem mindig sikerül, néha elcsábulok, a csokoládé nagy gyengém, de igyekszem étcsokit enni (70% feletti kakaótartalmút, vagy magam készíteni finomságokat a sima búzaliszt kivételével bármilyen gabonából és/vagy maglisztekből)

Reggelire az esetek többségében zabkását eszek, aszalt és friss gyümölcsökkel, pluszban nem is édesítem, mert a gyümik eleve édesek. Ezt vízzel csinálom, vagy növényi tejjel. Nem fogyasztok tejtermékeket, kivéve sajtot, az előfordul néha. Tejérzékeny vagyok, és fáj tőlük a hasam, illetve eleve nem jól emésztjük, tehát tudatosan tartózkodom a fogyasztásuktól.
Van, hogy kenyeret kívánok reggelire, akkor engedek neki. Kenyeret igyekszem minél kevesebbet fogyasztani, ennek elsősorban az az oka, hogy nagyon hízok tőle....még úgy is, hogy apukám süti (pék) és 100%-osan búzaliszt mentes, tönkölylisztből, kölesből, hajdinából, zabból van és kovászolva van. Egyéb pékárukat nem fogyasztok, vagy nagyon elvétve.
Felvágottat (pulykamellsonka) heti max 1x. 

Tízóraira, uzsonnára általában gyümölcsöt eszek, amióta állapotos vagyok, nagyon-nagyon kívánom a gyümölcsöket, nem hiányozhat egy nap sem az értendemből. Mindenfélét....imádom őket. Nyers zöldséget is ropogtatok néha, de azért azt sokkal ritkábban. Van, hogy olajos magvakra esik a választásom. Néha gyümölcsturmix növényi tejjel, mézzel, valamilyen algaporral (bionomos). 

Ebédre szinte mindig főtt ételt.....amióta olvasom az antalvali.hu-t azóta szándékosan csökkentettem a húsfogyasztást, pár éve még fitness versenyeken indultam, és bizony előfordult, hogy napi 0,8-1kg csirkét meg kellett, hogy egyek. Amióta babát várok nem is nagyon kívánom a húsételeket, de azért szoktam fogyasztani kb heti 4 alkalommal.

Gyakrabban krémleveseket készítek vagy főzelékeket (burgonyával sűrítem vagy tönkölyliszttel/rizsliszttel késíztek rántást). Nagyon sokszor nyers gyümölcslevest csinálok (chia maggal sűrítem). Grillezek zöldségeket, rizzsel eszem leggyakrabban.
Előfordul, hogy tésztás ételeket eszek ilyenkor, de annál is figyelek arra, hogy tönkölylisztből legyen és tojásmentes legyen, mert ételintolerancia teszten voltam és ezekre eléggé érzékeny vagyok, amennyire lehet kerülöm őket, de néha becsúszik.

Finomított répacukrot nem fogyasztok, nincs is a házban....pontosabban fogyasztok, mert ugye a csokiban mi más lenne. De amúgy más félkész vagy kész ételeket nem eszem. Kristálycukor pótlására, eritritolt használok leggyakrabban, vagy kókuszvirágcukrot, estleg nádcukrot, mézet, agavé és egyéb növényi szirupokat.
Tej helyett növényi tej, növényi tejszín kizárólag.

Vacsira igyekszem kímélő ételeket figyasztani, sokszor nyers, friss ropogós sali tökmagolajjal, tökmaggal vagy tonhallal, de van, hogy sütőben sült burgonyát, grill zöldségeket, husit, persze vannak kivételek, amikor elcsábulok és pl. rendelünk egy pizzát, de ez tényleg nagyon ritka.

A nassolás viszont probléma, ahogy említettem a csokoládé a gyengém. :) 

 • Az általad felsorolt kiegészítőkből mennyit szedtél (az Iron F. C-ből írtad, hogy napi 1 szemet)?

  Igen, az Iron F.C-ből 1-et naponta.
  Emócióból 30ml/nap.
  Perfect Prenatal 3 szem/nap.
  Longovital 3 db/nap.
  Huminiqum 4 kapszula/kap.
  Méz almarosttal 1-2 mokkáskanál/nap, van hogy elfelejtem pár napig.
  D3K2 csepp 12 csepp/nap, bár ez néha kimarad.

Bocsánat a hosszú irományért, és köszönöm, hogy foglalkozol vele. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga's picture

Enyhe anémia, kicsi szorulás

Szia Frida!

Az első leveled olyan kétségbeesetten jött át nekem, de a mostani után kicsit megnyugodtam! Ne aggódj kérlek, ezek az értékek- úgy gondolom- teljesen benne vannak a kismamatartományban!! (Természetesen az én szavaim nem helyettesítik a kezelőorvosod szavait, ezért ezt mindenképpen beszéld át vele is . )

Dr. Csomai Zita így ír erről Természetes gyógymódok kismamáknak című könyvében (nagyon jó könyv!!):"A várandósság alatt természetes a kis mértékű vérszegénység. A magzati vérkörrel meghosszabbodik a keringés , ezáltal megnő a vér térfogata, folyadéktartalma. Így ugyanannyi vörösvérsejt több folyadékban  (vérplazmában) oszlik  el, emiatt egy egységnyi vérben kevesebb a vörösvérsejtek száma, ezt "fiziológiás anaemiának", vagyis természetes vérszegénységnek nevezzük. (...) A vérszegénység megelőzéséért sokat tehetünk helyes étkezéssel, azonban nagyfokú vérszegénység esetén elengedhetetlen az orvosi kezelés. "

Azért is kérdeztem a betegségeket, emésztési panaszokat, mert nagyon sok esetben a komoly anaemia hátterében súlyos felszívódási zavarok állnak, mint például a cöliákia stb, de egyes gyógyszerek szedése is okozhat vérszegénységet. 

A táplálkozásod nagyon szép, komolyan öröm volt olvasni. A kenyeres részen pedig egyenesen felcsillant a szemem- milyen jó is egy pék apuka...

Néhány dolgot emelnék ki csupán, ebből az egyik a csoki- sajnos. A kakaó ugyanis gátolja a vas felszívódását. Nem azt mondom, ne egyél csokit, hanem azt, hogy ha eszel, akkor jól elkülönítve tedd a kiegészítőktől (ez 2 óra legalább legyen). Ha sok az elfogyasztott mennyiség, kicsit csökkenteni érdemes egyenlőre. Sütikbe, kásákba kipróbálhatod a karobport is!

A táplálék-kiegészítőket is remekül összeválogattad! A Longo Vital-t szájüregi panaszok miatt szeded? Amit viszont egyértelműen hiányolok, az a jól hasznosuló omega-3 forrás napi fogyasztása, erre a GAL Q10 lazacolaját jó szívvel tudom neked ajánlani.

A D-K vitamint próbáld rendszeresíteni, nagyon fontos a saját és a babád szempontjából is.

Az Emóció adagodat érdemes lenne- akár átmenetileg, ezt majd meglátod- megduplázni, tehát reggel is és este is 30-30 ml, lehetőleg a Perfect Prenatal-lal és Iron Food-dal egyszerre fogyasztva. Akár azt is kipróbálhatod, hogy egyik napszakban Emóciót, a másikban pedig Imsyser-t iszol. Ezek a szimbiotikumok egyrészt támogatják a felszívódást, ami a székrekedés és intoleranciák, érzékenységek miatt biztosan szükséges, másrészt C-vitamin tartalmuk tovább javítja a vas hasznosulását.

Használhatsz ezek mellé a vas felszívódását és beépülését támogató homeopátiás készítményeket is. A Ferrum metallicum nyugtalansággal, idegességgel együtt járó vészegénység eseteiben javasolt. Jellemző lehet a tojástól való undorodás. C9,  4x5 golyó naponta adagolással.

A Ferrum phosphoricum akkor ajánlott, ha nincs speciális tünet, mindösszesen gyengeség, fáradtság. Jellemző a vérszegénységet bizonyító sápadtság, könnyű kipirulás. C9, 4x5 golyó naponta adagolással.

Vasban gazdag élelmiszerek továbbá a cékla, a mák (minden nap a kására szórhatsz egy teáskanál frissen őrölt mákot akár), a babfélék, valamint a csírákat szintén érdemes bevezetni a táplálkozásba! 

A székrekedésed a leírásod alapján jól kezelhető, és ahogy olvasom, sok rostosat, nyerset fogyasztasz. Figyelj az elegendő mennyiségű, tiszta víz biztosítására is! Szintén Csomai doktornő könyvéből idézek neked:

"A székrekedés problémája- bármilyen meglepő- az elengedésről szól, ezért mindenképp érdemes a várandósság alatti székrekedés lelki oldalával is foglalkozni, hiszen a szülés az egyik legnagyobb "elengedési feladat" a nők számára. A lelki okok leggyakrabban nem tudatosak, inkább tudatalattti problémák, vagyis nem vagyunk tudatában ezeknek a belső félelmeknek. Ezek felszínre hozatalában sokat segít a kineziológia, a kismama relaxáció. A szülés előtt tehát készítsük fel magunkat az "elengedésre", a baba önálló életének elindulására. A tapasztalatok azt mutatják, ha a mama nem mer "megválni" a babától, mert nem bízik önmagában, mint anyában, vagy félti a gyermekét a jövőtől, hogyan állja meg helyét az életben (...), az túlhordást, elhúzódó vajúdást eredményezhet." 

A citromfű tea remek stresszoldó, segítséget nyújthat a székrekedéses panaszok enyhítésében! Bátran iható babavárás alatt, akár napi szinten fogyasztva!

Írj majd, hogy vagy, hogy vagytok!

Szép napot és jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Felkészülés a várandósságra

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy nem teljesen ide illik a téma.

A segítségeteket szeretném kérni a következő helyzetben.

Jelenleg is szoptatom a 13 hónapos kisfiamat, de úgy érzem, mostmár igencsak kezd kiürülni a szervezetem vitaminraktára. Könnyen elkapok mindenféle fertőző betegséget stb.

A közeljővőben testvérkét szeretnénk, csak nem tudom, mivel tudnám megerősíteni a szervezetemet, egyáltalán lehetséges-e ez szoptatás alatt. 

Szeretném, ha ajánlanátok egy pár terméket ami segítene a szervezetem megerősítésében és a vitaminkészeleteim feltőltésében, hogy a következő pocaklakónak is a lehető legjobb feltételek legyenek biztosítva. :-)

Az is érdekelne, hogy rossz emésztésre, haspuffadásra mit lehetne szedni?

Előre is köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kismamacsomag

Szia mesiblue!

Átmozgattam a hozzászólásodat Melinda cikke alá, érdemes elolvasni, sok hasznos információt találhatsz benne!

Valóban így van, várandósság előtt (és szoptatás alatt is!) nagyon lényeges feltölteni a kiürült vitamin- és ásványi anyag raktárakat! Ez mind a baba, mind pedig az anya egészsége szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír!

kismamavitamin időben elkezdett szedése nagyon lényeges! Ezt nem elég a fogantatáskor vagy utána elkezdeni , már lehetőleg hónapokkal a tervezett várandósság kezdete előtt szükséges lenne szedni!  "Az anya szervezetében keringő mikrotápanyagok már a terhesség alatt megalapozzák a születendő gyermek egészségét és fogékonyságát egyes betegségek kifejlődésére. Nem túlzás azt mondani, hogy a terhes és szoptató anya szervezetének állapota alapvető hatással van a felnövekvő nemzedék egészségi állapotára. A teherbe eső nők legalább 80%-a a teherbe esés pillanatában még a saját szervezete  optimális működéséhez szükséges mikroelemek elegendő mennyiségével sem rendelkezik  (USDA felmérés). Hogyan lesz képes így egy új élet, egy másik szervezet számára elegendő  tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot biztosítani?" Ezt a Perfect Prenatal adatlapjáról másoltam ide, és minden szavával egyetértek! Mire a terhességi teszt pozitív lesz, "a folsav szempontjából lényeges fejlődési szakasz már lezajlott, már eldőlt, hogy a baba egészséges- e vagy sem." Többek között ezért bíztatlak ennyire, hogy szedd folyamatosan a Perfect Prenatal-t! Ebben a legjobban felszívódó formában, a legoptimálisabb arányban megtalálható az összes fontos vitamin/ásványi anyag, amire várandósság előtt/alatt és a szoptatás időszakában szüksége lehet az anyai szervezetnek és a fejlődő pici életnek egyaránt! 

D-vitamin rendszeres pótlása szintén elengedhetetlen! Nagyon sok, későbbi betegség megelőzhető lenne, ha a várandósság ideje alatt/előtt az anya gondot fordítana a megfelelő mennyiségű és minőségű D-vitamin biztosítására. A D-vitamint K-vitaminokkal együtt célszerű fogyasztani, én ezt a D-K vitamin tartalmú készítményt javaslom jó szívvel napi használatra (a kismamavitaminon felül).

A Perfect Prenatal és a Huminiqum, vagy Mumio együttes szedésével a várandósság alatt gyakran kialakuló vashiány is jó eséllyel megelőzhető. A Q10-zel dúsított lazacolaj fogyasztása pedig biztosítja a nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavak bevitelét!

Az Emóció egy remekül összeállított szimbiotikus készítmény, mely a jótékony bélbaktériumok megtámogatása révén az immunrendszerre is kedvező hatást gyakorol. Emésztési panaszok esetén is erősen ajánlott a rendszeres fogyasztása, bár lényeges lenne utánajárni annak is, mi okozza ezeket a kellemetlen panaszokat! Az anyai bélflóra képezi az alapján a baba kialakuló, saját bélflórájának, így lényeges, hogy az anya ennek rendbetételére, "ápolására" is fokozott figyelmet fordítson!

Figyelj a megfelelő táplálkozásra, az elegendő tiszta víz fogyasztására és a könnyű, rendszeres testmozgásra is!

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Nyugtalanság

Sziasztok!

Pozitívat teszteltem, kb. 1 hete nem jött meg a menstruációm. Nagyon örülök neki, első terhesség. Hétfőn megyek orvoshoz, akkor van időpontom. Viszont mai nap egy kis szorongás, nyugtalanság tört rám. A Stadelmann Várandóstea tea segíthet nekem?  Esetleg a csendolajra gondoltam még. Vagy mit tudtok még ajánlani?

Meg a baba megtartása érdekében gondolom a Ciklusbarátkrémet lehet kenni, meg az ősi magnéziumot?

Köszönöm szíves segítségeteket:

Üdv.: Timi

 

Értékelés: Nincs

Babavárásnál Várandóstea

Szia Timi,

Gratulálok az örömhírhez , csodás babavárást kívánok!

A  Várandóstea jó ötlet, leírásában ezt olvashatod: "

"Ha viszont e teakeveréket a várandóság kezdetétől fogyasztja kisérő gyógyhatású készítményként napi három csészével, akkor ez a problémás testi funkciókra már egészen korán jó hatással lehet, és a várandóság során nem következik be semmiféle kisiklás. (Ingeborg Stadelmann: Bába válaszol)"

Ha a Ciklusbarát krémet használtad már a teherbe esés előtt is akkor folytathatod a használatát: "Általánosságban ez a lényeg: ha a teszt pozitiv a 14. hétig mindennap reggel-este 1 adagot kenjen"

"Az ősmagnézium termékek  hatékonyan felszívódnak, várandósság alatt is használhatóak, de a Fruit Fitt-et (vas, magnézium, C-vitamin pótlásra) is és a Schüssler sót is kipróbálhatod magnéziumhiány elkerülésére  ami sok kismamát érinthet."

Érdemes a fenti írást és az alatta lévő tanácsokat is elolvasni, valamint a Baba-mama, várandósság alatti termékeket átnézni.

Szeretettel ajánlom a Gólya-hír előadásokat ahol kötetlenül szabadon teheted fel a kérdéseidet.

Természetes gyógymódok alkalmazása gyermekbetegségek kezelésében, kreditpontos képzés is érdekelhet.

Ha bármilyen kérdésed lenne akkor írj nekünk !

Értékelés: Nincs

Babavárás

Sziasztok,

Kérlek segítsetek. :) 

Júniusra várjuk első gyermekünket, milyen termékeket kellene megrendelnem, mire a kicsi megérkezik. 

Mire lesz majd szüksége. és mi menyire gyorsan fog fogyni?
Fürdetés, popsiápolás, a ruháinak mosása, és még ami elengedhetetlen. Eléggé tanácstalan vagyok. Minden érdekel.
Amennyire lehet azért spórolnék, ezért a Biola termékeket néztem, mármint a bőrének ápolásával kapcsolatban.

Illetve olyan kérdésem lenne, hogy nekem mit ajánlanak?
Nézegettem ezt a nyírfanedvet, illetve a várandós teát. Mi kellhet még, egyáltalán erre szükségem van? :)
Köszönöm,
Noémi
 
Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mi kellhet egy kismamának?

Szia Noémi! 

Ajánlom figyelmedbe szeretettel a blogomat, ami pont erről szól. Én is próbáltam a lehető legkevesebb pénzből a legjobban kihozni a kis csomagot. A későbbi részeket is olvasd el, ott már konkrétan a szülésről és az azt követő időszakról is szó van. 

Ha átnézegetted, és még mindig van kérdésed, írj nyugodtan! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mi kell a babának?

Szia!

El is olvastam a cikkeket. fantasztikus. pont ilyenre vágytam. 

viszont ennek ellenére lenne még néhány kérdésem!

Babaápolás! Mint mondtam a Biola termékeket néztem. De annyi van belőlük. Mégis honnan tudjam, hogy a kis manónak mire lesz szüksége.  

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kezdő babaápoló készlet

Szia!

Mi is nagyon minimális babakozmetikum csomagot használtam/használunk a kisfiamnál. Ezt nagyon szívesen megosztom most veled.

Szerintem az egyik legfontosabb, hogy klórmentes, tisztított vízben fürdessétek a babát. Mi ezt a vízszűrőt használjuk, ami szinte az összes zuhanyra könnyedén felszerelhető. A babákat bőven elég tiszta vízben fürdetni, nincs szükségük különösebb tisztálkodószerekre. Ha mégis szeretnél otthon tartani egyet, pl. popómosásra, hajacska mosásra akkor a Biola levendulás babafürdetőt ajánlom. Többféle kiszerelésben is kapható. Mi még a Bioemsan szappanját is nagyon szeretjük, ezzel mosom a kisfiam popóját peluscserénél. Nagyon takarékos közel 5 hónapig elég.

A Biola popsikréme kiváló popsiápoláshoz, mi a mai napig ezt használjuk.

A babamasszírozáshoz a Biola bőrregeneráló olajat használtuk kezdésnek, de kiváló a jojoba vagy az édesmandula olaj is. Igazi jolly joker a Konzol féle shea vaj, amit tulajdonképpen mindenhová kenhetsz (arc, popó, teljes testfelület). Szintén nagyon gazdaságos.

Bónusként, ha a keret engedi akkor jól jöhet a Stadelmann Rózsa-teafa hidrolátum, ez nagyon jól jön köldökcsonk ápolásnál, sebes, kipirosodott babapopónál, ami a bélflóra változás miatt időnként előjöhet, nem kell tőle megijedni, szépen elmúlik, ha jól van ápolva.

Nekünk ez volt a kezdőkészletünk, ami nagyszerűen bevált! Remélem tudtam segíteni.

Minden jót kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm!

Szia. Miazhogy.

Értékelés: Nincs

Mióma műtét után, babavárás előtt

Tavaly áprilisban és szeptemberben miómával műtöttek. Az utóbbi műtét után teljesen rendben találtak mindent. Az orvosom azt mondta, már nyugodtan próbálkozhatunk a párommal. Mivel 40éves vagyok, segitség képpen felírta nekem a tablettát. Azt mondta, ha gondolom, a menses 3. napján 2*1-et szedjek 5 napon át. Peteérésem van, a mensesem 25-26 napra megjön és 6-7 napig tart, de elötte és utána mindig barnázok sajnos, igy elhúzodik az egész 10 napig is. Nem kezdtem el szedni a gyogyszert, mert gondoltam, keresek valami természetes progeszteron potló krémet, talán az is segit. Így jutottam el önökhöz. Talán segít ez a Ciklusbarát krém a barnázáson, és segítene kihordani a leendő apróságot. Tanácstalan vagyok, és a véleményére lenne szükségem. 2 hónapja próbàlkozunk. Most legutóbb középidős barnàzásom volt. Szeretnék a félelmeimtől megszabadulni. Két gyerkőcöm van: egy 18 és egy 12éves lánykám van.

Köszönöm előre is. Edit

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Pecsételő vérzés, babavárásra készülés

Szia Edit!

Remélem nem bánod, ha tegeződünk!

Történtek  nálad női hormonokra irányuló vizsgálatok? A menstruáció előtti pecsételés, barnázás oka valóban lehet progeszteron hiány, sárgatest elégtelenség, valamint a miómák kialakulása is szoros összefüggést mutat az ösztrogén dominanciával!

A pajzsmirigy egy nagyon fontos szabályozó, hormontermelő szervünk; nem csupán az anyagcsere megfelelő működésében,  energiaellátásban játszik alapvető szerepet, de például az endometriózist, PCOS-t, PMS-t, cisztás és miómás elváltozásokat is egyértelmű összefüggésbe hozták az alulműködésével. Sőt, az alulműködő pajzsmirigy szintén okozhat vérzési rendellenességeket, így azt gondolom, amennyiben még nem történt, mindenképpen érdemes lenne ilyen irányú vizsgálatokat is indítani! Első körben a legcélravezetőbb vérvétellel- TSH, fT3, fT4, valamint ellenanyag értékeket is (TG-At, TPO-At) nézetni.  A háziorvos csak TSH mérésre tud elküldeni, a többit szakorvos (endokrinológus) írhatja ki, vagy (szerintem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb...) megnézetheted magán úton is! 

Arra kérlek, olvasd el Vali Hormonok harca című írását is, nagyon sok hasznos, fontos informácót találhatsz benne! 

A személyes véleményem az: jól választottál, hogy nem kezdted el szedni a Ctablettát, úgy meg főként, hogy azt írod, van szabályos peteérésed! A Cugyanis  egy "szintetikus, a peteérést serkentő (ún. ovuláció-stimuláló) hatású szer", gyakori "mellékhatása" a többes terhesség "kockázata" is.  

A hormonális egyensúly visszaállításában a Ciklusbarát krém használata valóban nagy segítséget jelenthet, a Maca pedig szépen kiegészíti a krém hatását. A maca adaptogén növény, így hatását hosszabb idő alatt fejti ki. 

A Triomed Vénusz medál használata intenzíven támogatja a női hormonműködés helyes folyamatait! A tájékoztatón ez áll: "azoknak a hölgyeknek, akiknek gondjaik vannak a nemi életükkel és a termékenységségükkel, javítani szeretnék szexuális átéléseik minőségét. A Vénusz Egészség Medál alkalmazása javasolt továbbá a nőgyógyász, szexológus, endokrinológus által előírt kezelés kiegészítése érdekében. "   

Amit még nagyon lényegesnek tartok, az a kismamavitamin időben elkezdett szedése! Ezt nem elég a fogantatáskor vagy utána elkezdeni , már lehetőleg hónapokkal a tervezett várandósság kezdete előtt szükséges lenne szedni!  "Az anya szervezetében keringő mikrotápanyagok már a terhesség alatt megalapozzák a születendő gyermek egészségét és fogékonyságát egyes betegségek kifejlődésére. Nem túlzás azt mondani, hogy a terhes és szoptató anya szervezetének állapota alapvető hatással van a felnövekvő nemzedék egészségi állapotára. A teherbe eső nők legalább 80%-a a teherbe esés pillanatában még a saját szervezete  optimális működéséhez szükséges mikroelemek elegendő mennyiségével sem rendelkezik  (USDA felmérés). Hogyan lesz képes így egy új élet, egy másik szervezet számára elegendő  tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot biztosítani?"

Ezt a Perfect Prenatal adatlapjáról másoltam ide, és minden szavával egyetértek! Mire a terhességi teszt pozitív lesz, "a folsav szempontjából lényeges fejlődési szakasz már lezajlott, már eldőlt, hogy a baba egészséges- e vagy sem." Többek között ezért bíztatlak ennyire, hogy szedd folyamatosan a Perfect Prenatal-t! Ebben a legjobban felszívódó formában, a legoptimálisabb arányban megtalálható az összes fontos vitamin/ásványi anyag, amire várandósság előtt/alatt és a szoptatás időszakában szüksége lehet az anyai szervezetnek és a fejlődő pici életnek egyaránt!

A félelmekkel, kétségekkel valóban nagyon lényeges foglalkozni, lehetőleg még a babavárás előtt időszakban! A testi- és a lelki jóllét csak együtt lehetséges, nincs egyik a másik nélkül! A lelki törések, hiányok, válságok általában megmutatják magukat testi tünetekkel is. Ha valaki nem reagál a testi vészjelzésekre, nem rak rendet a lelkében, a tünetekből sajnos sok esetben betegségek fejlődnek kiA lelki megértésben, önismeretben nyújt segítséget, többek között, a Megértés Táblázata című könyv, de jó szívvel bíztatnálak a családállításra is!

A mielőbbi, valóban sikeres babavárás érdekében keresd fel Petendi doktort, aki- azt gondolom- tényleg sokat fog tudni segíteni neked: nagyon sok kisbaba fogant és született meg az ő "közreműködésével"! Petendi doktor elérhetőségeit itt találhatod!

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Összetett kérdés

Sziasztok, nekem egy nagyon komplex kerdesem lenne...ujra.

Az egyik nagyon jo ismerosomnel megallapitottak, hogy sajnos nagyon magas az un. nk sejtek (termeszetes olo sejtek) szama, es ezert nem lehet/vagy csak bizonyos szerek mellett kisbabajuk. Nem probalkoznak meg hosszu ideje, de elmentek kivizsgaltatni magukat, es nemreg kiderult ez a magas nk szam. Eloszor i..det javasoltak nekik, azonban amikor egy masik orvoshoz is elmentek, o azt mondta nekik, hogy sajnos ez csak max szteroidokkal kezelheto, i..ddel csak esetleg akkor ha mar a baba megfoganna. Mert ez egy egy autoimmun betegseg.

Az ismerosom nem szeretne a szteroidokat beszedni, ezert most alternativ megoldasokat keres. Azt szeretnem kerdezni, hogy ti milyen taplalekkiegeszitoket, stb javasolnatok? Nagyon koszonom elore is....

Értékelés: Nincs

Magas NK ölősejtek

Szia,

Mivel ez a téma elég összetett és az orvosok is ellentétes véleményen vannak ezért az ismerősöd keressen fel olyan témában jártas más szakembereket akikben megbízik és a tanácsaik alapján további kivizsgálásokra tud elmenni. Ha eddig még nem történt meg akkor valószínűleg komplexebb hormonvizsgálat (pajzsmirigy, női hormonok, inzulinrezisztencia) is fontos lenne.

Érdemes figyelni a Programajánlót, mert  a hormonrendszerről, babára készülésről, várandósságról, gyereknevelésről induló előadások, teaházas beszélgetések vannak folyamatosan mindig más-más szakemberrel, különböző területről.

A várandósság előtt egy átfogó méregtelenítés javasolható lenne a jövendő szülőknek, erről is fog beszélni Vali a Hogyan méregtelenítsünk helyesen? előadásán és márciusban a teaház vendége   Mezei Tünde lesz akinek sok kisbaba köszönheti a megszületését.

A fenti blogban és az alatta lévő írásokban a babára készülés, egészséges várandósság témákörében olvashat az ismerősöd tanácsokat, és a Baba-mama téma alatt összegyűjtött írások is érdekelhetik.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

UT olaj és Yogi tea

Sziasztok!

Tudom, hogy fontos, hogy ezt az olajat csak bába/szülésznő/orvos felyügyelete mellett használjuk. Ugyanakkor az én esetemben mégis tanácsot szeretnék kérni. Inzulinos diabéteszes, 33 hetes kismama vagyok, a 39. hétnél tovább az inzulinos diabétes protokoll miatt nem fognak várni a szülés megindításával, a 38. héttől kórházba kell mennem. A szülésznőm együttműködő, a diabéteszben, inzulinigény változásaiban is nagyon járatos, akárcsak az orvosom, ezt rendkívül fontosnak tartottam, amikor felkértem őket a szülés segítéséhez, de egyikük sem ismeri az aromaterápiát. Volt már egy oxitocinnal, burokrepesztéssel indított, exprimálással befejezett szülésem, és nagyon vágyom arra, legelsősorban a baba érdekében is, hogy ha lehetséges, most szelídebb módszerekkel indítsuk a szülést (tudom, még abban is reménykedhetek, hogy addigra magától is beindul, d emi van, ha mégsem.) Ezért nagyon szeretném, hogy ha lesz rá idő és lehetőség, akkor még az oxitocin infúzió bekötése előtt ezzel az olajjal és a Bába válaszol könyvben említett Klasszikus Yogi teával megpróblkoznánk előbb. Mivel, ahogy írtam, a szülésznőm ettől valószínűleg nem fog elzárkózni, de egyszerűen nem ért a fenti természetes szerekhez, ezért kérem a Ti tanácsotokat. mikor kezdhetjük el alkalmazni a teát és az olajat? Egy-két nappal a hivatalos indítás előtt már lehet inni például a teát? Az olajat is kenhetem már egy-két nappal korábban, vagy csak közvetlenül azelőtt, hogy felvinnének a szülőszobára, infúzióra? Szükséges akár a tea, akár az olaj alkalmazása közben CTG agy NST monitorozás a baba szívműködésének ellenőrzésére?

Tudom, hogy a kérdésem orvosi hatókörbe tartozik inkább, de nem tudok jelenleg máshoz fordulni, ezért nagyon hálás lennék, ha rajtatok keresztül választ kapnék. Előre is nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

UT olaj szülésindításra

Szia Fobra!

Az UT olajról az alábbiakat írja Ingeborg Stadelmann asszony:

"Természetesen nem hat az UT-olaj, ha a szülésnek még nincs itt az ideje. Erről írok másik könyvemben, A bába válaszolban.

Ezt az olajat leendő szülőként nem alkalmazhatják tapasztalt szakember ajánlása nélkül. Viszont, ha szülésindítás fenyeget, és nincs lehetőségük aromaterápiában tapasztalt bábát megkérdezni, nyugodtan masszírozzák be magukat az olajjal. Hiszen így a kórházi szülésindítás előtti éjszakán indulhat be a szülés, és az mégiscsak szebb lenne, ha a természet maga lépne közbe a fájások elindításával és kellemes illat hívná a gyermeket."

Ebből egyértelműen látszik, hogy ilyen esetekben - mint a tied - érdemes próbálkozni az UT -olajjal.

Az olajkeverék egyébként fájásgyengeség esetén is segítséget nyújthat. Ilyen esetekben az olajat has- és hátmasszázsolajként, a lábreflexzóna kezeléséhez, fürdővízhez adva vagy meleg hasi borogatásként használják a vajúdás alatt.

Érdemes ezt a szüléstörténetet elolvasnod, a homeopátiás szerek is segítséget nyújthatnak. Mivel a homeopátiás készítmények laktózt (tejcukor) tartalmaznak, ezért mindenképp egyeztess az orvosoddal a szedésüket illetőleg.

Minden jót kívánok neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Halpástétom terhességi toxémia megelőzésére

Szeretném a tanácsotokat, segítségeteket kérni, 13 hetes kismama vagyok, a Bionom bioboltban kapható kismamavitamint szedem, illetve most rendelnék vas tablettát is.

Megelőző szűrésen vettem részt, ahol megállapították, hogy sajnos magas a rizikóm  a terhességi toxémia kialakulásának az esélyére, melyből sajnos a magas vérnyomás már most kezdődik. Előtte is volt problémám a vérnyomással de csak alkalomszerűen, ezért gyógyszert nem kellett szednem,  és a halpásétom akkor csodákat tett :) kérdésem lenne, hogy most is szeretnék ilyet rendelni, hogy ez jó ötlet-e illetve, a terhességi toxémia megelőzésre mit ajánlotok nekem? (az orvosom az as..in nagyon kis dózisban történő szedését javasolta elkezdeni)

Nagyon köszönöm a tanácsot :)

Értékelés: Nincs

Terhességi toxémia (HELLP szindróma) megelőzése

Kedves Mályva,

Gratulálok a várandósságodhoz, jó egészséget kívánok Nektek!

Preeclampsia megelőzhető a terhesség alatt! és a Terhességi toxémia - segíthet az egészséges étkezés hozzászólásokat  ajánlom figyelmedbe. 

Enzimek, koenzimek (Q10) fogyasztása és kiegészítő kezelésként a milliméteres hullámterápia is segíthet.

Magas vérnyomással kapcsolatban történt nálad kivizsgálás a várandósságod előtt? Fontos lenne megtalálni és kezelni a kiváltó okot.

"Magas vérnyomáshoz vezethet pl:

(tartós) stressz, túlsúly, mozgásszegény életmód, vese problémák (gyulladás, elégtelenség), veseartéria szűkülete, pajzsmirigy túlműködés (a túlműk. felpörget minden anyagcserét), hormonális betegségek, terhesség, szívbetegség, érelmeszesedés.

A magas vérnyomás megállapításához a következők lennének szükségesek:
- szemfenék vizsgálat,
- 24 órás vérnyomás mérés, vagy legalább 3 különböző időpontban, nyugalmi állapotban mért magas vérnyomás
- valamint hasi ultrahang vizsgálat a vesék artériaszűkületeinek vizsgálatára!"

Halpástétomból várandósság alatt ne! csinálj kúrát, néha az íze kedvéért eszegethetsz belőle ha megkívánod.

Van eltérés a vas értékeidben, vagy megelőzésre szeretnél vasat? Ha a Perfect Prenatalt szeded akkor lehet, hogy nem lesz szükséged külön vaspótlásra. Nagyon fontos lenne még a magnézium pótlása is az egész várandósság és szoptatás alatt, ebben a hozzászólásban is van róla szó.

A fenti cikkben és alatta is a várandóssággal kapcsolatos további tanácsokat olvashatsz.

Ha gyógyszert kell szedned akkor az orvosoddal konzultálj a vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban, mert befolyásolhatják egymás hatását!

Boldog babavárást kívánok!

Értékelés: Nincs

Kézzsibbadás, izomgörcsök várandósság alatt

Sziasztok!

30 hetes kismama vagyok! Jobb kezem nagyon zsibbad! Próbálom kenni az Ősi magnézummal, de a helyzet nem akar javulni! Már néha a bal kezem is mintha picit görcsölne! Mit javasoltok? Mitől lehet ez? És sajnos mostanság a gyomorsav is kínoz néha esténként! Melyik édeskömény teát igyam rá? Köszönöm!

Zsóka

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kézzsibbadás, izomgörcsök várandósság alatt

Szia Zsóka!

Gratulálok nektek! Ezek szerint hamarosan igazi tavaszi babával bővül a családotok !

Nem írtál arról, milyen kiegészítőket szedsz a várandósságod alatt, de nagyon lényeges a megfelelő vitamin- és ásványi anyag pótlás, az omega 3elegendő mennyiségű bevitele, a D-K vitaminok napi szintű pótlása! A harmadik trimeszterben a magzat rendkívül intenzív növekedési szakaszon megy keresztül, ilyentájt fokozott a kálciumigénye is. Egy komplex, táplálék kötésben lévő kismamavitamin folyamatos, és időben elkezdett, szedése mellett általában nincs szükség a kálcium külön pótlására, ám azért itt is előfordulhatnak kivételek! A táplálkozási szokásokon, megfelelő étrenden/életmódon is nagyon sok múlik! Lényeges a rendszeres, könnyű testmozgás, a finomított- és félkész ételek kerülése, a tejtermékek, cukrok kiiktatása. A különböző- ebben a várandóssági szakban előforduló- görcsöknek, zsibbadásnak a magnézium fokozott igényén túlmenően ez is lehet az oka, de mindenképpen beszélj erről a nőgyógyászoddal! Ahhoz, hogy a szervezetbe vitt kálcium megfelelő helyre épüljön be, mind a D-vitaminok, mind a K-vitaminok együttes fogyasztása elengedhetetlen, erre a célra én ezeket a természetes készítményeket tudom jó szívvel javasolni! A megfelelő C-vitamin készítmények is elősegítik a kálcium hasznosulását! A Manju coral calcium vagy a Cormin por jó hatással lehetnek a panaszaidra!

A zsibbadásos panaszokat az is okozhatja, ha a baba nyom valamilyen ideget, ilyen esetben a zsibbadás álatlában a szülés után magától megszűnik. A kezek gyakori tornáztatása, karkörzés végzése szintén jó hatású lehet.

A várandósság előrehaladtával a babával együtt a méh is egyre jobban növekszik, ebből kifolyólag egyre jobban nyomja felfelé a gyorot: ez okozza a "savas" panaszokat. Ezeken a kellemetlen tüneteken már néhány alapszabály betartása is sokat javíthat, mint például a gyakori- kis mennyiségű étkezések, a nehéz/fűszeres ennivalók kerülése, valamint igen lényeges, hogy az evés- és a lefekvés időpontja között lehetőleg legalább 1 óra teljen el stb. Jelentősen enyhítheti ezeket a panaszokat is a Manju calcium, vagy a Cormin por fogyasztása, mivel  megkötik a gyomorsavat: kipróbálhatod, hogy közvetlenül lefekvés előtt megiszol/beveszel belőlük egy adagot. Az Emóció és a Zöld löttyi is segíthetnek a gyomorpanaszok mérséklésében/megszüntetésében! 

Teák közül én leginkább a Citromfű tea fogyasztását javasolnám számodra!

Csupa szépet kívánok neked, nektek! 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Maca szintetikus progeszteron mellett?

Sziasztok!

A héten örömteli dolog ért engem: megbizonyosodtam az orvosok által, amit már korábban sejtettem, hogy kismama vagyok! Két orvos is megállapította, egy magándoki és ma a városi szakrendelésen. 6-7 hetes kismama vagyok (az egyik a kisebb számot mondta, a másik a nagyobbat), a pici 3,9-4mm-es. A problémám az, hogy míg a magán orvosom nem írt ki semmilyen babavédő gyógyszert, addig a városi doki akar szedetni velem, mert -ebben mindkettő egyetért-, veszélyeztetett terhes vagyok. A petezsákom melett minimális bevérzés látható és van egy kis barnás folyásom is. Én jan. 18-a óta szedem a Macát, de mivel a doki kiírta az , nem tudom, a kettő együtt alkalmazható-e. Mivel vetélésnek vagyok kitéve és, bár tudom, a Maca egészséges, ez a gyógyszer a terhesség megtartásában játszik fontos szerepet, és, ha ez kell ahhoz, hogy ne legyen rossz a vége, inkább most lemondanék a Macáról.

Nektek mi a véleményetek erről?

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Babavárás, bevérzés, szintetikus progeszteron

Szia Éva!

Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek! 

A konkrét kérdésedre válaszolva: amennyiben ezek közül a termékek közül szeded valamelyik Macát, azt fogyaszthatod a szintetikus progeszteron mellett is, bár így jótékony hatását elég kis valószínűséggel fogja tudni kifejteni! Egyéb termékek esetében sajnos nem tudok véleményt mondani! A koraterhességi vérezgetések, barnázások, hematómák oka legtöbb esetben a progeszteron hiánya, alacsony mennyisége. Mivel, ha jól értem, elkezdted már alkalmazni az U kapszulát, annak használatát nem szabad a betöltött 12.hétig abbahagyni/felfüggeszteni! Viszont ezzel kapcsolatban arra kérnélek, szülés után, mikor már nem szoptatsz, keress fel bennünket, hogy segíthessünk a hormonális egyensúlyod helyreállításásban! 

A továbbiakban hasznos lehet, ha tudod, hogy az  egy szintetikus progeszteront tartalmazó készítmény. Ennek van teljesen természetes alternatívája, mégpedig a Ciklusbarát krém, ami növényi összetevők révén fokozza a saját szervezeted progeszteron termelését. A hatásához valamivel hosszabb időre van szükség, de mellékhatásoktól mentes és nem kavar bele az hormonháztartás sérülékeny munkájába sem! Használatával jó eséllyel megszüntethetőek a menstruációs zavarok, a sárgatest-elégtelenség stb, megelőzhetőek a hormonális ingadozásból adódó vetélések, bevérzések stb. Amennyiben ezt használod, és várandós leszel,  ugyan úgy, mint az Uesetében, a várandósság betöltött 12.hetéig megszakítás nélkül kell alkalmazni, majd utána fokozatosan felhagyni a használatával!

A babavárás időszakában nagyon fontos a vitaminok/ásványi anyagok folyamatos biztosítása! Ennek legjobb módja a Perfect Prenatal komplex kismamavitamin használata: mind a várandósság alatt, mind pedig a szoptatás időszakában is. Ez a vitamin táplálék kötésben tartalmazza a fermentált, biotranszformált  vitaminokat, nyomelemeket és egyéb növényi hatóanyagokat. A Perfect Prenatal és a Huminiqum, vagy Mumio együttes szedésével a várandósság alatt gyakran kialakuló vashiány is jó eséllyel megelőzhető. A Q10-zel dúsított lazacolaj fogyasztása nem csupán a baba, hanem a te szempontodból is rendkívül lényeges! Figyelj az elegendő mennyiségű, tiszta víz fogyasztására, valamint a megfelelő táplálkozásra is!

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lehet tudni, hogy mennyi folsavat tartalmaz?

Sziasztok,

Kisbabát szeretnék, jelenleg Fem....n 800-at szedek + Mag...B6-ot + Calciumot + Vasat (nagyon vashiányos vagyok, és a 2 éves kislányom is), és ezeket szeretném most lecserélni.

A Perfect Prenatalt ajánlottátok, de az nem fér bele a keretbe most, ehelyett ezekre gondoltam: Vadon Gyöngye + K2D3 + Krill olaj + maca.

Viszont ezeket mivel kellene kiegészítenem ahhoz, hogy elég folsavat is bevigyek (ami ugyebár főleg az elején nagyon fontos nagy dózisban), valamint kalciumot, magnéziumot és vasat is?

Az aranyköles csíraörleménnyel mennyi folsavat tudnék bevinni a szervezetembe? És ezzel a termékkel kielégíteném a magnézium és vas igényemet is? Vagy kellene mellé még szednem pl. iron Food-ot és/vagy ősi magnézium koncentrátumot is? 

Valamint, mivel tudnám a calcium igényemet is kielégíteni? 

Köszönöm (és bocsánat a sok kérdésért. )

Értékelés: Nincs

Folsav, vas és magnézium (leendő) kismamáknak

Szia,

A Bio Aranyköles-csíra őrlemény  adatlapja alatt találsz egy hozzászólást a folsav tartalmával kapcsolatban is. 

Folsavról itt is találsz információkat.

Várandósság alatti vaspótlásról és a magnéziumról, valamint a Kálcium és magnézium pótlása várandósság alatt című hozzászólásokban megtalálod a válaszokat a kérdéseidre. Aktív zöldagyag belsőlegről Betty tapasztalatát itt olvashatod.

Vitaminjaiddal kapcsolatosan  Vali írása segíthet a döntésben amiben leírta, hogy minek kell megfelelnie egy jó táplálékkiegészítőnek.


Értékelés: Nincs

Várandósság

Sziasztok!

30 hetes kismama vagyok. A laboreredményeim jók, de az orvosom javasolta, hogy mostantól szedjek vasat. Az Iron Food Complexre gondoltam. Az egész várandósságom alatt szedem a Perfect Prenatalt, jelenleg napi 2-t. A kérdésem az, hogy a Perfect Prenatalt lehet-e együtt szedni az Iron Food Complex-xel és napi hány tablettát.

Előre is nagyon köszönöm a választ!

Niki

Értékelés: Nincs

Várandósság alatti vaspótlás

Szia,

Van valami eltérés laboredményeidben vagy csak megelőzésre javasolta az orvosod? Ha nincs eltérés akkor elképzelhető, hogy nem kell majd külön vasat szedned, mivel a Perfect Prenatal a vas értékekre is jó hatással van.

Ha mégis szükség lenne plusz vas kiegészítésre akkor az Iron food Complexet szedheted a Perfect Prenatal mellé a javasolt adagolásban.

Olvasd el a vashiányról szóló hozzászólást és jó tudni azt is, hogy a vérszegénység oka nemcsak vashiány lehet.

Az ősmagnézium termékek  hatékonyan felszívódnak, várandósság alatt is használhatóak, de a Fruit Fitt-et (vas, magnézium, C-vitamin pótlásra) is és a Schüssler sót is kipróbálhatod magnéziumhiány elkerülésére  ami sok kismamát érinthet. Schüssler sók komoly hiány esetén önmagukban általában nem elegendőek, de segítik a beépülést.

A fenti blogban és az alatta lévő hozzászólásokban találhatsz még hasznos tanácsokat.

Csodás babavárást, szép szülést kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Várandósság alatt Schüssler só

Szia!

Köszönöm szépen a választ és a jókívánságokat!

A vörösvértest számom egy picit alacsonyabb volt: 3,89 , mint a referencia érték (4,00-5.20). Ezen kívül minden rendben volt. Valószínüleg a megelőzésre gondolt az orvosom a vassal kapcsolatban, és arra, hogy maga a szülés is vérveszteséggel jár. Heti 2-3 -szor szedek azóta Iron Food Complex-et.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy magnéziumpótlásra a 7-es Schüssler sót hogyan kell szedni, és hogy lehet-e a Perfect Prenatal-lal és az Iron Food Complex-szel együtt szedni?

Valamint az még a kérdésem, hogy a születendő kisbabámnak milyen D-vitamin készítményt javasoltok, mert a gyógyszertárit nem szeretném neki adni.

Nagyon köszönöm előre is a választ!

Niki

 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Babavárás, Schüssler só magnézium pótlására

Szia Niki!

A Schüssler só szedésével kapcsolatban Betty kolléganőmet kérdeztem meg, ő jártas a Schüssler terápiákban, az ő válaszát idézem neked:

"Magnéziumpótlásra önmagában csak a Schüssler só nem elég. Olyan élelmiszereket kell fogyasztani, amik tartalmaznak magnéziumot pl. sötét levelű zöldségek, hántolatlan barna rizs, kesudió, burgonya, halak, kakaóbab, vagy minimum 70%-os kakaótartalmú étcsoki. Általában napi 3x1 tabletta elszopogatása javasolt, de szükség esetén (pl. haskeményedés, bármilyen görcs esetén- vádli, epe, gyomor stb.) forró hetesként nagyon gyorsan hat. Ilyenkor Magnesium phosphoricum D6-ból 10 tablettát kell feloldani 2dl forró vízben, amiből 5-10 percenként inni kell egy kortyot!"
Ha úgy érzed, kihasználnád a csokievési javaslatot, ezt a magas kakaótartalmú Rapunzel csokit jó szívvel ajánlom,  nemcsak finom, de nem tartalmaz finomított cukrot sem! Amennyiben kedveled a kakaóbab ízét, naponta egy-két szemet akár abból is elrágcsálhatsz, antioxidáns forrásnak is kiváló! 
Én azt javasolnám, a Perfect Prenatal-ból az ajánlott mennyiséget fogyaszd, vagyis napi 3 szemet! 
Pici babádnak ezeket a D-K vitamin készítményeket ajánlanám, ezzel a gyógyszertári K-vitamint is ki tudjátok váltani. A megfelelő D-vitamin szint az egész szervezetünk, az immunrendszer működéséhez is nélkülözhetetlen. A D-vitamin K-vitaminnal együtt a legoptimálisabb szedni, mivel mindkettő szükséges a megfelelő csontrendszer kialakulásáshoz/fenntartásához, a kalcium megfelelő beépüléséhez. A K2 - vitamin képes aktiválni olyan fehérjéket,  melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek).  A K2- vitamin viszont D3- vitamin nélkül nagyon minimális mértékben képes hasznosulni. A D3-vitamin rendszeres szedése nélkülözhetetlen az egészségünkhöz. Azonban, mivel a D3-vitamin fokozza a kalcium fölszívódását, ezért K2-vitamin nélkül fokozhatja a kalcium ereken és lágyszöveteken való lerakódását is. Tehát D- vitamin és K- vitamin mindig együtt érdemes szedni! 
Szép napot, és boldog babavárást neked! 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ciklusbarát krém használata ha babát szeretnék

Szia,

Kérdésem a  Ciklusbarát- krém használatra vonatkozik.

15-26.közötti napokon kell használni a progeszteron krémet normál menstruáció esetén. Nekem nagyjából normál van, kisebb megelőző pecsételéssel. Most használom 1 hete a krémet és 1-2 nap gyenge pecsételés után megszűnt :)

Most jön a kérdés. Amennyiben babát szeretnénk, írjátok valahol hogy ha terhesség van, akkor nem szabad abbahagyni a 26. napon a krémet, hanem folytatni kell a megmaradás miatt  /leegyszerűsítve/. A 26. napon még nem tudhatom biztosan, hogy teherbe estem-e vagy sem. Hogyan használjam a krémet ebben az esetben? Hagyjam abba és ha nem jön meg a menstruáció pár nap múlva és pozitívat teszteltem, akkor folytassam a kenést?

Amúgy mitől függ hogy napi egy vagy 2 adagot használjon valaki? Én pl reggel és este használom 1-1 adag. Magamtól gondoltam így. Ez helyes?

Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs

Ciklusbarát krém használata babára készülve

Szia,

Íme szakértőink válaszai a kérdésedre:

"Általánosságban ez a lényeg: ha a teszt pozitiv a 14. hétig mindennap reggel-este 1 adagot kenjen. A barnázás nem számit valódi menstruációnak, tehát ne onnan számolja az első napot."

"A 14-26 napok között babavárás esetén is igy kell kenni. A fogamzási nehézségektől függően napi 5-7 adagot is kenhet (14. hétig kell a teherbeeséstől számítva használni)."

Babavárással kapcsolatban érdemes elolvasnod a fenti blogot és az alattunk lévő hozzászólásokat is.

Értékelés: Nincs

Terhesség esetén hogyan?

Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán kiderült, hogy egy 6 hetes pici van a hasamban. :) Használtam én ezt a Ciklusbarát krémet, naponta 2-szer, 5-5 pumpàlásnyit, mivel ennyit javasolt anno a természetgyógyász. Emellett szedtem még pár természetes terméket, gyógygombákat, női cseppet, vitaminokat, gyógyteákat, barátcserje tablettát. Ezeket azért, mert IR-em és ösztrogéndominanciàm volt. Ezt a krémet a 26. napon mindíg abbahagytam (mivel ezt javasolták). És hát így tettem az előző ciklusomnál is.
Azóta (mivel sejtettem, hogy baba lehet a dologban), elkezdtem kutakodni a neten, és láttam, hogy sokan használják ilyenkor is a krémet. A kérdésem az lenne, hogy mennyit kellene nekem belőle használni, mivel a baba miatt már sem a cseppet, sem a gyógyteákat, sem pedig a barátcserjét nem szedem, és köztudott, hogy ezek a termékek a hormonok megfelelő működésében segítettek.
Így ugye ezen a krémet kívül más nem maradt, ami segíthet ebben, és nem szeretném ha valami baja lenne a babónak.
Köszönöm, ha segítetek! :)
Értékelés: Nincs

Babavárás alatt Ciklusbarát krém használata

Szia anett21,
Gratulálunk a várandósságodhoz, jó egészséget, csodás babavárást kívánunk!
Szakértőnk válasza a kérdésedre: "A terhesség 14 hetéig javasolt a Ciklusbarát krém használata. Reggel és este 1-1 adag. Utána hagyja abba. Ha megszületett a baba kezdje újból kenni. Igy megelőzhető a szülés utáni depresszió."

Nagyon sok mindennel segítheted még, hogy a babával  együtt jól legyetek az egész várandósság alatt és utána is, ezzel kapcsolatban a fenti blogot és az alatta lévő hozzászólásokat is érdemes elolvasnod. Ir-ről pedig a következő cikkeket:
Értékelés: Nincs

Várandósságra készülve

Sziasztok!
Nemrég rendeltem meg tőletek a Huminiqumot és az Emóciót, a napokban meg is fogom kapni!
Nagyon sok jót olvastam róluk, ezért döntöttem ezek mellett.
Kisbabát tervezünk a párommal, még nem jött össze, de rajta vagyunk!
Szerintetek a Huminiqum és az Emóció mellé még szedhetek Calcium- Magnesium tablettát? Napi egy szemre gondoltam. Ez 750 mg kopletten! 500 mg Calcium és 250 mg Magnesium.  Ezen kívül még Folsavra gondoltam! Esetleg multivitamint érdemes még szednem? C Vitamint természetesen szedek.
Az Emócióból szerintetek mennyit érdemes szedni? Az adagolás fülecskénél láttam, hogy napi 30 ml! Ettől lehet kevesebbet is? Vagy többet érdemes? Az emésztésem nem a legjobb sajnos, nagyon bízom benne, hogy segíteni fog. A rossz bacik elszaporodtak. Szerintettek, ha jó pár hónapig fogom ezt szedni, olyan előfordulhat, hogy túl sok jó bacim lesz és az is ártalmas? Köszönöm szépen a válaszotokat! Kicsit sokat írtam!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

A sok jó baci várandósság alatt sem árt

Szia!

Nagyon örülök az elhatározásotoknak és őszintén remélem, hogy a kis pocaklakó hamarosan megérkezik hozzátok!  

A fenti blog mintha nektek (is) íródott volna, teli van szuper jó ötletekkel és tanácsokkal, melyek segíthetnek Neked a várandósságra való felkészülésben. 

Az Emócióból természetesen lehet kevesebbet is fogyasztani, de ha nagyon rossz az emésztésed, akkor a tartsd be a napi adagot, egyszerűen nem tudod túl adagolni. A jó bacik pedig mindig kellenek. A kalciumot, magnéziumot, folsavat érdemes egybe szedni, mindhárom megtalálható sok-sok jó vitamin mellett a Perfect Prenatal Kismama vitaminban.

A babavárásra való felkészülés egyik legfontosabb lépése a méregtelenítés lenne. Írtad, hogy rossz az emésztésed, így valószínűleg neked sem ártana megszabadítani a szervezeted a káros anyagoktól. Az átfogó nagy méregtelenítést általában tavasszal szoktuk javasolni, addig még van időd arra, hogy a szervezeted egy kicsit felturbózd vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Töb cikkünk és blogsorozatunk is foglalkozik ezzel a témával az oldalon, méregtelenítés címszó alatt gyűjtöttük össze ezeket, érdemes olvasgatni.  Vali méregtelenítős sorozatát Nagy méregtelenítés Antal Valival címmel találod az oldalon.

Szintén nagy segítség lehet  a baba megérkezésében az AVIVA torna, Pogány Zsuzsi az AVIVA tanfolyam vezetője sokszor mesélte nekem, hogy milyen jó érzés neki, amikor azzal a problémával jelentkeznek nála az anyukák, hogy gyermeket szeretnének, de nem tudnak megfoganni, aztán a tanfolyam elvégeztével, a torna napi gyakorlásával  megfogannak és egészséges babákat szülnek. 

Értékelés: Nincs

Várandósság megtartása

Sziasztok!

2 ok miatt kezdtem használni a Ciklusbarát krémet:

Az egyik a pajzsmirigy alulműködésem.

A másik, hogy babát szeretnénk, de többször előfordult, hogy könnyű megfoganást követően a 8. héten elvetéltem, így fizikai/genetikai ok hiányában progeszteron hormon szedését javasolták, amit csak természetes formában vagyok hajlandó bevinni.

Kérdés: Ha a cél a várandósság megtartása,  a 26. napon hagyjam abba a krém kenését és kezdjem újból menstruáció elmaradása és pozitív teszteredmény esetén, vagy csak akkor hagyjam abba, ha megjön, és kezdjem megint a 14. napon?

Köszönöm előre is!

lujcsii

Értékelés: Nincs

Vetélések után

Szia!

A Ciklusbarát krém használatával kapcsolatosan íme a szakértő válasza:

"A szokásos 14-26 napig kenje 2x5 pumpa, a 27 napon csináljon tesztet és ha +, akkor ne hagyja abba a kenest a 14 hétig. MINDEN NAP 2 x 5-10 pumpa."

Magnéziumhiány is állhat sokszor a vetélések hátterében. Az ősmagnézium termékek  hatékonyan felszívódnak, természetesen várandósság alatt is használhatóak. Fruit Fitt-et is és a Schüssler sót is kipróbálhatod.

Q10 csökkentheti a terhességi preeklampszia azaz  a terhességi toxémia kockázatát is. Itt találod a Q10 tartalmú termékeket.

A elektroszmog csökkentése, kerülése és természetes  folsav bevitele is segíthet  , itt olvashatsz róla.

Pajzsmirigy problémák az ayurvéda szemszögéből és az Elfeledett szervünk:a pajzsmirigy cikke alatt több hozzászólást találsz a pajzsmirigy alulműködéssel kapcsolatosan, de itt alattunk is van róla szó.

Az algák és természetes jódbevitel is segíthet. Az algákkal kapcsolatban arra ügyelj amit Betty írt a  várandósságra való felkészülésben  "Az algák szedhetőek várandósság és szoptatás alatt is, abban az esetben, ha váradósság előtt is fogyasztottad őket. Ellenkező esetben óvatosan kell bánni az adagolással, mert az algák fokozzák a méh tónusosságát. Tehát, ha már most szeded, akkor szedheted babavárás ideje alatt is."

Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején cikk és a fenti írás is hasznos lehet számodra.

Az vetélések miatt valamilyen lélekkel foglalkozó módszer, terápia (kineziológia, családállítás, Megértés Táblázata, pszichológia, meditáció stb.)  a méh "megtisztítása" fontos lenne, hogy a következő baba jól érezze odabent magát és Te is nyugodtabban tudj a következő várandósságodra készülni.

Szívből kívánom, hogy hamarosan boldog édesanya legyél 

Értékelés: Nincs

Pajzsmirigy alulműködés

Sziasztok,

húgom kisbabát vár. Pajzsmirigy alulműködése van, ( hashimoto szindróma ) ezért kerülnie kell a jódot. Milyen vitaminokat ajánlanátok neki?

köszönöm: Réka

Értékelés: Nincs

Hashimoto szindrómás kismama és a jód

Szia Réka!

A fenti blogban és az alatta lévő hozzászólásokban is több termékjavaslat van kismamáknak is. A termékek adatlapján megtaláljátok a pontos összetevőket, de ha tartalmaznak jódot is, akkor csak természetes formában, nem izolált, hozzáadott jód van bennük.

Perfect Prenatal egy szuper várandós vitamin, fermentált formában természetes jódot tartalmaz. Ha mégis tart tőle testvéred, akkor a Organic Force Béta Glükán elixír, a Natúr Elixír LongoVital összetevői között nincs felsorolva jód.

Vali hozzászólását ajánlom elolvasásra az Autoimmun pajzsmirigy és a jód kapcsolatáról, és Niki hozzászólását a Pajzsmirigy alulműködésről.

Fontos tudni, hogy a  TSH érték várandósság alatt változik.

A választott étrendkiegészítőkkel kapcsolatban mindig egyeztessen az orvosával!,  ha gyógyszert szed akkor befolyásolhatják egymás hatását.

Boldog babavárást kívánok!

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Szia Detti,

köszönöm a válaszod. :)

Réka

Értékelés: Nincs

Magas páratartalom

Sziasztok,

Zsóka vagyok márciusban várom a kisbabámat. Ősszel új albérletbe költöztünk. Egy régi építésű ház és a lakásunk alatt egy pince is van. Aggaszt a magas páratartalom, a készülék általában 80 százalékos páratartalmat mutat a lakásunkban, emellé társul a gyakori penészedés. Azt hittem, ha fűtünk javulni fog a helyzet, de nem sok változás van! Már kisebb páraelszívókat is vettünk! Mit javasoltok mit lehetne tenni? Aggódom, főleg a penész miatt. Köszönöm!

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Páramentesítés hatékonyan

Szia Curmi!

Nem tudom, mit értesz a "kisebb páraelszívók" alatt. Ha a tablettásat, akkor lám, az kevés....Én még olyat nem hallottam, hogy az meg tudta volna szüntetni a vizesedést.

Nincs mese, muszáj venni páramentesítő készüléket. Én alig hittem el, hogy ilyen sokat jelent, pedig már többen is ujjongtak miatta...Eleinte éjjel-nappal járt, amíg a nagyja dolgát végezte, napi 6-8 litert szívott ki. Az első pár hét után már alig kell járatni, csak szükség szerint.  

...nézelődj, válassz, Nektek melyik lenne jó. Remélem, Te is örömmel látod, mennyire megéri, és jó szolgálatot tesz.

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Régi ház penészedése szülés előtt

Szia Curmi!

Először is gratulálok a várandósságodhoz, itt a fenti cikkben és az alatta lévő hozzászólásokban találhatsz hasznos tanácsokat a babavárás idejére. 

Penészedésre az ecetes, teafaolajos, Grape Vitalos, eMC-s permetezés, lemosás segíthet, de amíg nincs kiderítve a penészedést kiváltó valódi ok addig ez csak tüneti kezelés és mindig újra képződhet a penész. 

Értékelés: Nincs

Szülés előtt

Már 2 hónapja kórházba vagyok és csak feküdnöm lehet még 3hetet kell kihúzni és már nem lesz baj. 3 fajta gyógyszert szedek a kórházba ami visszatartja a babat ezeket muszáj.

Emellett szedek reggel este 20 csepp q10et. K2d3 2 csepp délben és du 1 krill ill. Délben 1 kk bétaglukanos immun elixír. Rendeltem béta glukan kapszulát még azt is elkezdenem a szülés előtt nem lesz így sok a béta glukan?

Ill. A q10 okozhat és az imm.elixír okozhat hasmenést mert 1 hete kezdtem el őket de azóta van...ja és még kórházi magnéziumot is szedek ezek mellett. Próbálom eltolni a gyógyszerek és a bionomos cuccok bevételét de van amikor egybe sikerül ez valamelyik felszivodasaban okozhat gondot?

Értékelés: Nincs

Szülés előtt kórházban

Szia!

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a gyógyszerek és az étrendkiegészítőid hogyan befolyásolhatják egymás hatását, egy hozzáértő gyógyszerész, orvos tudna segíteni ebben. Lehetőleg ne vedd be egyszerre őket a gyógyszereiddel!

A K2D3 csepp adagolási útmutatója szerint 12 csepp javasolt (nem tudom a 2 csepp elírás-e). Organic Force Béta Glükán elixír adagja napi 2 mokkáskanál, de ez nyugodtan emelhető is, hiszen most különösen fontos a vitaminpótlás. A BiConnectet is szedheted mellé ha szeretnéd, a felesleges béta-glükán kiürül a szervezetből, gondot nem okoz. Alap esetben naponta 1-2 kapszula elég belőle, de 3-4 kapszulánál többet nem kell bevenni belőle, mert a felesleg kiürül ahogyan azt már az előbb is írtam.

Ebben a cikkben és az alatta lévő hozzászólásokban találsz a magnézium természetes pótlására javaslatokat, az  ősmagnéziumot és a Schüssler sót is kipróbálhatod.

Ügyesen összeválogattad a termékeket, viszont a  gyógyszerek károsíthatják a bélflórát ezért a bélflóra helyreállítása fontos lenne szinbiotikumokkal (pre-és probiotikumok egyben)  pl: EmócióFermentpatron, Méz almarosttal. A gyógyszerektől ezeket fontos időben eltolva szedni!!!

ITT találod a szoptatás és a várandósság alatt javasolható termékeket.

Nagyon szorítok, hogy amikor itt lesz az ideje akkor szép szülésed legyen. Tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz szülés előtt hetekig kórházban lenni. Ha már otthon lesztek és nem kell gyógyszereket szedned akkor jó szívvel ajánlom a Huminiqumot, mert nekünk sokat segített, itt olvashatod a tapasztalatomat róla. Gyermeked is kaphat majd belőle a hozzátáplálás elkezdésekor kb. 6 hónapos kor után ha már több félét is eszik. A Huminiqumot a a gyógyszerek szedésének befejezése után, vagy a gyógyszerektől 4-6 óra eltérésel kell szedni!

Jó szolgálatot tehet majd a vajúdásnál, szülésnél és utána is bármikor a Nyírfanedv, mert erőt ad, ellát fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Hasmenést sok minden okozhat, a gyógyszerek, fertőzés, nem hallottam még róla, hogy  az általad szedett étrendkiegészítők hasmenést okoznának, de akár ez is elképzelhető, főleg akkor ha érzékeny vagy valamelyik összetevőjére.

Örülnék ha majd hírt adnál később magatokról. Kitartást, jó egészséget, csodás szülést, születést kívánok Nektek!

Értékelés: Nincs

Kórházba vitaminok

Köszi a kimerítő választ megprobalom így elosztani és még emelem is az adagokat. Szülés után mindenképp valami nagy feltoltesbe kezdek pont ezekre gondoltam amiket írtál, még 20 napot kell kihúzni és elhagyhatom a kórházi gyógyszereket, persze utána valószínű egyből szülök is, de akkor már nem lesz koraszülött és egyébként a baba jól van, egészséges, csak ezek a hülye frontok és egyéb problémák miatt próbálkozott már 3x az indulással.

Értékelés: Nincs

Kalcium szedése várandósság alatt

Sziasztok! 

Megrendeltem ezt a készítményt, viszont csak most olvastam a címkén, hogy terhes és szoptatós anyák kérjék ki orvosuk véleményét! Elbizonytalanodtam, mert éppen azért rendeltem mert ikrekkel vagyok várandós, és szerettem volna a napi 3 Perfect Prenatalt kiegészíteni mert félek, mivel ketten vannak, szükségem van még pluszban kalciumra. Most mi tévő legyek? Szedjem csak a k2+d3-at, ahogy eddig? Az  Emóció mehet? Előre is köszönöm szépen a választ!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Természetes kalcium szedése ikerterhesség esetén

Szia!

Először is teljes szívemből gratulálok a babákhoz! Nehéz, de szép feladat előtt állsz, amihez sok -sok erőt kívánok!  

Örülök, hogy a természetes étrend-kiegészítőket választottad a babavárásához.  A fent blogban is sok segítséget kaphatsz hozzá, de érdemes elolvasni a hozzászólásokat is. Felhívom a figyelmedet Betty hozzászólására is, amiben gyönyörűen összeszedte azokat a termékeket, amire egy kismamának a várandósság ideje alatt szüksége lehet. 

A kérdéseidre válaszolva:

 • Az Emóciót szedheted a várandósság alatt is.
 • Nyugodtan szedheted a Bone Strenght Take Care-t is, hiszen teljesen természetes étrendkiegészítőről van szó, és a benne lévő K2 D3 vitaminnak köszönhetően a kálcium valóban maradéktalanul csontokba fog kerülni és nem az érfalra és a szövetekbe. 

Kiegészítésképpen az Ősi magnézium gélt, vagy az Ősi magnézium koncentrátumot javaslom még, mivel a magnézium meggátolja a kálcium kioldódását a szevezetből, ezenkívül enyhíti az izom fájdalmat, és a görcsöket is, a jó alvásról már nem is beszélek. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm a megnyugtató választ!

Nagyon szèpen köszönöm a jòkívànságot, ès a megnyugtató választ!

Értékelés: Nincs

Zab allergia

Kedves Bionom!

Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy kisbabát szeretnék a közeljövőben, nagyon jónak tartom ezt a vitamint, már a kosárba is tettem, mikor észrevettem hogy zabot tartalmaz és a zabra allergiás vagyok, bőrproblémákat okoz :( ezért nem feltételen merném szedni :( tanácsotokat szeretném kérni, hogy mivel helyettesíthetem ezt a nagyon fontos vitamint?

Válaszotokat előre is köszönöm :)

Értékelés: Nincs

Zab allergiánál Perfect Prenatal?

Szia Mályva!

Gluténos gabonákra is érzékeny vagy vagy csak a zab okoz tüneteket nálad? Olvastad Vali hozzászólását Zab és a glutén kapcsolatáról? Vali Allergia 1-2-3 cikkeit érdemes elolvasni a témában.

A Perfect Prenetal fermentált kismama vitamin ami azt jelenti, hogy "előemésztett", átalakított formában találhatóak meg benne az összetevők, így hatékonyan tud felszívódni. Dr. Ládi Szabolcs szerint a szójára allergiásoknak sem okoz gondot a fermentált szója (amit szintén tartalmaz a Perfect Prenatal). Így akár az is elképzelhetó, hogy fermentált zab sem okozna nálad problémát. Viszont az Every Woman összetevői között nem látok zabot:)

De ezen kívül is vannak még alternatívák, ezért kérlek olvasd el a fenti blogot és az alatta lévő hozzászólásokat, mert több termékjavaslatot is találsz benne a várandósság idejére.

Értékelés: Nincs

Emoció antibiotikumos kezeles egyensulyozasara

Sziasztok!

Szeretnem a tanacsotokat kerni az alabbi problemamra. 35 hetes kismama vagyok es ma tudtam meg, hogy a huvely valadek vizsgalatom pozitiv lett streptococcus bacira. Bar meg az orvosommal csak holnap fogom megbeszelni, mi a teendo ilyenkor, de sajnos az mar biztos, hogy a kisfiamat szuletes utan antibiotokummal fogjak kezelni. Azt nem tudom, hogy oralisan, vagy intravenasan, de nagyon el vagyok keseredve, hogy alig jon vilagra, maris antibiotkummal bombazzak szegenyt. Szeretnem megtamogatni az immunrendszeret es esetleg a belflorajat is, elsore az emociora gondoltam, csak nem tudom, adhato-e par napos picinek? Magamnak beta-glukant gondoltam, ha sikerul szoptatni, akkor az anyatejen keresztul hasznos lehet neki. Mi a velemenyetek, mennyire jok ezek a termekek a problemamra? Vagy ha megsem, tudtok ajanlani valamit?

Koszonom a segitseget elore is. Udv. Agota

Értékelés: Nincs

Streptococcus 35. hetes kismamánál

Szia Ágota!

Van még esélyed negatív leletre, Mártunak 37. hetesen érkezett meg a Streptococcus - pozitív lelete és 12 nap múlva negatív lett:)

Ha mégis úgy alakulna, hogy a babádnak antibiotikumot adnak akkor a szoptatással sokat tehetsz érte és te töltsd fel magad minden jóval. Pici baba is kaphat Emóciót vagy Fermentpatront, K2D3 Forte cseppet vagy K-komplex cseppet, D3 cseppet. Napi kb. 5 ml Emóció (akár több részre is elosztva) babának elegendő, később lehet napi 1x2 10-15 ml is. Itt olvashatsz róla hogyan lehet őket adagolni.

Immunrendszer, bélflóra és a szoptatás kapcsolatáról Vali hozzászólását olvasd el kérlek. Megtudhatod belőle hogyan támogathatod a bélflóra kialakulását.

Olvastad a Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején cikket? Szoptatás alatt is alkalmazható tanácsokat találsz benne. Szoptatás alatti vitaminfeltöltésről ezt is elolvashatod.

Boldog szülést, jó egészséget kívánok Nektek!

Értékelés: Nincs

Antibiotikum egyensulyozasara

Szia Detti!

Koszonom valaszod, elnezest, hogy csak most irok. Sajnos azt latom, ahany haz annyi szokas, ertem ez alatt azt, hogy ahany korhaz, ill. orvos, annyi fele protokoll. Beszeltem az orvosommal, mellesleg az U...iban tervezem a szulest, ami nekem most nagyon tetszik, maga a hely is, meg a korhaz hozzaallasa es rugalmasaga. Szoval ott az a bevett protokoll, hogy most kapok egy hetes antibiotkum kurat, amit probalok ellensulyozni hatalmas adag probiotikummal es sok mas vitaminnal, remelem sikerul megovni vele a belfloramat. Viszont itt a kura utan nincs ujabb tenyesztes, hiaba kerem a dokit :( hanem szules elott kapok meg egy adag antibiotikumot intravenasan, majd a babatol vesznek ver es kenet mintat, es amig az eredmeny nincs meg, o is kap antibiotikumot szuriban. Ez allitolag ket nap, ha negativ a lelete, ot nap, ha pozitiv. Az orvosom szerint nagyon ritka, hogy pozitiv legyen, ha en megkapom a szukseges antibiotikumokat. Ami nagyon elkeserit, hogy a babam is mindenkeppen kapni fog antibiotikumot es nem tehetek ellene semmit, mar ha itt szeretnek szulni. Igen tudom, elmehetnek mashova is, de minden mas szempontbol nagyon is megfelelo ez a korhaz, az otthon szulest nem merem bevallalni. Probalom magam meggyozni, hogy ez egy szukseges rossz, amit meg kell,probalnom elfogadni. Arra az elhatarozasra jutottam, hogy ha mar ezen nem tudok valtoztatni, akkor karmentesitsek amennyire csak lehet. Gondoltam, szedek beta-glukan immun erositot, azokat a vitaminokat, amiket felsoroltal, most is szedem, kiegeszitve meg perfekt prenatallal, es meg nehany vitaminnal. Ha igy feltuningolom magam, talan az anyatejen keresztul babonak is jut belole elegendo, ill. Neki is fogom adni mindazt, amit te is megirtal. Gondolkodom meg homeopatias szeren is babonak, ill. Hogy minden oltast letiltok neki egyelore, hogy az immunrendszere erosodjon meg. Hat ennyi, szerinted tulzas ennyi minden? Sajnos hajlamos vagyok ra, ha a bebirol van szo:( Ha van valamilyen jo tipped meg, szivesen fogadom. Udv. Agota

U.i. Tudnatok nekem priviben ajanlani valakit, akivel az oltasokat at tudom beszelni, tanacsot kerni?

Értékelés: Nincs

Szülés előtt, oltások

Szia!

Ha feltöltöd magad természetes vitaminokkal akkor azzal csak jót tehetsz magadnak és a pocakodban lakó babának aki majd az anyatejen keresztül is részesül belőle. Ezzel rengeteg tettél, teszel magatokért!

A béta-glükán (pl. BioConnect) nagyon jó ötlet:) Az antibiotikumtól időben eltolva szedd az étredkiegészítőket és kérdezd meg róluk az orvost, gyógyszerészt mert kölcsönösen befolyásolhatják egymás hatását a gyógyszerek és az étrendkiegészítők.

Szoptatással, babatáplálással kapcsolatosan Anikó Babakonyha sorozatának mind a 8 részét ajánlanám átolvasni, igazán hiánypótló tanácsokat lát el minket.

A szülés előtt talán ez a hozzászólás is segíthet még.

Oltásokkal kapcsolatban a babák a kórházakban általában kérdezés, (előzetes és utólagos) tájékoztatás nélkül automatikusan megkapják a BCG oltást. Vannak anyukák akik visznek a gyerekorvosuktól igazolást a kórházba, hogy  a BCG-t majd később a gyerekorvos adja be. Ezt az igazolást úgy tudom, hogy nem minden gyerekorvos írja meg és nem minden kórház fogadja el... Ha rendelkezel is majd ezzel az igazolással a kórházi személyzet cserélődik, ezért az információk nem juthatnak el mindenkihez, így mindig résen kell lenni.....

A kórházban minden egyes vizsgálatnál (kivéve műtét) jogod van ott lenni a gyermekeddel, nem küldhetnek ki és nem vihetik el tőled a gyermeket, ennek ellenére ez bevett gyakorlat szinte mindenhol (fürdetés, orvosi viszgálat, sarokvér vétel stb). A betegjogi képviselőtől kérhetsz pontos tájékoztatást.

Az oltásokkal kapcsolatban pedig ezt a tájékoztatást olvasd el kérlek. Oltási károsodások csökkentéséről a Gyermekmegörzőben is találsz javaslatokat.

Bízz magadban és a döntésedben, szép szülést kívánok, és jó egészséget Nektek!

Értékelés: Nincs

Babavárás előtt

Sziasztok :)

Kisbabát szeretnék, és erre a csodás időszakra szeretnék teljes mértékben felkészülni :)

Ez a tea nagyon elnyerte a tetszésemet, ám ahogy olvasom, ezt a várandóság kezdetétől ajánlatos elkezdeni. Én még babavárás előtt állok, és úgy tudom, hogy már fogantatás előtt is ajánlott felkészíteni a testünket a kisbabára. A nőgyógyászom ajánlott magzatvédő vitaminokat,de azoknak nem bízom a "tisztaságában", és utánajárásom alapján, sokan nem vélekednek ezekről a vitaminokról pozitívan. Leginkább a kálciumhiánytól tartok a fogaim miatt (szerencsére egészségesek a fogaim), de a családban sokan szenvedtek a terhesség alatti fogromlással. 

Kedves tapasztalt Anyukák,Kismamák, szeretném, ha megosztanátok velem, mit lenne érdemes szednem, innom?! 

Köszönöm szépen előre is :) 

Értékelés: Nincs

Babavárás előtt

Szia Nina90!

Örülök, hogy ilyen tudatosan készülsz kisbabád érkezésére .

A fenti blogban egy tapasztalt anyuka osztja meg élményeit a várandósságra való felkészülésről és itt az alattunk lévő hozzászólásokban is olvashatsz tanácsokat mire érdemes figyelni, milyen termékcsoportokból érdemes választani.

Írj ha lennének kérdéseid

Értékelés: Nincs

Sok-e együtt?

Babatervezés időszakaban a következőket gondoltam szedni: huminiqum, emocio, perfect prenatal, d+k vitamin csepp, lazacolaj q10zel, q10 cseppek. Ez sok együtt? Vagy kellene más még mellé? Szedhetők egyszerre? Perfect prenatalból esetleg lehet 2, vagy 1 szemet szedni? Anyagilag sajnos ez igy elég drága, ezért gondoltam csökkenteni az adagon.

Értékelés: Nincs

Babatervezés időszakában

Szia sampler!

Nagyon jó termékeket választottál, és egyáltalán nem sok együtt hiszen több termékcsoportól válogattál ami szükséges  a várandósságra való felkészüléshez.

Q10 csepp csökkentheti a terhességi preeklampszia azaz  a terhességi toxémia kockázatát is. Ha a Q10 cseppeket szeded akkor választhatsz a Lazacolaj Q10 helyett másik halolajat vagy krill olajat.  Vagy marad a Lazacolaj Q10 és esetleg kicsit kevesebbet veszel be a Q10 cseppekből. Tapasztald ki mennyi Q10 adagtól érzed jól magad. A Q10 cseppek új változatát itt találod.  

"Az omega zsírsavak közül kiemelkedik a krillolaj. Előnye, hogy nem avasodik, így nem kell bele tartósítószer (még természetes sem), valamint felszívódásához nincs szükség a máj munkájára, így nem terheli azt." Bővebben a A rákolaj (krill) az Omega 3 új generációja cikkben olvashatsz róla.

Perfect Prenatalból napi 3 szemet javasol a gyártó. Anyagi okokból a napi 1 szem is többet használ, mintha nem szednél semmilyen kismamavitamint, de hogy nálad elég lesz-e az 1-2 szem azt nem tudjuk megmondani. Ha változatosan, egészségesen étkezel és más étrendkiegészítőket is szedsz már sokat tettél. A fenti blog alá mozgattam kérdésedet ahol Melinda írja meg hogyan készült a babavárásra, és az alatta lévő hozzászólásokban is találhatsz számodra hasznos információkat és EZ a hozzászólás is segíthet.

Vitaminpótlásra például a  LongoVital, Vadon Gyöngye,  Every Woman, az Organic Force Béta Glükán elixír, a Natúr Elixír, a Feketeszeder pürésűrítmény, a Feketeszeder italkészítmény is kipróbálható, így kedved és anyagi lehetőségeidhez mérten tudsz választani közülük.

Hatását és árát is tekintve nagyon megéri az Aktív zöldagyag belsőleg, amiről Betty tapasztalatát itt olvashatod.

Boldog babavárást kívánok!

Értékelés: Nincs

Kalcium, magnézium pótlásra?

Köszönöm a válaszod! A + q10-et a koromra való tekintettel gondoltam (37). Kalcium, magnézium pótlásra esetleg nincs szükség? Mert a Perfect Prenatalban nem sok van.

Értékelés: Nincs

Kálcium és magnézium pótlása várandósság alatt

Szia!

Az előző hozzászólásomban írtam róluk, bár külön nem emeltem ki:

várandósságra való felkészülésben van róla szó: "Ásványi anyagok: Huminiqum és/vagy Cormin por (kálcium!) és/vagy Osteomin (kálcium!) és/vagy NC Bone Streinght (kálcium), és mehet mellé a D3 vitamin csepp, ami segíti a csontképzést és immunerősítő."

Aktív zöldagyag belsőleg is jó kálciumpótlásra (26,70%) és van benne valamennyi magnézium (3,80%)  is, bár várandósság alatt valószínűeg nagyobb mennyiségre lesz szükség belőle. A magnéziumhiány elkerülésére az  ősmagnézium termékek és a Schüssler só is hatásos lehet.

Értékelés: Nincs

Babavállalás előtt

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni: gyermeket tervezünk a férjemmel, és már most elkezdtem szedni ft, ezt ajánlották. Aztán a neten kutakodva rátaláltam erre a emócióra, és érdeklődnék, a terhesvitamin mellett ezt érdemes inkább szedni, vagy valami mást? Amit tudni kell, halat, haltermékeket, májat egyáltalán nem eszem, és kevés zöldséget fogyasztok.

Amit még gondoltam szedni esetleg:

-kalcium

-magnézium

-vas

-c vitamin

-omega 3

Ezeket inkább a fn mellett szedném, de ha az emóció lefed sok mindent, nem tudom a terhesvitamint mivel egészítsem ki?

A választ köszönöm!

Üdv.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Várandósság, Bionómia

Szia!

Nagyon örülök az elhatározásoktoknak, és remélem, hogy hamarosan teljesül a vágyatok és megérkezik a kis trónörökös. Ahogy a kolléganőm is írta a fenti blog címében, tiszta lappal kell kezdeni a várandósságot  Mindenképpen jó lenne, ha előtte kiméregtelenítenéd a szervezetedet, hogy a pici babát tiszta "környezet" fogadja. Igen hatásos lehet egy teljes átfogó méregtelenítés, erről már többször írtunk az oldalon, Méregtelenítés címmel találod meg ezeket a cikkeket, blogsorozatokat.

Az Emóció nagyon jó immunmoduláló és bélflóra regeneráló étrend-kiegészítő, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok, mivel én is tapasztalom nap, mint nap a jótékony hatását. Mindent azért nem fed le, és egy leendő kismamának bizony egyéb kiegészítőkre is szüksége lehet.  Melinda kolléganőm a fenti blogban megosztotta, hogy ő mit szedett annak idején, mikor a kislányával volt terhes.

Úgy látom, hogy a Perfect Prenatal kismama vitaminban minden van:A D3, K1, K2, C, E és B vitaminok mellett van folsav, vas, szelén jód, kálcium, szelén...és még mások is. Mindez fermentált formában, míg az általad említett kismama vitaminban nincs sem Kálcium, sem magnézium, de hiányzik a D vitamin, a K1 K2 vitamin, magnézium, vas és egyéb nyomelemek és ásványi anyagok is, és őszintén szólva azt sem tudom, hogy mennyire természetesek az összetevők. Ha ragaszkodsz ehhez a vitaminhoz, akkor természetesen a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat pótolni kell. Én azt javaslom, hogy természetes formában pótold, mert  tapasztalatom szerint így sokkal jobban hasznosul. 

A D vitamin és a K1K2 vitaminok és kálcium pótlására a legjobb a Bone Strenght Take Care a legjobb szerintem, ezt nagyon jól kiegészíti az Ősi magnézium gél

Az Iron Food Komplex pedig a vason kívül még cinket, C - vitamint és E - vitamint is tartalmaz természetes formában.

Természetesen az étrend-kiegészítők nem helyettesítik az egészséges táplálkozást, életmódot. Inkább kevesebb húst, és több zöldséget, gyümölcsöt fogyassz, kerüld a finomított ételeket, cukrokat. Érdemes elolvasni a Bionom táplálkozásról, életmódról szóló cikkünket, a Bionómia fogalma - egy új fogalom a változás küszöbén címmel találod az oldalon.

Értékelés: Nincs

Felkészülés az anyaságra

Kedves Edit!

Köszönöm szépen a gyors választ! Mivel még van az említett másik vitaminból, így azt beszedem, mellé pótolom az általad javasolt vitaminokat, és ha elfogy, remélhetőleg el tudom kezdeni a perfect prenantal-t. Emellé akkor elég lesz majd az emóció, vagy elég lesz így önmagában is? Mert ahogyan látom omega 3-at ez sem tartalmaz, gondolom akkor emellé kellene a krill olaj is.

Az egészségesebb étkezést már elkezdtem, egészen jól haladok, bár bevallom, nagyon nehéz.

 

Üdv. Vivi

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Vitaminok, ásványi anyagok a várandósság alatt.

Szia!

A Perfect Prenatal annyira komplex vitamin, hogy elég szerintem elég  mellé a Krill olaj.

Az Emóciót inkább immunerősítéshez ajánlom a téli időszakra, megfázás, influenza megelőzéséhez.

Az egészséges életmód csak kezdetben nehéz, meglátod, hamarosan belejössz.  Ebben is tudunk Neked segíteni, hiszen a Boszorkánykonyha telis teli van finomabbnál finomabb receptekkel.

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatal-lal együtt?

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy szedhetem-e ezt a készítményt a Perfect Prenatal-lal egy időben? 14 hetes terhes vagyok, már a fogamzás előtt szedtem a Perfect Prenatalt, a normál napi 3 szemes adagban, mivel elég vékony vagyok (46kg).

Mostani vérvételnél a hemoglobin szintem alacsony volt, a vas viszont referenciaértéken belüli. A TSH szintem viszont alacsony, és azt olvastam, hogy az is befolyásolja a hemoglobin szintet. Az orvosom Na-t írt fel, napi egy tablettát. A Perfect Prenatal tartalmaz 18 mg vasat, ami elvileg a napi szükséglet 100%-a. Egy másik vaskészítménnyel együtt nem lesz így sok? Kell egyáltalán plusz vasat szednem?  Illetve nem szívesen szedném a gyógyszertárit, ezért gondoltam a New Chapter-esre. Szedhetem? Ha igen, szedjem a napi egyet vagy felezzem el? :-)

Elnézést a bonyolultságért, de a gyógszertárban annyit mondanának csak, hogy szedjem, amit felírt az orvos...

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs

Vaspótlás, hemoglobin szint változása kismamánál

Szia!

Gratulálok a várandósságodhoz!

A fenti cikk alá mozgattam kérdésedet érdemes elolvasni és az alatta lévő hozzászólásokat is, mert sok hasznos kismamát érintő témáról van bennük szó.

Perfect Prenatal fermentált kismama vitamin, tudomásunk szerint a legjobb, elméletileg nem feltétlenül kell mellé vaspótlás, ha mégis akkor én is az Iron Food Complexet javasolnám. Gondolom lesz többször vérvétel és az eredmények alapján ellenőrizni tudod, hogy fél vagy 1 tablettára van-e szükséged.

Olvasd el a vashiányról szóló hozzászólást és jó tudni azt is, hogy a Vérszegénység oka nemcsak vashiány lehet.

TSH eltérésről itt olvashatsz, és a hemoglobin szint is sok mindentől függhet.

Boldog babavárást!

Értékelés: Nincs

Szülés, vajúdás megkönnyítése

Sziasztok!

 

31 hetes kismama vagyok...Ezt vagy a szoptatós teát javasoljátok inni? Különösebb problémám nincs, néha székrekedés, de az is ritkán... igazából a szülés megkönnyítéséhez, a vajúdás enyhítéséhez keresek termékeket és a szoptatás megindításához. Állítanám össze a csomagot, hogy mit rendeljek magamnak.A picinek már megvan a lista, természetesen innen jegyzeteltem ki

 

Köszönöm a  gyors segítséget.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Szülés, vajúdás

Szia Flipper!

Gratulálok a picihez! Egy nagyon szép időszak előtt állsz, kívánom, hogy Te is úgy éld majd meg, ahogy én annak idején.

Számtalan cikkünk foglalkozik a várandóssággal, és a szoptatással is, ha beütöd a keresőnkbe a várandósság szót, megtalálod a cikkeket, érdemes átolvasgatni mindegyiket. Én Melinda saját blogját választottam a Te hozzászólásodhoz, mert úgy gondolom, hogy egy anyukának, egy várandós nőnek egy másik anyuka tud a legjobban segíteni. (Persze, én is anyuka vagyok, dehát még az "őskorból"  származom, mivel az én fiaim már felnőttek.

Szóval úgy gondolom, hogy az olvasást érdemes a fenti bloggal kezdeni, aztán i az Aromaterápia a várandósság idején cimű bloggal folytatni.  Egy-két könyvet is szeretnék a figyelmedbe ajánlani, az egyik: Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol, a másik: Ina May Gaskin: Útmutató a szoptatáshoz című könyve.

A gyakori székrekedés könnyen vezethet aranyérhez, ami nagyon kellemetlen és fájdalmas is lehet (nálam legalábbis így volt), szerintem foglalkozni kell vele.  Az Aloe Ferox, az Emóció, de a Noni juice is nagyon jó lehet a probléma megoldására. Sokat segít az is, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, elegendő tisztított vizet iszol, sok gyümölcsöt, zöldséget eszel.

A várandósság alatt inkább a várandós tea fogyasztását, a szoptatás alatt pedig a szoptató teát javaslom.  A szoptatáshoz a Babakonyha című sorozat 5. része ad nagyon jó segítséget.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Olvasok és tanulok tőletek naponta

Kedves Edit!

 

Nagyon kedves soraidat,köszönöm szépen. Olvasok és tanulok Tőletek naponta.

Minden jót kívánok Nektek én is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tejfehérje allergia

Sziasztok Zsóka vagyok!

Voltam a Komáromy doktornőnél vizsgálaton mert kisbabát várok és szerettem volna tudni minden rendben van-e a szervezetemmel! Kiderült hogy tejfehérje allergiám van és b-vitamin hiányom. Cormin port javasolt a a doktornő. Szerintetek  jó helyette az Argital tengeri zöldagyag és a d vitamin? Mivel tudám pótolni a  fontos kalciumot és a b vitamint a szervezetemnek és a babának?

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs

Tejfehérje allergia, B-vitamin és kálcium hiány kismamánál

Szia Zsóka!

Gratulálunk a várandósságodhoz!

A fenti cikk alá mozgattam kérdésedet, amiben Melinda osztja meg a várandósságra való felkészülését, további a javaslatokat az alatta lévő hozzászólásokban, és itt is találhatsz.

Cormin por korralból van az  Aktív zöldagyag belsőleg agyagból :), más az összetételük, így nehéz összehasonlítani őket, de mindkettő szedhető várandósság alatt is ásványi anyag, kálcium utánpótlásra is.

B-vitamin pótlásra a belinkelt cikkben és alatt találsz javaslatokat például  itt is.  

Ha alga készítményt választanál akkor figyelj arra, hogy:  "Az algák szedhetőek várandósság és szoptatás alatt is, abban az esetben, ha váradósság előtt is fogyasztottad őket. Ellenkező esetben óvatosan kell bánni az adagolással, mert az algák fokozzák a méh tónusosságát"

Betty írt egy jó kis összefoglalót a tejérzékenység és szivárgó bélszindróma kapcsolatáról. Vannak köztük várandósság alatt is szedhető készítmények.  Vali Allergia 1-2-3 írásait olvastad már?

Boldog babavárást !

Értékelés: Nincs

Kismami kérdés

Sziasztok! :)

A segítségeteket szeretném kérni!
Kisbabát várok és tegnap délután az egyik barátnőmtől kaptam ajándékba egy kismamáknak való tusfürdőt. Sajnos volt hogy egy flakon erejéig csak sima bolti "nem tiszta" tusfürdőt használtam váradnósan, remélem nem ártottam vele neki :(

Mostmár jobban szeretnék erre odafigyelni, megnézem,hogy mit kenek magamra.

Megnéztem az összetevőket a hatóanyagkeresőben és úgy láttam egész jó az összetétele, viszont az alcohol eléggé elöl szerepel a listán, így nem tudom merjem-e használni? Ez elvileg egy drogériában kapható naturkozmetikum..

A biztonság kedvéért azért leírom az összetevőket:

Water/aqua, coco-glucoside, glycine soja (soyabean) oil, alcohol (from certifield organic agricultue), glycerin, helanthus annuus seed oil, sorbitol, xantan gum, disodium cocoyl glutamate, malva sylvestris extract, glyceril oleate, sodium cocoyl glutamate, citric acid,  p-anisic acid, parfum (from natural essential oils)

Köszönöm a segítségeteket!
Orsi (18 hetes kismami)

Értékelés: Nincs

Kozmetikum kismamának

Szia Orsi!

Gratulálok a várandósságodhoz!

Kérlek ne aggódj feleslegesen, ügyes vagy, hogy már figyeled az összetevőket.   A fenti tusfürdőt neked kell eldöntened, hogy használod-e, az alkohol nagyobb koncentrációban kiszáríthatja a bőrt.

Nézz körül, hogy ezek közük a kozmetikumok közül elnyeri-e valamelyik a tetszésedet. Párat a személyes átadóban ki is lehet próbálni:)

A fenti cikkben és az alatta lévő hozzászólásokban kismamákat érintő tanácsokat olvashatsz.

Boldog babavárást kívánok és írj nyugodtan ha lennének kérdéseid 

Értékelés: Nincs

Köszönöm a válaszotokat

Köszönöm a válaszotokat és segítségeteket!

A cikket mindjárt el is olvasom ;)
Lehet, ha már megkaptam és összességében nincs vele gond, csak annyi, hogy száríthatja a bőrömet, akkor kipróbálom, hátha..aztán ha elfogy vagy nem válik be rendelek a linkelt oldalról :) :)

Értékelés: Nincs

Toxémia terhesség idején

Sziasztok!

Első terhességem toxémiával végződött a 31.héten! Másodszor szeretném elkerülni! Érdeklődnék, hogy a Q10-et végig lehet szedni a terhesség alatt illetve mennyit lehet belőle 1nap? Esetleg van valakinek személyes tapasztalata vele kapcsolatban, hogy a vérnyomására milyen hatást gyakorolt!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Terhességi toxémia ellen

Szia Viki!

Úgy látom, ezt a kérdést már egyszer feltetted az oldalon. Én csak ismételni tudnám, amit Betty írt Neked a válaszában, kérlek olvasd el még egyszer! Itt találod.

A januári kérdésed óta, újabb írások születtek babavárás, várandósság témában. Az egyiket éppen Betty írta, a címe: Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején. Szerintem érdemes elolvasni.

Terhességi toxémiával kapcsolatban még Niki írását is érdemes elolvasnod.

 

Értékelés: Nincs
kedina's picture

Babára várva

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megjön a menstruáció, ha sikeretelen a hónap? Addig kell kenni, amíg meg nem jön a menstruáció vagy nem pozitív a teszt?

Előre is köszi!!

Értékelés: Nincs

Ciklusbarát krém babavárás előtt, alatt

Szia!
Továbbítom Neked a választ a  Ciklusbarát krém használatáról :
"Kedves Kedina,

természetesen megjön a menstruáció ha "sikertelen a hónap", de a krém használatát célszerű folytatni a következő hónapokban. A szervezetben progeszteron hiánya ezáltal folyamatosan csökken, ami növeli a teherbe esés valószínűségét. A krémet egyébként javasolt a várandósság 14. hetéig folyamatosan használni. A felhasznált adagoktól függően pedig fokozatosan a 19. hétig abbahagyni. Ha több adagot használsz akkor fokozatosan kell abbahagyni, ha csak egyet akkor egyből abba lehet."

A fenti blogban és az alatta lévő hozzászólásokban is több tanácsot találsz, hogy mivel segítheted még a Babátok mielőbbi beköltözését a pocakba. Kívánom, hogy hamar teljesüljön az álmotok !

Értékelés: Nincs
kedina's picture

Már sok problémámat oldottam meg a segítségetekkel

Köszi Detti! 

Már sok problámámat oldottam meg a segítségetekkel gyógyszerek nélkül. Nagyon bizakodó vagyok!   Drukkolj!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szoptatás idejére

Sziasztok, 

nem tudom, hogy jó helyre írok-e, ha esetleg nem, kérlek hogy mozgassátok át.

2 hetem van a szülés időpontjáig és már előre szeretném beszerezni azokat a vitaminokat a szoptatás idejére amikkel a lehető legjobbat teszek a babámmal es persze magammal is. 

Előre is köszönöm.

Üdv

Mohika

Értékelés: Nincs

Szülés és szoptatás idejére babának és mamának

Szia Mohika!

Átmozgattam kérdésedet a fenti cikk alá amiben egy szülés alatti energia ital receptjét is megtalálod, és azt is megírtuk többször, hogy miből válogathat egy várandós kismama, amik természetesen a szoptatás időszakában is alkalmazhatóak.

Kifejzetten várandósság, szoptatás időszakára javasolt termékek is vannak.

Remek összefoglaló van arról is, amiből az  első életévekben szükség van egy kisgyermek körül.

Anikó Babakonyha blogsorozata a szoptatásról, hozzátáplálálásról szól, Melinda pedig a Gyermekmegörzőben az immunerősítésre ad hasznos tanácsokat.

Dr. Csomai Zita könyvét a Gyermekbajok természetes gyógymódjait  és a Baba-elsősegélyt is érdemes beszerezni. És bejelentkezhettek egy babamasszázs oktatásra is.

Csodás szülést, születést és jó egészséget kívánok Nektek !

Értékelés: Nincs

36 napos halpástétomkúra az első trimeszterben

Kérlek, ne haragudjatok, amiért türelmetlennek tűnök, nem vagyok az, sőt, nagyon nagyra értékelem, hogy minden kérdésemre a lehető legrövidebb időn belül mindig válaszoltok. Azonban legkésőbb holnap le kellene adnom a rendelésem, és ehhez kéne tudnom, hogy várandósan, még az első trimeszter közepén elkezdve lehet-e 36 napos kúrát csinálni? 

Fél éve csináltam az első kúrát, de úgy érzem, szükségem van rá újra, napok óta kívánom a halpástétom ízét, és mind a vérképnormalizálás, mind különösen a vércukor egyensúly érdekében szerintem jót is tenne. Mivel táplálék, ha csak egy dobozzal rendelnék, nem is lenne kérdésem, de én nyugodtabb lennék, ha mind a 36 napot végigcsinálnám. Van erre ellenjavallat a várandósság elején?

 

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Vércukorszint szabályzás várandósan

Szia Fobra!

Edit válaszát csak megerősíteni tudom, azaz időnként eszegetheted bátran a medvehagyma-, vagy a halpástétomot is, de kúrát most ne csinálj velük.

Vércukorszint szabályzásra kiváló készítmény a GanoUltra és bármelyik csicsóka sűrítmény. Én ezeket fogyasztottam a várandósságom alatt, és mindig rendbe volt a vércukorszintem.

Boldog babavárást kívánok! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
verebedit's picture

Halpástétom kúra várandósan

Szia!  Köszönöm a türelmedet, és remélem még időben megkapod a választ a kérdésedre!

Először is gratulálok a babához, és örömteli babavárást kívánok Neked!

A várandósság idején én semmilyen új kúrába sem kezdenék  Ha kívánod a halpástétomot, nyugodtan ehetsz időnként belőle, akár pirítós kenyérre kenve, akár önmagában is, viszont kúraszerűen nem ajánlom.  

Örülök neki, hogy ilyen tudatosan és szeretettel készülsz a kisbaba érkezésére, és úgy gondolom, hogy a fenti blog és a hozzászólások is sok segítséget, rengeteg tapasztalatot adnak át Neked is, érdemes olvasgatni.

A vércukor szint szabályozásra, nekem a csicsóka készítmények nagyon jól beváltak.  Kedvencem a meggyes csicsóka csoda, de a többi is finom. Halpástétom helyett én inkább ezek közül válogatnék. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

36 napos kúrát is lehet várandósan?

Sziasztok! Azt olvastam a vélemények és válaszok között, hogy várandósan is lehet fogyasztani, hiszen élelmiszer. Ezzel kapcsolatban csak az lenne a kérdésem, hogy ha 36 napos kúrát szeretnék vele tartani elsősorban a vércukor-szabályozó hatása miatt, abba is belevághatok? vagy inkább csak csemegeként, alkalomszerűen javasolt ilyenkor fogyazstani?

 

Köszönöm a választ!!!

Értékelés: Nincs

Maca és perui kövaföld kapszula együtt

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, Maca együtt szedhető-e Kovaföld kapszulával? És milyen adagokban? Fogantatás elősegítésére, kis méregtelenítésre? Kisbabát szeretnénk -az elsőt-37éves vagyok, soha nem szedtem fogamzásgátló tablettát, az elmúlt 3 hónapban kis zavar volt a menses körül, először 28 napra jött meg a menses, másikban 21napra, elötte hönapban 20.naptól volt barnázas volt. Az orvos semmi rendelleneséget nem talált, csak egy kis méhnyálka megvastagodást. Sajnos a bionom oldalon található kismama vitamint es méregtelenítő csomagot nem tudom beszerezni, anyagi okok miatt. Erre gondoltam, anyagilag kisebb terhet jelent, mi a véleményetek?

Értékelés: Nincs

Fogantatás elősegítésére kevesebb pénzből

Szia Hilda!

A fenti cikkből megtudhatod, hogy Melinda kolláganőnk hogyan készült a babára és az írása alatt sok hozzászólást talász a témában pl. Itt is egy kis összefoglalót. Több termékjavaslat közül kedv és ár szerint tudsz közülük választani. Érdemes az összetétel mellett azt megnézni, hogy meddig elég egy termék, mert lehet, hogy az elsőre drágának tűnő mégis olcsóbb havi szinten.

A kovaföld kapszula összetételét nem ismerem, de elméletileg szedhető együtt a Macával a termékeken feltüntetet adagolás szerint. Aktív zöldagyag belsőlegnek nagyon magas a kova tartalma és ár-érték arányban is nagyon jó, sokáig elég, itt írt róla egy akkor még várandós kolléganőnk.

Maca por és kapszula mellett már Maca gyökér Tinktúra is elérhető, ami árban sokkal olcsóbb. 

Perfect Prenatal magasabb árkategórát képvisel, mert fermentált kismama vitamin de 2 vagy 3 havi adag van egy dobozban, ha napi 3 kapszulát szedsz belőle. Van aki anyagi okok miatt napi 1-2 szemet szedett belőle és más termékeket választott még mellé. LongoVitalból 3 havi adag egy doboz,  Natur Elixír és Vadon Gyöngye és a bélflóra regenerálására, a felszívódás elősegítésére a Méz almarosttal  kb. 1 havi adag.

Hormonok rendbetételére a Macát és más adaptogéneket is szedhetsz. Női Tinktúra a várandóság előtt alkalmazható, kedvező ára van és szintén jó tapasztalatokat írnak róla. Hormonok harca című cikkben hasznos információkat találsz a hormonműködésről, alkalmazható termékekről is. Megvastagodott méhnyalkahártyán is lehet segíteni.

Méregtelenítéshez több termék is elérhető, de várandósság és szoptatás alatt tilos méregtelenítést csinálni, mert a felszabaduló méreganyagok átmehetnek a magzatba és az anyatejbe is. De vannak kivételek, mert a Huminiqumot (itt olvashatod a tapasztalatomat róla) vagy Mumiot és a Nyírfanedvet szedheted folyamatosan a várandósság és szoptatás ideje alatt is. Ha támogatod a bélflórádat és feltöltöd magad vitaminokkal akkor abból gyermeked is részesül és közben elősegíted a tested természetes méregtelenítő folyamatainak a beindulását is.

Megpróbáltam utána nézni a kérdezett vitaminnak, de nem találtam információkat róla, hogy természetes vagy szintetikus készítményről van-e szó, kérdezz rá a gyártónál. Vali írása segíthet a döntésben amiben leírta, hogy minek kell megfelelnie egy jó táplálékkiegészítőnek.

Természetes gyógymódok kismamáknak és az Aromaterápia a várandósság idején is hasznos lehet számodra. 

 

 

Értékelés: Nincs

Várandósság előkészítés

Sziasztok!

Van egy három éves kislányunk és szeretnénk megajándékozni egy kistestvérrel... :)

A nőgyógyászom már a "próbálkozás" ideje alatt is javasolja a folsav szedését a méhszövetek megfelelő előkészítéséhez.

Sok jót olvasok erről a termékről, szeretném megrendelni, a segítségeteket szeretném viszont kérni, hogy kell-e és ha igen, mit érdemes még mellé szedni?

Emóciót iszok minden nap, C- és D- vitamint szedek, illetve halolajat. Ezek a napi szintűek.

Ja, és még egy dolog: azt hallottam, hogy a folsav calciumban hasznosul nagyon jól... nem tudom, hogy ez tényleg így van-e... Ti mit tudtok erről?

Előre is köszönöm!

Eszter

Értékelés: Nincs

Kistestvér ajándékba

Szia Eszter!

Örülök, hogy tudatosan készültök a kistestvérre:) Perfect Prenatal ismereteink szerint a legjobb kismama vitamin, folsavat is tartalmaz.

Itt alattunk írtam, hogy mivel készülhet egy (leendő) várandós kismama, a fenti cikkben pedig Meilnda írta le élményeit.

3 éves kislányod immunerősítéséhez a Gyermekmegörzőben és az alatta lévő hozzászólásokban olvashatsz tanácsokat.

Értékelés: Nincs

Perfect Prenatal helyett várandós kismamának!

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, tudtok-e ajánlani ideiglenesen a Perfect Prenatal helyett egyéb jó készítményt/eket, amíg megérkezik? Megrendeltem, de sajnos kb 3 hét, míg kiszállítják, és minél hamarabb szeretnék elkezdeni szedni valamit, mivel 2 hete pozitív lett a tesztem

Értékelés: Nincs

Miből válogathat egy várandós kismama?

Szia!

Gratulálok a születendő babához!

Betty várandósságra való felkészülésben  foglalta össze, hogy milyen termékcsoportokból válogathat egy kismama és itt olvashatod tapaszatalatát Aktív zöldagyag belsőlegről is. 

Jól hasznosuló magnéziumot tartalmaznak az ősi magnézium termékek, segítségükkel megelőzhetőek a lábgörcsök, pocakfeszülések. Folsavról itt is találsz információkat.

Vitamin komplexek közül akár a  Vadon Gyöngyét is kipróbálhatod, míg megérkezik a Perfect Prenatal.

Természetes gyógymódok kismamáknak és az Aromaterápia a várandósság idején is hasznos olvasnivaló .


Értékelés: Nincs

Köszönöm :)

köszönöm :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Várandós kismama vitaminjai

Szia!

Hát nagyon örülök a jó hírnek, és gratulálok a babához!

Úgy gondolom ilyenkor jól jön egy tapasztalt anyuka  segítsége, ezért átmozgattam Melinda blogjához a hozzászólásodat. Kezdő kismamáknak sok segítséget nyújt.  Melinda is említ a blogban néhány étrendkiegészítőt, vitamint, amit ő szedett, de kimondottan várandósoknak ajánlott termékekből itt válogathatsz. Úgy látom lazacolaj, D3 vitamin, és várandós tea is van raktáron. Ezeket akár azonnal is megkaphatod.

Értékelés: Nincs

Köszönöm :)

köszönöm :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Felső légúti fertőzés koraterhességben

Sziasztok! Két napja tudtam meg (biztosan), hogy babát várok, 4 napja maradt ki a vérzésem Sajnos épp az utóbbi két hétben küzdök valami felső légúti szörnnyel, az első hétben ronda sötétzöld orrváladékom volt, és mellé kora reggel és késő este egy szúrós gombóc a torkomban, és persze köhögés. Szedek Múmiót, D3 vitamint, halolajat, Cordyceps-et, béta-glükánt, és mostanra már igazából csak a köhögés maradt, minden egyes alkalommal jön fel váladék is. 10 nappal ezelőtt más okból csináltak teljes vérképet, kicsit magasabb volt a süllyedés (40 nm/ó és a felső ref. érték 21) és valamivel emelkedettebb volt a fehérvérsejtszám 11,5 és a felső ref. érték 11,3), egyébként minden rendben van. Úgy tudom, ez az utóbbi két érték gyulladásra utal.

Normál esetben ilyesmivel nem foglalkoznék nagyon, lázat nem is mértem, mert nem éreztem, hogy egyáltalán kellene, szépen kivárnám, amíg meggógyulok. De most aggódni kezdtem, főleg a zöldes orrváladék miatt, ami így utólag a terhesség 1-2. hetében lehetett éppen, és ismereteim szerint bakteriális fertőzésre utal (de azóta már teljesen tiszta, nem is nagyon kell orrot fújnom).

Szerintetek ez a fertőzés lehet kihatással a kis Lényre, vagy az, hogy klönösebben nem kezeltem magam, nem mentem orvoshoz? Az az igazság, hogy amíg nincs láz, az orvosom sosem rendelne mást, mint vény nélküli szopogató tablettákat, esetleg köptetőt, de azok kismamáknak amúgy sem ajánlottak, tehát a végeredmény mindenképp az lenne, hogy természetes szerekkel próbálnám legyőzni a betegséget. Rendeltem Grape Vitalt, várom, hogy megérkezzen, azt még szeretném szedni a fenti szerek mellé. Szerintetek megnyugodhatok? 

Köszönöm előre is a segítséget!!!!!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fertőzés várandósan

Szia Fobra, gratulálok a babádhoz! 

Nyugodj meg, már túl vagy a fertőzésen, nagyon jó, hogy támogatod a szervezeted a fenti készítményekkel, még ha a Grape Vitalt is beveted, akkor biztos, hogy a köhögésed is hamarosan el fog múlni. Nem hiszem, hogy az orvos, vagy a gyógyszerek előbb meggyógyítottak volna..., ahogy Te is írod, amúgy is természetes szerekkel igyekeztél volna kezelni a betegséget!

Fontos, hogy a Grape Vitalt elkülönítve vedd be a többi készítménytől, nagyon figyelj oda a folyadékfogyasztásodra, és áldásos hatása lenne még a Perfect Prenatal kismamavitaminnak is, hogy kellő tápanyaggal lásson el Téged, és a születendő csöppséget is. A bélflórádat is érdemes regenerálni, hogy optimalizálódjon a felszívódásod, és olvasd el kérlek Betty írását, ami nagy segítséget ad a természetes gyógymódokat illetően várandósság idején!

Értékelés: Nincs

Kismama pajzsmirigy alulműködése és visszere

Segítséget szeretnék kérni, mit ajánlotok a Perfect Prenatal mellé, ha az alábbi problémák jelentkeztek nálam a várandósságomban:

visszér, egyik lábon illetve szeméremtájékon elég komolyan

kissé alacsony alacsony tiroxin érték, azaz pajzsmirigy alulműködés, amire most gyógyszert, tiroxint kell szednem

kissé alacsony vas érték

(Eddig csak a Perfect prenatalt szedtem rendesen az első 3 hónapban, aztán hébe-hóba)

 

én Q10-es lazacolajra gondoltam illetve a pajzsmirigy működés támogatására valamilyen Ezerjófű tinktúrát

Előre is nagyon köszönöm,

35 éves, 30 hetes kismama

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Kismama gondok a várandósság alatt

Szia!

Gratulálok a várandóssághoz, a babához. Örülök neki, hogy természetes megoldást keresel. Melinda is így tett annak idején, mikor terhes volt. Hogy ő miket használt?  A fenti blogban elolvashatod. 

A várandósság alatt kialakult visszeres panaszokra, a Stadelmann visszér olajtól nem tudok jobbat.

A pajzsmirigy alulműködésre, egy kis olvasnivalót  ajánlok a figyelmedbe. Az egyik cikk a pajzsmirigy működését, kezelését az ajurvéda szempontjából vizsgálja. Itt találod. A másik cikk címe: Elfeledett szervünk a pajzsmirgy címmel, itt találod. Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni. 

Pajzsmirigy szabályozásra inkább a Sárgabarackmag-olajat próbálnám, és mivel tisztítja az érfalat, még a visszerekre is jó lehet belülről. 

Értékelés: Nincs
Makika11's picture

Kálcium

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Mindjárt 28 hetes kismamaként Kálcium pótlásához a Cormin port meg az Osteomint szereztem be. 

Szedek még Perfect Prenatalt-t meg okos katát vas+c vit meg külön magnézium+b6-ot kezdtem el nem rég. Kérdésem, melyik "jobb" Kálciumnak? Cormin vagy Osteomin? És hogy a Magne+b6 plusz még a Perfect Prenatal-ben is meg ezekben is van magnézium, nem lesz sok egyszerre?????És ezekben is van D ugye? Akkor sem kell külön forte cseppekben még pluszban, igaz?

 

Köszönöm szépen a segítséget!

Értékelés: Nincs

Várandós kismamának termékek

Szia Makika11!

Cormin por korralból van az Osteomin pedig algából ez a fő különbség köztük. Mindkettő jól hasznosuló kalciumforrás és magnéziumot is tartalmaznak, használhatják őket kismamák is, DE az algák esetében fontos amit Betty írt a várandósságra való felkészülés hozzászólásában: "Az algák szedhetőek várandósság és szoptatás alatt is, abban az esetben, ha váradósság előtt is fogyasztottad őket. Ellenkező esetben óvatosan kell bánni az adagolással, mert az algák fokozzák a méh tónusosságát"

Szóval ha várandósságod előtt is ettél algákat akkor bármelyiket választhatod, akár felváltva is, ha nem akkor most inkább csak a Cormint javasolnám.

Kalcium felszívódását, megfelelő helyre való juttatását is segíti a K-és D-vitamin, amit természetes formában nehéz lenne túladagolni (egyre több kutatás miatt növelik a napi ajánlott beviteli értékeket), így a K2D3 cseppek is fogyaszthatók.

Perfect Prenatal fermentált vitamin, ezért igazából nem tudod túladagolni. Ha megnézed az összetevőit akkor láthatod, hogy tartalmaz magnéziumot és D3 vitamint  is.

Képzésen hallottam, hogy Magyarország lakosságának nagy része magnéziumhiányban is szenved és a gyógyszertári magnéziumkészítmények napi adagjai a töredékét sem fedezik a valós magnézium igénynek.... 

Jól hasznosuló magnéziumot tartalmaznak az ősi magnézium termékek és a Fruit Fitt is (ha ez utóbbit szeded majd akkor az OkosKata nem szükséges).

A fentiekből semmit sem "kell" főleg ha úgy érzed valamiért már túl sok lenne Neked. Ezek ajánlások, Betty felsorolta a főbb termékcsoportokat amikből lehetne választani.

Hallgass a megérzéseidre és élvezd a babavárást !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Makika11's picture

Cormint bátran?

Szia Detti77,

Nagyon köszönöm, igen gondoltam alga miatt lesz problémás, szedtem vmikor alga port, de már rég, tudatosan várandósság előtt nem.

Akkor a Cormint bátran??? Mert kálciumot kell pótolnom az tuti. Magnéziumból most amiket felsorotál nem abból szedek, akkor így mehet az okos kata vas+c?

És a Perfect Prenatalt-t most csak egyet szedek naponta úgy érzem elég, ja meg hát ott van még az omega 3 a whole mega. És így is fáradékony vagyok:( és feszül is a poci...

 

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs

Fáradtságra kismamának

Igen a Cormint bátran szedheted:)

Az előző válaszomból kimaradt, hogy a az Aktív zöldagyag belsőlegről is szuper tapasztalat van, itt olvashatod.

OkosKata hasonló összetételű, mint a Fruit Fitt  (ebben sok magnézium van) csak ezért írtam, hogy a kettő együtt nem szükséges, de nem azért mert baj lenne belőle, ihatod mindkettőt együtt is akár. Nézd meg kérlek az összetételüket, tápláléknövény mind.

Fáradékonyság ellen próbálj meg többet pihenni, aludni, kapcsolódj ki amennyit csak tudsz, lehetőleg kerüld a felesleges stresszt. Próbáld ki, hogy a Perfect Prenatalból szeded a napi javasolt mennyiséget hátha így javul a helyzet. Anikó Fáradtságűzés felsőfokon című írásában biztosan találsz még hasznos  tippeket.

Ha a "feszül is a poci..."-t úgy érted, hogy keményedik, görcsölget akkor a plusz magnéziumpótlásra, pihenésre kell figyelned. Ha pedig a bőröd feszül akkor kényeztesd  minden nap mondjuk Konzol termékeivel, de itt is körbenézhetsz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Makika11's picture

Még több kismamás kérdés

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!:)

Detti77,

Az az Aktív zöldagyag az a Cormin por ugye, amit említettél? a Whole mega az ugye mehet? Lazacot szoktam enni most már, grillezve, salátával. 

A Cormin port egy tk magában vagy elkeverve kellene szedni? Reggel este? Étkezés előtt után?

Még szedtem idáig a Humit, most pihit tartok kicsit. Úgy éreztem, hogy most az nem. 

Akkor most nekem Okos katám van meg m..+b6 meg akkor lesz a Cormin porból a magnézium, elvileg elég kellene, legyen!:)

Igen, hát ezaz, a felesleges stressz, én nagyon figyelek, és magamnak nem okozok, de néha a környezet... odafigyelek még jobban erre. A pihire igen, figyelek még jobban most!

Rendben, a Perfect Prenatal-ből akkor visszaveszem a 3/napit. 

Igen, kényesztetem a kis pocim és vele együtt a Drága Pocaklakómat <3 

 Savra? Nyelőcső égésre? Torokgombócra esetleg lenne valami?:) Most két napja kezdődött el nálunk is, és hát bármit eszek, ott van a torkomban:( juj nagyon rossz, akkor jó, amikor eszem, mert nyelek és azt hiszem, lejjebb ment az, ami nincs is ott:) én mindig is többször kevesebbet eszek, és nem fekszem le rögtön, néha még mozgok is utána, az nagyon jót tesz. Éjjel elalszom, reggelre semmi bajom, nagyon jól elmúlik, meg amikor éhes vagyok, akkor sincs, de ahogy lenyelek egy falatot, - bármi lehet az, tegnap a sárgadinnyével jártam úgy, hogy addig rágtam, míg csak folyadék maradt, mégis olyan érzésem volt, hogy egy falat beakadt a torkomon, és bármit csinálok nem megy lejjebb, - rögtön visszajön...Juj, ez furi dolog. Tudom, mitől van, csak azt szeretném tudni, hogy lehet e rajta segíteni?:) vagy majd a szülés:) 

 Van még nekem a BiOcean ampullám is, azt szüléshez vettem, de most olvastam a fáradságnál, hogy azt is lehet??:)

 Köszönöm szépen!

 U.i.: mennyire igaz az, ami kering otthon, hogy a születendő Babácskák azért túlsúlyosak, mert sok a terhesvitamin és 16 hetesen leállítják a Kismamákat róluk? Valóban okozhat ilyet egy terhesvitamin? 

Köszönöm szépen a sok sok támogatást és jó tanácsokat! 

Értékelés: Nincs

Várandós kismama kérdései

Szia Makika11!

Utólagos engedelmeddel a több részben érkezett kérdéseidet egybe másoltam, és így igyekszem őket megválaszolni.

Két teljesen különböző termékről van szó, bár mindkettőt szedhetik kismamák is kálciumpótlásra: Cormin por korralból van, az Aktív zöldagyag belsőleg pedig zöldagyagból:) Az előző válaszomban belinkelt tapasztalat alatt itt , ha kicsit lejebb görgetsz akkor olvashatod a termék nevét amire  rákkatintva bejön az adatlapja is. Ezt a jöbőbeni keresések miatt írom, hogy tud.

Cormin port önmagában a por formája miatt nem hiszem, hogy le tudod nyelni, keverd el folyadékban vagy ételben, csak egyik se legyen forró, maximum langyos. Nincs napszakhoz kötve a bevétele.

Várandósság alatt a növekvő kisbaba nyomhatja a belső szerveket és az ebből adódó panaszok lehet csak a szülés után fognak megszűnni. A refluxról szóló cikkben vannak olyan tanácsok amit kismamák is alkalmazhatnak, hátha segít Neked valamelyik.

Wholemegát is szedheted nyugodtan:)

BIOceant vagy Nyírfanedvet használhatod most is és szülésénél, szoptatásnál is.

A szintetikus terhesvitaminokról lehet az hallani, hogy túl nagyra növeszthetik a babákat, de természetes alapanyagú Perfect Prenatalról nem hallottunk ilyet, hiszen fermentált formája miatt annyit használ fel belőle a szervezet amennyire szüksége van. Az antalvali.com több kolláganője és olvasója is szedte az egész várandósság és szoptatás alatt is és egészséges, normál súlyú babáik születtek. Vitaminra az egész várandósság alatt szüksége van a kismamának nem csak az első pár hétben... hiszen a baba az anyaméhben folyamatosan növekszik, fejlődik és az anyától veszi el a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, feltéve ha van miből.

Ne aggódj, ügyes vagy

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Makika11's picture

Hálásan köszönök mindent

Szia Detti77,

Hálásan köszönök mindent Neked!!!

Értékelés: Nincs

Fogantatas elotti gyerekneveles

Szia Melinda,

erdeklodve olvastam ezt a blog bejegyzest is, mint mindent ami a baba varassal es arra valo felkeszulessel kapcsolatos. Ami most engem legjobban erdekel az a fogantatas elotti gyerekneveles.

Az alabbi listam meg nem teljes - minel tobbet foglalkozok ezzel es valtoztatok a magamon annal jobban korvonalazodnak a dolgok.

- meregtelenites

- tudatos/helyes lelegzes

- ugy elni ahogy szeretnem, hogy a gyerek is eljen, mert mint minta leszunk elotte

- azt (nem) enni amit szeretnem, ha a gyerek (se) is enne

Szeretnem megkerdezni, hogy mit gondolsz a fogantatas elotti gyereknevelesrol?

koszonettel,

Eva

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogantatás előtti gyermeknevelés?

Szia Éva! 

Nem hallottam még ezt a kifejezést, hogy fogantatás előtti gyermeknevelés. Bevallom, én nem vagyok egy igazán spirituális beállítottságú ember, úgyhogy ilyen szempontból nem tudom megközelíteni a dolgot.

Azt viszont hiszem, hogy először saját magunkat, mint szülőket kell rendbe tennünk, olyan szokásokat kialakítanunk (amelyeket Te is írtál), amelyeket szeretnénk, ha a gyerkőc is követne, hiszen rólunk veszi a mintát, a mi viselkedésünket, szokásainkat tartja követendő példának és helyesnek. Úgyhogy talán jobb kifejezés, hogy saját magunkat kell először "megnevelni", és akkor a mi mintáink alapján már szinte magától is "megnevelődik" a Babó. 

Nem tudom, hogy ilyen dolgokra vonatkozott-e a kérdésed, de talán mások is megosztják majd gondolataikat a témával kapcsolatban. 

Értékelés: Nincs

Fogantatás előtti gyereknevelés

Sziasztok!

Én hallottam erről, sőt ismerek olyat, aki csinálta. :) Ha jól tudom, egy bolgár pszichológus találta ki. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak meg kell beszélni a babával azt, ami nekünk fontos, már a pocakban. Azaz elmesélni, hogy pl. nagyon türelmes baba legyen, mert ő már a harmadik/negyedik a családban, és anyának a két másikkal is kell foglalkozni, és egyáltalán mindent meg lehet vele beszélni, amit szeretnénk. Kinek mi fontos. :) Ha nekünk összejön a harmadik baba, én is kipróbálom biztosan, mert a legnagyobbnál ezt jól elmulasztottam... Hát így jártam. :))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogantatás előtti gyereknevelés

Kedveseim,

A fogantatás előtti gyereknevelésről olvashattok Omraam Mikhael Aivanhov „Gyermeknevelés a születés előtt” című könyvében (Szenzár Kiadó, 2013) és erről beszél Somlósi Lajos a Fogantatás című előadásában is (jútúb egyetem: „Fogantatás-Somlósi Lajos előadása 2013.02.23”): „Az ősi tanításokat követő tudatos gyermekvárással és nemzéssel, magas szintű kis fénylényt hívhatunk le családunkba, aki tisztában lesz küldetésével és birtokában lesz azoknak a tudástartalmaknak, amelyek a teljes értékű élethez szükségesek. Ehhez nyújt szerteágazó útmutatást Somlósi Lajos, sajátos és magával ragadó stílusú előadásában.”

Csilla

Értékelés: Nincs

Leendő kismama

Kedves Betty!

Köszönöm a fenti összefoglalódat a várandósságra való felkészülés témában. Mivel még nem vagyok várandós, de dolgozunk az ügyön, így szeretném, ha már a fogantatás pillanatában a legoptimálisabb dogokat kaphatná meg leendő első babánk a szervezetemből.

Ezért a fentiek alapján arra gondoltam, hogy az első csoportból, azaz a vitamin és ásványi anyag komplexből a Perfect Prenatalt választom, míg a 2. csoportból, azaz az ásványi anyagokból, semmit, hiszen ásványi anyag van a Perfect Prenatalban is. Ilyen logika mentén a 3. csoportból, azaz a vitamin komplexből sem választanék semmit, hiszen vitamin van a Perfect Prenatalban. A 4. csoportból, azaz az omega zsírsavakból viszont nem tudom, melyik legyen. 40 éves lévén vívódom, hogy legyen a Lazacolaj Q10 koenzimmel és természetes E-vitamin-komplexszel (SynergyTech) vagy inkább a Wholemega - Extra szűz, finomítatlan alaszkai vadlazac olaj - teljes omega spektrummal (New Chapter)? Szerinted? Az 5. csoportból (bélflóra) pedig a mézes almarostot és az emóciót váltogatom majd. Szerinted ez így OK, jó az elgondolásom, hogy kihagyok két általad ajánlott csoportot? Nem szeretnék (mert nem engedhetem meg magamnak anyagilag), hogy olyasmit is szedjek, ami más termékben is van, tehát csak a duplázást szeretném elkerülni, ezért okoskodtam a fenti módon, de a leendő babánktól sem szeretnék megvonni semmi szükségeset, esetleg a fenti rossz okfejtésem nyomán.

Tanácsodat várva, őszinte köszönettel:

 Lilla, a leendő kismama

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Leendő kismamának

Szia Lilla!

Nagy öröm olvasni, hogy ilyen tudatosan készülsz a kisbabád érkezésére!

Hozzászólásodat átmozgattam, mert életmódról itt tudunk csak beszélgetni. A fenti blogot és az alattuk lévő hozzászólásokat is ajánlom figyelmedbe.

Nem tudom várnátok-e még picit, de ebben hozzászólásban linkelteket érdemes áttanulmányoznotok a leendő apukával együtt.

Itt baba-mama programokat, babás információkat  találsz. Bionom Mami klubra érdemes lenne eljönnötök, hiszen a leeendő anyukákat, apukákat, nagyszülőket is várjuk szeretettel. Sok hasznos tanácsot kaphatsz már most is,  közben termékek is kipróbálhatók. Ma is volt klub, a következő március 27-én lesz, fő témája a baba-elsősegély, de a klub kötetlensége miatt bármiről lehet kérdezni.

Szóval a Betty által írt várandósságra való felkészüléssel kapcsolatos kérdéseidre  a következőket írnám:

Perfect Prenatal tökéletes választás, a legjobb kismamavitamin. Mellé nem kell választanod a 3. csoportként felsorolt vitamin komplexekből, de a jövendő apuka választhatna közülük, hiszen nála is fontos lenne a felkészülés, feltöltődés : Longo Vital vagy Immun Elixír vagy Natúr Elixír ,  Vadon Gyöngye. Ha esetleg elfogyna a Perfect Prenatal (sajnos a New Chapter termékeknek akadozik a beérkezése) vagy anyagi okokból nem tudod megvenni akkor helyette választhatsz közülük. Ajándék Vadon Gyöngye a medvehagyma pástétommal akcióban készlet erejéig kapható. 

Bár van ásványi anyag is a kismamavitaminban, de az ásványi anyag komplexek esetleg több vagy más féle ásványi anyagokat is tartalmaznak. Lehet majd a várandósságod alatt érezni fogod ha valamelyikre mégis szükséged lenne pluszban. Ha belefér a keretbe akkor szedheted őket a Perfect Prenatal mellett is.  Bettynek ezt a hozzászólását érdemes elolvasnod.

Állati omega zsírsavak közül bármelyiket választhatod amelyik szimpatikusabb, akár váltogathatod is őket, de az is előfordulhat, hogy kismamaként csak a kapszulás változatok fognak lecsúszni. Lazacolaj Q10 koenzimmel egyben tartalmazza az omega zsírsavakat és a Q10-et. A Q10 csepp leírásában olvashatod, hogy csökkenti a preeklampszia=terhességi toxémia kialakulását. Olvasd el végig a termék adatlapját mi mindenre jó még. "A szervezetünk Q10-koenzim termelése 30 éves kor után erősen elkezd hanyatlani. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb Q10-et képes a szervezet előállítani."

Krill olajak feldolgozásához nincs szükség a máj munkájára, mig a halolajakéhoz igen.

Bélflóra választásod jó lesz így.

Természetes gyógymódok kismamáknak és a Babakonyha blogok is érdekesek lehetnek.

Konzultációk, tanácsadások itt érhetők el ha szeretnétek személyes segítséget kapni.

Kívánom, hogy mielőbb boldog szülők legyetek!


 

Értékelés: Nincs

Felkészülés babavárásra

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Hamarosan szeretnénk babát a párommal. Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen termékekkel készíthetjük fel a szervezetünket? Jelenleg szédünk bionom-tól rendelt halolajat, q-10-et, Spirulina-t, én még pluszban szedek D-vitamin cseppet. C vitaminként acerola-t szedünk, valamint még Varga gombákat is szedünk. Inzulinrezisztenciám van es a pajzsmirigy értékem is picit magasabb. Nem sokkal de egy picit. Szeretném megkérdezni, hogy milyen termékekre lenne még szükségünk az egészséges terhesség létrejöttéhez és megtartásához? Ezek a termékek amiket szedünk megfelelőek? Mi javasolt kiegészítésként? Köszönöm előre is a segítséget. Üdv. Betty

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Babavárásra felkészülés milyen termékekkel?

Szia Betty! 

Először is érdemes választani egy alap multivitamin- és ásványianyag forrást mindkettőtöknek. Esetedben ez lehet a Perfect Prenatal, hiszen az gyönyörűen felkészít a várandósságra, és közben is ellát téged a babával együtt minden jóval! Mellé a D-vitamin és egy halolaj (vagy krill olaj) szükséges még, valamint a pajzsmirigy értéked javításának érdekében hasznos lehet Mumio-t bevetni. Ez több fronton is hasznos lehet, hiszen az életerődre is pozitív hatással lesz, sőt, a mérgeket is segít megkötni. 

A leendő Apucinak ár-érték arányban az egyik legjobb multivitamin a LongoVital acai, neki is nagyon ajánlott a halolaj és a D-vitamin. 

Ez az alap, aztán a többi rátok van bízva, meddig tudtok nyújtózkodni, és mit szeretnétek még erősíteni. 

Értékelés: Nincs

Felkészülés babavárásra

Kedved Melinda! Köszi a gyors választ. :) Akkor a Spirulina-t most hagyjuk el? Eddig majdnem egy dobozzal szedtünk el ketten. De akkor lehet, hogy felfüggesztjük most és inkább azokat rendelem meg, amiket írtál. Varga gombák mehetnek ezekkel együtt? Kell időbeni eltolás a termékek között? Köszi. Üdv. Betty

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Várandósságra való felkészülés

Szia Betty, ha a Melinda által ajánlott készítmények mellé még bele férnek azok is, amiket most szedtek, akkor természetesen szedjétek. Ha én most vállalnék gyermeket, akkor biztos, hogy megcsinálnám előtte a Nagy Méregtelenítést, de legalább a Halpástétom kúrát, és folyamatosan támogatnám a bélflórámat, és ezáltal a hüvelyflórámat, hogy megalapozzam a gyermekem egészséges bélflóráját, amit a szülőcsatornában való végighaladásakor "nyal" be.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Babavárásra felkészülés

Szia!

Köszi a választ. Ezek a termékek amiket Melinda ajánlott, szedhetők a halpástétommal egy időben? A bélflóra támogatására milyen terméket ajánlanátok? Olvastam, hogy az Emóció jó erre, de mivel nekem vigyáznom kell a cukrokra, nem tudom, hogy azt nekem lehet-e a benne lévő cukornádmelasz miatt. Szerintetek?

Köszi. Üdv. Betty

Értékelés: Nincs

Babára készülve

Szia Betty!

Amig  a Halpástétom kúrát csinálod addig nem szükséges sem a halolaj, sem a krill olaj, de utána jó lenne valamelyik, akár váltogatva is. A többi Melinda által felsorolt termék szedhető a Halpástétommal együtt is.

Emócióban lévő cukornádmelasz a fermentáció elindátásához kell, így teljesen átalakul, cukorbetegek is ihatják, kérlek olvasd el a termék adatlapját GyIK fület is. Fermentált készítményekről itt találsz több információt.

Ezek a baba-mama programok is érdekelhetnek. Bionom Mami klura akkor is lehet jönni, ha csak tervezi valaki a babát, hiszen rengeteg a hasznos információ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Babára készülve

Rendben, köszönöm szépen! :) Üdv. Betty

Értékelés: Nincs

Pajzsmirigyre gyógyszert szedek

Sziasztok! Korábban azt nem írtam, hogy a pajzsmirigyemre sajnos gyógyszert is kell szednem, nem nagy adagban. Így is hatásos lehet a Mumió? Köszi előre is. Üdv. Betty

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Mumui hatásossága

Szia Betty, ennek fényében még inkább ajánlott a Mumio szedése! :)

Értékelés: Nincs

Halpástétom és a szója

Sziasztok! Köszi a választ. Megrendeltem a halpástétomot,korábban nem néztem, most látom csak, hogy tartalmaz szóját. Annyi rosszat lehet hallani a szójáról. Érdeklődnék, hogy a halpástétom esetében ugye nincs ok aggodalomra? Üdv. Betty

Értékelés: Nincs

Szója kérdés

Ez olvasható a termékleírásban: "Nem tartalmaz génmódosított összetevőket, tartósítószert, hozzáadott cukrot, édesítőszert, aromát és mesterséges színezéket."

Nincs ok aggodalomra

Értékelés: Nincs

Szeretném elkerülni a terhességi toxémiát!

Sziasztok!

Magas vérnyomással küzdök, öröklötten! Első terhesség sajnos a 31. héten terhességi toxémia miatt ért véget, szerencsére kislányommal nem volt semmi gond, egészséges gyönyörű kislány! Szeretnénk kistesót! Vérnyomáscsökkentőmet már átállították terhesség alatt is szedhetőre, de ezt a gyógyszert az 1.terhesség alatt is szedtem végig! Szeretném másodszor elkerülne a toxémiát, ennek érdekében egyik ismerősöm ajánlotta az oldalt illetve ezt a terméket! Érdeklődnék, hogy a Q10-koenzim cseppet a  terhesség minden szakaszában szabad-e szedni illetve, hogy mennyi adagot ajánlanátok? Valamint szeretném kérdezni, hogy ezenkívül esetleg még tudnátok-e mást is ajánlani a vérnyomás kezelésére, amit terhesség alatt gond nélkül szedhetek? Előre is köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Preeclampsia megelőzhető a terhesség alatt!

Szia Viki!

Átmozgattam a hozzászólásod az életmód oldalunkra, ahol remélhetőleg számtalan segítséget fogsz találni. Melinda fenti cikkét kifejezetten ajánlom, sok hasznos praktika van benne.

A magas vérnyomás nem örökölhető, ezt elsősorban a helytelen életmódból fakadó tünet. Magas vérnyomás esetén különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra és a stressz kezelésére is. Ezen kívül vannak olyan étrendkiegészítők, amik segítenek a vérnyomás szabályzásában. Ilyenek például az omega-3 zsírsavak, a Q10-koenzim és egyéb táplálékok.

Az egészséges táplálkozás az egyik legfontosabb dolog, amit az egészség megőrzése és a komplikációk megelőzése érdekében tehetünk. A megfelelő ételek és italok fogyasztása a legjobb biztosíték mind az anya, mind a magzat számára. Az egyik leggyakoribb és legvégzetesebb terhességi komplikáció a várandósság vége felé jelentkező metabolikus toxémia, vagy más néven preklampszia, eclampsia, vagy HELLP-szindróma, ami nagy részben megelőzhető lenne táplálkozással és a stressz szint csökkentésével. 

A várandóssági toxémia jellemzői:

 • magas vérnyomás
 • fehérjevizelés
 • nagy fokú ödémásodás.

A legsúlyosabb esetekben ezek a tünetek idő előtti méhlepény leválást és akár toxémiás görcsöt is okozhatnak, ami akár az anyuka és a baba életébe is kerülhet. 

Mint láthatod nem kell tőle tartani, ugyanis mindezek jó eséllyel megelőzhetőek. Rajtad múlik! Itt az oldalon bőven találsz információt az egészséges bionom táplálkozásra és a stressz csökkentésre vonatkozólag. Jó lenne, ha beiktatnád az életedbe a rendszeres testmozgást, amit a várandósság alatt sem kell elhagyni, sőt! Kifejezetten jót tesz a kismama jóga, a sétálás, a kismama torna, a légzőgyakorlatok stb.

Ha még babavárás előtt vagytok, akkor mindenképpen érdemes lenne kipucolni a szervezeteteket (apukának is!), ugyanis nem mindegy, hogy a baba milyen testben fogan meg! A méregtelenítésről is számtalan infót találsz. Amúgy is most jön el az ideje a tavaszi nagytakarításnak. Hajni és Betty összefoglalója is nagy segítség lehet.

Egyébként a ma esti előadás is pont erről szól, hogy miképp készítsük fel a szervezetünket a babavárásra. Ha tudsz menj el, szuper infók birtokába juthatsz!

Írtam korábban egy összefoglalót, hogy mi ajánlott a várandósság alatt.

És, végül, hogy konkrétan a kérdésedre is választ adjak. Igen, a Q10-koenzim nagyon is ajánlott a várandósság teljes ideje alatt. Ha már kialakult vérnyomásproblémák vannak, akkor érdemes nagyobb adagolásban szedni, azaz napi 2x 45 csepp is bevehető. Ez mellé mindenképp fogyassz halolajat vagy Krill olajat, én ezt ajánlom. Ennek a halolajnak van Q10-es változata is, akár szedheted még ezt is a cseppek mellé.

A Szív tinktúra és a Galagonya rügyelixír rendszeres szedését is ajánlom neked. A galagonya jót hatással van a szívre, ezáltal a magas vérnyomásra is, valamint segít a stessz kezelésében.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Spermák javítására jó az Every Man II?

Férjem 40 éves, 2. babát szeretnénk. Spermajavításra hatásos ez a termék? Milyen adagban javasolt a szedése? Mellé még szedjen valamit?

Értékelés: Nincs

Spermák javítására, babára való felkészüléshez

Szia sampler!

Every Man II nagyon jó a spermák javítására is, ügyesen választottál Adagolását az adatlap Adagolás füle alatt találod.

Hozzászólásodat átmozgattam, mert a fenti blogban és az alatta lévő hozzászólásokban több tanácsot találsz a babára való felkészüléshez, ITT írtam egy kis összefoglaló hozzászólást róla.

Fürgébb, jobb minőségű spermákat, a bionom életmóddal, bionom táplálkozással tudod még támogatni, recepteket a Boszorkánykonyhában találsz. Legalább a finomított cukrot, fehér lisztet, finomított étolajat, állati tejet és szénsavat el kellenne hagyni.

Állati omega zsírsav források közül bármelyiket szedhetné(tek) még, krillolaj azért különleges, mert feldolgozásához nincs szükség a máj munkájára, goji is jót tesz a spermaszámnak. Jelenleg több goji lé és aszalvány is kapható a Bionom bioboltban, azt válasszátok amelyik szimpatikusabb!

"Bármelyik terméket is választjátok célszerű lenne mellettük folyamatosan  bélflóra regenerálókat fogyasztani. A bélflórát károsíthatja a nem megfelelő táplálkozás, finomított ételek (fehér liszt, fehér cukor, finomított étolaj stb.), kevés tiszta víz fogyasztása, gyógyszerek (fogamzásgátlók, hormonális szerek, antibiotikum), mesterséges, szintetikus vitaminok (főleg folyamatos és nagy mennyiségben szedett használat alatt), stressz stb. A megfelelően működő immunrendszer alapja pedig a jól működő bélflóra, aminek hatására a táplálékokból és természetes kiegészítőkből hatékonyabban tudnak felszívódni és hasznosulni vitaminok és ásványi anyagok is."

Remélem hamarosan teljesül a vágyatok

Értékelés: Nincs

Baba projekt

Sziasztok drága Bionom csapat!

Röviden és tömören abban szeretném a segitségeteket kérni, hogy a kolleganőmék már két és fél éve próbálkoznak kis testvérrel, de sehogynem akar összejönni nekik. Voltak orvosnál, mindkettőjuk egészséges, de sajnos ennek ellenére semmi eredmény.

Esetleg mit ajánlanátok, ami segitene a teherbe esésben?

Nagyon köszönöm a segitséget az Ők nevükben is!

Értékelés: Nincs

Ha nem jön a baba mit lehet tenni?

Szia!

Hozzászólásodat átmozgattam (a blog alatti hozzászólásokat is érdemes elolvasnotok), mert a Bionomban nem beszélhetünk egészségügyi kérdésekről. Pálma blogjában a Bionom 1*1-ben van a miértekről szó. 

Babára való felkészüléskor ideális lenne ha a jövendő anyuka és apuka a lehető legjobb egészségi állapotban várná babájuk megfoganását és születését. Ezért legjobb lenne az egész test átfogó méregtelenítését elvégezni.  Az elmúlt években Vali, Betty, Epermami is dokumentálta a nagy méregtelenítését. Ősszel vagy  tavasszal ajánlatos méregteleníteni, inkább.  Érdemes többször  átolvasni, felkészülni rá és beszerezni a megfelelő kiegészítőket.   Ha ebben segítségre szorulnátok, akkor keressék fel ingyenes terméktanácsadást vagy arcdiaganosztikát. Halpástétom szépen felkészíti a szervezetet a nagy méregtelenítésre, de természetesen ettől függetlenül szedhető, hiszen nagyon sokrétűen hat, kérlek olvassátok végig erről a termék adatlapját.   Hormonharmonizálás fontosságáról Betty összefoglalóját ajánlom. Számtalan hormonharmonizáló készítmény  és  hormon moduláló is kapható a Bionom áruházban. Maca és ashwaganda is segíthet a hormonharmonizációban, libidó növelésében, illetve a beágyazódásban is., Női cseppről is jó tapasztalatok vannk, pl. egyik vásárlók spontán teherbe esett:)

Betty a várandósságra való felkészülésre adott tanácsokat. Ebben jó tippek vannak, hogy mit lehet Perfect Prenatal mellé szedni, de itt is körbenézhetsz. Perfect Prenatal a jelenlegi ismereteink szerinti legjobb kismamavitamin. Aviva torna jó hatással van a hormonrendszerre, a menstruációs problémákra, fájldalomra, és a tornának köszönheti sok kisbaba  a megszületését. Férfiaknak  "torna megemeli a tesztoszteron szintet, és növeli a spermiumok számát, valamint mozgási sebességét. Így a kisbabát váróknál nagyban hozzájárul a mielőbbi gyermekáldáshoz"

Hormonok harcat és az Egészséges spermákról ezt a cikket és az alatta lévő hozzászólásokat olvastátok már pl.: atináék sikertörténetét, akiknek az orvosok szerint csak lombikra volt esélyük, Valiék segítségével mégis természetes úton lett gyermekük 

Lelki oldalát is érdemes lenne őszintén megvizsgálni, megbeszélni egymással a kétségeket, félelmeket. Milyen volt az előző várandósság, szülés, az azóta eltelt időszak, mennyire támogatták egymást, közelebb kerültek, vagy (akár ideiglenesen is) eltávolodtak egymástól, mennyire  Szülők és mennyire egymást Szerető Társak, mit éreznek egymás iránt valójában, van-e idő kikapcsolódni, csak kettesben lenni, romantikázni, szerelmeskedni? Segíthet a Megértés Táblázata, Csendó vagy egy jó kineziológus is.

Keressék fel Varga Nikinél  az ingyenes terméktanácsadást vagy Pribus Tündinél az ingyenes arcdiagnosztikát  ahol a kolléganők segíthetnek a személyre szabott termékek kiválasztásában is.

Lakat Böbe kolléganőnk tud ajánlani megfelelő (hormon) szakembert,  Milliméteres Hullámterápia is bevethető, bővebb információkkal szintén Böbe miiliméteres hullámterapeuta tud szolgálni.

Drukkolok!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Makika11's picture

Vashiány

Sziasztok!

Remélem, nem rossz helyre írok es tudtok segíteni. Eddigi életemben most élek a legegeszségesebben:) és először életemben kaptam olyan vérleletet, amiben van hiány, soha nem volt semmiből, ez fura kicsit:) Vegán vagyok, valószínűleg valamiből nem eszek eleget, pedig semmi bajom soha, nem vagyok sem fáradt sem semmi, ok néha elszédülök, ha felállok hirtelen...de ez is vashiány? Ez a Vitamin complex elegendő a vasra? Vagy még emellé szedjem az iront? Vagy hogy javasoljátok?

Igaz, kicsit a hajam hullik, és néha ha hirtelen kipattanok az ágyról, akkor van hogy beszédülök, de semmi más, nem vagyok fáradt vagy ilyesmi. Zöldturmixok mennek már évek óta, es elég sok nyerset is eszek.

Vashiányom van a lelet szerint, es transzferrin telítettség is hiányt mutat. 

Még nem vagyok kismama, de készülünk hamarosan, megvettem a Bionomban a perfect prenatal multivitamint, es a Vitamin Code Raw Prenatalt is. Egyébként így még nem áldott állapotban melyiket szedjem inkább az utóbbit vagy az elsőt vagy mindegy a sorrend vagy majd csak várandósan? Kell e szünet a két készítmény között? Mennyivel előtte érdemes elkezdeni ezeket szedni illetve a vasra ez jó vagy még ezek mellett szedjem a vasat is?

 És még egy kérdés, van olyan vas vagy bármilyen más készítmény, amely fermentált szójat nem tartalmaz? Vagy mit kellene tudni a fermentált szójáról? 

Nagyon várom a válaszotokat és nagyon nagyon köszönöm előre is a segítséget!

 

Szeretettel:

Makika11

Értékelés: Nincs

Babára való felkészülés, vegánság és a vashiány

Kedves Makika11!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá. Mivel a Bionom bioboltban nem beszélhettünk egészégügyi kérdésekről és majdnem hasonló írást küldtél be oda is, ezért utólagos engedelmeddel áltmásoltam ide, illetve ott töröltem. Itt írom meg a választ az összes kérdésedre.

Kérlek a jövőben használd a belső keresőnket (bal felső sarok) így bukkanhatsz egy csomó hasznos írásra, ezekből párat összegyűjtöttem Neked:

Niki kolláganőnk nagyszerű blogjait ajánlom figyelmedbe a vegetáriánus táplálkozásokról, hogy elkerülhesd a táplálékhiányt, napokban erről írtam egy olvasónknak Itt, vashiányra is vannak javaslatok benne. Nem kell félni a génmanipulált mentes fermentált szójától olvasd el a Melyek a jó és hatékony táplálékiegészítők írást is.

Mivel a fermentált termékekből mindig annyi hasznosul amennyire pont szükséged van, így túladagolni nem tudod őket, mint a szintetikus termékek esetén előfordulhat. Fermentált Kismama vitaminokban is van vas, de ha plusz pótlást szeretnél akkor fermentált vaskészítményt válasz, mint amire te is gondoltál az Iron Food Complex.

Speciálisan kismamáknak ezeket ajánljuk. Kismamavitaminok közti különbségről annyit kell tudni, hogy a New Chapter vitaminok kétszeresen fermentáltak, itt olvashatsz róla bővebben, míg a Garden of life vitaminok egyszeresen fermentáltak.  Ha mindkettő elfogy, akkor azt szedd majd inkább a jövőben amelyik szimpatikusabb, amelyiknek jobban érzed a hatását! Egyszerre nem kell szedni a két kismamavitamint. Pl. egyik hónapban ezt, a másik hónapban a másikat. Mivel komplex multivitaminok, így várandósságtól függetlenül szedhetik nők (akkor is ha nem szeretnének babát) és természetesen szoptatás alatt is javasoltak. Én a helyedben már most szednén valamelyiket vagy más komplex multivitamint.  Én sima  női (nem kismama) vitamint vettem mindkét gyártótól, és nálam a New Chapteres vitte/viszi a pálmát még mindig és már az árfekvésük is hasonló lett.

Babára való felkészüléshez itt is találsz tippeket

Figyelmedbe ajánlom még a Hajhullás 1x1-et.

Remélem minden kérdésedre sikerült választ adnom

Értékelés: Nincs
dipsu82's picture

A barátnömön szeretnek segiteni

Sziasztok!

A baratnöm 2 honap mulva szül, es ezidö alatt mar 4* volt beteg, nátha láz, ilyesmi. Es allandoan faradt, ö maga mondja hogy nem ismer magara, mert nem szokott ilyen lenni, az elsö babavárás alatt sem volt ennyire kimerult.

Tudom, hogy viszonylag egeszsegesen el, ezt arra ertem, hogy még nem tud szerintem annyit amennyit en itt mar olvastam ezen az oldalon, viszont mindig is sokat mozgott, sok gyümi, föleg bogyós napi szinten. Vervetelen is volt, de minden normalis, a hemoglobinja is a vartnal sokkal jobb. 

Itt olvasgattam a faradtsagrol, es en a hormonalisra tudok gondolni leginkabb. Tudnatok egy kis tanacsot adni? 

Elöre is köszi!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fáradtság babavárás alatt

Szia! 

Szed a barátnőd valamilyen jó minőségű táplálékkiegészítőt? Várandósan sajnos még az sem elég, ha "nagyjából egészségesen táplálkozik", hiszen most kettőjüket kell ellátnia hasznos tápanyagokkal. Ami persze nem egyenlő azzal, hogy kettő helyett kell ennie. Fáradtságra, kimerültségre, kismamának én INNEN válogatnék. Plusz nagyon jó hatású még a Huminiqum is. 

Nyilván 2 hónappal a szülés előtt valamilyen szinten érthető, hogy fáradt, kimerült, de az még sok idő arra, hogy fáradtan teljen el. Nem beszélve arról, hogy a szülésre is érdemes felkészülni, hogy a legjobb formáját tudja hozni. 

Értékelés: Nincs

Fáradtság várandósság alatt

Szeretnék tanácsot kérni!
33 hetes kismama vagyok, és összességében jól érzem magam, de az utóbbi időben egyre gyengébbnek, nagyon fáradtnak érzem magam. A vérnyomásom is nagyon alacsony, 80/50 körül szokott lenni. Eddig szintetikus terhesvitamint szedtem, és a védőnő javaslatára Fe....on vasat kb. 3 hétig, de azt abbahagytam, mert székrekedést okozott.

A laboreredményeim sem a legjobbak, mert bár a legutóbbi vérvételen (március végén) a vasam jó (22.6 umol/L; norm. tartomány: 10-26), de a vörösvértest (3.32 T/L; norm. tartomány: 3.8-5.8), a hemoglobin (99 g/L, norm. tartomány: 120-155) és a hematokrit (0.30 l/l; norm. tartomány: 0.35-0.45) nagyon alacsony.

Mit tanácsolnátok, hogy jobban érezzem magam, ne szédelegjek? És ráadásul már nincs messze a szülés sem, az első babámat is császárral kellett szülni, most a másodikat is, és addig már csak 6 hét van hátra. Várom válaszotokat! Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Re: Fáradság várandósság alatt

Szia!

Utólagos engedelmeddel átmozgattam a hozzászólásodat életmód oldalunkra, itt bővebben tudunk válaszolni a kérdésekre. A fenti cikkben, hasznos tippeket találsz, hogy mivel tudnád támogatni szervezeted a szüléshez. Vaspótlásra nagyon jó az általad kiválasztott Iron Food, de ha a Bionom belső keresőjébe beírod, hogy vas, akkor találsz még alternatívákat.

A szintetikus terhesvitamin alternatívájaként a kettősen fermentált, élő Perfect Prenatalt ajánlom.

Egyik vas készítmény sem okozott eddig kismamáknak sem székrekedést, hiszen  koncentrált vagy fermentált táplálékokról van szó. Ha lehetséges egyél sok vasban gazdag ételt ( pl: cékla, szezámmag, feketeszeder lekvár).  Erőnlét fokozásához nagyon jó a nyírfanedv, ezt szülés után is ihatod a gyorsabb regenerálódás érdekében. Császármetszésről Vali hozzászólása is hasznos lehet számodra.

 

Boldog szülést, születést kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

9 hónap folytatást légyszi!!

Én is nagyon várom, hátha még nekem is hasznomra lesz. Ki tudja.. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Varga Nikoletta's picture

Jön a folytatás,

ugye Melinda? ;)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Jön a folytatás :)

Úgy tudom, szerdára van időzítve a megjelenése a következő résznek, habár a szüléses rész nem igazán követendő példát mutat be, sajnos. 

Köszönöm, lányok! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Betty's picture

Leendő kismamáknak ajánlott elolvasni!

Annyira jó, hogy újra köztünk vagy Melinda! Egyszerűen imádom az írásaidat olvasni, és mivel nálunk is hamarosan aktuális lehet  a babakérdés, így pont jól jönnek majd az írásaid.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Bionom.hu - Pálma's picture

Várom a

Várom a folytatást!!!!!!!

Nagyon!!! Igyekezz Melinda!

És Isten hozott, újra nálunk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Köszönöm szépen, Pálma! :)

Igyekezni fogok! 

Úgy tűnik, én már nem tudok tőletek elszakadni.  És nem is akarok! 

Apropó, eszembe jutott erről egy dalszöveg (meglepő módon): 

"Attól, aki fontos,
Attól, ami jó,
Nem akarok elszakadni.
Teszem, amit tudok,
Kérem, aki dönt.
Nem akarok elszakadni"  Ennyi! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel