Víz

Tudod, hogy mi történik veled, ha nem iszol elég tiszta vizet?

Sok ember nincs is igazán tisztában vele, hogy a megfelelő hidratáció milyen fontos az emberi szervezet egészsége szempontjából. Annak ellenére, hogy milyen létfontosságú a megfelelő mennyiségű víz a szervezetnek, mégis sokan elfelejtik napi szinten pótolni azt.

A testünknek kb. 70%-át, a bolygónknak pedig kb. 71%-át alkotja víz. Talán az állandósága az, ami miatt a pótlása nem szerepel az emberek prioritásai között. A vesék azok a szervek a testünkben, amelyek a megfelelő bevitt vízmennyiségre támaszkodnak. Sajnos jellemzően nem kapnak akkora figyelmet, mint a szív vagy a tüdő, holott számtalan létfontosságú funkcióért felelősek.

De mi történik akkor, ha a veséink nem kapnak kellő mennyiségű vizet? Mivel javítható szervezetünk hidratáltsága? Most megnézzük, hogy vajon miféle szerepe van a megfelelő mennyiségű folyadéknak e létfontosságú páros szerv szempontjából.

a-vizivas-letfontossagu

Forrás: 
http://www.medicalnewstoday.com/articles/290814.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Duna, az élet bölcsője. Az Őrző

Duna... Ha meghalljuk azt a szót, hogy Duna, mindenki másra asszociál(hat) - ki a táncegyüttesre, ki a szimfonikus zenekarra, ki a televíziócsatornára, míg mások a hajózásra, de akár a keringő kecses hullámzása is megjelenhet lelki szemeink előtt, és még hosszan folytathatnám a sort. Abban biztos vagyok, hogy legtöbbünknek a folyót jelenti, a - régmúlt időben még - "kék szalagot", amely 19 országot szel át, és 81 millió embert kapcsol össze.

A Duna mindenkinek mást jelent

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Bőrápolás a hideg napokon

A hideg időszak nemcsak az immunrendszerünk ellenálló képességét teszi próbára, hanem bizony bőrünket is. Előfordulhat, hogy bőrünk nehezen viseli a kinti hideg levegő után otthonunk meleg, száraz klímáját. Érdemes ebben az időszakban nagyobb odafigyelést szentelni a bőrápolásra, hogy elkerüljük a különböző bőrproblémákat, illetve ha már szárazzá, kirepedezetté, érzékennyé vált bőrünk, kényeztessük természetes anyagokkal.

Bőrápolás télen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A fájdalomcsillapítónak csak egyetlen jó oldala van: a víz, amivel bevesszük!

Sajnos manapság a televízió a fájdalomcsillapító reklámoktól hangos, de kevés szó esik arról, hogy igazából a víz a leghatásosabb fájdalomcsillapító, és minden kezelésnek a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével kellene kezdődnie.

Sokan szenvednek manapság a legkülönbözőbb fájdalmaktól, mint ízületi gyulladás, gyomorégés, hátfájás, migrén, vastagbélgyulladás, izomrost fájdalom, szívtáji fájdalom, és rengeteg tabletta, gyógyszer fogy emiatt.

Forrás: 
http://vizmegoldas.hu/vizszures/fajdalomcsillapito/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Az óceán vize

Akik a Bionom Biobolt webáruházban rendszeresen vásárolnak, tájékozódnak, teljesen biztos, hogy találkoztak már a Huminiqum termékünkkel. Dr. Csicsor János előadást is tartott nálunk: Miért egyél földet? - címmel. Biztos vagyok benne, hogy aki kipróbálta, nagyon nagy örömmel fogadja majd az új terméket is. Ennek ismertetése előtt azonban szeretnék pár szót szólni René Quintonról és a Quinton Plazmáról.

ocean

4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (10 votes)

Nem babra megy a játék - Bizonyítható, hogy a gyűlölet megbetegít

A gondolatok erejéről a vonzás törvényéről sokat olvashattunk az elmúlt évek során a kvantumfizika és a spirituális tanítások népszerűsítése kapcsán. Ez a tudás ősi, viszont most egyre nagyobb tömegekhez jut el a tudomány és a média kapcsán. Mindenki a maga józan esze és szíve alapján értékeli ezeket az információkat, így történhet meg, hogy a materialista gondolkodók kizárnak minden olyan lehetőséget, ami a szellemi síkhoz tartozik, míg a buzgó spirituális útkeresők gyakran esnek a naivitás és elvont spirituális koncepciók csapdájába. 

Forrás: 
http://tudnodkell.info/igy-bizonyithato-hogy-a-gyulolet-megbetegit/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Egy 1958-as könyv az emberiség ellen indított vegyi támadásról

Dr. R. Swinburne Clymer időben előre láthatott, amikor 1917-ben megírta az étrend és betegség, valamint mentális egészség közti kapcsolatról szóló könyvét, amely kisértetiesen illik a mai helyzetre. Dr. Clymer orvosi diplomáját 1902-ben a chicagoi "College of Medicine- and Surgery" intézményben szerezte. Elég sok ellentmondás veszi őt körül, vannak akik azt hiszik, sosem doktorált le. Ennek az akkor terjesztett hírnek hátterében valójában az orvos kitagadása állhat, illetve az az 1923-as "Journal of the American Medical Association" kiadvány, amely azt állítja, hogy "Adataink azt mutatják, hogy ez az ember sosem végzett semmilyen neves orvosi egyetemet."

Forrás: 
http://tudnodkell.info/az-arulas-kora-1958-bol-napjaink-valosaga/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mi a deutérium, és mit kell tudni róla?

Az alábbi anyag a CEM 181H részére készült a Michigan State University egyetemen 1998 őszén; az előadók: Dr. Marcos Dantus és Elizabeth Croal, Kirk Down, Michael Maile, Jan Mincarelli, Nancy Kim.

deuteriumos_viz-450x.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Döbbenetes átalakulás! Napi 3 liter folyadék hatása a szervezetre!

Hosszú évek óta napi szintű kommunikációnk egyik fő témája a vízfogyasztás. Próbáljuk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a napi minimum három liter víz fogyasztás elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez! A víz mennyisége mellett rengeteg figyelmet szentelünk a víz minőségének is! 

Az angol Daily Mail újságírónője kipróbálta, hogy milyen hatással van szervezetére, ha egy hónapon át megnöveli az addig napi 1 literes folyadékbevitelét 3 literre. A képeken látható változás elképesztő!

Sarah Smith naponta nagyjából 1 liter folyadékot fogyasztott, súlyos fejfájással és emésztési panaszokkal küzdött, amikor beszélt egy neurológussal, hogy mit tehetne fizikai állapotának javításáért. Az orvos azt javasolta, igyon meg naponta 3 liter folyadékot. Egy friss felmérést olvasva, amiben azt mutatták ki, hogy az Egyesült Királyságban minden ötödik nő kevesebbet fogyaszt a napi ajánlott vízbevitelnél, úgy döntött saját magán végez kísérletet, és megnézi az eredményét annak, ha ténylegesen az ajánlott vízmennyiséget fogyasztja el.

A 42 éves újságírónő, aki saját bevallása szerint leginkább 52 évesnek nézett ki a képen, fekete karikákkal, élettelen arcbőrrel kezdett neki az egy hónapos kísérletnek. A biztonság kedvéért a háziorvosát is megkérdezte, biztosan nem okoz-e problémát a nagy vízfogyasztás. Az orvos bátorította és azt javasolta, igyon meg egy kancsó vizet, reggel, délben és lefekvés előtt, mert a veseműködést ez nagyon jól aktiválja. 

napi3l_viz01

Forrás: 
http://www.infojaszsag.hu/hir_olvas/permalink:dobbenetes-atalakulas-napi-3-liter-folyadek-hatasa-a-szervezetre-2013-10-31-193233/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A Nestlé álma: a VÍZ privatizálása

A Nestle igazgatósága megkönnyebbülten sóhajtott, miközben a világ Monsantora koncentrált. A globális tiltakozások és a helyi negatív kampányok nagyon jó figyelemelterelőnek bizonyultak. Miközben tehát mindannyian Monsanto korrupt élelmiszerpolitikájára figyeltünk, a Nestlé lépéseket tett annak érdekében, hogy a természeti világban minden egészséges dolgot leszabadalmaztasson. Kezdve az anyatejjel, folytatva a gyógynövényekkel és a víz privatizálásával. Azt gondoltuk volna eddig, hogy Monsanto az egyik leggonoszabb vállalat a világon? Hmm.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-nestle-alma-a-viz-aranak-53-millio-szazalekkal-valo-emelese/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Magyar botanikus kert mosná a szennyvizet Kínától Amerikáig

Akár a város közepén is elhelyezhető, botanikus kert külsejű szennyvíztisztító technológiával akar világpiac-vezető lenni egy magyar cég, az Organica Zrt. A magyar központú és alapítású vállalkozás folyamatos tőkebevonásokkal finanszírozza immáron öt országra kiterjedő nemzetközi terjeszkedését. 

Forrás: 
http://zoldtechnologia.hu/magyar-botanikus-kert-mosna-a-szennyvizet-kinatol-amerikaig
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

„Feláldozom a szabadságom, hogy felébredjen ez az ország!”

Először el sem akartam hinni, hogy a cikk valóban arról szól, amiről. De hát az emberi esztelenség (vagy gonoszság?) nem ismer határokat.

Az esővízgyűjtésért elítélt Oregon állambeli férfi megkezdte börtönbüntetése letöltését, mert azt reméli, hogy ezáltal figyelmeztetheti az amerikaiakat, hogy ideje felállniuk meggyőződésükért és nemet mondani a kormány intézkedéseire, ami ma már a józanész teljes mellőzésével hozza döntéseit, sárba tiporva az emberek maradék szabadságát is. 

Forrás: 
http://idokjelei.hu/2012/08/az-esovizgyujtesert-elitelt-ferfi-megkezdte-buntetese-letolteset/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ártalmasak lehetnek a konzervek

A Journal of the American Medical Association lapjain megjelenő tanulmány a biszfenol-A (BPA) eddig nem sejtett mértékű és főként forrású, fokozott veszélyeire figyelmeztet. A világon rengetegen esznek alkalmanként konzervlevest. 

Forrás: 
http://www.ng.hu/Tudomany/2012/04/artalmasak_lehetnek_a_konzervek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A víz nem oltja a szomjúságot és nem előzi meg a kiszáradást

Az EU megint számunkra nagyon fontos dolgokkal foglalkozik, de természetesen csakis értünk teszi. Jövő hónaptól hivatalosan a víz nem oltja a szomjat és nem véd a kiszáradás ellen. Azt hiszem az adónk jó helyre megy... Gratulálok! 

Tegnap óta a víz hivatalosan nem jó a kiszáradás és annak első jele, a szomjúság ellen sem. Ezzel a bölcs határozattal zárult a szavazás az Európai Parlamentben és a jövő hónaptól kötelező érvényűvé válik nem csak nálunk, de az Egyesült Királyság területén is. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a képviselőinknek elment a maradék józan esze is, hadd világítsak rá a problémára kicsit.  

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php/natur-hirek/hirek2/europa/769-a-viz-nem-oltja-a-szomjusagot
4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

"A Young házaspár pH csodájának kritikája"

Dr. Young Zöld Löttyijével kapcsolatosan nem árt, ha elolvassátok dr Szendy Gábor álláspontját. 
Forrás: 
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/ph-csoda-lugositas.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel