Vegan

Több mint 500 génünket módosítja a vegán diéta

Sok oka lehet annak, hogy valaki vegetáriánus lesz. Az egyik mindenképp az állatok szeretete, a másik pedig az egészséges életforma fontossága. 


Forrás: 
http://filantropikum.com/tobb-mint-500-genunket-modositja-a-vegan-dieta/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Lehet-e élsportoló, aki vegán étrenden él?

A kizárólag növényi hozzávalókból összeállított étrend vajon elegendő-e ahhoz, hogy egy élsportoló megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani, emellett fitt és egészséges is maradjon? Amerikai szakemberek erre a kérdésre keresték a választ.

Az Egyesült Államokban igazi hősnek számít, és könyvet is írt pályafutásáról egy ultramaratoni futó, aki a hús, a tojás és a tejtermékek mellőzésével, kizárólag növényi alapanyagokból összeállított vegán étrendet követve érte el kiemelkedő sportsikereit. Példája "futótűzként" terjedt el az amerikai futótársadalom körében, de számos követő mellett szép számú ellenzőre is talált.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20120622-lehete-elsportolo-aki-vegan-etrenden-el.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Nyers zabkása gojival ízesített almalekvárral

Ez a recept kicsit hasonlít a Kolláthoz, hiszen van benne gabonapehely, aszalvány, olajos mag és friss gyümölcs is. Viszont a csavar benne az, hogy mindezt összeturmixoljuk, és rögtön egy más étel lesz belőle. Igen laktató, délig biztosan kitart. Az elkészítése roppant egyszerű.

Nyers zabkása gojival ízesített almalekvárral

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A nyers étel lenne az örök ifjúság titka?

Egy 29 éves nő hét éve nem evett főtt ételt, s tizenévesnek nézik. Az edinburghi Susan Reynolds kizárólag nyers gyümölcsöket, zöldségeket, dióféléket és magvakat fogyaszt. Szerinte ettől fiatalos a bőre. Bevallása szerint már nem kívánja a gyorsételeket. A spártainak tűnő étrend egyáltalán nem tűnik étvágygerjesztőnek, de Susan Reynolds szerint ez az oka, amiért 16 évesnek néz ki. A hölgy hét évvel ezelőtt evett utoljára főtt ételt, és azóta csak fel nem dolgozott állapotban fogyaszt nyers táplálékokat

Forrás: 
http://hir.ma/egeszseg/a-nyers-etel-lenne-az-orok-ifjusag-titka
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Egészséges-e a vegán étrend?

Bevallom, azzal a szóval, hogy vegán, életemben először körülbelül 20 évesen találkoztam. Azelőtt fogalmam sem volt róla, hogy egyáltalán létezik ilyen szó, amelyhez ráadásul egy bizonyos étrend kapcsolódik.... Egy olyan jellegű étkezés, amely kerüli az állati eredetű ételek fogyasztását. Ezek a „fura emberek" nemcsak a húst, hanem a tojást, tejtermékeket, sőt még a mézet is kihagyják az étrendjükből. Kizárólag növényi eredetű ételt vesznek magukhoz. Akkor még nem értettem, hogy mire jó mindez, de mindig nyitott és információra éhes természetemnek köszönhetően felgyulladt a villanykörte bennem, és egyre inkább érdekelt ez a fajta táplálkozás. 

Forrás: 
http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/66732-egeszseges-e-a-vegan-etrend.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Piskóták tojás nélkül

Vannak olyan piskóta receptjeim, amelyek megkönnyítik az átállást egy másfajta - egészségesebb - étkezésre. Emlékeztetnek a régi megszokott ízekre, mégsincsenek bennük azok az alapanyagok, amelyek egy-egy kúra esetén tiltottak. Ajánlom figyelmébe azoknak is, akik apránként szeretnének áttérni a vegán életmódra és étkezésre, mert jó átvezető lehet.

Tojásmentes piskóta

/ a kép illusztráció/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Zöldturmix

Egyes források szerint az ember egyik fő táplálékának a zöld leveleknek kellene lennie, ezzel szemben szinte alig fogyasztunk belőlük. A salátánkba esetleg kerül belőle néhány levélnyi, de ez nem elég, ráadásul emészthetősége is nagyon nehéz a magas rosttartalma miatt.

A turmixolással feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. Mert tényleg jóízű!

A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt. 

zold_turmix_csendelet-felulrol.jpg

4.4375
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (16 votes)

Mit is ehetnék? Vércsoport szerinti táplálkozás

Az elmúlt néhány évben szélsebesen terjedt és sok ezer embert hódított meg egy amerikai orvos-természetgyógyász, dr. J. D. Adamo elmélete és tapasztalata a vércsoport szerinti táplálkozásról.

Forrás: 
ideal.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel