Olvasóink írták

Az én nagy méregtelenedésem!

Sziasztok!! 

Ugyan még csak most kezdtem a levezető szakaszba, de nyilván nekem is rengeteg élményt és érdekes tapasztalatot hozott ez a néhány hét. Egyedien éljük meg ezeket az "életmódváltásokat", de valahol mindannyian ugyanarra vágyunk. Nekem ez az első, ami úgy érzem sikerült, és valóban gyökeres változásokat indított be.

Szénhidrát- és kávéfüggő voltam. Sokféle problémával. Jó alapom van már az új élethez, táplálkozási szokásokhoz és egész-séghez.  33 éves vagyok, 15 év kemény egészségromboló év áll mögöttem.  Idén májusban viszont jól álltak a csillagok. 

Az én nagy méregtelenedésem!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Bionómista születik, avagy a tökéletes tökéletlenség

Sziasztok!

Az elmúlt pár évben többször próbálkoztam a "Bionómiával", többször eltántorodtam (gyerekkorom óta "jó szokásom", hogy ha valamit nem tudok tökéletesen csinálni, akkor azt inkább nem is csinálom...), de valahogy mindig visszataláltam.

Most sem mondom biztosan, hogy örökre így maradok, csak remélem!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Tejallergia kálvária babánál - látom a fényt az alagút végén

Drága Antalvalis Csapat!

Elsősorban hadd köszönjem meg, hogy ezen a remek oldalon keresztül, amit üzemeltettek, mennyi segítséget kaptam az utóbbi időben! Gyors, pontos, megbízható, csupa szív csapat!

Amit szeretnék megosztani veletek és a kedves publikummal, az a személyes tapasztalatom, hátha másnak is tudnék vele segíteni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Autizmus... és ami elindított minket a gyógyulás útján

Kedves Antal Vali és csapata!

Körülbelül 1,5 éve kértem a segítségeteket a kisfiammal kapcsolatban, akinek étkezési problémái voltak.

Szeretném megköszönni a könyvet, amit Pribus Tünde ajánlott nekünk, ugyanis az indított el minket a gyógyulás útján.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A hajam henna előtt és után

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek - képes illusztrációval - tapasztalataimat a hennával való hajfestést illetően.

Amiért le akartam cserélni a vegyi festékeket az az, hogy nagyon elkezdett hullani a hajam, és megváltozott a szerkezete, sprőd, fénytelen, elgyengült lett. 20 évig magam festettem a hajam kémiai festékekkel.

A hajam hennázás előtt:

Kriszti haja hennázás előtt

Két és fél hónapot vártam a legutolsó vegyi festés után, igazából a kiváncsiságom, és a lenőtt hajtövem miatt nem vártam tovább. Kikevertem Vali alapreceptjét, mindent szó szerint úgy, ahogy javasolta. Kémiai festékkel vörösbor színűre volt előtte festve a hajam, ami eredetileg középbarna, 45 évesen pár ősz hajszállal. Ez utóbbi kb. 10% lehet. Festés előtt kb. 3-4 cm volt a lenövés.

4.8125
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (16 votes)

Hitetleneknek

Sziasztok!

Bár nekem nincs nagy és érdekes törénetem, mégis úgy gondoltam, leírom a véleményem azoknak, akik kételkednek. Bár valószínűleg ők ennek az irománynak az elolvasásáig se jutnak el...

Kételkedők

4.925925
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (27 votes)

Szemölcs elmulasztása házi olajkeverékkel

Házi olajkeverék Pár hónapja írtam, hogy szemölcs jött ki 10 éves lányomon. Azóta kiderült, hogy a másik két gyermekemen is van.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (20 votes)

Kisfiam beszédkészségének javulása

Sziasztok,

Mindenképpen szerettem volna Nektek köszönetet mondani, csak azért, hogy vagytok... 

Van egy most 5 éves kisfiam. Bár időben elkezdett beszélni, nagyon döcögős volt a beszédfejlődése. Elég sok oltást kapott, sokat elég hamar, sokkal hamarabb, mint a nővére. Pl influenzát és társait is. Nem 100%, hogy ok-okozati kapcsolat van a kettő között, de azóta sokat olvastalak Titeket, és simán el tudom képzelni, hogy igen. Rengeteg hangot nem tudott kimondani, a tipikusan nehezekből pl semmit (r, s, cs), és ami a legrosszabb, hogy erősen dadogott. 5 éves koráig nem foglalkozik a gyerekekkel a logopédus, úgyhogy nem nagyon tudtam mit csinálni. Próbálkoztam ugyan játékos arctornával és hasonlókkal, kis fejlődés is volt, de a dadogás maradt.

dadogos-gyerek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Menzesz előrehozása és elmulasztása

Sziasztok!

Úgy kb. 3 hónapja kisérletezgetek azzal, hogyan is tudnám előrébb hozni a menzeszem, és ha már megjött, mit tehetnék hogy hamarabb elmúljon, lehetőleg úgy hogy a hormonháztartásom ne boritsam fel. Fontos megemlitenem, hogy fogamzásgátlót nem szedek, normál, rendszeres ciklusom van.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

P4 -es rákszűrés

Sziasztok!

Szeretném leírni a történetem, ezzel megköszönve, amit tőletek kaptam, és hitet adni másoknak, akik hasonló cipőben járnak...

33 évesen sokkolt a hír nyár elején, hogy az éves rákszűrésem, amivel eddig soha semmilyen gond nem volt, most P4-es lett. A doki  műteni (conisatio) akart. Elmentem egy másik dokihoz, ő tőle türelmet kaptam, azt mondta, 6 hét múlva csinálunk egy controll szűrést, addig nyaraljak, érezzem jól magam.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (31 votes)

PCOS, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, meddő vagy! - ugyan dehogy!

Sziasztok,

szeretném megosztani a történetemet, igazából sikertörténet a miénk, csak hosszú és rögös volt az út. Remélem tudok másnak reményt adni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Fel a fejjel ekcémások!

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a "sikertörténetem"!  Mégpedig azért, hogy a hozzám hasonló cipőben járóknak egy kis reményt adjak. Annak idején nekem is jól jött volna egy ilyen történet, de sokat segített Varga Niki egyik hozzászólása:

"A szteroid kenőcsről való leszokás nem épp leányálom, legalábbis nekem nem az volt... A megvonás kb. 8 irtózatos (viszketés, bőrvörösség az egész arcomon és felsőtestemen) hetet eredményezett testileg és lelkileg egyaránt. A lelkem mélyén éreztem, hogy számomra ez a jó út.. Aztán hirtelen megszűntek az erős tünetek, és úgy éreztem magam, hogy újjászülettem... Kívánom, hogy Te is mihamarabb megtapasztalhasd!"

ekcema_termeszetes_kezelese

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Esőemberke

Az alábbi írás hozzászólásként érkezett Edit kolléganőnk blogjára reflektálva. Olyan megható és értékes írásnak tartottuk, hogy szerzőjének engedélyével külön bejegyzésként hagytuk jóvá.

Fogadjátok szeretettel!

Az Antalvali.com csapata


Ezt a történetet a barátnőmről írtam.

Alig voltunk pár hónapos házasok, amikor férjem azzal az örömhírrel jött haza, hogy a Fiatal Házasok Otthonában kapunk lakást. Saját otthon! Igaz, bérleti díjat fizetünk, de kevesebbet, mint egy albérletért. Egy szoba, kis fürdő és a belépő, amely egyben konyha is. Nekünk, ifjú házasoknak, maga a fényűzés! Csak mi ketten! Ide már jöhet egy új kis emberke.

esoemberke-egy-csalad-meghato-tortenete

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (27 votes)

Egy húsimádó böjttábora

Ha eddig bárkinek említettem, hogy 10 napig böjtölni voltam, akkor szinte kivétel nélkül mindenki azt válaszolta, hogy na ő ezt biztosan nem tudná megcsinálni. Sose értettem, hogy az emberek miért gondolják magukról, hogy képtelenek egy ilyen egyszerű dologra, amikor még ki se próbálták. Pedig  ahonnan én indultam, és ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki más is.

lebojttabor3

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Miért nem szabad kihagyni a méregtelenítő tábort?

Sziasztok!

Szeretném megtörni a statisztikát, és az eddigi 2 férfi szemmel leírt tábor élményt kiegészíteném egy női verzióval!  

Az én életemben jelentős esemény volt az, hogy részt vehettem a tavalyi táborban, több szempontból is. Ezeket a szempontokat, tapasztalatokat, és az élményeimet szeretném megosztani azokkal, akik most gondolkodnak azon, hogy részt vegyenek-e az idei táborban.

lebojttabor

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel