Várandósság

Minden abortuszt el kell végezni

A Bethesda Gyermekkórház lesz Magyarország első olyan egészségügyi intézménye, ahol nem hajtanak végre abortuszt. Az újonnan nyíló szülészeti osztályon a terhességmegszakítást akkor sem végzik el, ha az anya azt kéri. Más kórházakban ezt a kérést nem utasíthatják vissza az orvosok.

Forrás: 
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/minden_abortuszt_el_kell_vegezni/2483394/?utm_source=rssfeed
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Babakonyha 8. - A hozzátáplálás nagy kérdései - állati termékek és a glutén

A legnagyobb kérdés a hozzátáplálás során a glutén bevezetése. Egy 2011-es ajánlás szerint, 4 hónapos kor után és legkésőbb 7 hónapos korig be kell vezetni a glutént, még szoptatott csecsemők esetében is. Valóban szükség van ilyen korán gluténra, főleg az ajánlásban szereplő háztartási kekszre? Sokakban felmerül az a kérdés is, hogy szükség van-e a csecsemőnek állati eredetű termékekre. Lehet-e egészségesen felnevelni csecsemőket hús nélkül? Ebben a blogban ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

A hozzátáplálás nagy kérdései

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején

Természetes gyógymódok várandósság idejénMár egy ideje gondolkoztam azon, hogy nekiülök és írok arról, hogy betegség esetén mit használhat biztonsággal egy kismama, és mi az, amit érdemes kerülnie (nem gondoltam volna, hogy néhány hét múlva ennyire életszerű lesz a betegség ). Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy örök dilemmája ez a várandós anyukáknak, pláne amikor a közelgő influenza járvánnyal riogatják az embereket. Ebben az időszakban fokozottan érzékeny a kismama - nemcsak lelki, hanem fizikai téren is - ezért sokkal könnyebben elkaphatja az aktuális influenzát.

4.809525
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (21 votes)

Folsav vs. Folsav?!

Folsav és folsav között nagy különbség van! Az angol nyelvben jelzik is ezt a különbséget. A B-vitamin csoportba tartozó ''FOLATE'' az ételekben természetesen előforduló vitamin, míg a ''FOLIC ACID'' a folsav szintetikusan előállított formája, amelyhez vitamin tabletták szedése útján juthatunk.

A természetes folsav az egyik legfontosabb magzatvédő és fejlődést elősegítő vitaminként is ismert, hiszen részt vesz új sejtek képződésében, sejtosztódásában, a vérlemezkék, a vörös- és a fehérvérsejtek képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, a DNS szintézisben, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer egészségéhez is.

Forrás: 
http://eddmagad.blog.hu/2012/09/26/folsav_vs_folsav
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Bánjuk-e a tűzijátékok elmaradását? A tűzijátékok és a pajzsmirigybetegség kapcsolata

Bizonyára sok honfitársam csalódottan vette tudomásul, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt idén sok helyen elmaradtak a tűzijátékok. Azonban minden rosszban van valami jó, ahogyan ezt az elmúlt évben tapasztalták az USA-ban. 

Forrás: 
http://erdely.ma/eletmod.php?id=147964&cim=banjuk_e_a_tuzijatekok_elmaradasat_a_tuzijatekok_es_a_pajzsmirigybetegseg_kapcsolata
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Várandósság alatti koffeinfogyasztás - alacsonyabb testsúly, hosszabb terhesség

Egy, a Norvég Közegészségügyi Intézet által lefolytatott kutatás szerint a várandósság ideje alatti koffeinfogyasztás csökkentheti a születendő baba súlyát, valamint meghosszabbíthatja a kihordási időt is. Jelen kutatás a „BMC Medicine” című szaklapban is megjelent. 

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/039214_caffeine_pregnancy_low_birth_weight.html
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)

A gyakori vetélések okai

A gyakori vetélések okai, mit tehetünk? Segít az Aviva torna?

A szakirodalom szerint a megtermékenyült petesejt az esetek 50%-ban vetéléssel végződik, amelyet gyakorta észre sem vesznek, olyan korai stádiumban történik.  A 10-12 napos terhességek (buta szó, de ez az elfogadott, hiszen hogyan lenne terhes, ami áldott)  gyakran egy erősebb görcsös menzesszel lökődnek ki.

Tartalom:

Miért van ez így?

Mégis mit tehetek?

Hogyan teheted?

Végezetül, miért kezdtem el írni ezt a blogot?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Minden, ami a kisbabának NEM kell

A várandóság azzal telik, hogy igyekszünk beszerezni mindent ami a kisbabának kell. De honnan tudhatom én- első gyermeket várva- hogy mi kell és mi felesleges? Ez a blogbejegyzés ad egy kis támpontot.

...avagy mi az, ami inkább maradjon ki a babakelengyéből

Forrás: 
http://alexandrainaustralia.blogspot.hu/2012/11/minden-ami-kisbabanak-nem-kell.html
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (15 votes)

Miért késhet a baba?

Az előző levelemben írtam arról, hogy a gyerek vállalás késedelmét milyen problémákra lehet a (szervi elváltozáson kívül) visszavezetni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Gyermekáldásra várva…

Sziasztok,

Pogány Zsuzsa vagyok, a Bionom hírlevelek öreg olvasója (63 év nagy idő). Nem vagyok grafomán típus. Néha előfordul, hogy olvasva valamit, szívesen kiegészíteném, de mire időt kerítek rá, már aktualitását vesztette. Szóval sikerül addig várnom, amíg az inger elmúlik. Most nem így történt.

Olvasom a cikket a baba első évével kapcsolatban, majd visszaléptem az "Egy születés története" blogra, és ellenállhatatlan vágy fogott el, hogy mindkét témával kapcsolatban "tollat" ragadjak.

BabavárásMint volt Kriston intimtorna- és jelenleg is Aviva tréner 10 éves tapasztalattal, gyakorta találkoztam, találkozom kismamákkal, és a kismamaságra hosszú ideje vágyó nőkkel, lányokkal. Van, aki csak elhatározza, hogy itt a baba várás ideje, és a pocaklakó már érkezik is. De van, akinél az elhatározást sok év próbálkozás követi, netán még néhány spontán vetéléssel is nehezítve a babára várás időszakát.

Most veszem észre, hogy annyi, de annyi a mondanivalóm ebben a témában, hogy csoportosítanom kellene.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (9 votes)

Vali után, már a kutatók is megtalálták a kapcsolatot!

Ez a hírszem csupa olyan dologról szól, amit az "antalvalis" közösség tagjai már kívülről fújnak: a születés módja egész életünkre meghatározó lehet. Csak annyin múlik, hogy császármetszéssel hozod világra a gyermekedet, s máris óriási hátránnyal indul a különféle allergiák, és az elhízás elleni harcban. Persze a sokat olvasott "antalvalisok" nem esnek kétségbe, mert kívülről fújják azokat a praktikákat, amivel megelőzhetjük a bajokat. Az újdonság ebben a hírben csupán az, hogy most már azok az okosfej doktorandusz tudósok is megtalálták a kapcsolatot...

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20111228-kapcsolatot-talaltak-a-csaszarmetszes-es-a-felnott-kori-testsuly-kozott.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Életre keltette halott csecsemőjét az okos anya

Egy ausztrál édesanya szívbemarkoló történetét osztotta meg a világgal, amikor arról mesélt, hogyan hozta vissza az életbe halott csecsemőjét, a szerető anyai ölelés erejével. 

Forrás: 
http://www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/eletre-keltette-halott-csecsemojet-az-okos-anya-103079.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Vércsoport és termékenység kapcsolata

Manapság egyre több olyan nő szeretne gyermeket, akiknek valami miatt nehezebben jön össze a megtermékenyülés. Az AntalVali.com-on megtanultuk már, hogy egy egészséges magzat megtermékenyülésének számtalan feltétele van - jól működő hormonháztartás, kiméregtelenített szervezet, megfelelő ásványi anyag és vitamin ellátottság, károsanyag-mentes életmód. Ki hitte volna, hogy a megtermékenyülés létrejöttének milyenségében közrejátszik a vércsoport is - derült ki amerikai kutatók tanulmányából. Mivel manapság egyre több szakember a vércsoport szerinti diétát sem tartja alaptalannak, lehet, hogy ebben is van valami?

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2010/10/26/a_vercsoporttol_is_fugg_a_nok_termekenysege/
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

… hogy felrázzuk az egészségügyet, és visszakapjuk a megbecsülést, és a természet rendje szerint élhessük meg a születés csodáját!

pregnancy1.jpgMi Nők megkaptuk az élettől azt a csodás folyamatot, hogy hónapok sora alatt a pocakunkban életet tápláljunk, alkossunk és a végén teret adjunk neki. A természetre és az ösztöneinkre bízva a vajúdás és a szülés folyamatát, annak rendjét.

Forrás: 
http://mindenszules.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=70:tiz-pontunk&catid=57:mindenszueles&Itemid=67
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kávé áldás vagy átok?

Tudja-e Ön , hogy melyik a világ legelterjedtebb tudatmódosító szere? A koffein! Ne csak a kávéra gondoljanak, hiszen koffeint a kávé mellett a teák, energia italok, üdítő italok, sőt még egyes fájdalom csillapítók is tartalmaznak.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel